Samo je propustio reći šta je uzrok tome. Nekako sve bježi od uzorka i fokusira se na posljedice, tipično desničarski bježi od suštine problema.dječak sa šibicama wrote: ↑14/02/2025 22:22 Rekao im je, nije vama problem Rusija, vi ste problem. Unistili ste Europu, primili milione aliena, bez ikakve kontrole, papira, dokumenata, naselili milione potencijalno opasnih ljudi sto je Europi napravilo nesagledive probleme.
Ako to nije sigurnosno pitanje, koje je.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
JovicSA
#27126 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Last edited by JovicSA on 14/02/2025 22:25, edited 1 time in total.
-
JovicSA
#27127 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa staviš na FOE i to je to ako ti smeta istina lave._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:23Smaras lave.
-
Nisamsdaali
#27128 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prije da je u pitanju tradicionalna fobija zatucanih od svega nepoznatog s obzirom da “anti-woke” stranke dominiraju u regijama (istočnja Njemačka) gdje se i migrantima gadi doći, dok u gradovima tradicionalno pobjedjuju liberalne opcije odnosno u najdesnijem slučaju stranke desnog-centra nego činjenica da je zbog migranata nekakva pošast i kolaps
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27129 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kvotas me i mirna Bosna.JovicSA wrote: ↑14/02/2025 22:24Pa staviš na FOE i to je to ako ti smeta istina lave.
- dječak sa šibicama
#27130 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vise fobija od politike koja inzinjera iz Afganistana izbjegava nazvati teroristom, izmislja mu zdravstveni karton psiho bolesnika, uvjerava svoje gradjane da su sami krivi ako ih inzinjeri gaze po ulici kolima ili ubijaju macetama jer su "kolonizirali i opljackali treci svijet" i tako dalje.
Mislim da i rezultati izbora jasno pokazuju da je Europljanima sve vise puna kapa te libertardske demagogije.
Mislim da i rezultati izbora jasno pokazuju da je Europljanima sve vise puna kapa te libertardske demagogije.
- medvjed23
#27131 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije loš govor, bar ne onoliko koliko se moglo očekivati. Samo, bilo bi super kad bi svoje savjete primijenio u svojoj avliji.
- dječak sa šibicama
#27132 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ili jednostavno receno, ako je normalno da Saudijac kaze "dobro ste dosli na svjetsko prvenstvo u Arabiju, ali necete piti alkohol jer to nije u nasoj kulturi" onda je normalno i da se Europljani postave kao domacini, vlasnici svoje kuce, sa svojim pravilima ponasanja.
A ne da Europa bude svacija, a sve sto nije Europa, samo je onoga ko je tamo domacin. Netje da moze.
A ne da Europa bude svacija, a sve sto nije Europa, samo je onoga ko je tamo domacin. Netje da moze.
-
geoxx
#27133 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nekad nije bitno sta se kaze, nego ko to kaze. Sta ima mrtvi katoliban Vance trubiti o migrantima, demokratiji i slobodi govora, dok istovremeno podrzavaju de facto drzavne udare u vlastitoj drzavi, ne priznaju rezultate izbora i kaznjavaju svaki ubogi medij pod izgovorom da je radikalna ljevica.
Iako se nacelno slazem sa migrantskim pitanjima, ali to ti je kao da kazes dobar govor Dodika na tu temu. Ne kaze on to iz istih motiva kao vi ovdje sto drzite fige.
Iako se nacelno slazem sa migrantskim pitanjima, ali to ti je kao da kazes dobar govor Dodika na tu temu. Ne kaze on to iz istih motiva kao vi ovdje sto drzite fige.
- dale cooper
#27134 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ali ćemo i ekspresno zaboraviti da su izbori poništeni od strane vrhovnog suda Rumunije i to zbog sumnji ruskog uticaja na ishod izbora._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:18Bukvalnodječak sa šibicama wrote: ↑14/02/2025 22:17 Ako je nacelo "ponistavamo izbore u Rumuniji jer nije pobijedio nama drag kandidat" demokratsko, onda sam ja protiv takve demokracije.
Je li to demokratski i fer? Ne znam Senade.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#27135 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:33Ali ćemo i ekspresno zaboraviti da su izbori poništeni od strane vrhovnog suda Rumunije i to zbog sumnji ruskog uticaja na ishod izbora._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:18Bukvalnodječak sa šibicama wrote: ↑14/02/2025 22:17 Ako je nacelo "ponistavamo izbore u Rumuniji jer nije pobijedio nama drag kandidat" demokratsko, onda sam ja protiv takve demokracije.
Je li to demokratski i fer? Ne znam Senade.![]()
Sud ne sudi na osnovu sumnji nego na osnovu dokazanih cinjenica.
