Narod i Pravda (Konakovic)

tramvajtrojka

#38951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 08:28
JoseMujica wrote: 27/01/2025 08:24
_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 08:21

I prije dvije godine smo imali zeleno svjetlo EK za pocetak pregovora?

you can better than that :facepalm:
https://neighbourhood-enlargement.ec.eu ... 4-03-12_en

Ovo je vijest iz 12.3.2024.

Ti dakle tvrdis da je danas isto stanje kao i 27.1.2023?

Ako smo na istom mjestu gdje smo bili prije 2 godine i ako je prica o Evropi suplja, onda je to to, nema sta drugo biti.
pa vidis da prave narativ da drzava pati, da se nista nije postiglo, da to neko moze bolje, da su svi isti, i zato provjerenim vozacima treba dati sansu za jos jednu voznju

ko ne zna mujicu skupo bi ga platio :mrgreen: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38952 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 08:28
JoseMujica wrote: 27/01/2025 08:24
_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 08:21

I prije dvije godine smo imali zeleno svjetlo EK za pocetak pregovora?

you can better than that :facepalm:
https://neighbourhood-enlargement.ec.eu ... 4-03-12_en

Ovo je vijest iz 12.3.2024.

Ti dakle tvrdis da je danas isto stanje kao i 27.1.2023?

Ako smo na istom mjestu gdje smo bili prije 2 godine i ako je prica o Evropi suplja, onda je to to, nema sta drugo biti.
to sam ti obajasni već pobogu si kad smo pričali o Ursuli :sad:

majke mi, ako nastaviš s ovim botovanjem, na ivici sam da te pitam đe si radio zube? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38953 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 08:36

majke mi, ako nastaviš s ovim botovanjem, na ivici sam da te pitam đe si radio zube? :lol:
Polako, nema potrebe za ad hominemom, razgovaramo.

Evo ja se ne slazem da je isto stanje kao prije 2 godine jer imamo odluku Evropske Komisije o otvaranju pregovora sa BiH. To je moj stav.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38954 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

toska wrote: 25/01/2025 23:46 Demokratija se tumaci kreativno.
Ne ide ministar zdravstva mašinac, socijalne politike elektro, rudarstva i energije doktor, ministar pravde pilot itd.

Jedino DIF I FPN idu svugdje :D
kakve veze jedan doktor ima sa menadzmentom? tj, kakve kvalifikacije doktor ima za upravlja budzetom? na kojem predmetu na med.fakultetu se to uci?
najveca budalastina je da doktor treba biti ministar, a to vecinom zamisljaju oni koji bas nemaju pojma i imaju manjak obrazovanja pa ne kontaju.

kvalifikacije za ministra su dobar tim lider, dobar menadzer, organizacione sposobne i sl.

bravara dizete u nebesa dok istovremeno pljujete druge zbog diploma, po vama, pogresnih fakulteta.
JoseMujica

#38955 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 08:38

Evo ja se ne slazem da je isto stanje kao prije 2 godine jer imamo odluku Evropske Komisije o otvaranju pregovora sa BiH. To je moj stav.
imamo..to ne sporim....ali treba biti realan...ti i ja nismo političari koji žive od prodaje magle i nema potrebe da šiljimo i sam znaš da je ovo budalaština

to nije rezultat našeg rada i zasluga ili stvarnog napretka već situacije oko Ukrajine...percepcija unutar EU je da je Balkan, ovakav kakav jeste, sigurnosna prijetnja i otvoreni prostor za ruski uticaj, te da Putko može preko Balkana otvoriti novi front

i ponoviću to još jednom, ljudi su nam sve dali, gurali nas maksimalno, gledali kroz prste, srozali sve kriterije, a naš krajnji domet je bio da par papira prebacimo s jedne gomile na drugu :sad:

ovo što sam ti opisao je realnost i ona bi bila ista i da je bilo ko drugi u vlasti sa SNSD-om i HDZ-om skupa...ko god misli da će s ovim dvojcem nešto napraviti je ili totalni idiot ili žešći lažov

tako da će jedini trajni rezultat ovog mandata prepametnih i prepoštenih idiota biti trajno cementiranje HDZ-a u političkom sistemu BiH

e ovo je druže jedina politička ostavština Trojke
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 08:51 imamo..to ne sporim....ali treba biti realan...ti i ja nismo političari koji žive od prodaje magle i nema potrebe da šiljimo i sam znaš da je ovo budalaština

to nije rezultat našeg rada i zasluga ili stvarnog napretka već situacije oko Ukrajine...percepcija unutar EU je da je Balkan, ovakav kakav jeste, sigurnosna prijetnja i otvoreni prostor za ruski uticaj, te da Putko može preko Balkana otvoriti novi front

