BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#20751 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote: 14/01/2025 15:25
kakaljin wrote: 14/01/2025 14:36 https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /250114061

Najelitnije nogometno takmičenje u Bosni i Hercegovini, koje od ove sezone nosi naziv Wwin liga BiH, vraća se i u program MY TV, saznaje Klix.ba.

Uskoro se očekuje da se TV kuće MY TV i Arena Sport, koja je nosilac TV prava za domaći nogomet, oglase saopćenjem za javnost i pobliže pojasne ovu veliku promjenu za narednu polusezonu.

Također, u saopćenju se očekuje da će pojasniti koje i koliko utakmica će se prenositi po kolu u programu MY TV, te kako će sve funkcionisati.

Prijenosi utakmica domaćeg nogometnog prvenstva na MY TV kanalu očekuju se već od prvog kola proljetnog dijela šampionata, nakon što se okonča dvomjesečna zimska pauza.

Nogometne Wwin lige BiH nema još od sredine decembra, a nastavit će se u sredinom februara, kada su na rasporedu utakmice 18. kola.

Tom prilikom imat ćemo dva velika derbija jer se međusobno sastaju četiri prvoplasirane ekipe, koje su se bodovno odmakle od svih ostalih ekipa. Tako će Sarajevo dočekati Borac, a Zrinjski je domaćin Željezničaru. Vidjet ćemo hoće li neki od ova dva susreta biti u direktnom prijenosu baš u programu MY TV.

Tako će se utakmice najboljeg domaćeg nogometa vratiti u program MY TV-a nakon dvije godine pauze. Podsjetimo, od ove sezone podignut je i nivo TV prijenosa jer se sve utakmice direktno prenose u svakom kolu.
Je li ovo sad znači da će derbi kola biti samo na MY TV ili i tu i na Areni?
Nešto čisto sumnjam da bi se moglo desiti da npr. utakmica Borac - Zrinjski bude samo na MY TV.
Vjerovatno ce objaviti koje utakmice ce svako kolo prenositi MYTV
ami2804

#20752 Re: BHTelecom

Post by ami2804 »

kakaljin wrote: 14/01/2025 15:56
Dzontra_Volta wrote: 14/01/2025 15:25
kakaljin wrote: 14/01/2025 14:36 https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /250114061

Najelitnije nogometno takmičenje u Bosni i Hercegovini, koje od ove sezone nosi naziv Wwin liga BiH, vraća se i u program MY TV, saznaje Klix.ba.

Uskoro se očekuje da se TV kuće MY TV i Arena Sport, koja je nosilac TV prava za domaći nogomet, oglase saopćenjem za javnost i pobliže pojasne ovu veliku promjenu za narednu polusezonu.

Također, u saopćenju se očekuje da će pojasniti koje i koliko utakmica će se prenositi po kolu u programu MY TV, te kako će sve funkcionisati.

Prijenosi utakmica domaćeg nogometnog prvenstva na MY TV kanalu očekuju se već od prvog kola proljetnog dijela šampionata, nakon što se okonča dvomjesečna zimska pauza.

Nogometne Wwin lige BiH nema još od sredine decembra, a nastavit će se u sredinom februara, kada su na rasporedu utakmice 18. kola.

Tom prilikom imat ćemo dva velika derbija jer se međusobno sastaju četiri prvoplasirane ekipe, koje su se bodovno odmakle od svih ostalih ekipa. Tako će Sarajevo dočekati Borac, a Zrinjski je domaćin Željezničaru. Vidjet ćemo hoće li neki od ova dva susreta biti u direktnom prijenosu baš u programu MY TV.

Tako će se utakmice najboljeg domaćeg nogometa vratiti u program MY TV-a nakon dvije godine pauze. Podsjetimo, od ove sezone podignut je i nivo TV prijenosa jer se sve utakmice direktno prenose u svakom kolu.
Je li ovo sad znači da će derbi kola biti samo na MY TV ili i tu i na Areni?
Nešto čisto sumnjam da bi se moglo desiti da npr. utakmica Borac - Zrinjski bude samo na MY TV.
Vjerovatno ce objaviti koje utakmice ce svako kolo prenositi MYTV
Zna li se hoće li prenositi Arena Sport ili Arena Sport Premium?
The BEN10

#20753 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

Dr_Help wrote: 09/01/2025 15:31 Sad od februara bit će nekih poboljšanja. A ovi što hoće da pređu u telemach mogu vam reći pređite :) jer i tamo će te biti bhtelecom korisnici ;)

Na kraju BHTelecom postaje najjači.
Kakva poboljašanja se očekuju?

