De nemoj mi reći da je ova budaletina prošla saslušavanje i biti novi direktor FBIHendrix wrote: ↑31/01/2025 23:59 Novi direktor FBI, Patel. Napisao "djeciju" knjigu o zavjeri protiv kralja Donalda.
Ovo postaje sve ludje i ludje kako dani idu. Sinopsis knjige sa Amazona.A key player in uncovering one of our nations biggest injustices tells the whole story—for kids!
Kash Patel partners with Beacon of Freedom Publishing House, an imprint of BRAVE Books, to bring a fantastical retelling of Hillary’s horrible plot against Trump to the whole family.
Full of fake heralds and keeper Komey’s spying slugs, this is a story of daring and danger. But never fear! Kash the Distinguished Discoverer will win the day![]()
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Point.
#25501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://youtu.be/RZeB78eHAVk?si=9AuP5RIy7tQIWhey
Kompilacija predvidjanja kako nece biti predsjednik
Pelosi obama henks i ostali koji predvidjau
Kompilacija predvidjanja kako nece biti predsjednik
Pelosi obama henks i ostali koji predvidjau
- sinuhe
#25503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Žena na zadatku. Prva u porodici sa fakultetskom diplomom, udata za 32 godine starijeg, jedno dijete.
Zovem je gospođicom
- Copper
#25504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bas je tesko proci saslušanje. Odmah poslije odgovara pocne kmecanje neki zivotinjski glasovi. To bi mogo i ti sa litrom rakije proci.Point. wrote: ↑01/02/2025 07:28De nemoj mi reći da je ova budaletina prošla saslušavanje i biti novi direktor FBIHendrix wrote: ↑31/01/2025 23:59 Novi direktor FBI, Patel. Napisao "djeciju" knjigu o zavjeri protiv kralja Donalda.
Ovo postaje sve ludje i ludje kako dani idu. Sinopsis knjige sa Amazona.A key player in uncovering one of our nations biggest injustices tells the whole story—for kids!
Kash Patel partners with Beacon of Freedom Publishing House, an imprint of BRAVE Books, to bring a fantastical retelling of Hillary’s horrible plot against Trump to the whole family.
Full of fake heralds and keeper Komey’s spying slugs, this is a story of daring and danger. But never fear! Kash the Distinguished Discoverer will win the day![]()
![]()
- Copper
#25505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uopće niko ne treba biti protiv carina. S obzirom da zemlja sa toliko resurs moze sve proizvoditi.sumirprimus wrote: ↑01/02/2025 00:10Trump announced new trade tariffs against the European Union and import tariffs on semiconductors, likely targeting China and, to a greater extent, Taiwan. He also stated that the Panama Canal will inevitably come under U.S. control.
Idu tarife i za eu i za tajvan![]()
Vecina izglasala ,kes patela,tulsi.donalda. tarife![]()
Vise igram da carine budu selektivne. Kod nas ne moze ananas da raste, moramo ga uvoziti, to ne treba cariniti.
Svako treba biti ravnomjerno otvoren, ali opet je sve do kompanija. Naravno male kompanije u Americi nemaju logistiku da salju proizvode u EU. I takvim je naravno isplativije otvoriti pogone u Europi. EU to treba podržavati. Jer je na kraju sto vise izbora za kupca, vise konkurencije, to ce biti jeftinija roba. A na kraju dovest ce nova radna mjesta vise konkurencije za plate radnika.
U tom pogledu Europa treba biti otvorena.
- ultima_palabra
#25506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jel droga ili ti bosanski nije maternji?Copper wrote: ↑01/02/2025 19:46Uopće niko ne treba biti protiv carina. S obzirom da zemlja sa toliko resurs moze sve proizvoditi.sumirprimus wrote: ↑01/02/2025 00:10Trump announced new trade tariffs against the European Union and import tariffs on semiconductors, likely targeting China and, to a greater extent, Taiwan. He also stated that the Panama Canal will inevitably come under U.S. control.