i ponoviću to još jednom, ljudi su nam sve dali, gurali nas maksimalno, gledali kroz prste, srozali sve kriterije, a naš krajnji domet je bio da par papira prebacimo s jedne gomile na drugu :sad:

ovo što sam ti opisao je realnost i ona bi bila ista i da je bilo ko drugi u vlasti sa SNSD-om i HDZ-om skupa...ko god misli da će s ovim dvojcem nešto napraviti je ili totalni idiot ili žešći lažov

tako da će jedini trajni rezultat ovog mandata prepametnih i prepoštenih idiota biti trajno cementiranje HDZ-a u političkom sistemu BiH

Moze se diskutovati cega je to rezultat, ali je cinjenica da je on tu. Da ponovim-Evropska komisija je donijela odluku.

I Bugarska i Rumunija su primljene mimo svih kriterija pa eno ih bogme zive i zdrave i u Šengenu i ko ih pita kako su usle? Niko.

Zbog cega mislis da je jedini trajni rezultat cementiranje HDZ-a? Kako je to zasluga Trojke? Sta je po tvom misljenju trebalo uraditi drukcije?

Ili da obrnem pitanje, da li bi DFSDAzaBiH izbjegle trajno cementiranje HDZ-a po tvom misljenju naravno?
A_A_AKCIJA

#38957 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 09:10 Zbog cega mislis da je jedini trajni rezultat cementiranje HDZ-a? Kako je to zasluga Trojke? Sta je po tvom misljenju trebalo uraditi drukcije?
Kada ćete skontati da on prvo napiše rečenicu da je trojka/NiP krivi za nešto, a tek onda piše ostalo?

:D
Haris.ba

#38958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Je li se to ceka izbor gradonacelnika pa da se "razmotri situacija" u opcini centar i novi grad o rezultatima opcinakih izbora?
Styling

#38959 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 27/01/2025 09:34 Je li se to ceka izbor gradonacelnika pa da se "razmotri situacija" u opcini centar i novi grad o rezultatima opcinakih izbora?
Ceka se Gradsko vijece.
Haris.ba

#38960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 27/01/2025 09:35
Haris.ba wrote: 27/01/2025 09:34 Je li se to ceka izbor gradonacelnika pa da se "razmotri situacija" u opcini centar i novi grad o rezultatima opcinakih izbora?
Ceka se Gradsko vijece.
Ako se zataska sve, to ce dugorocno ostetiti nip.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 08:51
_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 08:38

imamo..to ne sporim....ali
:D
Styling

#38962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 27/01/2025 09:37
Styling wrote: 27/01/2025 09:35
Ceka se Gradsko vijece.
Ako se zataska sve, to ce dugorocno ostetiti nip.
Desavalo bi se puno ranije da SBiH i SDA nisu razvlacili formiranje vecine u NG.
JoseMujica

#38963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 09:10
JoseMujica wrote: 27/01/2025 08:51 imamo..to ne sporim....ali treba biti realan...ti i ja nismo političari koji žive od prodaje magle i nema potrebe da šiljimo i sam znaš da je ovo budalaština

Moze se diskutovati cega je to rezultat, ali je cinjenica da je on tu. Da ponovim-Evropska komisija je donijela odluku.

I Bugarska i Rumunija su primljene mimo svih kriterija pa eno ih bogme zive i zdrave i u Šengenu i ko ih pita kako su usle? Niko.

Zbog cega mislis da je jedini trajni rezultat cementiranje HDZ-a? Kako je to zasluga Trojke? Sta je po tvom misljenju trebalo uraditi drukcije?

Ili da obrnem pitanje, da li bi DFSDAzaBiH izbjegle trajno cementiranje HDZ-a po tvom misljenju naravno?
trebalo se imati jedinstveni stav oko sadržaja Šmitovog nametanja, bez obzira na to ko je ući u vlast...to je imperativ i nešto što moramo, ako smo imalo politički pismeni, zamjeriti svakome, sve da nam je stari tu bio...i što se tiče toga Mile je u pravu....kod nas su na ponudi idioti

al hajde jebo to...sad je to završenu i tu smo đe jesmo...novi imput...totalno ludilo :lol:

bio na kafi s jednim SBB-ovcem...i ide mahalska teorija da su sve ovo u pozadini zakuhali Sabinin stari i Mujezinović...paraobavještajna veza :lol:

priča je da su Osmicu odradili za Bakira jer se otuđio....sve je cilj da se vrati SDA u vlast, a Sabina će biti ministrica vanjskih poslova :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 10:30
trebalo se imati jedinstveni stav oko sadržaja Šmitovog nametanja, bez obzira na to ko je ući u vlast...to je imperativ i nešto što moramo, ako smo imalo politički pismeni, zamjeriti svakome, sve da nam je stari tu bio...i što se tiče toga Mile je u pravu....kod nas su na ponudi idioti
Sta znaci jedinstven stav konkretno?
Da sve proBIH stranke kazu ne slazemo se sa Smitovim izmjenama i necemo po njima postupiti?
512MB

