Samo malo, ovi sto predstavljaju drzavu pola ih ogrezlo u kriminalu. Evo pola svite zelene po zatvorima, isto ce biti sa crvenima samo dok odu sa vlasti, zato je dobro da se vlast smijeni na izborima. Prvo pocistiti kod sebe pa onda dalje, iako je ovo lopovski mentalni sklop, sve je to zajebi, prevari, samo iz kojeg ugla gledas, radnik, poslodavac, drzava, i koje su prilike. Radnik krade poslodavca, poslodavac drzavu, predstavnjci drzave javni novac, samo neko ima vece mogucnosti da krade, konobar pica, poslodavac poreze ovi javni novac. Sve ostalo je skrabanje i nema veze sa zivotom kojim zivimo.Dasi wrote: ↑23/01/2025 20:03Znaci ne ide se u zatvor.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 19:56I kod nas se za mahinacije sa porezom ide u zatvor. Samo sto drzava iz raznoraznih razloga ne radi svoj posao.Dasi wrote: ↑23/01/2025 19:45
Da, ali u Austriji ga za mahinacije s porezom strpaju u tvorza. Ovde ne placa doprinose i zdravstveno kazne ga sa 200 maraka.
Malo li je 30 godina od drzave gledanja kroz prste i pustanje bogacenja preko ledja radnika i na ustrb drzave. Treba da se zahvale drzavi na 30 godina sanse, pa ko je znao neka se i obogatio. Ko nije nece nikad ni znati, pa makar porez i doprinosi bili 0%.
Recimo pored poslodavca koji daje platu u koverti u zarvor bi trebao i radnik koji prima takvu platu.
Zamisli kuknjave da se jos i u zatvor ide
I tu im je drzava izasla u susret "ne radeci svoj posao".
Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
maha_xy
#6226 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
zippoo87
#6227 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Pa to se onda kuka na drzavu,ako je svima dobro ?
Svi su fakticki "u sistemu" ,samo je razlika ko je na kojem nivou .
Samo sto nisi u toj jednacini ubacio normalan sloj ljudi,koji NE KRADU.
Evo ja ne kradem ni kada mogu...mogao sam na hiljade puta nesto ukrasti,od stvari do novca ali nikada ne kradem.
Gdje ja pripadam ako nisam u ovom vasem "sistemu"? I meni slicni...ljudi koji bi samo da se bave sobom i svojim zivotom i da normalno zive i rade ?
Ima li negdje neka suma za nas,pa da mi tu razvijemo sebi komunu...nezavisnu od vas "iz sistema"
Evo ja ne kradem ni kada mogu...mogao sam na hiljade puta nesto ukrasti,od stvari do novca ali nikada ne kradem.
Gdje ja pripadam ako nisam u ovom vasem "sistemu"? I meni slicni...ljudi koji bi samo da se bave sobom i svojim zivotom i da normalno zive i rade ?
Ima li negdje neka suma za nas,pa da mi tu razvijemo sebi komunu...nezavisnu od vas "iz sistema"
-
kakabanja213
#6228 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ne ide se u zatvor ni u Austriji ako te neko ne tereti odnosno ako te ne uhvati. Niti za porezne mahinacije niti sa ubistvo.Dasi wrote: ↑23/01/2025 20:03Znaci ne ide se u zatvor.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 19:56I kod nas se za mahinacije sa porezom ide u zatvor. Samo sto drzava iz raznoraznih razloga ne radi svoj posao.Dasi wrote: ↑23/01/2025 19:45
Da, ali u Austriji ga za mahinacije s porezom strpaju u tvorza. Ovde ne placa doprinose i zdravstveno kazne ga sa 200 maraka.
Malo li je 30 godina od drzave gledanja kroz prste i pustanje bogacenja preko ledja radnika i na ustrb drzave. Treba da se zahvale drzavi na 30 godina sanse, pa ko je znao neka se i obogatio. Ko nije nece nikad ni znati, pa makar porez i doprinosi bili 0%.
Recimo pored poslodavca koji daje platu u koverti u zarvor bi trebao i radnik koji prima takvu platu.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#6229 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Evo šta kaže chat gpt
Razumijem Vašu zabrinutost zbog dodatnih troškova koje je država nametnula. To je svakako situacija koja zahtijeva pažljivu analizu i donošenje odluka.
