konektovan wrote: ↑18/02/2025 14:51
Mea_parvitas wrote: ↑18/02/2025 09:39
made_in_sarajevo wrote: ↑16/02/2025 08:26
Juce bingo stuo kao da se dzaba dijeli. Pa jebiga ismijavaju neki ovdje kad se kaze djuric u dosta stvari povoljni. Neces sad u bingu platiti 400km, a u djuricu 200, ali ces sigurno 50-80KM jeftinije proci. Da nisam vidio vec 2-3 puta pa bi rekao laze me neko. Kombinujte artikle, a prica gorivo, vrijeme je suplja prica realno.
To "sigurno" zakaci i nama ovdje, da se uvjerimo, ali uporedi iste marke, ali ne DA salamu u Đuriću i Poli iz Binga, nego iste artikle po redovnim cijenama, pa davidimo tih 80 KM ustede. Hvala
Stalno o tome pricam. Isti proizvodi, a ne alternativni..
Ne može se pričati o toj razlici, možda 10-20km. Ali, sasvim je legitimno uporediti proizvode DA sa Bingovim, pa isti taj Bingo bruku proizvoda sam pakuje, pa ništa nije jeftiniji, čak je skuplji. Recimo, Bimal ulje je razlika nekih 10-20pf najviše, ali je DA ulje sad za vikend bilo 2.79. Ako Bingo ima neko svoje ulje jeftinije, neka izbaci. Jaja u Duriću su ogromna, njihova M su Bingova L. Cijena M je 7.99, ako se ne varam. Nisam pratio cijene zaleđenih proizvoda, to bi bilo zanimljivo. Recimo, mliječne proizvode puni mig Gradačac, zašto ne uporediti cijenu mlijeka lenka sa mig mlijekom u Bingu kad je to isto mlijeko. 2,0% je 1.69, a 2.8% je 1,79. Ne znam koliko je u Bingu. Evo recimo Mingos espreso kafa je u Đuriću bila 15.95 do NG, a Bingo ju je prije nove godine digao na 19.95..Znači samo na jednom artiklu 4km razlike. Sad je ta razlika mislim oko 2km. Zašto ne uporediti i mljevenu DA kafu koju pakuje Mingos sa cijenom Mingos kafe u Bingu. Ja ne znam da je ima ikakva kafa od 500g cijenu od 8.99 u Bingu, a do NG je bila 7.99. Pa fucking zvake, jbt. Već drugi mjesec kod Đurića imaš neke airways za 0.50km. Nema ih u državi. One ostale su od 1 do
1.25 najviše. U Bingu su sve skuplje. Bueno u bingu je do skoro bio 1.80-1.90, pa su ga spustili na 1.55, kod Đurića je 1.45. Nutela im je bila do neki dan 12.45, a Đuriću i Megi je konstatno 9.95. O slatkišima da ne govorimo, pa Mercy je bio ispod 6km, dok je kod ostalih 9-10. A tek milke...Većina standardnih proizvoda kod svih je u 5-20 feninga razlike, ali nekome je milka standardna, majoneza, zvake i sl.