BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
darius_maximus

#3351 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

komsinica_s_drugog wrote: 14/02/2025 10:22
darius_maximus wrote: 14/02/2025 09:43
Sanjarko wrote: 14/02/2025 09:38

Zar kod Prnjavora nisu auto njegovo pronasli. Tako javise jutros na vijestima na BHRT. Ja tako shvatio.
Kad skontaš da su ti upratili auto, ostavljaš auto.
Samoubistvo utapanjem u jezeru mi je malo sumnjivo, prije da pokušava prikriti tragove i lažirati samoubistvo.
I ja sam slicnog misljenja.
Covjek koji je sposoban gledat u oci svog sina dok mu svojim rukama stisce vrat i tako istisce zivot iz njega je monstrum nad monstrumima i nece taj sebi lako presudit.
Ma ovo je teški oblik psihopate.
Vjerovatno i uživa u tome što ga sada traže, a on bježi, onako pametan i superioran.
apsidejzi

#3352 Re: BiH - Crna hronika

Post by apsidejzi »

Zanimljivo kako su forumske moralne vertikale vec osudile ovog covjeka bez da ista znaju o njemu. Ocito nevinost prije nego se DOKAZE krivica ni sta ne znaci. Vjerovali vi meni ili ne, ali svi vi koji zagovarate njegovo ubistvo, zelite mu dzehenem i patnju na ovom i na onom svijetu... ste zapravo isti kao i on. Iz vas progovara ista ona emocija zbog koje mislite da je on ubio zenu i dijete. Ne kazem ja da nije, najvjerovatnije jeste, ali i dalje postoji mogucnost da je treca osoba umjesana i da je neka treca prica u pitanju. Sta ako se lik kockao i prokockao sve i onda dosao neko, ubio mu porodicu a njega odveo da ga muci? Ne znamo. Apsolutno nista o njemu ne znamo, osim da su mu zena i dijete udavljeni i da je on nestao. sve ostalo su nagadjanja.

I onda dodju ljudi i pricaju kako mu zele patnju, dzeheneme, kako mu zele samoubistvo i bezbroj drugih pogrdnih naziva. Sto ustvari govore da ste i vi emotivni na isti nacin za koji njega optuzujete za emotivnost. Al haj ti to nekome objasni...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3353 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

kad je žena mrtva muž je gotovo uvijek krivac
Qler

#3354 Re: BiH - Crna hronika

Post by Qler »

@apsidejzi Hajde idi malo prosetaj na zrak, treba ti
darius_maximus

#3355 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

I trolovi su nekad bolji bili...
Da je barem neku kosku bacila, pa da se ljudi međusobno kolju, nego ova patetika.
Zlocin&Kazna

#3356 Re: BiH - Crna hronika

Post by Zlocin&Kazna »

Partijarhat duboko ukorijenjen - žena kao objekat koji "posjeduješ" i Kuduz mentalitet: "Ne može čovjek protiv sile..."

U muškom svijetu, kada naiđe problem u životu, otvoriš "kutiju sa alatom" i tamo stoji alatka "istući ženu".

Pazi nostalgije u tekstu i slučaju:https://www.klix.ba/magazin/film-tv/po- ... /191222043
Haris.ba

#3357 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

apsidejzi wrote: 14/02/2025 10:52 Zanimljivo kako su forumske moralne vertikale vec osudile ovog covjeka bez da ista znaju o njemu. Ocito nevinost prije nego se DOKAZE krivica ni sta ne znaci. Vjerovali vi meni ili ne, ali svi vi koji zagovarate njegovo ubistvo, zelite mu dzehenem i patnju na ovom i na onom svijetu... ste zapravo isti kao i on. Iz vas progovara ista ona emocija zbog koje mislite da je on ubio zenu i dijete.
Oni sto zele nesta lose onome za koga se misli da je ubio porodicu davljenjem je ustvari - normalno.

Nenormalno bi bilo da se ne zeli.

Ne znam zasto u svom ovom nasem ludilu, jos i tu jednu normalnu reakciju ciniti losom?

Pozivi i kletve su izrazi nemoci i ljutnje. Sasvim normalno opet. Niko od komentatora nece ko Dekster krenuti putem Prnjavora da testera i sjekira covjeka.

