Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
mishic
#3101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nosioci vlasti i političke partije u BiH nastavljaju međusobne sukobe i oplitanja jer ne vide da im je međusobni sukob serviran s ciljem "zavadi pa vladaj". I dok se oni svađaju Država je praktično izgubljena a dok nas oni tješe da je to samo isprazna retorika neodgovornog pojedinca institucije genocidne tvorevine privode kraju formiranje države koja jučer slavi "dan državnosti". Sve izgleda nevjerovatnim ali nažalost činjenice su neumoljive. BiH je šutke pala!
- Prpa.ba
#3102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kemo se danas bolje pripremio. Kad utvrde da smjenjuju Spirica, mogli bi SNSD-ovci preko vrata. 
-
DonieBrasco
- Prpa.ba
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako vožda osude odoše oni sami, nece trebati smjene 
- dulekrele
#3106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako vožda osude a nadam se da hoce onda ce banda iz manjeg entiteta pokusati sigurno da napravi neko sranje jer ako je odletio u prdekanu glavni sta tek ceka njegove mnogobrojne hemeroide.
-
DonieBrasco
#3107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
Ali opet tu je EUFOR, (nato je uvijek tu), stranci ili ce opet biti njemi posmatraci i ici linijom manjeg otpora.
- Styling
#3108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ramo Isak da postavi specijalce na entitetske prelaze i da ne dozvoili da Srbi koji rade u Federaciji dolaze na posao. Bosnjake da pustaju. Treci dan bi sami Mileta uhapsili.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 11:40Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
Ali opet tu je EUFOR, (nato je uvijek tu), stranci ili ce opet biti njemi posmatraci i ici linijom manjeg otpora.
-
HD_2015
#3109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Valja stisnuti pa stati na stranu Dodika. Da si ti direktor SIPE, bi li rizikovao da te neko zatvori, sada ili u buudćnosti, zbog Dodika? Bio je jedan koji ga je slušao, pa upisao odluku u sliužbene novine i zaradio optužnicu. Nije ovo 92-a kada je Milošević krenuo s JNA protiv patika i papovke.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 11:40Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
- dr_Evil
#3110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali kad bi se lagali da bi ga uhapsili. Takvo nesto moze da se desi samo uslijed teske izolacije RS-a, a koja bi dolazila i sa druge strane Drine. Optimisticni ste puno svi. Pametan svijet je davno napustio te krajeve, na njihovu i nasu zalost.Styling wrote: ↑18/02/2025 12:02Ramo Isak da postavi specijalce na entitetske prelaze i da ne dozvoili da Srbi koji rade u Federaciji dolaze na posao. Bosnjake da pustaju. Treci dan bi sami Mileta uhapsili.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 11:40Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
-
DonieBrasco
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vrh.
baja na vlast došao na stranim transporterima i od tada nije sišao sa vlasti.
i ono priča o ustavnom poretku, institucijama i državi... krv ti jebem...
baja na vlast došao na stranim transporterima i od tada nije sišao sa vlasti.
i ono priča o ustavnom poretku, institucijama i državi... krv ti jebem...
-
PM72
#3113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jašta bi.Srbuj makar slamu jeo a oni bi voljeli takav slijed dešavanja...Styling wrote: ↑18/02/2025 12:02Ramo Isak da postavi specijalce na entitetske prelaze i da ne dozvoili da Srbi koji rade u Federaciji dolaze na posao. Bosnjake da pustaju. Treci dan bi sami Mileta uhapsili.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 11:40Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
-
LSD
#3114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba li podsjecati da su i svim tim navedenim institucijama (SIPA, OS, MUP, tuzilastvo itd) sve Dodikovi ljudi, odavno instalirani.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 11:40Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
A sto se tice naivnog nadanja da ce nekakvi njemci ili mađari iz EUFORa davati svoje zivote za Bosnu
Zaboravlja se da su bile UN snage i prije rata (takozvani Plavi sljemovi) pa ih je bolio qrac sto su se cetnici izivljavali 4 godine u ovoj drzavi, jos su cugali sa njima.
