INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Naslovnica

#23301 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

made_in_sarajevo wrote: 31/01/2025 12:22
Naslovnica wrote: 31/01/2025 12:15
made_in_sarajevo wrote: 31/01/2025 12:02 e cuj niksic je kriv za cijene. ovi udaraju cijene kako hoce jos od korone ali je niksic kriv :lol: :lol: . rece sebija sa 8000 mjesecno i teroristicko govno iz udobonog luxemburga
Gdje si ti pročitao da je NIKŠIĆ kriv za cijene?!
vrati se stranicu prije pa vidi kakve direktive sda salje svojim idiotima. zato ja sinoc kazem bingo ce danas zivotom raditi, jer sda je naredila danas se kupuje zivotom.
Vratio sam se, baš zato te i pitam.
Piše Vlada, niko ne spominje Nikšića.
Dozer

#23302 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Dozer »

Naslovnica wrote: 31/01/2025 12:13
Dozer wrote: 31/01/2025 11:53
Naslovnica wrote: 31/01/2025 11:37 @Dozer
Nisu slagali nego su prešutili.
Ha ja.
Elem, na stranu sve, ovo za loš privredni ambijent je 100% istinito.
Pa takav ambijent je vec 28 godina... I ko ga je inicijalno kreirao takvog, i zabetonirao? Pa "sveta" ENV trojka - SDA, HDZ, SDS/SNSD.

Ne pravdam ovu trojku ni za sta, ali budimo realni... Nesto sto se s*alo 30 godina apsolutno nikako ne moze biti popravljeno za dvije godine.

Nema jake drzave i ekonomije bez firmi-giganata, a upravo su ENV matricari sjebali sve moguce nekadasnje gigante, kako bi ih rasparcali i pokupovali za mizeriju, a onda prodavali za milione. NIsmo djeca, jbg... Ima nas s dovoljno dinago u zicigu da se i te kako sjecamo svega.
SDA spin danas je samo pokusaj da se vrate na vlast kako bi opet nastavili isto, i posakrivali sve sto mogu iz ranijeg perioda.

Ono sto ja 100% zamjeram ovoj sad trojci jeste nedostatak damu da u javnost iznesu sav moguci prljavi vec etno-nacionalista za proteklih 30 godina. Iznesite papire i dokaze, i da se izdajnicka SDA pokopa trajno na smetljiste istorije.

I evo, javno pitam Konakovica, Fortu, Niksica - zasto ste ckepi ba?!
Nije sveta trojka uvijek bila u vlasti, pogotovu ne SDA.
Sjebali jesu, nema govora.
Za mene već duže vremena nema opravdanja da su SDA, HDZ, SDS/SNSD krivi za sva sranja koja su nam se desila i koja nam se dešavaju.
Odavno je bilo vrijeme da aktuelna vlast izađe sa konkretnim mjerama stabilizacije privrede.
Zaključavanje cijena? To je meščini jedina stvar koju su uspjeli uraditi. I to je smijurija od mjera.
Gade mi se svi ba.
Kad nije...? Ono nekad one dvije godine kad ih SDP ukinu? Pa, da ih nisu tad ukinuli, vjerovatno ne bismo imali ni danas one prve km autoputa :lol:
Naslovnica

#23303 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

Ne znam tačno kada nije, to će ovi sa teme politika i sl znati.
Ne znam od kada je aktuelna Vlada na vlasti?
Ja sam poprilično apolitičan, zasitio sam se, imam pametnija posla.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#23304 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by teskeredzic_22 »

Naslovnica wrote: 31/01/2025 12:15
made_in_sarajevo wrote: 31/01/2025 12:02 e cuj niksic je kriv za cijene. ovi udaraju cijene kako hoce jos od korone ali je niksic kriv :lol: :lol: . rece sebija sa 8000 mjesecno i teroristicko govno iz udobonog luxemburga
Gdje si ti pročitao da je NIKŠIĆ kriv za cijene?!
Nikišić je kriv što udara "5.000 neto" plus doprinosi , 96 mjeseci ni za šta.

Kad trebaju doći na vlast porede se sa zapadnoevropskim ministrima i zastupnicima u "transparentnosti" , "otvorenosti" , "jednostavnosti" , "pragmatičnosti" . "savremenosti".

Kad su na vlasti ili zastupnici onda se porede sa onim koji su s njima u klupama : "šta hoćeš i drugi primaju naknade i pare" ?

Kad im stranačke kolege završe u zatvoru "argument" je jednak : "koliko drugi imaju ministara u zatvoru" ?

Sve isto , a ja bojkotujem granap danas jer od njih niko ne radi svoj posao i ne pada mu na pamet da se zamjera granapu.