-
Nisamsdaali
#27136 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Za liberale su i afganistanac i Andres Breivik teroristi. Za “anti-wokere koji su puni poštovanja prema svima ali eto puna im je kapa libtard propagande” je Breivik “mentalni bolesnik”, a Sandy Hook je false flag.
Liberali ne trebaju popuštati u svojoj agendi sve dok oni koji bi uskraćivali prava drugima ne budu osjetna manjina. Ovako u 2 navrata ti koji “su puni mira, ljubavi i tolerancije ali neće da im se nameće” izglasaše najvećeg bigota i neznalicu u historiji moderne američke politike.
Primjer osobe pune mira i tolerancije vidimo gore, pričaju gluposti aktivno i podbadaju sa seljačkim upadicama konstantno dok ih ne raskrinkaš a kad se to desi onda ide “smaraš”. E pa neće moći
Liberali ne trebaju popuštati u svojoj agendi sve dok oni koji bi uskraćivali prava drugima ne budu osjetna manjina. Ovako u 2 navrata ti koji “su puni mira, ljubavi i tolerancije ali neće da im se nameće” izglasaše najvećeg bigota i neznalicu u historiji moderne američke politike.
Primjer osobe pune mira i tolerancije vidimo gore, pričaju gluposti aktivno i podbadaju sa seljačkim upadicama konstantno dok ih ne raskrinkaš a kad se to desi onda ide “smaraš”. E pa neće moći
-
JovicSA
#27137 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šta sada si i pravni hekspert?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:35dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:33Ali ćemo i ekspresno zaboraviti da su izbori poništeni od strane vrhovnog suda Rumunije i to zbog sumnji ruskog uticaja na ishod izbora.
![]()
- dale cooper
#27138 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dokazi su morali biti predočeni ustavnom sudu dok je donio takvu odluku._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:35dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:33Ali ćemo i ekspresno zaboraviti da su izbori poništeni od strane vrhovnog suda Rumunije i to zbog sumnji ruskog uticaja na ishod izbora.
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#27139 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vrhovni ili Ustavni? Prvo si reko Vrhovni pa sad Ustavni.dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:43Dokazi su morali biti predočeni ustavnom sudu dok je donio takvu odluku._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:35dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:33
Ali ćemo i ekspresno zaboraviti da su izbori poništeni od strane vrhovnog suda Rumunije i to zbog sumnji ruskog uticaja na ishod izbora.
![]()
- dale cooper
#27140 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ustavnom...lapsus._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:43Vrhovni ili Ustavni? Prvo si reko Vrhovni pa sad Ustavni.dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:43Dokazi su morali biti predočeni ustavnom sudu dok je donio takvu odluku._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:35
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#27141 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:45Ustavnom...lapsus._BataZiv_0809 wrote: ↑14/02/2025 22:43Vrhovni ili Ustavni? Prvo si reko Vrhovni pa sad Ustavni.dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:43
Dokazi su morali biti predočeni ustavnom sudu dok je donio takvu odluku.
- dječak sa šibicama
#27142 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je klasicni lov na vjestice, ne dopada nam se lik? on je Putinovac.
Podsjeti me na onu epizodu Crne Guje kad "vjestosnjuhac" optuzi psa i konja da su vjestice i treba ih spaliti.
Inace Vance i nije neki simpatican lik, druga strana medalje, ali da im je rekao sve sto je istina, jeste.
Podsjeti me na onu epizodu Crne Guje kad "vjestosnjuhac" optuzi psa i konja da su vjestice i treba ih spaliti.
Inace Vance i nije neki simpatican lik, druga strana medalje, ali da im je rekao sve sto je istina, jeste.
Last edited by dječak sa šibicama on 14/02/2025 22:47, edited 1 time in total.
-
JovicSA
#27143 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Al bitno je da ovaj MAGA-rac Vence ili kako se već zove ima sve relevantne činjenice i dokaze i odmah sam sebi skače u usta i kontrira u kontekstu dragog kandidata. Po toj analogiji se može posmatrati i odluka suda ako nam se ne sviđa mi je nećemo poštovati.
Demokratija na desničarski način.Sve što je rekao je u suštini pogrešno i promatrano samo po jednoj strani medalje.
Last edited by JovicSA on 14/02/2025 22:48, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#27144 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta tebe kao "hrvata veceg od samih hrvata" sa kosevskog otjera u desnicarstvo da pricas ovakve stvari o tudjim zemljama i cistoj ksenofobiji prema ljudima koji izgledaju drugačije od tebedječak sa šibicama wrote: ↑14/02/2025 22:29 Vise fobija od politike koja inzinjera iz Afganistana izbjegava nazvati teroristom, izmislja mu zdravstveni karton psiho bolesnika, uvjerava svoje gradjane da su sami krivi ako ih inzinjeri gaze po ulici kolima ili ubijaju macetama jer su "kolonizirali i opljackali treci svijet" i tako dalje.