#38965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Ne pravi se naivan, Šmit nikad nebi intervenisao da Trojka nije prećutno dala signal da nije protiv.
Hakiz

#38966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

512MB wrote: 27/01/2025 10:34 Ne pravi se naivan, Šmit nikad nebi intervenisao da Trojka nije prećutno dala signal da nije protiv.
Ne radi Šmit ako mu trojka dozvoli, već obratno.
512MB

#38967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Hakiz wrote: 27/01/2025 10:36
512MB wrote: 27/01/2025 10:34 Ne pravi se naivan, Šmit nikad nebi intervenisao da Trojka nije prećutno dala signal da nije protiv.
Ne radi Šmit ako mu trojka dozvoli, već obratno.
Šmit radi ako dobije signal da "ima bošnjaka koji nisu protiv".
JoseMujica

#38968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 10:32
JoseMujica wrote: 27/01/2025 10:30
Sta znaci jedinstven stav konkretno?
Da sve proBIH stranke kazu ne slazemo se sa Smitovim izmjenama i necemo po njima postupiti?
đe i radio zube? :lol:

de ba nemoj me zajebavat...znaš dobro da ne govorim o tome

sve odluke ohr-a se pregovaraju i usaglašavaju sa političkim subjektima, nevladinim organizacijama, predstavnicima institucija i međunarodnim akterima...da je B strana imala jedinstveni stav, Šmitovo nametanje bi imalo drugačiji sadržaj

evo dovoljno je bilo da zajednički stav bude...ok, nametni, ali na takav način da formiranje vlasti bude trajno odblokirano....znači, umjesto konsenzusa, daj nam isti princip kao u Predsjedništvu BiH pri izboru mandatara...i dobijaš situaciju da sranke moraju pregovarati i da niko ne može zatezati previše jer ga može popušiti i da nam se ne ponovi +4 godine Fadila...npr. SDA i SDP mogu sjebat HDZ...SDP i HDZ mogu sjebat SDA...SDA i HDZ mogu sjebat SDP...da imaš više opcija, a ne da ti Čirilica određuje ko će u vlast bez obzira na to kako većina stanovnika Pederacije glasa

e o tome ti govorim...mi smo sada pretvoreni u Čirilicine kmetove i lik sa 100k glasova kontroliše i određuje sve...ako ovo ne kontate, nemam vam šta dalje objašnjavati...motajmo kablove, gasimo struju i dajte da svi drito glasamo svi za HDZ i ukinemo ove kasabske mahalske politike da nam džaba ne gutaju pare jer trenutno preplaćujemo ikebane...i da ne razumiješ pogrešno i SDA je ovdje ikebana...zapravo svi bošnjački glasovi, kao i glasovi nas ostalih, su pretvoreni u goli kurac..bezvrijedni
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 10:48

sve odluke ohr-a se pregovaraju i usaglašavaju sa političkim subjektima, nevladinim organizacijama, predstavnicima institucija i međunarodnim akterima...da je B strana imala jedinstveni stav, Šmitovo nametanje bi imalo drugačiji sadržaj

evo dovoljno je bilo da zajednički stav bude...ok, nametni, ali na takav način da formiranje vlasti bude trajno odblokirano....znači, umjesto konsenzusa, daj nam isti princip kao u Predsjedništvu BiH pri izboru mandatara...i dobijaš situaciju da sranke moraju pregovarati i da niko ne može zatezati previše jer ga može popušiti i da nam se ne ponovi +4 godine Fadila...npr. SDA i SDP mogu sjebat HDZ...SDP i HDZ mogu sjebat SDA...SDA i HDZ mogu sjebat SDP...da imaš više opcija, a ne da ti Čirilica određuje ko će u vlast bez obzira na to kako većina stanovnika Pederacije glasa

e o tome ti govorim...mi smo sada pretvoreni u Čirilicine kmetove i lik sa 100k glasova kontroliše i određuje sve...ako ovo ne kontate, nemam vam šta dalje objašnjavati...motajmo kablove, gasimo struju i dajte da svi drito glasamo svi za HDZ i ukinemo ove kasabske mahalske politike da nam džaba ne gutaju pare jer trenutno preplaćujemo ikebane...i da ne razumiješ pogrešno i SDA je ovdje ikebana...zapravo svi bošnjački glasovi, kao i glasovi nas ostalih, su pretvoreni u goli kurac..bezvrijedni
Ok, sve tacno.
Sto se nije lobiralo za to? Ko je bio vlast u tehnickom mandatu? Sta se radilo?
Nije Smitova odluka donesena preko noci, na njoj se radilo duzi vremenski period. Ali je proBiH politika spavala.

