Pa ja
Ovaj narod je protiv neradne nedjelje, protiv povećanog mininalca, protiv zabrane pušenja, što bi sad bio i za ovo
Moderator: anex
Pa ja
Tebi zaista nije lako u životu.HelaS wrote: ↑25/01/2025 23:53SpoilerShowPa kakav je ovo besmislen postmade_in_sarajevo wrote: ↑25/01/2025 23:44 Aaa kolike su cijene ima li kraja. Eto neko nesto uradi da se pokrene sa mrtve tacke, sad ide sta ce meni ko govoriti hocu li kupovati. Zato i jesmo opcenito karine obicne. Mjesecima tamo studenti i skolarci strajkuju, kod nas 1001 razlog sta meni ima ko govoriti. Hrvati se digli jedan dan i porezna se cak javila da kuka. Jedan nacin da kazes dobro vas je vise, eto najjednostavnije. Ali eto pomozite bingu tesko mu je.![]()
Hoćeš reći da trebamo bojkotirati, pa šta bude, samo eto da se nešto dešava, kao u Srbiji i Hrvatskoj, da ne budemo zadnja rupa.. Koji je cilj bojkota trgovine. Svi želimo da cijene budu niže. Kako ćeš ih postići bojkotom: danas nećeš kupiti proizvode koje bi trebao kupiti. Da, ali ćeš ih kupiti sutra po istim cijenama. Šta si dobio bojkotom. Ništa, isto što se u stvarnosti ni u Hrvatskoj nije postiglo osim pokazivanja dobre organizacije. Porezna uprava je evidentirala smanjen promet, ništa više. Smanjen je promet u vrijeme bojkota, ali će to smanjenje biti nadoknađeno odmah nakon bojkota. A cijene nisu snižene, cilj bojkota nije postignut, ako je zaista to bi cilj... Srbijanski studenti i školarci štrajkuju po drugim osnovama, po onim koje mi nemamo, i ne mogu se porediti njihov politiki interse sa našim interesom u BiH, političkim.
Ljudi ne svataju koju moc imaju ovo sa bojkotom na 1 dan moze povesti pristalice pa sledeci put bojkotovati odredjenog proizvodjaca jer je lopovski digao cijene sjetimo se na pocetku agresije Rusije na Ukrajinu ulje je bilo 6,5 km iako je prozivedeno godinu prije rata tada smo mogli kazniti te proizvodjace koji su krali od vlastitog naroda, Klas poskupio odma hljeb vec u 2024 odma bojkot svih njegovih proizvoda, kako su sarajelije istjerali nacistu Manju iz Sarajeva na isti nacin se moze bojkotom smanjiti cijene u tome je stvar cijele ove price.Kiki_Musampa wrote: ↑26/01/2025 10:35 I Hr je krenula sa jednim danom, u Srbiji nije odmah izašlo pola miliona ljudi...
Fin carre zelena cokolada je 0.79 eura.Trappist wrote: ↑25/01/2025 15:52joj nemoj mi reci da je ona obicna lidl zelena sa ljesnjacima poskupila, nisam je od ljeta jeokorisnicki wrote: ↑25/01/2025 14:58U lidlu u hr najjefinija čokolada 300 g "lidl marka" 3,6 eura, donedavno bila ispod 2 eura.![]()
Protiv neradne nedjelje su podijeljena misljenja. Protiv minimalca od milju, pa i veceg, nisam upoznao nikog da je takvog stava.
Jesam ja druže i to uživo....laik1981 wrote: ↑26/01/2025 10:50Protiv neradne nedjelje su podijeljena misljenja. Protiv minimalca od milju, pa i veceg, nisam upoznao nikog da je takvog stava.
Ovaj bojkot bi imao smisla da imamo neku alternativu. Simbolika ovdje nece promijeniti nista.
Ove velike lihvare mozemo bojkotovati i to bi podrzao max.
Dok je kafa u Linei 1,5 KM, a 100 m dalje 2, ja bojkotujem sve ostale
Jel to Amko za pocetak?Hakiz wrote: ↑26/01/2025 10:47 Odabrati jednog (trgovca, distributera, uvoznika, proizvođača, bilo koga), koji nam je "najgori", bojkotovati ga dok ne pretrpi ozbiljne posljedice, ostalima reći da i njih isto čeka. Čak i najaviti ko je sljedeći.
Kakav "reklamni" bojkot 24 sata?
Zovite me kada se odluči ozbiljno raditi.
Vlastima poslati istu poruku. Da im je 2026. bojkot ako ništa ne promijene.
Prije par nedjelja sam na jednom štandu za 5 vidio, brale.
Zlocinacki simbol na tvom avataru te diskvalifikuje iz diskusija o privredi.teskeredzic_22 wrote: ↑26/01/2025 10:50 Nemaju dovoljno para da kupe respiratore iz Kine.
Zato protestuju.
Viktor Orban likes thisPrpa.ba wrote: ↑26/01/2025 11:03Zlocinacki simbol na tvom avataru te diskvalifikuje iz diskusija o privredi.teskeredzic_22 wrote: ↑26/01/2025 10:50 Nemaju dovoljno para da kupe respiratore iz Kine.
Zato protestuju.![]()
Pa zato su trgovacki lanci preventivno poskupljivali, zbog minimalca.
Kako se sada baHlijski robovlasnik naslađuje mukom drugih, kako vas je Broz derao s noge na nogu a sad se iskesili sitne balijske zubiće, treba još jedno dva Gola otoka da se ovo počisti od minderaša ridjanovih.teskeredzic_22 wrote: ↑26/01/2025 10:50Nemaju dovoljno para da kupe respiratore iz Kine.
Zato protestuju.
Prpa.ba wrote: ↑26/01/2025 11:03Zlocinacki simbol na tvom avataru te diskvalifikuje iz diskusija o privredi.teskeredzic_22 wrote: ↑26/01/2025 10:50 Nemaju dovoljno para da kupe respiratore iz Kine.
Zato protestuju.![]()
Vrijeme je za neku kontrolu cijena. Skupe se diplomci s koca, sokoca i megatrenda, i procijene koliko bi trebalo sta da kosta.