Nikakva rulja ne kruzi po Prnjavoru sa vilama i montira vjesala. Lik ce imati ako se nije ubio svoj dan na sudu.
I sve ce se dokazati.
apsidejzi

#3358 Re: BiH - Crna hronika

Post by apsidejzi »

Haris.ba wrote: 14/02/2025 11:22
apsidejzi wrote: 14/02/2025 10:52 Zanimljivo kako su forumske moralne vertikale vec osudile ovog covjeka bez da ista znaju o njemu. Ocito nevinost prije nego se DOKAZE krivica ni sta ne znaci. Vjerovali vi meni ili ne, ali svi vi koji zagovarate njegovo ubistvo, zelite mu dzehenem i patnju na ovom i na onom svijetu... ste zapravo isti kao i on. Iz vas progovara ista ona emocija zbog koje mislite da je on ubio zenu i dijete.
Oni sto zele nesta lose onome za koga se misli da je ubio porodicu davljenjem je ustvari - normalno.

Nenormalno bi bilo da se ne zeli.

Ne znam zasto u svom ovom nasem ludilu, jos i tu jednu normalnu reakciju ciniti losom?

Pozivi i kletve su izrazi nemoci i ljutnje. Sasvim normalno opet. Niko od komentatora nece ko Dekster krenuti putem Prnjavora da testera i sjekira covjeka.

Nikakva rulja ne kruzi po Prnjavoru sa vilama i montira vjesala. Lik ce imati ako se nije ubio svoj dan na sudu.
I sve ce se dokazati.
Nije toliko davno bilo kad su narodne mase imale tu NORMALNU emociju i optuzivali majku djevojcice Danke i pronalazili otmicare po Austriji. Spominjana su i prava imena ljudi koji i danas imaju traume. Na kraju se ispostavila skroz druga prica.
azurna_obala

#3359 Re: BiH - Crna hronika

Post by azurna_obala »

De idi na opciju log out živa bila
insaneinthebrain

#3360 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

sta se ovdje desilo. vrata odvaljena. stub izvaljen :roll: :run:

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250214073
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3361 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Brzina ubija.
nepass1