Što se tiče izbacivanja Arena Premium - tamo su jelda sve utakmice LP i engleska liga? Ako se dobro sjećam, na ovim običnim Arenama ima sporta, ali nisu one najbolje utakmice?
kakaljin

#20754 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote: 15/01/2025 07:31
Dr_Help wrote: 09/01/2025 15:31 Sad od februara bit će nekih poboljšanja. A ovi što hoće da pređu u telemach mogu vam reći pređite :) jer i tamo će te biti bhtelecom korisnici ;)

Što se tiče izbacivanja Arena Premium - tamo su jelda sve utakmice LP i engleska liga? Ako se dobro sjećam, na ovim običnim Arenama ima sporta, ali nisu one najbolje utakmice?
Arenasport premium kanali su u sastavu paketa M i L tako da se ne izbacuju, samo u S paketu ce se doplacivati.

A jos trenutno je akcija placas S paket 12 mjeseci a ustvari si M paket
PlusSA

#20755 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

kakaljin wrote: 15/01/2025 07:49

Arenasport premium kanali su u sastavu paketa M i L tako da se ne izbacuju, samo u S paketu ce se doplacivati.

To je ona spika ko Novalic kad se provali :D
Nije se izbacilo vec samo ces doplacivati, "gledat ces ali moraš platit ces više"

Genijalan potez Bhtelecoma nema šta, jer narod samo gleda arene i zadruge :bih:
The BEN10

#20756 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

kakaljin wrote: 15/01/2025 07:49 Arenasport premium kanali su u sastavu paketa M i L tako da se ne izbacuju, samo u S paketu ce se doplacivati.

Ma ja, praktično me primravaju da pređem na M paket ako hoću gledati iole kvalitetan fudbal. :roll:

Šta ti ovo znači za akciju i do kada vrijedi? Jel se mogu prebaciti na M paket pozivom na 1444?
kakaljin

#20757 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

PlusSA wrote: 15/01/2025 08:05
kakaljin wrote: 15/01/2025 07:49

To je ona spika ko Novalic kad se provali :D
Nije se izbacilo vec samo ces doplacivati, "gledat ces ali moraš platit ces više"

Genijalan potez Bhtelecoma nema šta, jer narod samo gleda arene i zadruge :bih:
Treba sa razumjevanjem procitati sta se pise i sta pise u obavjesti, a ne nagadjati i pisati pogresne informacije

https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2 ... i-moja-tv/
kakaljin

#20758 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote: 15/01/2025 08:10
kakaljin wrote: 15/01/2025 07:49 Arenasport premium kanali su u sastavu paketa M i L tako da se ne izbacuju, samo u S paketu ce se doplacivati.

Ma ja, praktično me primravaju da pređem na M paket ako hoću gledati iole kvalitetan fudbal. :roll:

Šta ti ovo znači za akciju i do kada vrijedi? Jel se mogu prebaciti na M paket pozivom na 1444?
Evo ti ovdje o akciji

https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2024/ ... ti-za-sve/
The BEN10

#20759 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

kakaljin wrote: 15/01/2025 08:32 Treba sa razumjevanjem procitati sta se pise i sta pise u obavjesti, a ne nagadjati i pisati pogresne informacije

Vidi drug, hvala za informacije, ali nemaš potrebu nikog pravit budalom. Ja sam kao korisnik Moja TV S paketa ZAKINUT za Arena Premium paket i primoran sam ih plaćati u odvojenom paketu.

Šta pokušavaš sad napisati, da to nije tako?
The BEN10

#20760 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

Ako sam dobro shvatio imam dvije opcije:
-plaćati + 5KM da bih gledao Arena Premium
-prebaciti se na M paket koji ću dobiti prvih 12 mjeseci po cijeni S paketa.

U drugom slučaju razlika je 9 KM, dakle, za drugih 12 mjeseci plaćat ću 9 KM više, što mi ga na isto dođe haman kao da plaćam 5 KM svih 24 mjeseca (12*9 = 108 KM, dok je 24+5=120 KM - u 12 KM dakle).
Ili ovi u Telekomu sa Saobraćajnog i sličnih fakulteta ne znaju matematiku kako treba? :roll:

PlusSA

#20761 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

The BEN10 wrote: 15/01/2025 08:47 Ako sam dobro shvatio imam dvije opcije:

U drugom slučaju razlika je 9 KM, dakle, za drugih 12 mjeseci plaćat ću 9 KM više, što mi ga na isto dođe haman kao da plaćam 5 KM svih 24 mjeseca (12*9 = 108 KM, dok je 24+5=120 KM - u 12 KM dakle).
Ili ovi u Telekomu sa Saobraćajnog i sličnih fakulteta ne znaju matematiku kako treba? :roll:

Nažalost mora taj sport neko placati pa eto, nije tu ni Bhtelecom toliko kriv vec "svijet" koji podržava milionske ugovore igraca pa samim time i TV prenosi su papreni.