Država granapa.
Hakiz

#23305 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Hakiz »

Sutra nova vijest :lol:
Dilibus

#23306 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Dilibus »

sumirprimus wrote: 31/01/2025 08:40 Pa i u tim radnjama rade nasi radnici, i u tim posrednicima kako kazete rade nasi radnici, u njihovim logistickim centrima rade nasi radnici, bojkotujete sami sebe?
A niko ne bojkotuje recimo vlast od 95te? Nas prvi i osnovni problem je jos od 95te i neuredjenosti ovog neodrzivog frankenstajn sistema i niko nema moda da presijece.
I taj radnik kupuje u raznoraznim prodavnicama, i taj radnik ima probleme sa inflacijom, i na kraju krajeva ako primoramo ih da snize cijene i tom radniku ce biti bolje. Tako da zavisi iz kog ugla promatras.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23307 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Truba »

u garazi durica ne fata internet 4g
Naslovnica

#23308 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

Truba wrote: 31/01/2025 13:20 u garazi durica ne fata internet 4g
U Tropiku je još gore
NediM17

#23309 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by NediM17 »

I truba na dzumu izašao nepovratno. :mrgreen:
Tananarive

#23310 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Tananarive »

tramvajtrojka wrote: 31/01/2025 11:21
Dozer wrote: 31/01/2025 11:18
No Mind wrote: 31/01/2025 10:51

Da budemo precizni pogadja stranacke tajkune koji financiraju stranke donacijama. A SDA je tu ubijedljivo vodeća. Otud ona Sebijina gadost juce. Da je Bakir pametan a i ravnopravan u tom braku :D kao sto nije, ne bi joj dao da pisne politički. Ona sta god kaze napravi kontra efekat u narodu. :lol:
Nisam upratio...sta je sad bubnula....?
da ne treba bojkotirati i da se ona nece njemu prikljuciti isto tako tu pricu o anti bojkotu guraju i najinstaknutije SDA botine tj oni su prvi probni balon pustili pa onda sebija

Image
Image
kako ovaj smrad luksemburški ne crkne od ovolikog zla dabogda se rakom zabavio
Ironmen

#23311 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Ironmen »

Dilibus wrote: 31/01/2025 13:12
sumirprimus wrote: 31/01/2025 08:40 Pa i u tim radnjama rade nasi radnici, i u tim posrednicima kako kazete rade nasi radnici, u njihovim logistickim centrima rade nasi radnici, bojkotujete sami sebe?
A niko ne bojkotuje recimo vlast od 95te? Nas prvi i osnovni problem je jos od 95te i neuredjenosti ovog neodrzivog frankenstajn sistema i niko nema moda da presijece.
I taj radnik kupuje u raznoraznim prodavnicama, i taj radnik ima probleme sa inflacijom, i na kraju krajeva ako primoramo ih da snize cijene i tom radniku ce biti bolje. Tako da zavisi iz kog ugla promatras.
Stavi ga na FOE lik naporan ko vegeta se mijesa u sve zivo blage veze nema, samo spama i bota po cijele dane unistava svaku ozbiljnu temu i argumentaciju.
skupljac_zeljeza

#23312 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by skupljac_zeljeza »

:bih:

Cijene idu dolje
Još jedna velika pobjeda bojkota u Hrvatskoj: Trgovački lanac Kaufland snižava cijene čak 1.000 artikala
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23313 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Truba »

Naslovnica wrote: 31/01/2025 13:22
Truba wrote: 31/01/2025 13:20 u garazi durica ne fata internet 4g
U Tropiku je još gore
mtel zavera bre
mora da neki bunker beton koriste cim x zrakoni ne mogu proci
Naslovnica

#23314 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

Jope bagra hoće da ZAKLJUČAVA CIJENE!?
Pa jesu li normalni bre?
last mohicans

#23315 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by last mohicans »