#3362 Re: BiH - Crna hronika

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 14/02/2025 08:30
Spoiler
Show
izvrsni direktor wrote: 14/02/2025 08:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/traumat ... /250214016
Eh ovako dok uspavljujem malu ja cu pokusat ispricat svoju sit.
Mozda samo u kratkim crticama jer bi mi trebalo 2 god i roman da napisem.
Udala se 2016.
Kcerku prvu dobijam 2017 god, i sve skoro oke. Tu i tamo neka svađica. Ja zena domacica on muzicar, svi znaju o kome se radi
2018 ostajem trudna, moja kcerka tad ima oko 7 mj. U 5tom mj trudnoce saznajem da ima ljubavnicu kafansku konobaricetinu, ali posto tada zavisim od njega sa jednim u rukama drugim u stomaku sutim. Horor, zivim u nenamjestenom stanu, za uslove nikakvom. Bez kupatila, kuhinje, ja i curica u jednoj sobi sa malom peci koju kad nalozis pola sobe je u dimu. Njega ionako nema od jutra do sutra 25.12.2018 god odlazim mami gdje cemo nocit. On dolazi sa svirke nekad pred jutro. Ja curici nemam za mlijeka. Pitam ga da mi da novac da uzmem djetetu da jede (ja vec 7 punih mjeseci) gdje on skace i pocinje da me tuce ( ne prvi put) dok nikog nema kuci. Dok krecem ka kupatilu, osjetim vrelo niz noge, skidajuci pidzamu krv u tolikoj kolicini izlazi da krvav trag po laminatima ostavlja. Iz sveg glasa zovem mamu koja je bila vani, i govorim "ode moje dijete", dok on kaze "pocisti kravo tu krv da je necu ja cistit".
Da skratim imala sam placetu previju, porodila sam se. Dijete je umrlo nakon 21 sat. Mene hitno operisali,dobila sepsu jedva ziva ostala, da bii on tu noc isao slavio sa zvalerkom njen rođendan zahtijevajuci od mog oca da mu kupi 2 kutije cigara jednu njemu jednu njoj, dok su moji roditelji zurili za bolnicu noseci sve sto je meni trebalo, sa nadom da cu izac iz operativne sale ziva.
Po povratku kuci, prolaze dani i tako u strahu se 1000 put sastanes i rastanes. Prijavis, naprave zapisnik, on ode proganja te po poslu, na ulici, vristi u neka doba oko kuce, komsije snimaju, vratis se opet da ne maltretira sve oko tebe koje poznaje. Kad zajedno zivite svaki dan tuca vriska cika. Najstarija kcerka je vise vremena provela pod kuhinjskim stolom nego kod njega u narucju.
Nakon 5 god ostajem trudna. Druga kcerka, gdje dok ja saznajem za xyz svalerku me pocne ponovo tuc. Dize pistolj na mene i suta me nogama u nadi da ce me udariti u stomak dok ja sageta lezim na podu. Uspijevam da curicu izbacim kroz prozor i nekako i ja bjezim do svojih(kuca do kuce, zivjeli smo u mojoj kuci )
Odlazim i prijavim. Po proceduri normalnoj, nekako se nađu normalni ljudi gdje on dobiva 2 mj zatvora za porodicno nasilje. Predajem za razvod ali, czsr tu steka i ne smije nas sastavit u njihovoj prostoriji zbog zabrane prilaska. Prolazi 6 mj, zabrana istekla, ponovo proganjanje ( ali i prije jer za njega zabrana ne vazi).
Posto mi je u medjuvremenu umrla mati, otac se odselio u Njemacku, ja bukvalno primorana da ga ponovo primim jer ne mogu na posao da radim, buduci da mi pravi scene, kod kuce ne smijem vece docekat. Odlazi u zatvor, gdje mu ja normalno nosim sve sto treba i izdrzavam ga.
2022 ostajem trudna sa 3com kcerkom neplanirano. Sa 10 sedmica on se ozeni dok je jos samnom sa 15 godina mlađom. Meni porice i opet scene. Uglavnom ja sam stavila tacku i smrt bolja nego zivot sa njim. Na svu srecu zaduzuje se za drogu kod opasnih ljudi i bjezi iz grada u grad. Ceka ga dosta zatvora, al je bar mene ostavio na miru.
Eto moja kratka horor pricica za 8 godina mog braka sa klavijaturistom iz Tinje.
P.s nisam ocistila dijete, koje nikad nije vidio.
Dvije kcerke nije vidio godinu dana, i nadam se da nema namjeru. Vise nema ni svalerke uz njega i za nju je dobio zatvor, ni zene ni klavijature. Mlad delija star prosijak.
I da ja sam trudna, 6ti mj igrom slucaja upoznala momka koji je radio u jednoj veleprodaji, poceli kao neku vezicu, meni nekim nelogicnim slijedom događaja (ja mama trece na putu, on momak). On je iznio moju kcerku iz bolnice, i on joj je dao ime, i on ih sve 3 pazi vise nego ja. Pogotovo najmanju, ne da rec da nije njegova, jer ona bioloskog oca nije nikad vidjela. A njegovi roditelji cuvaju moju djecu, koliko god i kad god treba, dok ih prava nana nikad nije nazvala. Ovim putem ih sve selamim. Ziva su im unucad i zdrava Allahu hvala

Centar za socijalni rad u sluzbi uvaljivanja podobnih na budzet..kao i policija i zaposljavanje po sistemu "javi se onom iz stranke". :bih:
Meni je sve ovo horor, ali molim vas da me niko pogrešno ne shvati...kako se desi da 4 puta zatrudniš sa ovakvim čovjekom a da to nije silovanje?
Jer u kontekstu priče ne ispada da je silovana.
Ni slučajno ne pokušavam da priču okrenem na "ona je kriva ili sl", samo pokušavam da shvatim.
Kako, zašto, šta se to desi?
Ne kontam ni ja, ubije te, ne dozivljava te a ti se opet handris snjim. Koji kurac
Sanjarko

#3363 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

Nije imala izbora, gdje otici, sta sa djetetom, od cega da zivi itd, previse faktora u igri, nema se tu sta ne kontati, lako se sve skonta.
talijan97

#3364 Re: BiH - Crna hronika

Post by talijan97 »

Zene kada pokrenu brakorazvodni proces trebaju usput i dozvolu za oruzje izvaditi.

Ne bi se kabadahije upustale u avanture.
gozila555

#3365 Re: BiH - Crna hronika

Post by gozila555 »

Sanjarko wrote: 14/02/2025 14:28 Nije imala izbora, gdje otici, sta sa djetetom, od cega da zivi itd, previse faktora u igri, nema se tu sta ne kontati, lako se sve skonta.
kako nije,pa imala je mamu,mogla je kod nje otic zivit ako je uvidila da je ovaj psiho
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3366 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

apsidejzi wrote: 14/02/2025 11:39 [Na kraju se ispostavila skroz druga prica.
Sta se desilo na lraju? Je li nadjena curica? Pocinitelji?
Ateista

#3367 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Bobi wrote: 14/02/2025 12:28Brzina ubija.
Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you. :D
ibizza