Prvi korak je detaljna analiza situacije:
* Koliki su ukupni dodatni troškovi? 6 radnika x 300 KM/radnik x 12 mjeseci = 21 600 KM godišnje.
* Kako se ukupni dodatni troškovi odnose na Vašu godišnju neto dobit? Dodatni troškovi čine 108% Vaše trenutne godišnje neto dobiti. To znači da bi ovi troškovi, ako se ne poduzmu nikakve mjere, mogli u potpunosti poništiti Vašu trenutnu dobit, a moguće je čak i da biste upali u minus.
Moguća rješenja:
S obzirom na ovu situaciju, postoji nekoliko mogućih načina kako biste mogli namiriti ovu razliku:
* Povećanje cijena proizvoda ili usluga:
* Prednosti: Najdirektniji način da se poveća prihod.
* Nedostaci: Rizik od gubitka kupaca zbog povećanja cijena, posebno ako su Vaši konkurenti ne povećaju svoje cijene.
* Smanjenje troškova:
* Prednosti: Omogućava povećanje marže.
* Nedostaci: Može uključivati otpuštanje radnika, smanjenje kvalitete proizvoda ili usluga, ili odustajanje od nekih usluga.
* Povećanje produktivnosti:
* Prednosti: Omogućava proizvodnju većeg broja proizvoda ili usluga uz iste troškove, što dovodi do povećanja prihoda.
* Nedostaci: Zahtijeva ulaganje u nove tehnologije, obuku radnika ili reorganizaciju poslovanja.
* Potraživanje dodatnih izvora financiranja:
* Prednosti: Omogućava pokrivanje dodatnih troškova bez ugrožavanja postojećeg poslovanja.
* Nedostaci: Može uključivati zaduživanje, što dovodi do povećanja troškova zbog kamata.
* Kombinacija navedenih mjera: Često je najbolje kombinirati nekoliko navedenih mjera kako bi se pronašlo optimalno rješenje.
Što dalje?
Kako biste donijeli najbolju odluku, preporučujem Vam da:
* Detaljno analizirate svoje poslovanje: Pregledajte sve svoje troškove i prihode kako biste imali potpunu sliku o trenutnoj situaciji.
* Razgovarajte sa svojim računovođom ili financijskim savjetnikom: Oni Vam mogu pružiti stručnu pomoć pri analizi situacije i donošenju odluka.
* Razmotrite sve moguće opcije: Ne žurite s donošenjem odluke, već pažljivo razmotrite sve moguće opcije i njihove posljedice.
* Budite spremni na promjene: Možda će biti potrebno izvršiti neke promjene u Vašem poslovanju kako biste se prilagodili novoj situaciji.
Važno je napomenuti da je ovo samo opći savjet. Svaka situacija je individualna, te je potrebno detaljno analizirati Vaše specifične okolnosti kako bi se pronašlo najbolje rješenje.
Želite li da Vam pomognem da detaljnije analizirate Vašu situaciju? Možete mi dati više informacija o Vašem poslovanju, kao što su:
* Vrsta djelatnosti: Čime se Vaša firma bavi?
* Struktura troškova: Koji su Vaši najveći troškovi?
* Potencijal za povećanje cijena ili smanjenje troškova: Koliko prostora imate za manevriranje?
* Mogućnosti za povećanje produktivnosti: Koje su Vaše opcije?
Na temelju ovih informacija, mogu Vam pružiti konkretnije savjete.
-
maha_xy
#6230 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ti trebas ici za Dansku, ovdje i kad Austrijanac dodje krade, vidi pod Raiffeisen banka.zippoo87 wrote: ↑23/01/2025 20:17 Pa to se onda kuka na drzavu,ako je svima dobro ?
