Pa je li moguce da 2017 godina bude euro 5 i d nema ad blue?
Mislio sam je li dolazi ad blue u tim motorima?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ma tako sam i mislio. Navlači me na "garanciju" da preko njega uzmem dijelove.topcam wrote: ↑15/01/2025 22:10semsasuljakovic wrote: ↑15/01/2025 18:29 Hajde mali servis ok, halalim 250-300 KM jednom godišnje. Ali evo kad budem radio servis kvačila, uzet ću kod Ajdina za 300 maraka (lupam, bila je to cijena prije 4 mjeseca, možda je sad skuplje), a majstor bi ga u Motorexu vjerovatno uzeo za "samo" 600. I dat ću majstoru koliko hoće za ruke (a kontam da nije skuplje od 100 maraka), i zdravo.
Ali evo ja sam majstoru spominjao set kvačila, vidim govori on "treba uzeti s garancijom jer bez garancije ništa ne vrijedi", ali kontam ko to daje garanciju na dio koji ćeš ti kupiti i može ti ga ugraditi neki loš majstor i sjebati ga u startu.
Pises li o svom majstoru ili garanciji? Kvacilo potrosni materijal, kao i kocnice, moze garancija i to ona
obraz garancija ako si dobar sa tim majstorom. Tad ti je majstor jedan po jedan.
Mozes u gradu puno bolje proci u svakom pogledu.semsasuljakovic wrote: ↑15/01/2025 20:46 Ma ne govorim o sarajevskim majstorima. Oni su svakako, kao i Sarajevo, priča za sebe.
U SBK se to sigurno može za joju odraditi.
Po svemu sudeći ti stvarno moraš naći drugog majstora kojem ćeš vjerovati.semsasuljakovic wrote: ↑16/01/2025 08:32 Isto tako, ja kažem majstoru da mi je fiksni zamajac i da trebam mijenjati samo set kvačila.
On veli: treba sve mijenjati u paketu, ne može se znati koliko se zamajac potrošio dok se ne skine mjenjač.
Da li je u pravu? Neću da me neko izlevati za još 300+ maraka za zamajac ako nije uobičajeno da se mijenja.
Imam ovog drugog majstora, rođak mi je, 30 metara od mene živi, ali vođen iskustvom znam da će me moj rođeni još više zavaliti.drug_profi wrote: ↑16/01/2025 09:18Po svemu sudeći ti stvarno moraš naći drugog majstora kojem ćeš vjerovati.semsasuljakovic wrote: ↑16/01/2025 08:32 Isto tako, ja kažem majstoru da mi je fiksni zamajac i da trebam mijenjati samo set kvačila.
On veli: treba sve mijenjati u paketu, ne može se znati koliko se zamajac potrošio dok se ne skine mjenjač.
Da li je u pravu? Neću da me neko izlevati za još 300+ maraka za zamajac ako nije uobičajeno da se mijenja.
Eh da sam automehanicar i tako me pocastis_BataZiv_0809 wrote: ↑15/01/2025 08:59 Kazem opet, ne ulazim, neka svako radi svoj posao.
Auta se moraju odrzavati. Moje je da platim i vozim, njegovo da uradi kako treba i ugradi dio koji je najkvalitetniji jer tako izricito naglasim (nemoj me zvat i pitat treba li ovo ili ono, sve sto vidis da ne valja, pravi).
Ne ulazimo ni Bingu koliko je dobar na marzama ni apoteci ni mesari....
Hoce.semsasuljakovic wrote: ↑16/01/2025 09:27Imam ovog drugog majstora, rođak mi je, 30 metara od mene živi, ali vođen iskustvom znam da će me moj rođeni još više zavaliti.drug_profi wrote: ↑16/01/2025 09:18Po svemu sudeći ti stvarno moraš naći drugog majstora kojem ćeš vjerovati.semsasuljakovic wrote: ↑16/01/2025 08:32 Isto tako, ja kažem majstoru da mi je fiksni zamajac i da trebam mijenjati samo set kvačila.
