darius_maximus wrote: ↑17/02/2025 13:15Ne mislim da se kao predumišljaj pika nešto što je urađeno nakon dvostrukog ubistva.SaraFina wrote: ↑17/02/2025 13:10CIM je bjezao i skrivao se to je predumisljaj. Nisam odvjetnik ali logicno da je tako.Ateista wrote: ↑17/02/2025 13:09
Ne kazem da je neuracunjiv, samo da ce mozda probati tako da se izvuce, jer ako su nadjeni njegovi tragovi, bjezao je i sakrivao se, ne vidim kako bi drugacije mogao probati da se brani, a ovo je jedan od onih slucajeva gdje ce biti veliki pritisak javnosti da se dosudi maksimalna moguca kazna.
Jedino jos ovo sto @Daysleeper kaze da mozda proba na priznanje i pokajanje izvuci nesto manju kaznu, to ce sigurno njegov advokat procijeniti na sta ima bolje sanse, ali ne mislim da ce ga i jedan advokat savjetovati da ide na osporavanje da ih je on ubio.
Predumišljaj bi bio da je sebi tipa unaprijed obezbijedio alibi, pa izvršio ubistva, pa se smjestio u neko pripremljeno skrovište.
Ovo što je uradio nakon toga definitivno pokazuje da nije neuračunljiv, jer razumije šta je uradio i da želi izbjeći posljedice.
Međutim, to nije predumišljaj, barem ne mislim da se tako karakteriše.
I dalje znači da je psihopatska pička, ali ne isključuje jedno drugo...
Pa zar nije pobjegao i dovezo auto do jezera, ostavio licne stvari i bocu solne kiseline da pomisle da se roknuo? Ako to nije predumisljaj ja ne znam sta je.