Ima li negdje neka suma za nas,pa da mi tu razvijemo sebi komunu...nezavisnu od vas "iz sistema"![]()
- GandalfSivi
#6231 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Jok, trazit ce da im vrati topli obrok i prevoz (i to je ukupno 870, ne 970)…maha_xy wrote: ↑23/01/2025 19:35Ti fakat mislis da ce poslodavci radniku koji je radio za nekih 970 KM mjesecno sa svim, povecati njegova primanja za 380 KM i platiti dodatno 304 KM doprinosa![]()
-
ajdamo
#6232 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Onaj ko je do 31.12.24 isplaćivao radniku preko računa platu, topli i prevoz u iznosu između 970 i 1100 KM sada će isplaćivati sličan iznos samo bez TO i prevoza ili sa manjim TO i prevozom.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:36Jok, trazit ce da im vrati topli obrok i prevoz (i to je ukupno 870, ne 970)…
Većina nisko profitabilnih će isplaćivati samo 1000 KM ili 1000 KM + 100 KM TO i to je to. a država će po svakom radniku dobiti oko 260 KM dodatnih prihoda.
- Dasi
#6233 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ne sjecam se da sam amnestirao vlast. Svi koji ne rade po zakonu trebaju tvorza, od radnika preko poslodavca do drzavnih sluzbenika.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 20:13Samo malo, ovi sto predstavljaju drzavu pola ih ogrezlo u kriminalu. Evo pola svite zelene po zatvorima, isto ce biti sa crvenima samo dok odu sa vlasti, zato je dobro da se vlast smijeni na izborima. Prvo pocistiti kod sebe pa onda dalje, iako je ovo lopovski mentalni sklop, sve je to zajebi, prevari, samo iz kojeg ugla gledas, radnik, poslodavac, drzava, i koje su prilike. Radnik krade poslodavca, poslodavac drzavu, predstavnjci drzave javni novac, samo neko ima vece mogucnosti da krade, konobar pica, poslodavac poreze ovi javni novac. Sve ostalo je skrabanje i nema veze sa zivotom kojim zivimo.Dasi wrote: ↑23/01/2025 20:03Znaci ne ide se u zatvor.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 19:56
I kod nas se za mahinacije sa porezom ide u zatvor. Samo sto drzava iz raznoraznih razloga ne radi svoj posao.
A tvoje mi vuce na "ne idu ovi iz vlasti pa ne trebaju ni poslodavci".
-
maha_xy
#6234 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kako 870 KM kad je TO 1% od prosjecne plate neoporezivo. Nece traziti nego ga nece dobiti.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:36Jok, trazit ce da im vrati topli obrok i prevoz (i to je ukupno 870, ne 970)…
- GandalfSivi
#6235 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Toplo nije zakonom zagarantovan?ajdamo wrote: ↑23/01/2025 20:41Onaj ko je do 31.12.24 isplaćivao radniku preko računa platu, topli i prevoz u iznosu između 970 i 1100 KM sada će isplaćivati sličan iznos samo bez TO i prevoza ili sa manjim TO i prevozom.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:36Jok, trazit ce da im vrati topli obrok i prevoz (i to je ukupno 870, ne 970)…
Većina nisko profitabilnih će isplaćivati samo 1000 KM ili 1000 KM + 100 KM TO i to je to. a država će po svakom radniku dobiti oko 260 KM dodatnih prihoda.
-
maha_xy
#6236 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Dokazano pokrali 800.000 KM kazna uslovno 18 mjeseci. Ha ja nista, fina porukaDasi wrote: ↑23/01/2025 20:43Ne sjecam se da sam amnestirao vlast. Svi koji ne rade po zakonu trebaju tvorza, od radnika preko poslodavca do drzavnih sluzbenika.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 20:13Samo malo, ovi sto predstavljaju drzavu pola ih ogrezlo u kriminalu. Evo pola svite zelene po zatvorima, isto ce biti sa crvenima samo dok odu sa vlasti, zato je dobro da se vlast smijeni na izborima. Prvo pocistiti kod sebe pa onda dalje, iako je ovo lopovski mentalni sklop, sve je to zajebi, prevari, samo iz kojeg ugla gledas, radnik, poslodavac, drzava, i koje su prilike. Radnik krade poslodavca, poslodavac drzavu, predstavnjci drzave javni novac, samo neko ima vece mogucnosti da krade, konobar pica, poslodavac poreze ovi javni novac. Sve ostalo je skrabanje i nema veze sa zivotom kojim zivimo.
- GandalfSivi
#6237 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Vratolomije privatnicke dosezu nove visine svega mi…
- Dasi
#6238 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
* Izadjite na proteste.ajdamo wrote: ↑23/01/2025 20:21 Evo šta kaže chat gpt
Razumijem Vašu zabrinutost zbog dodatnih troškova koje je država nametnula. To je svakako situacija koja zahtijeva pažljivu analizu i donošenje odluka.