DFSDA je pristala na nametanje Lendom.
Trojka izborom Vlade bez da je Lendo mora potpisat.

I sad kuku majko.
Da bi na vrijeme bila zetva na vrijeme mora biti sjetva.
JoseMujica

#38970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 10:59
JoseMujica wrote: 27/01/2025 10:48

Ok, sve tacno.
Sto se nije lobiralo za to? Ko je bio vlast u tehnickom mandatu? Sta se radilo?
Nije Smitova odluka donesena preko noci, na njoj se radilo duzi vremenski period. Ali je proBiH politika spavala.

DFSDA je pristala na nametanje Lendom.
Trojka izborom Vlade bez da je Lendo mora potpisat.

I sad kuku majko.
Da bi na vrijeme bila zetva na vrijeme mora biti sjetva.
sve go idiot do idiota :roll:

evo gledamo uživo tu predstavu s ovim smjenama...mišljenja sam da su sada SDA i DF trebali podržati Trojku...ovo što se dešava i haos koji se producira samo ide na ruku Guardianu i Čirilici...i u svemu ne mogu da odredim koje su veće budale :facepalm:

maloprije sam na drugoj temi napisao...iduće godine glasam za HDZ.
muha_sa

#38971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Nek smjene Konakovica--necemo Biseru al može Mahir Devic za ministra vanjskih poslova :D
512MB

#38972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Ih pa šta je Kifla sve javno pričao o SDA, Bakiru, Sebiji, Komšiću i šta ti ja znam, i sad da ga ovi brane? Šta je mislio puj pike ne važi?

Naravno da ovi mamlazi sad žele osvetu.
Haris.ba

#38973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

512MB wrote: 27/01/2025 11:10 Ih pa šta je Kifla sve javno pričao o SDA, Bakiru, Sebiji, Komšiću i šta ti ja znam, i sad da ga ovi brane? Šta je mislio puj pike ne važi?

Naravno da ovi mamlazi sad žele osvetu.
To bi trebalo biti sasvim razumljivo.

Davno je njihov odnos prerastao cistu politicku borbu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38974 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 27/01/2025 11:05

evo gledamo uživo tu predstavu s ovim smjenama...mišljenja sam da su sada SDA i DF trebali podržati Trojku...ovo što se dešava i haos koji se producira samo ide na ruku Guardianu i Čirilici...i u svemu ne mogu da odredim koje su veće budale :facepalm:

Mora politika biti vise od "zuza maza posusi vamo posusi tamo" i de mi zenu za direktora KCUS-a de mi babinog tjelohranitelja za direktora OSA-e, de da se ja nagovorim HR za izgradnju Peljeskog mosta, de da ja Biseru imenujem da donosi hurme umjesto da lobira kod glavnih igraca......spisak je dug....sad kusamo posljedice.

Hrvatska je za to vrijeme usla u NATO, EU, Šengen, Eurozonu i sad se pitaju za mnogo stosta za sta se ranije nisu pitali i mogu da lobiraju na pravim mjestima dok se proBIH kolju izmedju sebe...
JoseMujica

#38975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 27/01/2025 11:17
JoseMujica wrote: 27/01/2025 11:05

Mora politika biti vise od "zuza maza posusi vamo posusi tamo" i de mi zenu za direktora KCUS-a de mi babinog tjelohranitelja za direktora OSA-e, de da se ja nagovorim HR za izgradnju Peljeskog mosta, de da ja Biseru imenujem da donosi hurme umjesto da lobira kod glavnih igraca......spisak je dug....sad kusamo posljedice.

Hrvatska je za to vrijeme usla u NATO, EU, Šengen, Eurozonu i sad se pitaju za mnogo stosta za sta se ranije nisu pitali i mogu da lobiraju na pravim mjestima dok se proBIH kolju izmedju sebe...
sve si haman rekao što je trebalo :thumbup:

dodajem da se to zuza maza samo nasatavilo s drugim igračima :sad:

razumijem mržnju koju ljudi imaju prema SDA...sasvim je opravdana....ni ja ih ne volim, ali kad te mržnja vodi, ne samo u politici, već i u životu, e to je slijepa ulica i mi smo trenutno zakovani u njoj

kušamo kumulativne posljedice toga
Post Reply