Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#25426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Digla_da_kreci wrote: 31/01/2025 00:07
jeza u ledja wrote: 30/01/2025 23:50 Ne kontas. Nije pitanje sta je bolje. Naravno da je najbolje da je koka napolju pasture raised, pa makar i kljucala ponekad neku plastiku. Naravno da je to bolje nego da je samo tove nekom organic hranom.
Ono sto ja govorim je da farma nije obavezna da stvarno to radi. Moze napisati "pasture raised" pa ti dokazuj da nije. :) Za "organic" jeste obavezna. Ne moze staviti onaj zeleni pecat koji je USDA approved.

Interesantno bas me je Gandalf na jednoj drugoj temi pitao (na slici koju sam postavio) kako su mi jaja tako narandzasta ( :tooo: ). Proizvodjac su Vital Farms kojih ima sada svugdje (boga pitaj cime hrane koke). Ta su jaja iz mog iskustva najskuplja u WF.
Pa imas taj usda pecat i na pasteurized jajima.
Spoiler
Show
Image
Dakle, ako cu birati izmedju organic pasteurized, organic free range, organic range free, organic non-gmo, organic klincipalci, uzet cu ovo prvo. :D
Ovaj, pasteurized znaci nesto sasvim drugo. :D

Prvi put vidim te sa crnim pakovanjem i oznakom organic. Obicno su smedje boje organic pakovanja, a ta crna su "samo" pasture-raised.
Navodim to bas zbog moje poente. Imas one koji su pasture raised ali nisu organic.

Image
GandalfSivi

#25427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Na pogresnoj smo temi, ali samo sa kazem da je majoneza sa avocadu uljem jedina vrijedna spomena u cijeloj Americi. Ima je u Costco-u i odlicna je…
jeza u ledja

#25428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma mislim, sve je to absurdno na kraju. U ovim jajima ima mala slikica kao upoznajte koku i ima njeno ime.

Tacno me podsjeca na onu prvu epizodu Portlandije. :lol:
jeza u ledja

#25429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 31/01/2025 00:13 Na pogresnoj smo temi, ali samo sa kazem da je majoneza sa avocadu uljem jedina vrijedna spomena u cijeloj Americi. Ima je u Costco-u i odlicna je…
Samo Sir Kensigston's. :oops:
karanana

#25430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

kewpie
jeza u ledja

#25431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kewpie je dobar za okonomiyaki. :D

MSG majka :-D
Digla_da_kreci

#25432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Digla_da_kreci »

jeza u ledja wrote: 31/01/2025 00:10
Spoiler
Show
Digla_da_kreci wrote: 31/01/2025 00:07
jeza u ledja wrote: 30/01/2025 23:50 Ne kontas. Nije pitanje sta je bolje. Naravno da je najbolje da je koka napolju pasture raised, pa makar i kljucala ponekad neku plastiku. Naravno da je to bolje nego da je samo tove nekom organic hranom.
Ono sto ja govorim je da farma nije obavezna da stvarno to radi. Moze napisati "pasture raised" pa ti dokazuj da nije. :) Za "organic" jeste obavezna. Ne moze staviti onaj zeleni pecat koji je USDA approved.

Interesantno bas me je Gandalf na jednoj drugoj temi pitao (na slici koju sam postavio) kako su mi jaja tako narandzasta ( :tooo: ). Proizvodjac su Vital Farms kojih ima sada svugdje (boga pitaj cime hrane koke). Ta su jaja iz mog iskustva najskuplja u WF.
Pa imas taj usda pecat i na pasteurized jajima.
Spoiler
Show
Image
Dakle, ako cu birati izmedju organic pasteurized, organic free range, organic range free, organic non-gmo, organic klincipalci, uzet cu ovo prvo. :D
Ovaj, pasteurized znaci nesto sasvim drugo. :D

Prvi put vidim te sa crnim pakovanjem i oznakom organic. Obicno su smedje boje organic pakovanja, a ta crna su "samo" pasture-raised.
Navodim to bas zbog moje poente. Imas one koji su pasture raised ali nisu organic.

Image
Mrsko mi pisati pasture-raised :lol: ali razumijemo se. :thumbup:

Nego, veca mi je briga sto ce nas fed.govt.teleworkere pocerat u office, kukuuu, a cijeli team u razlicitim drzavama. Cirkus. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

ne znam koliko je tačno, ali kažu da ako uzmeš severance package da vjerovatno nećeš dobiti obećano do septembra

valjda je 25k dolara max?

-
President Trump on Thursday said he plans to follow through on Saturday on his threat to impose 25 percent tariffs on goods from Mexico and Canada.

“We’ll be announcing the tariffs on Canada and Mexico for a number of reasons,” Trump told reporters in the Oval Office. He cited the influx of migrants at the southern border, the flow of fentanyl into the United States and the trade deficit the U.S. has with its neighbors.