* Koliki su ukupni dodatni troškovi? 6 radnika x 300 KM/radnik x 12 mjeseci = 21 600 KM godišnje.
* Kako se ukupni dodatni troškovi odnose na Vašu godišnju neto dobit? Dodatni troškovi čine 108% Vaše trenutne godišnje neto dobiti. To znači da bi ovi troškovi, ako se ne poduzmu nikakve mjere, mogli u potpunosti poništiti Vašu trenutnu dobit, a moguće je čak i da biste upali u minus.
Moguća rješenja:
S obzirom na ovu situaciju, postoji nekoliko mogućih načina kako biste mogli namiriti ovu razliku:
* Nedostaci: Rizik od gubitka kupaca zbog povećanja cijena, posebno ako su Vaši konkurenti ne povećaju svoje cijene.
* Smanjenje troškova:
* Nedostaci: Može uključivati otpuštanje radnika, smanjenje kvalitete proizvoda ili usluga, ili odustajanje od nekih usluga.
* Prednosti: Omogućava proizvodnju većeg broja proizvoda ili usluga uz iste troškove, što dovodi do povećanja prihoda.
* Nedostaci: Zahtijeva ulaganje u nove tehnologije, obuku radnika ili reorganizaciju poslovanja.
* Prednosti: Omogućava pokrivanje dodatnih troškova bez ugrožavanja postojećeg poslovanja.
* Nedostaci: Može uključivati zaduživanje, što dovodi do povećanja troškova zbog kamata.
* Kombinacija navedenih mjera: Često je najbolje kombinirati nekoliko navedenih mjera kako bi se pronašlo optimalno rješenje.
Što dalje?
* Detaljno analizirate svoje poslovanje: Pregledajte sve svoje troškove i prihode kako biste imali potpunu sliku o trenutnoj situaciji.
* Razgovarajte sa svojim računovođom ili financijskim savjetnikom: Oni Vam mogu pružiti stručnu pomoć pri analizi situacije i donošenju odluka.
* Razmotrite sve moguće opcije: Ne žurite s donošenjem odluke, već pažljivo razmotrite sve moguće opcije i njihove posljedice.
* Budite spremni na promjene: Možda će biti potrebno izvršiti neke promjene u Vašem poslovanju kako biste se prilagodili novoj situaciji.
Važno je napomenuti da je ovo samo opći savjet. Svaka situacija je individualna, te je potrebno detaljno analizirati Vaše specifične okolnosti kako bi se pronašlo najbolje rješenje.
Želite li da Vam pomognem da detaljnije analizirate Vašu situaciju? Možete mi dati više informacija o Vašem poslovanju, kao što su:
* Potencijal za povećanje cijena ili smanjenje troškova: Koliko prostora imate za manevriranje?
* Prednosti: Bicete na svjezem zraku, osim ako taj dan nije veliko zagadjenje..
* Nedostaci: Firma vam taj dan nece raditi pa ce se osjetiti na dobiti. A i ljudi ce vam se smijati.
-
maha_xy
#6239 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Jeste kolektivnim za odredjene grane, bio i opcim kolektivnim ali mrtav od 2018.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:44Toplo nije zakonom zagarantovan?ajdamo wrote: ↑23/01/2025 20:41Onaj ko je do 31.12.24 isplaćivao radniku preko računa platu, topli i prevoz u iznosu između 970 i 1100 KM sada će isplaćivati sličan iznos samo bez TO i prevoza ili sa manjim TO i prevozom.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:36
Jok, trazit ce da im vrati topli obrok i prevoz (i to je ukupno 870, ne 970)…
- Sanjarko
#6240 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
500 000 DM svojevremeno i niko nije odgovarao ovdje.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 20:47Dokazano pokrali 800.000 KM kazna uslovno 18 mjeseci. Ha ja nista, fina porukaDasi wrote: ↑23/01/2025 20:43Ne sjecam se da sam amnestirao vlast. Svi koji ne rade po zakonu trebaju tvorza, od radnika preko poslodavca do drzavnih sluzbenika.maha_xy wrote: ↑23/01/2025 20:13
Samo malo, ovi sto predstavljaju drzavu pola ih ogrezlo u kriminalu. Evo pola svite zelene po zatvorima, isto ce biti sa crvenima samo dok odu sa vlasti, zato je dobro da se vlast smijeni na izborima. Prvo pocistiti kod sebe pa onda dalje, iako je ovo lopovski mentalni sklop, sve je to zajebi, prevari, samo iz kojeg ugla gledas, radnik, poslodavac, drzava, i koje su prilike. Radnik krade poslodavca, poslodavac drzavu, predstavnjci drzave javni novac, samo neko ima vece mogucnosti da krade, konobar pica, poslodavac poreze ovi javni novac. Sve ostalo je skrabanje i nema veze sa zivotom kojim zivimo.