Mi smo se trebali uzdati u se i u svoje kljuse, ali mi smo sami sebi ukinuli Armiju BiH
-
svi u napad
#3115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo sta sam vam rekao. Sad vi zamislite intelektualne mogucnosti nase raje kad ovdje neki Bata koji je bio i moderator na ovom forumu te samim tim valjda i malo pismeniji covjek, zbog svoje stranacke ostrascenosti ne moze na miru trezveno procitati jedan obicni komentar a da ne napada i prisiva etike ljudima koji imaju svoje misljenje i ne pripadaju ni jednoj stranci. Zaista tuzno i zalosno. Evo ja sam malo podebljao i dijelove koji se odnose na SDA da ne bi trosio dragocjeno vrijeme dragi Bato i bilo bi zaista dobro da se umijes i procitas ponovo komentar. Znam da ces umjesto izvinjenja (izvini je najskuplja rijec u BiH) nastaviti sa vatrom jer ti si boze mili u pravu bez obzira sta pise u tekstu._BataZiv_0809 wrote: ↑18/02/2025 07:14Nevjerovatno.svi u napad wrote: ↑17/02/2025 21:00 Nije me bilo par dana i procitam sad zadnjih 5 strana i vidim tugu i jad naseg drustva. Mislim da ovu temu ponovo treba zakljucati jer su na njoj 90% botovi stranaka koji ovu temu koriste samo za prepucavanja. Jedino dr. Evil konstatuje nepravilnosti i daje neke prijedloge za ozdravljenje drustva i spas drzave dok botovi samo sikcu jedni na druge. Hajmo pogledati istini u oci. Jel SDA vladao skoro 30 godina i sta smo dobili? Sta je to famozna trojka uradila (sad ce reci poceli pregovori sa EU zaboravljajuci da je to bila milostinja EU jer nismo ispunili nista od uslova). Ljudi hajde da trazimo da institucije rade svoj posao i da stvaramo neki pokret koji ce nas povesti naprijed i koji ce se boriti za red rad i disciplinu. Ni SDA ni Trojka nas ne mogu izvuci iz ovog blata jer su nas oni i uveli u blato. 80% sadasnjih stranaka su djeca SDA i oni svi razmisljaju na isti nacin i sve su nastale zbog nezadovoljstva tj. ne ispunavanja licnih ambicija. Niko od sadasnji politicara nema viziju niti plan za buducnost a kamo li mogucnost da rjesi neki ozbiljniji problem. Pa zar vi mislite da Bakir, Genjac, Dzaferovic (obecavao da ce odmah po penzionisanju napustiti politiku) imaju neku viziju i znanje. Na drugoj strani Dino koji nije 5 knjiga u zivotu procitao (evo samo ovo dijeljenje diplomatskih pasosa i aktivnosti u Minhenu su dovoljni pokazatelji njegovog znanja i moci) izdajica Zvizdic koji je bio Baketov izaslanik kod Vucica i sa Softicem odradio posao oko tuzbe protiv Srbije, Forto koji je vec drugi dan svog mandata u kantonu htio lapiti par stoja sa laznim putnim nalozima (da ne govorim o izmjenama zakona kako bi Covicev zet bio dozivotni direktor ili davanje 25% vazdusnog prostora Hrvatskoj). Treba li pricati o aferimima Njive koji za podpredsjednika vlade postavi covjeka koji ne zivi u Federaciji sa kojim nas zaduzuje za stotine miliona maraka. Treba li ocekivati promjene od Trojke koja donosi doduse promjene tako sto ce nacelnici opcina dobiti po dva uhljeba/savjetnika. Itd itd. Mogao bih napisati jos najmanje 10 strana o "uspjesima" nasih politicara no mislim da je i ovo dovoljno da me botovi napadnu jer niko ne zeli cuti istinu. Sad ce Trojkasi pisat kako su oni "samo" 2 godine na vlasti i trebaju vremena za promjene dok ce SDA-ovci pisati o izdaji Trojke i zaslugama u odbrani Bosnjaka.