“I’ll be putting the tariff of 25 percent on Canada and Mexico, and we will really have to do that because we have very big deficits with those countries,” he said. “Those tariffs may or may not rise with time.”
:meza:
GandalfSivi

#25434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ne se zajebavati i dati otkaz. Mnogi ce se za glavu uhvatiti. Ni Trump ni Musk nemaju autoritet ni dati otkaz ni platiti severance…
Friends,

I’m addressing this post to America’s 2.3 million federal employees.

(Perhaps you are one yourself or know someone who is.)

My message: Don’t accept Elon’s offer.

Yesterday, Musk — via people he’s planted in the Office of Personnel Management — sent an email to all 2.3 million of you, offering to pay you for eight months of work, through September 30, if you’ll resign from the government before February 6. Otherwise, you risk being furloughed (that is, not paid) or fired.

You know what this is about. Not slimming the federal workforce, but substituting Trump loyalists for people like you, who are working for the American public.

Stephen Miller, the White House deputy chief of staff for policy, said it out loud Tuesday on CNN: "The 2 million employees in the federal government are overwhelmingly left of center.” And now that Trump is elected, "it is essential for him to get control of government.”

But the fact is, neither Musk nor even Trump has legal authority to offer you eight months of pay if you’ll resign by February 6.

Your salaries are funded by the federal agencies and departments you work for, not by the Office of Personnel Management, not by Musk, and not by Trump.

None of them is authorized by Congress to move money from one agency or department to another without Congress’s approval. I know. I used to be a cabinet secretary.

Besides, the funding for your agency or department is guaranteed only through March 14, when the government is expected to shut down unless the debt ceiling is lifted. If not, any commitment for additional pay is worthless.

In fact, Musk (and Trump) are violating the law by agreeing to spend money that the administration doesn’t have. Congress could declare the entire offer illegal — which it is. Then where would you be?

May I also add that you shouldn’t trust Trump or Musk.

Trump has a long history of stiffing workers and contractors.

So, for that matter, does Musk. During the pandemic, Musk gave Tesla employees permission to remain at home if they didn’t feel comfortable reporting to the factory. Then he sent them termination notices alleging “failure to return to work.”

When he bought Twitter in 2022, Musk denied he wanted to lay off 75 percent of its staff (“No way I’m laying off 75 percent of them”) but then fired 80 percent of them (maybe that’s what he meant when he pledged not to fire 75 percent?)

In short, it’s a bum offer. Reject it.

By the way, thank you for your service.

Yours sincerely,

Robert Reich
Former U.S. Secretary of Labor
Rob_Atl

#25435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Kakav debil, potpisao dokument gdje krivi Bidenovu administraciju za ovu avio nesrecu.Nema pojma ni sta potpisuje vise :-) .
GandalfSivi

#25436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Rob_Atl wrote: 31/01/2025 01:31 Kakav debil, potpisao dokument gdje krivi Bidenovu administraciju za ovu avio nesrecu.Nema pojma ni sta potpisuje vise :-) .
I tuzioc i sudija i sve…
sumirprimus

#25437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Strasno, kako je vecina mogla biti za ovo, bez obzira ko je bio preko puta? Al ozbiljno :-)
Slusam onog keš patela sa saslusanju sta vec ispred senatskog odbora, kakav ludak i lazovcina
vaučer

#25438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

stranac2 wrote: 30/01/2025 19:51 To ti je kao kada poredis efektivnost Boeing-a i Spacex-a u svakom smislu. Sve ide u tom pravcu..
Slijedi industrijska revolucija, koja razlika u odnosu na prosle 4 godine sa sleepy Joe-m i nekompetentnom Camilom ..
Kakve plitke lokve pišu po ovom forumu. Jesi čuo za Google ikad? Pročitaj nešto jadan ne bio.

Ono, da nemamo iza sebe za usporedbu četiri godine i Trumpa i Bidena pa hajde, mogao bi čovjek reći 'tko zna, možda stvarno ovaj bude predsjednik koji će ulagati u razvoj, tehnologiju i znanost'. Ali jebiga, iako možda nisi svjestan toga - imamo iza sebe četiri godine i jednog i drugog i možemo jasno vidjeti da je Donald Trump ulagao vrijeme i vlast u rezanje poreza za bogate i za kompanije te rezanje socijalnih mjera za obične građane. A kako ga ti zoveš 'Sleepy Joe' je donio zakone za poboljšanje infrastrukture, CHIPS / Science Act (najveće ulaganje u domaću proizvodnju unazad pola vijeka), smanjenje inflacije i benefite za ratne veterane. To su dragi moj trolu - činjenice. Jedan je uradio točno ništa za tehnologiju i znanost, drugi je donio najprogresivniji zakon za razvoj novih tehnologija i osiguravanje pozicije tehnološkog lidera za SAD.