-
ajdamo
#6241 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ne znam, mislim da nije.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:44Toplo nije zakonom zagarantovan?ajdamo wrote: ↑23/01/2025 20:41Onaj ko je do 31.12.24 isplaćivao radniku preko računa platu, topli i prevoz u iznosu između 970 i 1100 KM sada će isplaćivati sličan iznos samo bez TO i prevoza ili sa manjim TO i prevozom.GandalfSivi wrote: ↑23/01/2025 20:36
Jok, trazit ce da im vrati topli obrok i prevoz (i to je ukupno 870, ne 970)…
-
ajdamo
#6242 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Dasi wrote: ↑23/01/2025 20:49* Izadjite na proteste.ajdamo wrote: ↑23/01/2025 20:21 Evo šta kaže chat gpt
Moguća rješenja:
* Smanjenje troškova:
Što dalje?
* Prednosti: Bicete na svjezem zraku, osim ako taj dan nije veliko zagadjenje..
* Nedostaci: Firma vam taj dan nece raditi pa ce se osjetiti na dobiti. A i ljudi ce vam se smijati.
- DaysleepeR
#6244 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nemoj se ljutiti ali ogranicen si ko balkon.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 16:43Znaci tvoja firma nije dizala cijene svojih proizvoda ili usluga??? Tvoja firma dize plate radnicima bez obzira na dobit??? Gdje to ima u kapitalizmu???DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 16:28Ne znaš se baviti biznisom.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 16:26
Bez obzira na dobit?????!!!!!! Pa sto nije u maticnoj drzavi investirao kada nije bitna dobit.
Nije radnik kriv (kao kod nas) ako firma ne posluje po planu.
Odgovoran je menadžment koji kreira strategiju.
Radnik radi svoj posao za koji je plaćen i za to mora da bude kompenziran prema ugovoru.
I ko kaže da nije investirao u matičnoj državi. Investira konstantno, i širi se.
Vidim ja da je ovo za tebe viša matematika.
Ja radim u globalnoj multinacionalnoj korporaciji.
Cijene nasih usluga su vezane za svjetske ekonomske tokove a ne za lokalni rezultat jedne poslovnice.
Rekao sam ti vec da je to za tebe visa matematika.
Ne moze se biznis voditi preko vibera iz sisa bara.
-
kakabanja213
#6245 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Uglavnom polupismenost i agresivnost su osobine koje cesto idu jedna sa drugom. Kada se tu doda mladost( balavost) onda se dobije ovakav rezultat.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 23:57Nemoj se ljutiti ali ogranicen si ko balkon.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 16:43Znaci tvoja firma nije dizala cijene svojih proizvoda ili usluga??? Tvoja firma dize plate radnicima bez obzira na dobit??? Gdje to ima u kapitalizmu???DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 16:28
Ne znaš se baviti biznisom.
Nije radnik kriv (kao kod nas) ako firma ne posluje po planu.
Odgovoran je menadžment koji kreira strategiju.
Radnik radi svoj posao za koji je plaćen i za to mora da bude kompenziran prema ugovoru.
I ko kaže da nije investirao u matičnoj državi. Investira konstantno, i širi se.
Vidim ja da je ovo za tebe viša matematika.
Cijene nasih usluga su vezane za svjetske ekonomske tokove a ne za lokalni rezultat jedne poslovnice.
Ali, neka te utjesi, sve je skola.