Sve skupa tuzno da tuznije ne moze biti. Zivjeli i nastavite sa prepucavanjima.
PS: zaboravio sam Mehmedagica, prof. Mirsu i Efendica jer su kao ogranci SDA totalno nebitni na politickoj sceni kao i vjecni clan Predsjednistva Komsic koji nista nije ucinio ali nije nista ni ukrao.
Frajer optuzuje druge za botovanje i onda prosu kritiku Trojke tezama iz priručnika SDA botova. Fali jos samo sluge Zagreba, predali sve pozicije Bosnjaka, imaju veze sa narkokartelom, pa da ugodjaj bude potpun.
Ima toliko stvari za koje treba kritikovati Trojku, ali kad to cinis na prljavom vešu koji su prostrli SDA bot megafoni, to nije kritika nego botovanje.
Na kraju da ti samo kazem tj. ponovim svoje misljenje da ja mislim da niko od danasnjih bosanski orjentisanih politicara nema snage i znanja da nas izvede na pravi put i gradi jednu normalnu drzavu gdje ce institucije raditi svoje poslove i gdje ce se postovati red rad i znanje. Zivio ti meni 100 godina.
-
Sefket007
#3116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Styling wrote: ↑18/02/2025 12:02Ramo Isak da postavi specijalce na entitetske prelaze i da ne dozvoili da Srbi koji rade u Federaciji dolaze na posao. Bosnjake da pustaju. Treci dan bi sami Mileta uhapsili.DonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 11:40Zato svi u nedogled ponavaljamo i pisemo da za takve stvari postoji drzava, institucije, strukture i mehanizmi, ali posto se zna ko istim kod nas upravlja treba da budemo spremni na veleizdaju da MUP-ovi i djelovi OS-a, SIPA stanu na njegovu stranu.
Samo reci da se salis...
Ako fakat ovo mislis onda je ovo jedan od neozbiljnijih komentara na forumum.
-
Malisa11
#3117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nevjerovatno kakve gluposti ljudi pisu. Cuj postaviti policiju na blentitetske linije, pa to je sto i zele.
Cuj EUFOR ce nesto. Cuj Amerika ce nesto.
Mi smo zadojeni ko blekani.
Cuj EUFOR ce nesto. Cuj Amerika ce nesto.
Mi smo zadojeni ko blekani.
- dr_Evil
#3118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... rak/483772
Da se ne bi cijenjeno pucanstvo uvrijedilo nazvat cemo ga kontroverznim biznismenom i ugladjenim obrazovanim gospodinom. Pokazao je kako se bori za svoj narod, drzavu, naciju i vjeru! A ne ko oni smrdljivi komunisti sta su pravili 10km ceste dnevno bez ijedne masine i dinara, pljuc.
Da se ne bi cijenjeno pucanstvo uvrijedilo nazvat cemo ga kontroverznim biznismenom i ugladjenim obrazovanim gospodinom. Pokazao je kako se bori za svoj narod, drzavu, naciju i vjeru! A ne ko oni smrdljivi komunisti sta su pravili 10km ceste dnevno bez ijedne masine i dinara, pljuc.
-
DonieBrasco
#3119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve je 1:2 protiv ove drzave kako god okrenes, tako ce biti i ovaj put.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
hitno organizovati proteste da se navedena trojka oslobodi
- dr_Evil
#3121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali zamisli situaciju u kojoj se narodu baci koska da je plata 4-5.000KM ministrima, i onda narod mjesec dana prica o tome, dok ovi izvlace 50 miliona eura. 50 miliona je nezamisliva lova za prosjecnog covjeka, zato se prica o tome samo 3 posta. Dok putni nalog, cuj uzeo 400KM na putnom nalogu, to je breaking news.
