Mogu telefonom jedino, ako ne prihvati ispis karte sa telefona.
Mada glavu dajem da će na "IlidžU" tražiti "papirnatu" kartu i da ovo neće ni znati šta je, a kamo li priznati.
Isti slučaj, danas probao ne radi, vozač nije upućen kako se karta poništava i da li uopšte radi. Da li uopšte ima revizora, nisam ih viđao a nisam se ni vozio česeto?mfa_secure wrote: ↑21/01/2025 08:19Jesam ja upravo i da poništim, ne radi poništač![]()
Šta me briga, ako dođe reva neću izaći, nije do mene. Uredno sam platio kartu.
veoma jednostavno neVic Rattlehead wrote: ↑22/01/2025 09:55 misli li onaj štetočina ikad završiti pitanje pruge i tramvajskih linija? koliko već dugo nemamo linije 1,2,4 i 5?
Tako su se prije par godina žalili u Hrvatskoj. Regularno kupe kartu preko mobilne aplikacije a revizori to ne priznaju ili neznaju provjeriti pa problemi.mfa_secure wrote: ↑21/01/2025 15:03Mogu telefonom jedino, ako ne prihvati ispis karte sa telefona.
Mada glavu dajem da će na "IlidžU" tražiti "papirnatu" kartu i da ovo neće ni znati šta je, a kamo li priznati.
Imamo li tramvaja za toga?Vic Rattlehead wrote: ↑22/01/2025 09:55 misli li onaj štetočina ikad završiti pitanje pruge i tramvajskih linija? koliko već dugo nemamo linije 1,2,4 i 5?
Ne samo to, nego i ove nesnosne gužve da riješi. Nema više pravila, bilu u 4 poslije podne radnim danom, ili u 2 poslije ponoći vikendom i praznikom, isto je sve. Po sat i po - dva ide se od Stupa do Holiday Inna.Vic Rattlehead wrote: ↑22/01/2025 09:55 misli li onaj štetočina ikad završiti pitanje pruge i tramvajskih linija? koliko već dugo nemamo linije 1,2,4 i 5?
Pa ne, jel realno da opet istu stvar ponavljaju.bitanga_sa_otesa wrote: ↑17/01/2025 18:21da mi je malo tvojih problema...Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 13:26 Pa jel moguce da su prema Hrasnici opet stanice stavili poslije semafora?!
Gledam maloprije stanice planirane od kruznog pa tamo do kamere u Butmiru, stanice koliko sam vidio su poslije raskrsnica, tj. Buducih semafora?
Nadam se da nisu sve takve. Jel moguce da o tome nisu vodili racuna? Znam da ih je teze smjestiti prije semafora zbog iskljucnih traka, al pobogu ondje ima sirine i radi se sve nanovo.
Opet cemo imati glupost da tramvaj stane 2x bespotrebno. Znam da su planirali adaptivnim upravljanjem da to rijese da ce tramvaj uvijek imati prednost, al ne znam sad opet kako ce i to funkcionisati. Hoce li bas uvijek tramvaj imati zeleno? Jer onda ide belaj sa sporednih traka. Moraju se pustati vozila sa svih strana.
stvarno, ostavio je frajer narednim generacijama kao što i mi sad imamo od prethodnihThorgerson wrote: ↑28/01/2025 09:00 Sjecam se kad se ne tako davno pricalo o privatizaciji javnog saobracaja, pa ukidanju pruge haman, o trolama niko nije ni pricao, raspadale se - bukvalno.
I dodjemo do ovoga sada.
Steti fkt naklon do poda. Nije naravno on zasluzan za sve, ali je ocito pokretac ovih procesa.
Mi cemo tek poslije shvatiti razmjere ovih stvari koje su uradjene. A evo, dovoljno je i ovdje na forumu potraziti dtare postove da se vidi o cemu smo pricali.
Jer sad se prica o tome da li je aplikacija ok ili nije, dokle su radovi na novoj pruzi, koje ce biti sljedece trase za tramvaj i sl.
Ostaje i dalje problem cestovne infrastrukture, gdje se slabo ili nista ne radi.
čim se završi rekonstrukcija kompletne pruge... u prevodu niko ne zna kada će to biti i kada će se završiti posljednji lot + nema dovoljno tramvaja ni za ove linijeVic Rattlehead wrote: ↑22/01/2025 09:55 misli li onaj štetočina ikad završiti pitanje pruge i tramvajskih linija? koliko već dugo nemamo linije 1,2,4 i 5?
nema dovoljno vozila sa stadlerima ima 38 nategnuto 40 ispravnih tramvaja a za sve aktivne linije treba blizu 50+ vozila, pored desetak Stadlera sto dolaze morati ce se gledati nabavka jos novih plus polovnih da popune rupeBHF_Manijak wrote: ↑04/02/2025 10:30 Kakve veza ima rekonstrukcija kompletne pruge sa linijom 5 npr? Sta, moze voziti 3, ali ne moze se 5 okrenuti u Nedzaricima? Ne kontam...
Uradjena je pruga i prema zeljeznickoj, sta je problem onda?
Pa linija 5 se 80%, 90% poklapa sa linijom 3 pa zasto bi vucao prazan tramvaj na 5 kad je prece popuniti razliku u polasku na konto linije 3? Veci je promet prema Ilidzi odnosno od Ilidze. Tako da mu je prece na 3 nego na 5.BHF_Manijak wrote: ↑04/02/2025 10:30 Kakve veza ima rekonstrukcija kompletne pruge sa linijom 5 npr? Sta, moze voziti 3, ali ne moze se 5 okrenuti u Nedzaricima? Ne kontam...
Uradjena je pruga i prema zeljeznickoj, sta je problem onda?
Pa vidjeli smo i u Sarajevu pocetni ulazak privatnika kako je usao,pod kojim uslovima i na koji nacin u javnosti. Ipak je stvarnost daleko drugacija. Prelistati teme od ranije i glupanluke koje su pisali pojednici. Od konkurentnosti na cijeni pa nadalje.
Davno su ljudi pisali sa je kupovina Stadlera bila odličan posao. Čak se o Sarajevu pisalo i u regiji. Eh sad, objektivno je da su malo uži za stajanje. U biti tramvaji su gospodski i trebaju se koristiti u zemljama sa dovoljnim brojem vozila tako da se može uvijek sjestithekupus wrote: ↑04/02/2025 12:04 Vrlo zanimljivo - Zagreb od domaćeg proizvođača kupuje 40+40 tramvaja po cijeni od preko 2.5 miliona eura po komadu. Dugi su 21 metar, kapaciteta 115 putnika. Sarajevo je 15+10 tramvaja od puno renomiranijeg Stadlera kupilo za oko 2.3 miliona eura po komadu, a dužine su 31 metar i kapaciteta 180 osoba. Izgleda da smo dobro prošli baš, a zamislite da smo naručili odmah 40 komada...
Koncar je odlicna roba bio, titin kvalitet, ali kakvi su danas pitanje. S druge strane proslo 2-3 godine otkad smo mi narucili. Ali ako nista kod nas su domaci motori u traJvanima.thekupus wrote: ↑04/02/2025 12:04 Vrlo zanimljivo - Zagreb od domaćeg proizvođača kupuje 40+40 tramvaja po cijeni od preko 2.5 miliona eura po komadu. Dugi su 21 metar, kapaciteta 115 putnika. Sarajevo je 15+10 tramvaja od puno renomiranijeg Stadlera kupilo za oko 2.3 miliona eura po komadu, a dužine su 31 metar i kapaciteta 180 osoba. Izgleda da smo dobro prošli baš, a zamislite da smo naručili odmah 40 komada...