Ukrajina
-
profatr
#214351 Re: Ukrajina
Trump se hoče slizati sa Putinom a smeta mu što je u javnosti deklariran kao tiranin i zločinac. Onda ocrnjuje Zelenskog kako bi izjednačio krivnju između agresora i žrtve. Rusi su se ispuhali, Ukrajinci ako se malo ustroje i stisnu zube mogu uništiti Putlera. Slava Ukrajini!
- Čitalac
#214352 Re: Ukrajina
Zelenski, večernje obraćanje: Računam na ukrajinsku hrabrost, jedinstvo u Europi i pragmatizam Amerike.
...Sastanak s generalom Kelloggom zakazan je za sutra i jako nam je važno da susret i općenito rad s Amerikom bude konstruktivan. Zajedno s Amerikom i Europom mir može biti sigurniji i to je naš cilj. A najvažnije je da to ne bude samo naš cilj, nego zajednički cilj s partnerima. Pogotovo uoči treće godišnjice početka ovog rata — rata koji mi u Ukrajini želimo završiti od njegove prve sekunde. Siguran sam da ćemo ga zaključiti pouzdanim mirom. I da Rusija više ne dođe u Ukrajinu, i da se Ukrajinci vrate iz ruskog zarobljeništva, i da Ukrajina ima budućnost. To je normalna želja svakog naroda.
Danas sam razgovarao s glavnim tajnikom NATO-a Rutteom. I o onome što se već dogodilo i o onome što bi se moglo dogoditi u bliskoj budućnosti. Zahvalan sam na savjetima, podršci i, naravno, cijenimo sve što glavni tajnik čini za nas. Razgovarao sam sa senatorom Grahamom, vrlo konstruktivnom osobom. Hvala svima u Americi na dvostranačkoj podršci. Dogovorili smo se da ćemo ubuduće surađivati. Razgovarao sam i s predsjednikom Macronom. Emmanuel me obavijestio o svojim novim kontaktima i novim dogovorima s partnerima.
Računam na ukrajinsko jedinstvo, na našu ukrajinsku hrabrost, na naše odnose s partnerima, na jedinstvo u Europi, te na pragmatizam Amerike - Amerike kojoj je uspjeh potreban jednako kao i svima nama. Uspjeh ujedinjuje. Naše jedinstvo je ono što najbolje štiti našu budućnost. Budućnost nije s Putinom, već s mirom. I izbor je svih u svijetu - i onih najjačih - biti s Putinom ili s mirom. Vrijedi izabrati mir. Slava Ukrajini.
- DaysleepeR
#214353 Re: Ukrajina
Ovu gore neispravnu sliku je svojevremeno objavio Hayat i nanio nepopravljivu stetu ovoj drzavi.Occasionally wrote: ↑19/02/2025 20:10Oni su prvi počeli !Control panel wrote: ↑19/02/2025 19:14De ziv bio ne provaljuj se. Ovo nije tacno niti ispravno postavljanje zastave.Nasa zastava ne predstavlja konture zemlje nego tokut predstavlja tri konstitutivna naroda, a zvijezde EU, sto simbolizira da smo na putu ka EU.Occasionally wrote: ↑19/02/2025 19:01 Radi opšte pismenosti.
https://video.search.yahoo.com/search/v ... tion=click
![]()
A ovakva mi je na stolu.
De sad, skini se do pasa, izađi na ulicu i reci svima redom sa izvješenom zastavom da se ne provaljuju.
Ako nekom nije jasno kako se ispravno postavlja zastava drzave, moze pogledati na Predsjednistvu i zgradi drzavnih institucija.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#214354 Re: Ukrajina
-
BiBi911
#214355 Re: Ukrajina
Decki radio u Poljskoj objavi da je na putu za Ukrainu 150 Leopard 1 A5 modela. Jesu li to oni iz Holandije napokon krenuli?
Imal ko kakav info.
Imal ko kakav info.
- Zombi_Rex
#214356 Re: Ukrajina
Ukrajina je pustena niz vodu to je to, nije ovaj danas džaba ovo izjavio. Neki dogovor je pao
- Point.