Idu tarife i za eu i za tajvan![]()
Vecina izglasala ,kes patela,tulsi.donalda. tarife![]()
Vise igram da carine budu selektivne. Kod nas ne moze ananas da raste, moramo ga uvoziti, to ne treba cariniti.
Svako treba biti ravnomjerno otvoren, ali opet je sve do kompanija. Naravno male kompanije u Americi nemaju logistiku da salju proizvode u EU. I takvim je naravno isplativije otvoriti pogone u Europi. EU to treba podržavati. Jer je na kraju sto vise izbora za kupca, vise konkurencije, to ce biti jeftinija roba. A na kraju dovest ce nova radna mjesta vise konkurencije za plate radnika.
U tom pogledu Europa treba biti otvorena.
- Truba
#25507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
/tramp-jutros-sam-naredio-napad-ubili-smo-mnogo-isil-ovaca
https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9539 ... isil-ovaca
Somalija kako sam i rekao kad sam pravio spisak cije nasilnike treba anulirati
- banjaluka078
- Moderator
- GandalfSivi
#25509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zivimo distopiju svega mi. Dan 12.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- GandalfSivi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#25512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
In imposing 25 percent Tariffs on Canada, Trump essentially proclaims Canada must be punished for being a NARCO State responsible the “scourge of Fentanyl” in America. The level of disrespect here is intense.
- Dozer
#25513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Scenario:
- Trump uveo carine 10-25% Kanadi, Kini, EU...
- Cijena proizvoda u USA koji su se uvozili iz ovih zemalja rastu za 12-30%, jer carine placa uvoznik.
- Ameri prestaju kupovati te porizvode jer su im preskupi, a i maloumno ganjaju "patriotizam" i traze zamjenske stvari.
- Te firme vise nisu konkurentne, pada profit, slijedi otpustanje radnika.
- Ako se radi o firmama-kcerkama iz zemalja izvoznika, moguca su zatvaranja u USA. Hiljade Amerikanaca ostaju bez posla.
- Sve to vodi padu priliva u budzet od carina i poreza.
- Druge zemlje uvode reciprocitet s carinama za robu iz USA, pa se desava ista stvar kod njih kao i u USA.
Sve zajedno = recesija, a u USA mozda i depresija. Kako da se USA iscupa iz toga? Logicno - ratovanjem, kako bi kroz vojnu ekonomiju nadoknadili gubitke uzrokovane debilnim ekonomskim mjerama kojima ce "Anerika.opet postati velika".
- Trump uveo carine 10-25% Kanadi, Kini, EU...
- Cijena proizvoda u USA koji su se uvozili iz ovih zemalja rastu za 12-30%, jer carine placa uvoznik.
- Ameri prestaju kupovati te porizvode jer su im preskupi, a i maloumno ganjaju "patriotizam" i traze zamjenske stvari.
- Te firme vise nisu konkurentne, pada profit, slijedi otpustanje radnika.
- Ako se radi o firmama-kcerkama iz zemalja izvoznika, moguca su zatvaranja u USA. Hiljade Amerikanaca ostaju bez posla.
- Sve to vodi padu priliva u budzet od carina i poreza.
- Druge zemlje uvode reciprocitet s carinama za robu iz USA, pa se desava ista stvar kod njih kao i u USA.
Sve zajedno = recesija, a u USA mozda i depresija. Kako da se USA iscupa iz toga? Logicno - ratovanjem, kako bi kroz vojnu ekonomiju nadoknadili gubitke uzrokovane debilnim ekonomskim mjerama kojima ce "Anerika.opet postati velika".
- insaneinthebrain
#25514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
malo je 25, moglo se barem 40. ipak je to kanada 
- Point.
#25515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Drago mi je da su mu i Kanada i Mexico izašli na crtu. Ovakvi bullys samo shvataju zub za zub.