Ljudi moji, šta doživjeh na dzumi u Sarač Smailovoj. Izvjesni efendija Kruško (prezime dosta govori). Da me nije bilo stid nekih ljudi koje tu poznajem, demonstrativno bi napustio hutbu. Šta je taj lik navaljao, žao mi je sto nisam snimao. Ovo se mora negdje dalje prenijeti. Ne znam odakle da počnem.
Svo vaše, naše i moje nezadovoljstvo skupoćom i cijenama ne smije biti izraženo jer je to samo strah od neimaštine. :-) Znači, ako se ne bojiš neimaštine, time ćeš je i pobjediti. To je efendijina logika. Sve su vam to šejtanske vesvese koji plaši vjernike neimaštinom. Najvažnije unutarnje zadovoljstvo i zahvala Allahu na blagostanju i njegovim nimetima. Ova glupost (bojkot) koju je neko smislio je da nas okupira nebitnim stvarima (parafraziram ovaj dio). Nisu cijena maslaca, mlijeka i ostalih proizvoda bitniji od DRŽAVE (lik divljanje cijena poistovjećuje s državom). Ovo je udar na državu, atak na nju koji je neko smislio, bavimo se sporednim stvarima, a ne suštinskim, nasjedamo na internetske i sejtanske vesvese. Njegov neki haver je bio u Nigeriji, tamo rade za dnevnicu od čak 7 dolara, kako bi nam tad bilo da radimo za takvu mizeriju. Taj njegov haver je Nigerijcu ponudio hediju od 50 dolara, taj nije mogao sebi doći da mu neko nudi i to bespaltno polugodišnju platu. :-) Potrudio se da poveže (nepovezivo), Palestince koji se vraćaju svojim razrušenim domovima sa zavežljajem, zadovljni, a mi se našli baviti cijenama gdje ne mislimo o domaćim proizvodima (valjda hoće da kaže da domaće nije skupo i da to treba kupovati po enormnoj i neopravdano visokoj cijeni). Samo negativu prosipamo, sejtan nas vodi i nismo zadovoljni sobom, životom, sredinom, pa i cijenama :-) Jerbo u Nigeriji rade za 7 dolara na dan. Ni jedne ne izusti o nemoćnoj populaciji, penzionerima koji sastavljaju kraj s krajem, koje ovo najvise pogađa, o bolesnim i nemoćnim, o najugrozenijim kategorijama, ne spomenu pravednog halifu Omera r.a koji je obilazio krišom Medinu da vidi kako narod živi, šta im fali. Ne spomenu njegovu pravičnost, pa i Poslanikovu a.s pravdu, osjećaj za fer trgovinu kojom se bavio i prije poslanstva. Ne spomenu stotine drugih svijetlih primjera pravovjernih i poštenih vladara kroz historiju islama pa i svijeta uopće. Lik je ovo shvatio kao udar na državu, povezao nespojive i nepovezive stvari. Ne mogu još sebi da dođem od povraćetine koju sam slušao. Neka je na sramotu IZ kad ovakvi likovi šalju neke poruke sa mimbere u ovako teskim trenucima za veliki dio stanovništva naše zemlje
Dozer

#23316 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Dozer »

last mohicans wrote: 31/01/2025 14:53 Ljudi moji, šta doživjeh na dzumi u Sarač Smailovoj. Izvjesni efendija Kruško (prezime dosta govori). Da me nije bilo stid nekih ljudi koje tu poznajem, demonstrativno bi napustio hutbu. Šta je taj lik navaljao, žao mi je sto nisam snimao. Ovo se mora negdje dalje prenijeti. Ne znam odakle da počnem.
Svo vaše, naše i moje nezadovoljstvo skupoćom i cijenama ne smije biti izraženo jer je to samo strah od neimaštine. :-) Znači, ako se ne bojiš neimaštine, time ćeš je i pobjediti. To je efendijina logika. Sve su vam to šejtanske vesvese koji plaši vjernike neimaštinom. Najvažnije unutarnje zadovoljstvo i zahvala Allahu na blagostanju i njegovim nimetima. Ova glupost (bojkot) koju je neko smislio je da nas okupira nebitnim stvarima (parafraziram ovaj dio). Nisu cijena maslaca, mlijeka i ostalih proizvoda bitniji od DRŽAVE (lik divljanje cijena poistovjećuje s državom). Ovo je udar na državu, atak na nju koji je neko smislio, bavimo se sporednim stvarima, a ne suštinskim, nasjedamo na internetske i sejtanske vesvese. Njegov neki haver je bio u Nigeriji, tamo rade za dnevnicu od čak 7 dolara, kako bi nam tad bilo da radimo za takvu mizeriju. Taj njegov haver je Nigerijcu ponudio hediju od 50 dolara, taj nije mogao sebi doći da mu neko nudi i to bespaltno polugodišnju platu. :-) Potrudio se da poveže (nepovezivo), Palestince koji se vraćaju svojim razrušenim domovima sa zavežljajem, zadovljni, a mi se našli baviti cijenama gdje ne mislimo o domaćim proizvodima (valjda hoće da kaže da domaće nije skupo i da to treba kupovati po enormnoj i neopravdano visokoj cijeni). Samo negativu prosipamo, sejtan nas vodi i nismo zadovoljni sobom, životom, sredinom, pa i cijenama :-) Jerbo u Nigeriji rade za 7 dolara na dan. Ni jedne ne izusti o nemoćnoj populaciji, penzionerima koji sastavljaju kraj s krajem, koje ovo najvise pogađa, o bolesnim i nemoćnim, o najugrozenijim kategorijama, ne spomenu pravednog halifu Omera r.a koji je obilazio krišom Medinu da vidi kako narod živi, šta im fali. Ne spomenu njegovu pravičnost, pa i Poslanikovu a.s pravdu, osjećaj za fer trgovinu kojom se bavio i prije poslanstva. Ne spomenu stotine drugih svijetlih primjera pravovjernih i poštenih vladara kroz historiju islama pa i svijeta uopće. Lik je ovo shvatio kao udar na državu, povezao nespojive i nepovezive stvari. Ne mogu još sebi da dođem od povraćetine koju sam slušao. Neka je na sramotu IZ kad ovakvi likovi šalju neke poruke sa mimbere u ovako teskim trenucima za veliki dio stanovništva naše zemlje
Kako vec ranije rekoh - cim se udari na lobije, tajkune, a time i politicarske talove, odmah ide etno-nacional-vjerska matrica po kojoj nezadovoljstvo ljudi nema nikakve veze s enormnim cijenama svega, a samim tim i teskocama zivljenja, nego je to necija tudja rabota, napad na drzavu, na Bosnjake/Srbe/Hrvate, uvijek je kriv "neko anamo", a niposto "domaci" izdajnici, itd.itd.itd.
Vrlo bolesna postavka stvari, kao i razmisljanje. Da ne pricamo da taj efendija laze k'o pas, jer zna on vrlo dobro sta je i kako je, ali je instrukcija da se to okrene na nesto deseto.