Da li je u pravu? Neću da me neko izlevati za još 300+ maraka za zamajac ako nije uobičajeno da se mijenja.![]()
Octavia 1.4 TSI - mali servis 360 KM u Poršeu.nepass1 wrote: ↑16/01/2025 21:42 Koliko sad dodje mali servis u ovlastenim servisima? Izu me suzuki iz cipela, 260KM, prije bilo 180-190 pa mi je ko prihvatljivo bilo.
Ulje 5w30 4l
Filteri ulja, klime i zraka
Izguglao sam ja po ovim siframa djelove, na e-bay su iste cijene, ulje jos i skuplje 1l 17€ ko da je zlatno. U madjarskoj 4l preko 100KM, ovdje su 4l 70KM
Koliko je love?
To im je standardna prica, svi imaju iste sablone i fore.semsasuljakovic wrote: ↑16/01/2025 08:32 Isto tako, ja kažem majstoru da mi je fiksni zamajac i da trebam mijenjati samo set kvačila.
oko 350nepass1 wrote: ↑16/01/2025 22:08Koliko je love?
Ovi sipaju neko ulje vec sam zaboravio ime, nikad cuo. Guglao lafo za suzuki. Filter ulja je made in japan a ne china eto to me tjesi malo![]()
Filter zraka po e-bay 31£. Od stare vitare dao advokatu sve racune, nmg sad da uporedjujem cjene. Znam samo da je ukupna cifra bila max 190KM
Kolega je na Kia Stonic radio drugi servis nakon dvije godine 250 KMnepass1 wrote: ↑16/01/2025 21:42 Koliko sad dodje mali servis u ovlastenim servisima? Izu me suzuki iz cipela, 260KM, prije bilo 180-190 pa mi je ko prihvatljivo bilo.
Ulje 5w30 4l
Izguglao sam ja po ovim siframa djelove, na e-bay su iste cijene, ulje jos i skuplje 1l 17€ ko da je zlatno. U madjarskoj 4l preko 100KM, ovdje su 4l 70KM
Ali zato tri glave ide kap po kap ulje ne valja odmah sasut tri-cetiri litraEvolution_IV wrote: ↑16/01/2025 23:10oko 350nepass1 wrote: ↑16/01/2025 22:08Koliko je love?
Ovi sipaju neko ulje vec sam zaboravio ime, nikad cuo. Guglao lafo za suzuki. Filter ulja je made in japan a ne china eto to me tjesi malo![]()
Filter zraka po e-bay 31£. Od stare vitare dao advokatu sve racune, nmg sad da uporedjujem cjene. Znam samo da je ukupna cifra bila max 190KM![]()
filter ulja, ulje, ruke i update software![]()
Moze u taj tvoj i 5w20. Pa cak i 5w30 i nikakvo specijalno ulje ne treba.. na nekim trzistima to i koriste u ovlastenim.. vise je to ekoloski i koji dec manje da trosi…
To je ok ako mene pitaš. Zvao Neškovića da pitam za cijenu malog za Astru K 1.6T, kaže 450 KM. Znam da je ulje tipa 25/l ako se uzima na l, ali vjerovatno imaju i bačve, znači eto neka je 5.5l ulja 120-150 KM, ispadoše tri filtera (ako mijenjaju sva tri uopšte) i ruke preko 300 KM.nepass1 wrote: ↑16/01/2025 21:42 Koliko sad dodje mali servis u ovlastenim servisima? Izu me suzuki iz cipela, 260KM, prije bilo 180-190 pa mi je ko prihvatljivo bilo.
Ulje 5w30 4l
Egr ja promjenio i zvuk nestao,znaci do njega pozzxPaco1337 wrote: ↑07/10/2024 11:45 U pitanju je P207, znaci desava mi se to skoro pa od kad i imam auto sad ce 3 godine, ali sad mi se dešava češće dosta pa mi dopizdilo, znaci dešava se da prilikom dodavanja gasa, vecinom malo naglije kad se doda/pusti gas, cuje se neki zvuk kao da "škljocne" nije da lupa, nema tup zvuk kao npr kad kugla ode na trapu. Ne dešava se kad se ide preko rupa, lezecih, nego samo tako kad se naglo doda gas ili naglo otpusti gas
Šta bi moglo biti ?