- DaysleepeR
#6246 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Po pitanjima koja postavljaš evidentno je da nikad u životu nisi makao dalje od mikro preduzeća.kakabanja213 wrote: ↑24/01/2025 06:59Uglavnom polupismenost i agresivnost su osobine koje cesto idu jedna sa drugom. Kada se tu doda mladost( balavost) onda se dobije ovakav rezultat.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 23:57Nemoj se ljutiti ali ogranicen si ko balkon.kakabanja213 wrote: ↑23/01/2025 16:43
Znaci tvoja firma nije dizala cijene svojih proizvoda ili usluga??? Tvoja firma dize plate radnicima bez obzira na dobit??? Gdje to ima u kapitalizmu???
-
maha_xy
#6247 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
I najvece MNC reaguju na promjene koje se desavaju na lokalnim trzistima, naravno u manjem obimu ali reaguju. To je nemoguce da poslujes na nekom trzistu a da te bas ne tangira bilo kakva promjena na tom trzistu, mozda ovo oko plate ne direktno, ali indirektno je i to moguce.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 08:26Po pitanjima koja postavljaš evidentno je da nikad u životu nisi makao dalje od mikro preduzeća.kakabanja213 wrote: ↑24/01/2025 06:59Uglavnom polupismenost i agresivnost su osobine koje cesto idu jedna sa drugom. Kada se tu doda mladost( balavost) onda se dobije ovakav rezultat.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2025 23:57
Nemoj se ljutiti ali ogranicen si ko balkon.
- DaysleepeR
#6248 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nemoj pričati o stvarima čiji domet nisi dosegao.maha_xy wrote: ↑24/01/2025 09:10I najvece MNC reaguju na promjene koje se desavaju na lokalnim trzistima, naravno u manjem obimu ali reaguju. To je nemoguce da poslujes na nekom trzistu a da te bas ne tangira bilo kakva promjena na tom trzistu, mozda ovo oko plate ne direktno, ali indirektno je i to moguce.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 08:26Po pitanjima koja postavljaš evidentno je da nikad u životu nisi makao dalje od mikro preduzeća.kakabanja213 wrote: ↑24/01/2025 06:59
Uglavnom polupismenost i agresivnost su osobine koje cesto idu jedna sa drugom. Kada se tu doda mladost( balavost) onda se dobije ovakav rezultat.
Samo smiješan ispadaš.
-
maha_xy
#6249 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Cuj, eto slucajno radim u jednoj MNC, vecoj od tvoje sigurno, i to bas u finansijama. Ti ces mi reci koji je moj domet. Budi pristojan prije svega, to ogranicen ko balkon, domet i ostalo mozes kuci bacati.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 09:14Nemoj pričati o stvarima čiji domet nisi dosegao.maha_xy wrote: ↑24/01/2025 09:10I najvece MNC reaguju na promjene koje se desavaju na lokalnim trzistima, naravno u manjem obimu ali reaguju. To je nemoguce da poslujes na nekom trzistu a da te bas ne tangira bilo kakva promjena na tom trzistu, mozda ovo oko plate ne direktno, ali indirektno je i to moguce.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 08:26
Po pitanjima koja postavljaš evidentno je da nikad u životu nisi makao dalje od mikro preduzeća.
Samo smiješan ispadaš.
- DaysleepeR
#6250 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nisi se nešto proslavio na forumu.maha_xy wrote: ↑24/01/2025 09:17Cuj, eto slucajno radim u jednoj MNC, vecoj od tvoje sigurno, i to bas u finansijama. Ti ces mi reci koji je moj domet. Budi pristojan prije svega, to ogranicen ko balkon, domet i ostalo mozes kuci bacati.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 09:14Nemoj pričati o stvarima čiji domet nisi dosegao.maha_xy wrote: ↑24/01/2025 09:10
I najvece MNC reaguju na promjene koje se desavaju na lokalnim trzistima, naravno u manjem obimu ali reaguju. To je nemoguce da poslujes na nekom trzistu a da te bas ne tangira bilo kakva promjena na tom trzistu, mozda ovo oko plate ne direktno, ali indirektno je i to moguce.
Samo smiješan ispadaš.
U toj svojojoj MNC ni do middle managementa nisi dogurao.
Middle management, predmet šprdnje, i to ti je još neuhvatljivo.
Go crunch some numbers, neznanje koje prosipaš ovuda je došlo do kraja, i ti i kolege ti.