Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insaneinthebrain wrote: ↑14/01/2025 22:41
jel ovo astra kroz crveno prosla
pu ebote niko da stane da vidi jesul ljudi ok
Bio tu, tamo iza dva auta, svi stali izasli ja sam mislio da je neko poginuo koliko je jako bubnulo.
Ne radi semafor, ali ovi i ne paze.
Otkud to da ne radi semafor?
Moguće da nije radilo crveno na semaforu, ali jasno se vidi zeleno za vozila na Putu Mlađahnih Muslimana kao i zeleno za pješake kod stanice.
Semafor je prestao da radi tek nakon udesa.
Nikakve veze za ovaj udes nema to da li je semafor radio ili ne.
Ovaj padobranac u astri je morao da se uvjeri da je slobodno da se uključi u promet, tj. morao je vidjeti i propustiti vozila na putu sa pravom prvenstva.
Ako mu semafor ne radi onda radi saobraćajni znak.
U kojoj školi ste učili da je čovjek životinja? Nije ni u komunizmu.
Pripada raznim porodicama (primati, sisari), ali nikad čuo izraz da je čovjek životinja.
Sta du drugo sisari i primati nego zivotinje?
Animals are multicellular, eukaryotic organisms in the biological kingdom Animalia (/ˌænɪˈmeɪliə/). With few exceptions, animals consume organic material, breathe oxygen, have myocytes and are able to move, can reproduce sexually, and grow from a hollow sphere of cells, the blastula, during embryonic development.
Znaš li ti uopšte da ljudi spadaju u grupu primata, tačnije hominida (great apes).
Napišem da pripada primatima, a ti me pitaš da li znam!
Znači za sve pitanje: U kojem udžbeniku piše eksplicitno da je čovjek životinja?
Ne sjecam se da li je pisalo u nekom udzbeniku bas to ili ne, davno sam zavrsio skolu, ali skolovanje i ucenje nije samo osnovna skola, nauci se svasta nesto, nekad se zakljucak sam donosi.
Cak i ako u skoli niko od nastavnika to nije direktno rekao iz ko zna kojih razloga, dovoljno je vidjeti zvanicne klasifikacije zivota na zemlji - bakterije, alge, gljive, biljke i zibotinje, nema posebne kategorije za ljude a lako je zakljuciti u koju od ponudjenih spadamo.
dječak sa šibicama wrote: ↑15/01/2025 13:44
Ne vidis na ovom snimku semafore bitne za ovaj sudar, okrenuti su u drugom pravcu.
Vidim da SEMAFORI rade, nije tačno da semafori ne rade.
Ponavljam, vidi se da SVI semafori rade.
I opet ponavljam, moguće da CRVENO svjetlo za automobile pored stanice nije radilo (pregorilo) ali nigdje se ne vidi da zaista nije radilo kako se pokušava provući priča. Jasno se vidi da je upaljeno zeleno za pješake.
drug_profi wrote: ↑15/01/2025 13:44
Ovaj padobranac u astri je morao da se uvjeri da je slobodno da se uključi u promet, tj. morao je vidjeti i propustiti vozila na putu sa pravom prvenstva.
dječak sa šibicama wrote: ↑15/01/2025 13:44
Ne vidis na ovom snimku semafore bitne za ovaj sudar, okrenuti su u drugom pravcu.
Vidim da SEMAFORI rade, nije tačno da semafori ne rade.
Ponavljam, vidi se da SVI semafori rade.
I opet ponavljam, moguće da CRVENO svjetlo za automobile pored stanice nije radilo (pregorilo) ali nigdje se ne vidi da zaista nije radilo kako se pokušava provući priča. Jasno se vidi da je upaljeno zeleno za pješake.
drug_profi wrote: ↑15/01/2025 13:44
Ne radi crveno (nisam siguran za žuto) na lijevom semaforu iz pravca Bistrika.
Kao sto je receno - ako ne radi semafor onda se gleda znak nailaska na put sa pravom prvenstva koji tu sigurno postoji.
Jedino ako ne radi ni semafor i nema znaka, onda onaj ima prvenstvo jer dolazi sa desne strane, ali to cisto sumnjam.
dječak sa šibicama wrote: ↑15/01/2025 13:54
Ako ne radi jedno svjetlo, taj semafor ne radi, kako treba, nije funkcionalan, beskoristan je.
Ahaaaa
A kada se upale druga dva svjetla onda taj semafor radi i funkcionalan je?