#214357 Re: Ukrajina
Sad se i onaj rasista iz J Afrike javio i lupio da je Zelenski i Ukrajina kriva za smrt nekog čileanskog-američkog proruskog i proputinskog smrada od nazovi novinara. Trump i Musk se ponašaju kao Putin i Medvedev. Kakava govna i ljudski otpad.
Slava Ukraina!
Slava Ukraina!
- video
#214358 Re: Ukrajina
Sad kad EU gruhne gotovo sve sto ima jer se ista i brani u Ukrajini.
A narandza1 i narandza2 ce ovim samo da prodrmaju 'zelenu EU' a posebno da pokrenu uspavanog diva u vidu njemaca i njihove namjenske industrije a svi znamo sta se desi kad ovi 'polude'
Generalno, ovo i nebude mozda lose na kraju.
A ameri neka se gombaju sa svojim oligarsima i losom kopijom putka kojim upravljaju gore navedeni.
-
zigzag
#214360 Re: Ukrajina
Pa jeste motivacija uspavanoj evropi i dijelu pasivnih ukrajinaca.
- AliceInChains
#214361 Re: Ukrajina
Hoce li EU slati vojnike uz Leoparde? Ili sve po starom? Ala mi šaljemo šta trenutno možemo a Ukrajinci neka se hajcaju dok ide, u nadi da će Rusi tad kad ispuhati, ako uopste.
Kad bi Rusi ispuhali, ili barem kazaljke pokazale u taj smjer, Ameri ama bas sigurno nebi sjahali sa uspjesnog konja, pa ni Trump.
Za bilo koji dogovor, a svaki ide na Ukrajinsku štetu, Zelenski jednostavno mora ići, to je logicno.
Treba sačekati dok magla razbistri.
Kad bi Rusi ispuhali, ili barem kazaljke pokazale u taj smjer, Ameri ama bas sigurno nebi sjahali sa uspjesnog konja, pa ni Trump.
Za bilo koji dogovor, a svaki ide na Ukrajinsku štetu, Zelenski jednostavno mora ići, to je logicno.
Treba sačekati dok magla razbistri.
-
Crvene_brigade
#214362 Re: Ukrajina
Nije mi nimalo drag, ali je u pravu: Carl Bildt: Trump je podivljao
CARL Bildt, bivši švedski premijer i dugogodišnji diplomat, na X-u je komentirao oštar napad američkog predsjednika Donalda Trumpa na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Podsjetimo, Trump je danas Zelenskog nazvao "diktatorom", optuživši ga pritom da "odbija održati izbore" u Ukrajini.
Predsjednik Trump je podivljao. Njegov zlobni napad na Volodimira Zelenskog i Ukrajinu je potpuno putinovski. Što će biti s američkom politikom nakon ovog, nitko ne zna. Sve je moguće. Sada EU, Velika Britanija, Norveška i Turska moraju pojačati podršku Ukrajini, ali i započeti razgovore kako smanjiti rizik od odnosa sa Sjedinjenim Državama", objavio je Bildt.
Tko je Carl Bildt?
Carl Bildt je bivši švedski premijer i dugogodišnji političar, poznat po svojoj ulozi u međunarodnim odnosima, posebno tijekom raspada bivše Jugoslavije. Bio je visoki predstavnik Europske unije za Bosnu i Hercegovinu od 1995. do 1997. godine, kada je igrao ključnu ulogu u implementaciji Daytonskog mirovnog sporazuma koji je okončao rat u Bosni i Hercegovini.
Osim toga, bio je i ministar vanjskih poslova Švedske te je stekao reputaciju promicatelja europskih integracija i snažnog međunarodnog angažmana u kriznim područjima.
Preneseno sa: https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
CARL Bildt, bivši švedski premijer i dugogodišnji diplomat, na X-u je komentirao oštar napad američkog predsjednika Donalda Trumpa na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Podsjetimo, Trump je danas Zelenskog nazvao "diktatorom", optuživši ga pritom da "odbija održati izbore" u Ukrajini.