Nažalost vec je postalo normalo placati 60-70km za usluge internet TV i fiksni a struje racun 50km i puno nam :mrgreen:

Još gora stvar je koliko ce raje uzeti paket od 70KM a ima internet 10mbps što je :roll:

Ja sam ocekivao povecanje cijena kad su ubacene Arene Premium od pocetka, prevelik luksuz postaje multimedijski sadržaj kod svakoga.

A male su šanse da stane na ovim cijenama u narednom periodu.
kakaljin

#20762 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote: 15/01/2025 08:42
kakaljin wrote: 15/01/2025 08:32 Treba sa razumjevanjem procitati sta se pise i sta pise u obavjesti, a ne nagadjati i pisati pogresne informacije

Vidi drug, hvala za informacije, ali nemaš potrebu nikog pravit budalom. Ja sam kao korisnik Moja TV S paketa ZAKINUT za Arena Premium paket i primoran sam ih plaćati u odvojenom paketu.

Šta pokušavaš sad napisati, da to nije tako?
Opet kazem sve pise na obavjesti, u s paketu se dodatno placa paket arena premium. Ima akcija 12 mjesci placas s paket a koristis m paket.

Sve fino napisano.
The BEN10

#20763 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

PlusSA wrote: 15/01/2025 09:01
The BEN10 wrote: 15/01/2025 08:47 Ako sam dobro shvatio imam dvije opcije:

Nažalost mora taj sport neko placati pa eto, nije tu ni Bhtelecom toliko kriv vec "svijet" koji podržava milionske ugovore igraca pa samim time i TV prenosi su papreni.

Nažalost vec je postalo normalo placati 60-70km za usluge internet TV i fiksni a struje racun 50km i puno nam :mrgreen:

Još gora stvar je koliko ce raje uzeti paket od 70KM a ima internet 10mbps što je :roll:

Ja sam ocekivao povecanje cijena kad su ubacene Arene Premium od pocetka, prevelik luksuz postaje multimedijski sadržaj kod svakoga.

A male su šanse da stane na ovim cijenama u narednom periodu.
Sve je jasno, nego se osvrćem na komentar forumaša koji pametuje u stilu: "sve fino piše u obavijesti, treba čitati sa razumijevanjem". :roll:

Naravno da piše ono što sam sumirao u postu: dolazi do poskpljenja, protiv moje volje. Ko zna koliko će korisnika S paketa biti pogođeno.
-Chesterfield-

#20764 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Niko te ne primorava da pređeš na novi paket.
I kod mene je FULL S
Bitno mi je da se nije cijena svima povećala zbog sportskih kanala, kao što je do sada bio slučaj.
Sport me ne zanima.

Treba napraviti neki minimalni FULL paket sa povoljnom cijenom, a sve ostalo dodatno naplatiti (pink, filmski, muzički, sportski, kamere, HD, 4K, itd...)
The BEN10

#20765 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

-Chesterfield- wrote: 15/01/2025 09:35

I kod mene je FULL S
Bitno mi je da se nije cijena svima povećala zbog sportskih kanala, kao što je do sada bio slučaj.
Sport me ne zanima.

Treba napraviti neki minimalni FULL paket sa povoljnom cijenom, a sve ostalo dodatno naplatiti (pink, filmski, muzički, sportski, kamere, HD, 4K, itd...)
Ukoliko želim da imam ISTI sadržaj koje imam PREMA VAŽEĆEM ugovoru, a zbog kojih sam prešao na Moja TV - PRIMORAN sam da platim 5 KM više.
kakaljin

#20766 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote: 15/01/2025 10:00
-Chesterfield- wrote: 15/01/2025 09:35

I kod mene je FULL S
Sport me ne zanima.

Ukoliko želim da imam ISTI sadržaj koje imam PREMA VAŽEĆEM ugovoru, a zbog kojih sam prešao na Moja TV - PRIMORAN sam da platim 5 KM više.
Predjes na veci paket, potpises ugovor i 12 mjeseci placas istu cijenu 60,95 KM a nakon 12 mjeseci placas 9 KM vise, a dobijes:
arene premium 5 KM,
cinestar premiere kanale 8 KM,
HD paket kanala 4,6 KM,
filmbox paket kanala 5 KM,
dobijes vecu brzinu interneta.