#3368 Re: BiH - Crna hronika

Post by ibizza »

apsidejzi wrote: 14/02/2025 10:52 Zanimljivo kako su forumske moralne vertikale vec osudile ovog covjeka bez da ista znaju o njemu. Ocito nevinost prije nego se DOKAZE krivica ni sta ne znaci. Vjerovali vi meni ili ne, ali svi vi koji zagovarate njegovo ubistvo, zelite mu dzehenem i patnju na ovom i na onom svijetu... ste zapravo isti kao i on. Iz vas progovara ista ona emocija zbog koje mislite da je on ubio zenu i dijete. Ne kazem ja da nije, najvjerovatnije jeste, ali i dalje postoji mogucnost da je treca osoba umjesana i da je neka treca prica u pitanju. Sta ako se lik kockao i prokockao sve i onda dosao neko, ubio mu porodicu a njega odveo da ga muci? Ne znamo. Apsolutno nista o njemu ne znamo, osim da su mu zena i dijete udavljeni i da je on nestao. sve ostalo su nagadjanja.

I onda dodju ljudi i pricaju kako mu zele patnju, dzeheneme, kako mu zele samoubistvo i bezbroj drugih pogrdnih naziva. Sto ustvari govore da ste i vi emotivni na isti nacin za koji njega optuzujete za emotivnost. Al haj ti to nekome objasni...
Sve sto treba, jeste da mu *ebemo mamu! :thumbup:
Sanjarko

#3369 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

gozila555 wrote: 14/02/2025 14:40
Sanjarko wrote: 14/02/2025 14:28 Nije imala izbora, gdje otici, sta sa djetetom, od cega da zivi itd, previse faktora u igri, nema se tu sta ne kontati, lako se sve skonta.
kako nije,pa imala je mamu,mogla je kod nje otic zivit ako je uvidila da je ovaj psiho
Nije to tako izvodljivo kako se misli.
petunija

#3370 Re: BiH - Crna hronika

Post by petunija »

gozila555 wrote: 14/02/2025 14:40 kako nije,pa imala je mamu,mogla je kod nje otic zivit ako je uvidila da je ovaj psiho
I Nizama je otišla kod tetke, gdje je još manja vjerovatnoća da bude nađena pa smo vidjeli epilog :(
Ateista

#3371 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

apsidejzi wrote: 14/02/2025 10:52 Zanimljivo kako su forumske moralne vertikale vec osudile ovog covjeka bez da ista znaju o njemu. Ocito nevinost prije nego se DOKAZE krivica ni sta ne znaci. Vjerovali vi meni ili ne, ali svi vi koji zagovarate njegovo ubistvo, zelite mu dzehenem i patnju na ovom i na onom svijetu... ste zapravo isti kao i on. Iz vas progovara ista ona emocija zbog koje mislite da je on ubio zenu i dijete. Ne kazem ja da nije, najvjerovatnije jeste, ali i dalje postoji mogucnost da je treca osoba umjesana i da je neka treca prica u pitanju. Sta ako se lik kockao i prokockao sve i onda dosao neko, ubio mu porodicu a njega odveo da ga muci? Ne znamo. Apsolutno nista o njemu ne znamo, osim da su mu zena i dijete udavljeni i da je on nestao. sve ostalo su nagadjanja.

:thumbup:
U pravu si, iako je mala mogucnost za tako nesto, ona ipak postoji.
Sanjarko

#3372 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

petunija wrote: 14/02/2025 15:03
gozila555 wrote: 14/02/2025 14:40 kako nije,pa imala je mamu,mogla je kod nje otic zivit ako je uvidila da je ovaj psiho
I Nizama je otišla kod tetke, gdje je još manja vjerovatnoća da bude nađena pa smo vidjeli epilog :(
Ma faktora u igri kamara, ali sve se lako da skontati zašto ostanu u braku ili vezi i sličnom.
apsidejzi

#3373 Re: BiH - Crna hronika

Post by apsidejzi »

ibizza wrote: 14/02/2025 14:54

Sve sto treba, jeste da mu *ebemo mamu! :thumbup:
Tako je i on vjerovatno razmisljao dok ju je davio. Jebo sud, jebo zakon, jebo dokazivanje. Sacu ti ja jebat mamicu. I hop. Udavi zenu i dijete. To je taj mentalitet jebalomamice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3374 Re: BiH - Crna hronika

Post by _BataZiv_0809 »

Opet TK.

@dale cooper @Laertes sta je za rec?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3375 Re: BiH - Crna hronika