Elem, sve ovo zajedno stane u jednu jedinu rijec - FUJ! Ili jos bolje - FUJCINA!
Naslovnica

#23317 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

Jebo im SDA mater raspalu u usta
dječak sa šibicama

#23318 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by dječak sa šibicama »

Efendija hajruje i od mafijasa i od kriminalaca, kupuju mirnu savjest, nisu dzaba pred dzamijama SUV vozila vrijednosti par stotina hiljada maraka, efendija i zivi od mafije.

Na zalost, sad ce i zelena gamad da optuzuje za islamofobiju.
Maliodmene

#23319 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Maliodmene »

Porodica Izetbegovic je vlasnik Binga, nek vas ne cudi
Trappist

#23320 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Trappist »

Da opet pitam: "U konzum katalogu cokolino whey 7.95km,krenuo sad da kupim stoji cijena 12. Pitam onog što radi, kaze ne zna, cijena je 12 km i to je to. Može li se kome prijaviti? Mamu im vise bezobraznu, za sve ih treba prijavljivati"
dječak sa šibicama

#23321 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by dječak sa šibicama »

Trappist wrote: 31/01/2025 15:05 Da opet pitam: "U konzum katalogu cokolino whey 7.95km,krenuo sad da kupim stoji cijena 12. Pitam onog što radi, kaze ne zna, cijena je 12 km i to je to. Može li se kome prijaviti? Mamu im vise bezobraznu, za sve ih treba prijavljivati"
Ako je u katalogu, ne mora biti u radnji, mislim ako je u radnji na rafi cijena onda to moras platiti.

Ne znam kako je sa katalozima, mozda da se zalis u direkciji ali mrka kapa, tek tamo sjede govnari. Da vidite samo kako se odnose prema radnicima, fuj.
sumirprimus

#23322 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by sumirprimus »

Maliodmene wrote: 31/01/2025 15:04 Porodica Izetbegovic je vlasnik Binga, nek vas ne cudi
nije tacno.
vlasnik binga je senad dzambic.
NediM17

#23323 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by NediM17 »

Prelistah online aktuelne Konzum kataloge i nema tog cokolina na akciji.
Tvrtko II Kotromanić

#23324 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

last mohicans wrote: 31/01/2025 14:53 Ljudi moji, šta doživjeh na dzumi u Sarač Smailovoj. Izvjesni efendija Kruško (prezime dosta govori). Da me nije bilo stid nekih ljudi koje tu poznajem, demonstrativno bi napustio hutbu. Šta je taj lik navaljao, žao mi je sto nisam snimao. Ovo se mora negdje dalje prenijeti. Ne znam odakle da počnem.
ovo je uzasno!

mozes li neki dopis sastaviti da to ide u javnost,a pritom da se moze poslati Medzlisu Sarajevo?
znam da zbog sprege tajkuna, sda i dijela IZ to mozda nece tektonske prmjene napraviti, ali eto da pokusamo, da nas vise isti dopis posalje Medzlisu sa jasnom zalbom na hatiba?
kao clan IZ se apsolutno slazem sa tvojim stavovima i mislim da ih treba prosiriti dalje u javnost

kod mene je neki mladi imam/student drzao hutbu, nije nista spominjao u vezi ove akcije bojkota
Dozer

#23325 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Dozer »

Trappist wrote: 31/01/2025 15:05 Da opet pitam: "U konzum katalogu cokolino whey 7.95km,krenuo sad da kupim stoji cijena 12. Pitam onog što radi, kaze ne zna, cijena je 12 km i to je to. Može li se kome prijaviti? Mamu im vise bezobraznu, za sve ih treba prijavljivati"
Katalog je irelevantan. CIjena je ona koja je na rafi.
Post Reply