Last edited by dr_Evil on 18/02/2025 13:18, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ovdje niko vesla sisao druze. Jos od weersdefa i "svi za nasu SDA" nije bilo otvorenih agitatora na ovom forumu. A on je bio aktivan zadnji put 2018. Jer ta prica ovdje ne prolazi.svi u napad wrote: ↑18/02/2025 12:25
Evo sta sam vam rekao. Sad vi zamislite intelektualne mogucnosti nase raje kad ovdje neki Bata koji je bio i moderator na ovom forumu te samim tim valjda i malo pismeniji covjek, zbog svoje stranacke ostrascenosti ne moze na miru trezveno procitati jedan obicni komentar a da ne napada i prisiva etike ljudima koji imaju svoje misljenje i ne pripadaju ni jednoj stranci. Zaista tuzno i zalosno. Evo ja sam malo podebljao i dijelove koji se odnose na SDA da ne bi trosio dragocjeno vrijeme dragi Bato i bilo bi zaista dobro da se umijes i procitas ponovo komentar. Znam da ces umjesto izvinjenja (izvini je najskuplja rijec u BiH) nastaviti sa vatrom jer ti si boze mili u pravu bez obzira sta pise u tekstu.
Na kraju da ti samo kazem tj. ponovim svoje misljenje da ja mislim da niko od danasnjih bosanski orjentisanih politicara nema snage i znanja da nas izvede na pravi put i gradi jednu normalnu drzavu gdje ce institucije raditi svoje poslove i gdje ce se postovati red rad i znanje. Zivio ti meni 100 godina.
Sad se udrobi ovako kao ti "znam ja da ezdea ne valja ali vidi ovih...."
Trojku treba kritikovati za lose poteze kao i svaku vlast. Ali ja do sad nijednog kriticara nisam vidio da se posvetio pravim i istinskim fulama te vlasti, nego je sve botovanje.
A fula je (ne)imenovanje direktora KCUS-a, fula je katastrofalno stanje u sarajevskim komunalnim preduzecima, fula je lose proveden konkurs za subvenciju rjesavanja stambenog pitanja mladih, fula je spora reakcija i strah od zatvora nakon tragedije u Jablanici, fula je neizbor Bogica Bogicevica za gradonacelnika Sarajeva na onakav nacin, fula je Ramo Isak, fula je Jasmin Ademovic, evo ovo sam prosuo onako iz rukava, uz rucak na poslu i sigurno imas ovakvih fula jos mali milion.
Ali u javnom diskursu koji namecu SDA megafon botovi su teme: Kiflina dipoma, zaduzivanje, Covicev zet....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jebiga, upravljanje narativom (i taj takozvani PR) je umjetnostdr_Evil wrote: ↑18/02/2025 13:18Ali zamisli situaciju u kojoj se narodu baci koska da je plata 4-5.000KM ministrima, i onda narod mjesec dana prica o tome, dok ovi izvlace 50 miliona eura. 50 miliona je nezamisliva lova za prosjecnog covjeka, zato se prica o tome samo 3 posta. Dok putni nalog, cuj uzeo 400KM na putnom nalogu, to je breaking news.
-
DonieBrasco
#3124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma lagano kao Ramo na tenderima ako se ne varam za sada preko 20 miliona KM za "zastitu" preko svoje firme.
A mnogi drugi ispod stola, žita, po kafanama, sta su sve radii samo je pitanje koliko nula i nula imaju te cifre, evo svjez jutrasnji primjer ovih sa autocestama i sto decenijama idalje imamo makadame, sto jedan tunel buse zivotni vijek.
A mnogi drugi ispod stola, žita, po kafanama, sta su sve radii samo je pitanje koliko nula i nula imaju te cifre, evo svjez jutrasnji primjer ovih sa autocestama i sto decenijama idalje imamo makadame, sto jedan tunel buse zivotni vijek.
- dr_Evil
#3125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tenderi, tu je lovaDonieBrasco wrote: ↑18/02/2025 13:22 Ma lagano kao Ramo na tenderima ako se ne varam za sada preko 20 miliona KM za "zastitu" preko svoje firme.
Metar asfalta ko metar zlata dosao, a o fontanama da ne pricam. Ali dzaba objasnjavat narodu, kazu samo vazno da je nas ukrao, sta bi da je Jozo. Neshvatljiva situacija ko moze pogledati Ramu, i onda ga zaokruziti, a pri tome zeliti dobro svojoj djeci.