-
sumirprimus
#25516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Damn sta ovo znaci za cijene dzekija kod nas? Oce ici gore ili dole
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo su radile unutarističke države da bi zastitile domacu proizvodnju i oslanjajuci se na istu, medjutim stvara se unutrasnje trziste i ne oslanja se na uvoz-izvoz. Ne kontam ga uopste, ako misli da ce u svijetu kupovati americke brendove skuplje, grdno se je zajebo. Prosli mandat su ga odgovorili od ovoga medjutim sada je oko sebe okupio dupeuvlakače i najebali su. Povecanje cijena i troskova zivota je neizbjezno.
-
Hakiz
#25518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ništa ovo.
Treba apsolutno zabraniti uvoz i izvoz, ulazak i izlazak ljudi i tada mu niko neće smetati.
Treba apsolutno zabraniti uvoz i izvoz, ulazak i izlazak ljudi i tada mu niko neće smetati.
- jeza u ledja
#25519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Po ovome eto ja citam vise ce najebati ostali. Kina je vec pod tarifama smanjivala cijene odredjenih proizvoda. (a ne da placa americki kupac), no to su izbjegavali takodje i preko trecih drzava (npr Meksiko). Biden je takodje drzao te tarife. Sad kad je spucao i Meksiku tarife to ce ici teze.pici wrote: ↑02/02/2025 13:59 Ovo su radile unutarističke države da bi zastitile domacu proizvodnju i oslanjajuci se na istu, medjutim stvara se unutrasnje trziste i ne oslanja se na uvoz-izvoz. Ne kontam ga uopste, ako misli da ce u svijetu kupovati americke brendove skuplje, grdno se je zajebo. Prosli mandat su ga odgovorili od ovoga medjutim sada je oko sebe okupio dupeuvlakače i najebali su. Povecanje cijena i troskova zivota je neizbjezno.
Sa Mex je potpisao sporazum u prvom mandatu (umjesto NAFTA) kojeg sad lagano gazi.
Meni je sega sto free market i laissez-fair mantrasi sada sute. Republikanska partija vise ne postoji.
-
JovicSA
#25520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Grohotom se smijem na ovakve bombastične izvještaje. Ovo me podsjetilo na rat kod nas u BiH i izvještaje...ubili smo 50 neprijateljskih vojnika, na našoj strani jedan lakše ranjen.Truba wrote: ↑01/02/2025 20:38 /tramp-jutros-sam-naredio-napad-ubili-smo-mnogo-isil-ovaca
- Truba
#25521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mijanmar ne smijemo zaboraviti
Kazu balkan burebaruta a u mijanmaru se 15 frakcija bori plus tadmadaw tojest njihova vojska
I njima treba poslati bombardere
Nadam se da naci vremena i za njih
Kazu balkan burebaruta a u mijanmaru se 15 frakcija bori plus tadmadaw tojest njihova vojska
I njima treba poslati bombardere
Nadam se da naci vremena i za njih
-
sumirprimus
#25522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako ce smanjiti cijenu proizvoda kad ih ljudi izbacuju sa polica?
Ni eu im nece ostat duzna. Jebte koliko smo daleko od scenarija gilead ili civil war?
Ni eu im nece ostat duzna. Jebte koliko smo daleko od scenarija gilead ili civil war?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#25523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ne znam je li za Donaldove teme, ali pošto mu je desna ruka Nazi onda vjerovatno i jeste
čudna vremena
-
sumirprimus
#25524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni samo fakat.nije jasno otkud toliki nacisti u americi.
Pa.to im je bila "zlatna.generacija"kako ih zovu mladost koja.je unistila naciste i sile osovine.
Pa.to im je bila "zlatna.generacija"kako ih zovu mladost koja.je unistila naciste i sile osovine.
- Prpa.ba
#25525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rezim ove odmetnute nuklearne drzave je sve ludji i ludji.