Ovaj, pasteurized znaci nesto sasvim drugo.Digla_da_kreci wrote: ↑31/01/2025 00:07Pa imas taj usda pecat i na pasteurized jajima.jeza u ledja wrote: ↑30/01/2025 23:50 Ne kontas. Nije pitanje sta je bolje. Naravno da je najbolje da je koka napolju pasture raised, pa makar i kljucala ponekad neku plastiku. Naravno da je to bolje nego da je samo tove nekom organic hranom.
Ono sto ja govorim je da farma nije obavezna da stvarno to radi. Moze napisati "pasture raised" pa ti dokazuj da nije.Za "organic" jeste obavezna. Ne moze staviti onaj zeleni pecat koji je USDA approved.
Interesantno bas me je Gandalf na jednoj drugoj temi pitao (na slici koju sam postavio) kako su mi jaja tako narandzasta (). Proizvodjac su Vital Farms kojih ima sada svugdje (boga pitaj cime hrane koke). Ta su jaja iz mog iskustva najskuplja u WF.
Dakle, ako cu birati izmedju organic pasteurized, organic free range, organic range free, organic non-gmo, organic klincipalci, uzet cu ovo prvo.SpoilerShow![]()
Prvi put vidim te sa crnim pakovanjem i oznakom organic. Obicno su smedje boje organic pakovanja, a ta crna su "samo" pasture-raised.
Navodim to bas zbog moje poente. Imas one koji su pasture raised ali nisu organic.