Predsjednik Trump je podivljao. Njegov zlobni napad na Volodimira Zelenskog i Ukrajinu je potpuno putinovski. Što će biti s američkom politikom nakon ovog, nitko ne zna. Sve je moguće. Sada EU, Velika Britanija, Norveška i Turska moraju pojačati podršku Ukrajini, ali i započeti razgovore kako smanjiti rizik od odnosa sa Sjedinjenim Državama", objavio je Bildt.
Tko je Carl Bildt?
Carl Bildt je bivši švedski premijer i dugogodišnji političar, poznat po svojoj ulozi u međunarodnim odnosima, posebno tijekom raspada bivše Jugoslavije. Bio je visoki predstavnik Europske unije za Bosnu i Hercegovinu od 1995. do 1997. godine, kada je igrao ključnu ulogu u implementaciji Daytonskog mirovnog sporazuma koji je okončao rat u Bosni i Hercegovini.
Osim toga, bio je i ministar vanjskih poslova Švedske te je stekao reputaciju promicatelja europskih integracija i snažnog međunarodnog angažmana u kriznim područjima.
Preneseno sa: https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
- studeni76
#214363 Re: Ukrajina
Mene ovdje više zabrinjava izostanak bilo kakve jače reakcije unutar same US na ove gluposti sto narandžasti lupa. Republikanci su po Bidenu udarali cijelo vrijeme dok sad demokrate sute. Ne javljaju se ni republikanci koji su cijelo vrijeme držali proukr stranu. Bas čudno, inace se kaze da je šutnja znak odobravanja! Pa sad ga znaj.
- kamberovica polje
#214364 Re: Ukrajina
Problem je što demokrate nemaju nijednu neokaljanu političku figuru. U zadnjih 10 godina su usrali i šefa i stanicu, i sad ne znaju đe udaraju.studeni76 wrote: ↑19/02/2025 23:01 Mene ovdje više zabrinjava izostanak bilo kakve jače reakcije unutar same US na ove gluposti sto narandžasti lupa. Republikanci su po Bidenu udarali cijelo vrijeme dok sad demokrate sute. Ne javljaju se ni republikanci koji su cijelo vrijeme držali proukr stranu. Bas čudno, inace se kaze da je šutnja znak odobravanja! Pa sad ga znaj.
-
kluz franjo
#214366 Re: Ukrajina
Ja lično samo divljenje i zahvalnost mogu iskazati Ukrajini, i stanovništvu i vojno-političkom vrhu.
Uz sve greške (a sigurno ih ima milion) evo već pune tri godine se veoma uspješno brane od zločinačke agresije najveće evropske vojne sile (sile u smislu brojeva).
Braneći svoju slobodu, već tri godine brane mir i slobodu Evrope.
Da su tada u tri sedmice pali, kao što su mnogi ovdje priželjkivali, a još veći broj se pribojavao (uklj. i mene), pičvajz sa kremaljskim fašistom bi danas bio još puno veći.
Efekti izbora MAGA morona su bili jasni i izvjesni.
Ja lično nemam problem sa cijenom plina za grijanje ili cijenom putera.
Ako je to cijena drkanja fašistoida u poljima Kurska i Donjecka... rado je plaćam.
Posebno sada. Slava Ukrajini.
Uz sve greške (a sigurno ih ima milion) evo već pune tri godine se veoma uspješno brane od zločinačke agresije najveće evropske vojne sile (sile u smislu brojeva).
Braneći svoju slobodu, već tri godine brane mir i slobodu Evrope.
Da su tada u tri sedmice pali, kao što su mnogi ovdje priželjkivali, a još veći broj se pribojavao (uklj. i mene), pičvajz sa kremaljskim fašistom bi danas bio još puno veći.
Efekti izbora MAGA morona su bili jasni i izvjesni.
Ja lično nemam problem sa cijenom plina za grijanje ili cijenom putera.