Ako je korupcija i klepanje javnih para 'industrija' - onda se slažem, doista nam slijedi 'industrijska revolucija'. Za sve ostalo lijepo sjedi i pokloni se Jou jebenom Bidenu.
Sanjarko

#25439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

vaučer wrote: 31/01/2025 09:21
stranac2 wrote: 30/01/2025 19:51 To ti je kao kada poredis efektivnost Boeing-a i Spacex-a u svakom smislu. Sve ide u tom pravcu..
Slijedi industrijska revolucija, koja razlika u odnosu na prosle 4 godine sa sleepy Joe-m i nekompetentnom Camilom ..
Kakve plitke lokve pišu po ovom forumu. Jesi čuo za Google ikad? Pročitaj nešto jadan ne bio.

Ono, da nemamo iza sebe za usporedbu četiri godine i Trumpa i Bidena pa hajde, mogao bi čovjek reći 'tko zna, možda stvarno ovaj bude predsjednik koji će ulagati u razvoj, tehnologiju i znanost'. Ali jebiga, iako možda nisi svjestan toga - imamo iza sebe četiri godine i jednog i drugog i možemo jasno vidjeti da je Donald Trump ulagao vrijeme i vlast u rezanje poreza za bogate i za kompanije te rezanje socijalnih mjera za obične građane. A kako ga ti zoveš 'Sleepy Joe' je donio zakone za poboljšanje infrastrukture, CHIPS / Science Act (najveće ulaganje u domaću proizvodnju unazad pola vijeka), smanjenje inflacije i benefite za ratne veterane. To su dragi moj trolu - činjenice. Jedan je uradio točno ništa za tehnologiju i znanost, drugi je donio najprogresivniji zakon za razvoj novih tehnologija i osiguravanje pozicije tehnološkog lidera za SAD.

Ako je korupcija i klepanje javnih para 'industrija' - onda se slažem, doista nam slijedi 'industrijska revolucija'. Za sve ostalo lijepo sjedi i pokloni se Jou jebenom Bidenu.
Mozda na slijedi to sta govoris od strane vlade sadasnje u Americi i Trampa, to nije nemoguce, ali i pod Hitlerom i kompanjonima je se to isto desavalo, i gdje nas je to sve dovelo?
Last edited by Sanjarko on 31/01/2025 09:46, edited 1 time in total.
vaučer

#25440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Sanjarko wrote: 31/01/2025 09:27 Mozda na slijedi to sta govoris od strane vlade sadasnje u Americi i Trampa, to nije nemoguce, ali i pod Hitlerom i kompanjonima je se to isto desavalo, i gdje nas je to sve dovelo?
Izvini, ali ne razumijem ti post.
Kao uopće.
Sanjarko

#25441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

vaučer wrote: 31/01/2025 09:33
Sanjarko wrote: 31/01/2025 09:27 Mozda na slijedi to sta govoris od strane vlade sadasnje u Americi i Trampa, to nije nemoguce, ali i pod Hitlerom i kompanjonima je se to isto desavalo, i gdje nas je to sve dovelo?
Izvini, ali ne razumijem ti post.
Kao uopće.
Da ce biti tehnoloskog napretka itd sta si vec naveo, trebao sam boldirati taj dio. Pod Hitlerom je se desavao tehnoloski napredak itd sta sve ne, ali znamo i sta je se sve drugo desavalo.

Izvini ti meni sta me ne razumijes uvijek.
apsidejzi

#25442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Rob_Atl wrote: 31/01/2025 01:31 Kakav debil, potpisao dokument gdje krivi Bidenovu administraciju za ovu avio nesrecu.Nema pojma ni sta potpisuje vise :-) .
Pa kad je Biden zaposljavao podobne a ne sposobne. Nesto poput nasih politicara na koje se zalimo. Bitno je da u policiji bude pravilan omjer srba hrvata i bosnjaka a to sto su debeli i nesposobni nema veze... I sad kad Trump svima kaze da imamo slona u sobi gdje se svi pretvaraju da ga ne vide... ne valja trump. Jel hocete nepotizam il drustvo koje funkcionise? Ljevicari fakat imaju problem sa realnoscu.

Ovo je sramota i krindz za gledat. Al bitno je da je crnac dobio posao koji ne zna raditi. Sad se postavlja pitanje po kojem kriteriju je dobio ovaj posao?

vaučer

#25443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Sanjarko wrote: 31/01/2025 09:43
Da ce biti tehnoloskog napretka itd sta si vec naveo, trebao sam boldirati taj dio. Pod Hitlerom je se desavao tehnoloski napredak itd sta sve ne, ali znamo i sta je se sve drugo desavalo.