Sve zavisi sta zelis

I to ne trazi telecom nego arena preko telecoma
sencobih

#20767 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

šaraju sa utakmicama, ako ih ima puno u isto vrijeme bude ih onda na svim kanalima, liga prvaka ima i multiprenos na kladioničarskom kanalu AS1x2, kad je derbi engleske lige obično ide na arena premium1, ali prebaciš na premierliga kanal ide ista utakmica, ali te ne lomi saudin gabela , nije da nem ništa na ostalim, ali najbolje je na ove tri premium. To se i očekivalo jer je telekom srbije ove tri arene premium naknadno napravio i bilo je pitanje kada će se početi naplaćivati
Dzontra_Volta

#20768 Re: BHTelecom

Post by Dzontra_Volta »

sencobih wrote: 15/01/2025 12:02

šaraju sa utakmicama, ako ih ima puno u isto vrijeme bude ih onda na svim kanalima, liga prvaka ima i multiprenos na kladioničarskom kanalu AS1x2, kad je derbi engleske lige obično ide na arena premium1, ali prebaciš na premierliga kanal ide ista utakmica, ali te ne lomi saudin gabela , nije da nem ništa na ostalim, ali najbolje je na ove tri premium. To se i očekivalo jer je telekom srbije ove tri arene premium naknadno napravio i bilo je pitanje kada će se početi naplaćivati
A kad je SK napravio Nova Sport, kolika se halabuka digla.
sencobih

#20769 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Dzontra_Volta wrote: 15/01/2025 12:21

A kad je SK napravio Nova Sport, kolika se halabuka digla.
opravdano i za jedan i za drugi slučaj. Samo arene premium smo dvije godine imali "besplatno" , a nova sport je ubačena preko noći i odmah derbi real barsa na nova sportu i šipak za nas korisnike, a malo prije toga potpisali ugovor sa bh telekomom o distribuciji sport klubova na moja tv. Tako da to nije ni slično ovoj sada situaciji.
markopd

#20770 Re: BHTelecom

Post by markopd »

Nisu nužno najbolje utakmice na premium kanalima,kao što je to slučaj u Srbiji.Npr slučaj da imamo četiri utakmice GOŠK-Borac,Selta-Alaves,Atalanta-Como i Man Utd-Man City.Mančesterski derbi automatski ide na Arenu 1,jer na AP1 primarno guraju PL BiH,na AP2 Talijane a na AP3 Špance.
Dzontra_Volta

#20771 Re: BHTelecom

Post by Dzontra_Volta »

markopd wrote: 15/01/2025 17:57

Nisu nužno najbolje utakmice na premium kanalima,kao što je to slučaj u Srbiji.Npr slučaj da imamo četiri utakmice GOŠK-Borac,Selta-Alaves,Atalanta-Como i Man Utd-Man City.Mančesterski derbi automatski ide na Arenu 1,jer na AP1 primarno guraju PL BiH,na AP2 Talijane a na AP3 Špance.
Sad će Gosk-Borac na MY TV
Samir90

#20772 Re: BHTelecom

Post by Samir90 »

Arenasport premium smo dobili kada su ugasili Sportklub
_coRey_

#20773 Re: BHTelecom

Post by _coRey_ »

Full L po cijeni TV Net S, koliko mjeseci traje ovaj benefit ?

Ja znam za akciju ovu trenutnu Full L po cijeni Full M 12 mjeseci

Image
sencobih

#20774 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Evo barsa betis na AS6
The BEN10

#20775 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

kakaljin wrote: 15/01/2025 11:23 Predjes na veci paket, potpises ugovor i 12 mjeseci placas istu cijenu 60,95 KM a nakon 12 mjeseci placas 9 KM vise, a dobijes:
arene premium 5 KM,
cinestar premiere kanale 8 KM,
HD paket kanala 4,6 KM,
filmbox paket kanala 5 KM,
dobijes vecu brzinu interneta.

Sve zavisi sta zelis

I to ne trazi telecom nego arena preko telecoma
Aha, vidiš kako si pametniji i kulturniji kad sam ubacio konkretne cifre u igru: ne pametuješ kako treba "čitati sa razumijevanjem".
Znači, samo ne bit bezobrazan i sve će biti u redu.

Kao što me ne interesuje hrpa sr*anja u vidu Izvorne TV i drugog smeća kojeg nudite putem besmislenih kanala, tako isto:
-veća brzina interneta: ne treba mi
-filmski paketi: smeće realno

Pokušavate napravit neki PR i zamazati oči za povećanje cijena na koje je primorano desetine hiljada nas ukoliko želi gledati ISTI sadržaj kao što ima prema važećem ugovoru.

Ćao.
Post Reply