Ako je to cijena drkanja fašistoida u poljima Kurska i Donjecka... rado je plaćam.
Posebno sada. Slava Ukrajini.
-
Bernardinac
#214367 Re: Ukrajina
Kako nemaju? Šta je to usro Bernie Sanders?kamberovica polje wrote: ↑19/02/2025 23:05Problem je što demokrate nemaju nijednu neokaljanu političku figuru. U zadnjih 10 godina su usrali i šefa i stanicu, i sad ne znaju đe udaraju.studeni76 wrote: ↑19/02/2025 23:01 Mene ovdje više zabrinjava izostanak bilo kakve jače reakcije unutar same US na ove gluposti sto narandžasti lupa. Republikanci su po Bidenu udarali cijelo vrijeme dok sad demokrate sute. Ne javljaju se ni republikanci koji su cijelo vrijeme držali proukr stranu. Bas čudno, inace se kaze da je šutnja znak odobravanja! Pa sad ga znaj.
- AliceInChains
#214368 Re: Ukrajina
Dali si čuo Bidena ili Kamalu prije i tokom predsjedničkih izbora ikad reci bilo šta pametno uvezi Ukrajine, npr. ‘Mi demokrati imamo dugorocnu strategiju kako sačuvati severenitet i teritorijalni integritet Ukrajine’?studeni76 wrote: ↑19/02/2025 23:01 Mene ovdje više zabrinjava izostanak bilo kakve jače reakcije unutar same US na ove gluposti sto narandžasti lupa. Republikanci su po Bidenu udarali cijelo vrijeme dok sad demokrate sute. Ne javljaju se ni republikanci koji su cijelo vrijeme držali proukr stranu. Bas čudno, inace se kaze da je šutnja znak odobravanja! Pa sad ga znaj.
Nisu ni 2 mjeseca u opoziciji i sad da se zvanično ‘obrukaju’ sa dobrom idejom? Nije pametno na dugu stazu.
Bolje da se ne javljaju sa floskulama u smislu, ne u riječi, ala mir sa Rusima nije neizbjeziv
Btw. Već duže ide natjecanje ko će u kojem obliku slati mirovne snage, jer se duže zna šta treba da slijedi. Istovremeno hijene jedva čekaju da istovare svu odgovornost uz izostanak bolje ili alternativne strategije.
Trump je je izdajica jer……i muk
Last edited by AliceInChains on 20/02/2025 00:19, edited 2 times in total.
- Zombi_Rex
#214369 Re: Ukrajina
Ukrajina je pustena niz vodu i prepustena europi koja će reci da nema novaca da finansira
-
kluz franjo
#214370 Re: Ukrajina
Nakon tri jalove godine ukidanja ukrajinskog identiteta i suverenosti je MAGA-rac malo podigao moral bElosvEtskim fašistoidima.
Vidi im se entuzijazam po upisima.
I zato sada više nego ikada. Slava Ukrajini.
-
zilog
#214371 Re: Ukrajina
A sve go borac protiv nepravde i mrskih okupatora...kluz franjo wrote: ↑20/02/2025 00:14 Nakon tri jalove godine ukidanja ukrajinskog identiteta i suverenosti je MAGA-rac malo podigao moral bElosvEtskim fašistoidima.
Al' u curku... Jajare 1/1
Slava Herojima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#214372 Re: Ukrajina
Napadi večeras u Khersonu, Kharkivu i Kyivu
- biske
#214373 Re: Ukrajina
Džej di Medvedev i Elon Zaharov valjaju gluposti.
-
zigzag
#214374 Re: Ukrajina
Jedino se četničija raduje i svršava na ove trumpove izjave. I tu se profilira ko je ko.kluz franjo wrote: ↑20/02/2025 00:14 Nakon tri jalove godine ukidanja ukrajinskog identiteta i suverenosti je MAGA-rac malo podigao moral bElosvEtskim fašistoidima.
- AliceInChains
#214375 Re: Ukrajina
Pljuvatori ne vole realizam?
Slava mozgu!
Slava mozgu!