Nisam naveo da će pod Trumpom biti ikakvog napretka. Ne isljučujem ništa, ali to sigurno neće biti zbog njegove politike. Jer u četiri godine nije uradio ništa za znanost, tehnologiju i industriju - osim rezanja poreza bogatima i megakorporacijama. S druge strane je Bidenova administracija donijela ozbiljne zakone da ojača domaću proizvodnju i konkurentnost. A onda slete padobranci kao ovaj citirani trol i guslaju o 'revoluciji'. Ne razumijem šta Hitler ima s tim.
Sanjarko

#25444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

vaučer wrote: 31/01/2025 10:56
Sanjarko wrote: 31/01/2025 09:43

Nisam naveo da će pod Trumpom biti ikakvog napretka. Ne isljučujem ništa, ali to sigurno neće biti zbog njegove politike. Jer u četiri godine nije uradio ništa za znanost, tehnologiju i industriju - osim rezanja poreza bogatima i megakorporacijama. S druge strane je Bidenova administracija donijela ozbiljne zakone da ojača domaću proizvodnju i konkurentnost. A onda slete padobranci kao ovaj citirani trol i guslaju o 'revoluciji'. Ne razumijem šta Hitler ima s tim.
Ne sporim ja to da je pod Bajdenom bilo napretka, ali govorim da ce i pod Trampom biti jer tehnologija iz dana u dan napreduje. Zato i usporedba sa Hitlerom. Pod Hitlerom je tehnologija pravo napredovala i on je gurao fakticki i Ameriku i Britance da unapredzuju svoju tehnologiju.

Danas sto sta je proizvod te trke u naouruzanju i tehnologiji, samo je se unaprijedilo to sve skoro. O tome ja govorim.

Ali znamo do cega je sve to dovelo i dovodilo. Evo imamo vec sada na primjeru Trampa sta radi i sta se desava. Od krsenja raznih konvencija i zakona od Americkih pa do UN, pa do i sam si rekao da ce imucni postajati sve imucniji tokom njegova mandata ovog i sljedeceg ako promjene zakon da ima tri mandata.

To je se i za vrijeme Hitlera desavalo. Kao stitio se narod, a imucni postajali sve imucniji, onda bilo i nepotizma i slicnoga, imenovali koga su htjeli na pozicije, podobne a ne sposobne i slicno.

Ne znam, mozda me stvarno ne shvacas uopste, ali nema veze, no biggie kako bi rekli Amerikanci i Angli.
sinuhe

#25445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Dajte čovjeku prvih 100 dana. Biće provala sljedećih četiri godine.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

sinuhe wrote: 31/01/2025 11:26 Dajte čovjeku prvih 100 dana. Biće provala sljedećih četiri godine.
mislim da je vec umoran
kod njih političari rade
:lol:
geoxx

#25447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

:kiss: Bukvalno ne moze biti veca ironija nego kad Trumpovi dupelisci pricaju o zaposljavanju podobnih. Strucnija ekipa sa dvolitrom ispred seoske piljare od njegovog kompletnog kabineta koji je biran iskljucivo jer su ljudi lojalisti.

I to Trump u Vucicevom stilu prica kao jebeni vjestak za avionske nesrece i on utvrdjuje uzroke nesrece, iako je kao prvo mrtvi laik, a drugo istraga nije ni zapocela, kamoli zavrsila. :lol:

Da je meni fening svaki put kad je ovaj apsinesto lupio glupost na ovom forumu, pokrio bih ovu cifru da Hamasovi kondomi idu nesmetano.
GandalfSivi

#25448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Kako sam propustio jucer da je za nesrecu optuzio patuljke, oli ti ljude sa dwarfizmom?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 31/01/2025 13:00 Kako sam propustio jucer da je za nesrecu optuzio patuljke, oli ti ljude sa dwarfizmom?
a daj? :lol: gdje to?

:lol: :lol: :lol:
JovicSA

#25450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 31/01/2025 10:37
Pa kad je Biden zaposljavao podobne a ne sposobne. Nesto poput nasih politicara na koje se zalimo. Bitno je da u policiji bude pravilan omjer srba hrvata i bosnjaka a to sto su debeli i nesposobni nema veze... I sad kad Trump svima kaze da imamo slona u sobi gdje se svi pretvaraju da ga ne vide... ne valja trump. Jel hocete nepotizam il drustvo koje funkcionise? Ljevicari fakat imaju problem sa realnoscu.

Ovo je sramota i krindz za gledat. Al bitno je da je crnac dobio posao koji ne zna raditi. Sad se postavlja pitanje po kojem kriteriju je dobio ovaj posao?

Evo hipotetički gledano da mu je prvi rod i da je sve to tako, kakve ovo veze ima što si postavio sa ovom zadnjom nesrećom? Imaš li podatak koliko je avio nesreća bilo u prvom Trumpovom mandatu na tlu Amerike?
Post Reply