Malo radi a malo ne radi
Ne vidimo ni ti ni ja da li je radilo crveno svjetlo ili je bilo pregoreno, ulaziš u raskrsnicu, pravilo desnog, debela crta na kolovozu (koja znači isto što i STOP), vjerovatno postoji i znak da se put sa prvenstvom prolaza.
toska wrote: ↑15/01/2025 13:32
Znači za sve pitanje: U kojem udžbeniku piše eksplicitno da je čovjek životinja?
Pa u tom u kojem piše da je primat.
Ja lika, bogtemolovo...
Koji ste vi likovi, napadate čovjeka da nije pratio školu, a ja samo pitam koja lekcija?
ne samo primatima, i sisarima i ostalim, dijelimo 98% dnk sa svinjom, a 60% sa bananama.
Ja ti lijepo nacrtao gdje čovjek spada u biotu planete Zemlje.
Onaj ko je u školi učio nije mu trebalo da mu neko napiše da je čovjek životinja, već je to trebao i morao zaključiti kroz znanje koje mu je dato.
Biot > fauna > sisavci > primati > hominidi > homo sapiens.
Dijelimo zajedničkog pretka sa psima, mačkama, medvjedima od otprilike nekih 120 miliona godina. Tako nekako i sa svinjom.
dječak sa šibicama wrote: ↑15/01/2025 13:54
Ako ne radi jedno svjetlo, taj semafor ne radi, kako treba, nije funkcionalan, beskoristan je.
Nije. Obicno imaju barem 2 semaforska svetla, tesko da su na oba crvena svjetla bila neispravna. Cak i da jesu, kad dolazis na svoj semafor sa strane, jasno mozes vidjeti koje je svjetlo pjesacima na TVOM semaforu.
Cak i da ne radi nista, DOK GOD TEBI JASNO NE GORI ZELENO, duzan si se ravnati po saobracajnom znaku za tu raskrsnicu, POSEBNO AKO na semaforu NEKO SVJETLO NE GORI !
Dakle, sa ovog snimka, 120% krivice je od ovog kretena koji je dosao uzbrdo iza stanice... Da ti je rod rodjeni...
drndalo wrote: ↑15/01/2025 14:02
Nije. Obicno imaju barem 2 semaforska svetla, tesko da su na oba crvena svjetla bila neispravna. Cak i da jesu, kad dolazis na svoj semafor sa strane, jasno mozes vidjeti koje je svjetlo pjesacima na TVOM semaforu.
Cak i da ne radi nista, DOK GOD TEBI JASNO NE GORI ZELENO, duzan si se ravnati po saobracajnom znaku za tu raskrsnicu, POSEBNO AKO na semaforu NEKO SVJETLO NE GORI !
Dakle, sa ovog snimka, 120% krivice je od ovog kretena koji je dosao uzbrdo iza stanice... Da ti je rod rodjeni...
Ateista wrote: ↑15/01/2025 13:57
Kao sto je receno - ako ne radi semafor onda se gleda znak nailaska na put sa pravom prvenstva koji tu sigurno postoji.
Jedino ako ne radi ni semafor i nema znaka, onda onaj ima prvenstvo jer dolazi sa desne strane, ali to cisto sumnjam.
Cak i u tom slucaju je ovaj debil = kriv...
Jeste u smislu da i ako ima prednost ne treba tek tako lupati druga auta. Teoretski, ako nema znaka ni senafora on ima prednost.
Cak i u tom slucaju je ovaj debil = kriv...
Jeste u smislu da i ako ima prednost ne treba tek tako lupati druga auta. Teoretski, ako nema znaka ni senafora on ima prednost.
Pravilo desne strane?
Da, teoretski ako ja sad skinem trokut sa neke sporedne ulice koja se ukljucuje na glavnu, dok nema trokuta ta "sporedna" ulica ima prednost ako dolazi sa desne strane.
Pravilo desne strane?
Da, teoretski ako ja sad skinem trokut sa neke sporedne ulice koja se ukljucuje na glavnu, dok nema trokuta ta "sporedna" ulica ima prednost ako dolazi sa desne strane.
Ovaj je udario lika koji mu je dolazio sa desne strane, right?
Nikako nije mogao imati prednost.
Pravilo desne strane?
imas prednost ako se ukljucujes da ides desno, ako ti neko dolazi s desna ko u ovom slucaju udesa, nemas prednost sa te sporedne ulice
Ovaj je udario lika koji mu je dolazio sa desne strane, right?
Nikako nije mogao imati prednost.
imas prednost ako se ukljucujes da ides desno, ako ti neko dolazi s desna ko u ovom slucaju udesa, nemas prednost sa te sporedne ulice
U pravu ste, pobrkao sam ko je sa koje strane dosao.
Definitivno i u tom slucaje je taj kriv.