I gdje kupite vise ove izraze libertardski itd. :znaci neko ko je liberal je odmah retard po vama desnicarima
-
statixx
#27145 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da nije problem Rusija. Danas si napisao da je njih lako namiriti. A ljudi, ne tako davno, krenuli na Kijev i Odesu, da zanemarimo Gruziju, Moldaviju, ruski lobi (tzv USAIDdječak sa šibicama wrote: ↑14/02/2025 22:22 Rekao im je, nije vama problem Rusija, vi ste problem. Unistili ste Europu, primili milione aliena, bez ikakve kontrole, papira, dokumenata, naselili milione potencijalno opasnih ljudi sto je Europi napravilo nesagledive probleme.
Ako to nije sigurnosno pitanje, koje je.
A kasnije ce biti heljp USA, spasite nam guzice. Ali ne zbog migranata i zlog islama koji kuca na vrata Evrope, zahvaljujuci toj istoj USA, vec zbog prpe da Rusi ne pokucaju na vrata Berlina. Svabe su jos uvijek istraumatizirane.
- dale cooper
#27146 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa jesu li recimo Dodik, Vučić ili Orban putinovci ili su i njihove veze sa njim liberalne woke izmišljotine? 
-
statixx
#27147 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad se ogoli do kosti, sve se svodi na romanticarsko prekrajanje granica. To je svim desnicarima zajednicko. Ima li dje mene tu, al da se ne dira moje, narodski receno.dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:52 Pa jesu li recimo Dodik, Vučić ili Orban putinovci ili su i njihove veze sa njim liberalne woke izmišljotine?![]()
- SaraFina
#27148 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dale cooper wrote: ↑14/02/2025 22:52 Pa jesu li recimo Dodik, Vučić ili Orban putinovci ili su i njihove veze sa njim liberalne woke izmišljotine?![]()
-
MAha
#27149 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Au, sta radi narandza. Ako se Evropa sad ne probudi nece nikad.
Problem migranata je posljedica "arapskog proljeca", smjene suverenuh vlasti u razlicitim arapskim zemljama, i postavljanha pupet rezima. Pokusaja istog u Siriji, neuspio (tada). Prije toga "rjesavanje" iraka. Mnogo priie toga, "rjesavanje" ovih zaljevskih monarhija, davanjem voine zastite, u zamjenu za poslusnost. A velikim dijelom iza toga je ci9nisticki lobi u SAD, i ev9lo sad su na pragu da zavrse "poso" i da "humano" protjeraju sve palestince iz Palestine.
Dakle, taj migrantski problem je problem koji ishodiste.ima u ci9nistickim planovima (i SAD sama je pupet cionistick8h krugova, sada sa velikim Pupetovcem Trumpon na celu, kojem su oci zacaklile jer se moze dodatno obogatit, i sto ima moc, al je samo korisni idiot].
Mislim da ce se citava prica, samo pitanie kad, obiti o glavu na kraju samoj USA. Nikom vise nije pouzdan partner, i niko im vise ne vjeruje. Dugorocno lose.
Problem migranata je posljedica "arapskog proljeca", smjene suverenuh vlasti u razlicitim arapskim zemljama, i postavljanha pupet rezima. Pokusaja istog u Siriji, neuspio (tada). Prije toga "rjesavanje" iraka. Mnogo priie toga, "rjesavanje" ovih zaljevskih monarhija, davanjem voine zastite, u zamjenu za poslusnost. A velikim dijelom iza toga je ci9nisticki lobi u SAD, i ev9lo sad su na pragu da zavrse "poso" i da "humano" protjeraju sve palestince iz Palestine.
Dakle, taj migrantski problem je problem koji ishodiste.ima u ci9nistickim planovima (i SAD sama je pupet cionistick8h krugova, sada sa velikim Pupetovcem Trumpon na celu, kojem su oci zacaklile jer se moze dodatno obogatit, i sto ima moc, al je samo korisni idiot].
Mislim da ce se citava prica, samo pitanie kad, obiti o glavu na kraju samoj USA. Nikom vise nije pouzdan partner, i niko im vise ne vjeruje. Dugorocno lose.
-
JovicSA
#27150 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vrlo dobro i logično izvođenje zaključaka. Mogu desničari zatvarati oči pred uzrocima i ako MAGA-rci uživaju da ih Trump i Vence našminkani piša po glavi a oni sami sebe ubjeđuju da to samo kiša pada onda neka im bude ali druge ljude ne mogu praviti budalama.MAha wrote: ↑14/02/2025 23:16 Au, sta radi narandza. Ako se Evropa sad ne probudi nece nikad.