Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑12/01/2025 18:35
i sta kad ga probiju? tunel za nigdje
Pa evo kaže u ovoj godini ide cesta koja će spojiti tunel sa M18.
To znaci spajanje od Shipa do kruznog na ulazu u Vogoscu?
Daleko je ulaz u Vogošću. Spoj sa M18 će biti na dnu velike krivine kad se spušta s KG, odnosno kod AC auto servisa.
Sve u svemu, ne bi to bilo tako loše da su se potrudili Alipašinu do stadiona Koševo prošriti na 3 trake (a što su morali i evo trolejbusa radi).
I ako ništa, valjda će to značiti da nema semafora od Ciglana do Vogošće što bi ipak trebalo ubrzati stvari
Pa evo kaže u ovoj godini ide cesta koja će spojiti tunel sa M18.
To znaci spajanje od Shipa do kruznog na ulazu u Vogoscu?
Daleko je ulaz u Vogošću. Spoj sa M18 će biti na dnu velike krivine kad se spušta s KG, odnosno kod AC auto servisa.
Sve u svemu, ne bi to bilo tako loše da su se potrudili Alipašinu do stadiona Koševo prošriti na 3 trake (a što su morali i evo trolejbusa radi).
I ako ništa, valjda će to značiti da nema semafora od Ciglana do Vogošće što bi ipak trebalo ubrzati stvari
Aha aha sada kontam
To je negdje na pola puta onda
Znaci to bi se moglo spojit do kraja naredne godine?
Treba brate ulaz u grad da zvizdi da se ne gleda ona ciganija na sve strane sto se gleda sad kad ulazis u grad
_BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2025 21:48
Aha aha sada kontam
Treba brate ulaz u grad da zvizdi da se ne gleda ona ciganija na sve strane sto se gleda sad kad ulazis u grad
_BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2025 21:48
Aha aha sada kontam
Ulazi u grad trebaju biti poseban prioritet i tema u okviru ministarstva saobrajaća. Minimum je srediti kompletnu XII transverzalu na 2+2 (nažalost neće još godinama i to je odvratno), srediti evo ovaj ulaz iz Vogošće (što bi djelimično i bilo s ovim nepenjanjem na KG i silaskom), a ja bih još dodao potrebu da se prošire naplatne na Jošanici.
Ne pratih temu, pa sorry ako se ponavlja.... Zna li se ista oko ove dionice od Skenderije do Drvenije, oko tramvajskih sina?
Šteta, hoce li iko odgovarati za onu kaldrmu, na kojoj se vec pojavljuju rupcage, ni mjesec dana od pustanja u promet?
Ja ne znam da je ikad nesto uradjeno katastrofalnije od ovoga....
Dozer wrote: ↑14/01/2025 13:03
Ne pratih temu, pa sorry ako se ponavlja.... Zna li se ista oko ove dionice od Skenderije do Drvenije, oko tramvajskih sina?
Šteta, hoce li iko odgovarati za onu kaldrmu, na kojoj se vec pojavljuju rupcage, ni mjesec dana od pustanja u promet?
Ja ne znam da je ikad nesto uradjeno katastrofalnije od ovoga....
Reko je uk da ce izvodjac skinuti sav asfalt i raditi na novo 'o svom trosku', a kad to ne bih znao
A nikad mi nece biti jasno zasto se na ovakvim dionicama oko sina ne primjenjuje japanski model asfaltiranja, koji postoji vec vise od 20 godina....
Ljudi u vreo asfalt dodaju oko 30% isjeckanih starih automobilskih guma, i onda time asfaltiraju sve vibrirajuce povrsine, poput ovih kakve su kod nas oko tramvajskih sina, ili oko spojeva na mostovima, itd.. Pa nije nuklearna fizika, jmjm.... Cak je prosta logika. Guma daje elasticnost asflatu, i onda asfalt ne puca i traje puno duze.
nije fora da dugo traje, nego da se dodatne pare uzimaju na istim radovima
umjesto da se pare pumpaju u sirenje i gradnje nove infrastrukture nasi ce po ovim postojecim guslati i tenderisati i narednih 30 godina
ovo od skenderije je cisti kriminal, od augusta raskopano guzve haos i nisu asfaltirali nista bolje nego je bilo, sve rupe i ulegnuca ostali, pa navodno ce opet na proljece, ono se moglo presvuci onda za jedan produzeni vikend
Realno, ne valja ništa.
Jedino zatovoriti komplet saobraćaj za vikend i onda u tri smjene oguliti sve, popraviti podlogu i šahtove i asfaltirati kako treba.
Ali bukvalno vikend.
Petak uveče zatvaranje, i rad bez prekida do ponedeljka u jutro.
Dozer wrote: ↑14/01/2025 13:09
A nikad mi nece biti jasno zasto se na ovakvim dionicama oko sina ne primjenjuje japanski model asfaltiranja, koji postoji vec vise od 20 godina....
Ljudi u vreo asfalt dodaju oko 30% isjeckanih starih automobilskih guma, i onda time asfaltiraju sve vibrirajuce povrsine, poput ovih kakve su kod nas oko tramvajskih sina, ili oko spojeva na mostovima, itd.. Pa nije nuklearna fizika, jmjm.... Cak je prosta logika. Guma daje elasticnost asflatu, i onda asfalt ne puca i traje puno duze.
Neki dan sam se nakon dugo vremena vozio traJvanom dalje od Marindvora.
Pa ono obalom je strasno u poredjenju sa ovim rekonstruisanim dijelom pruge.
Dzaba i novi tramvaj, trese, lupa strava.
Dozer wrote: ↑14/01/2025 13:09
Kad su rekonstrukciju Obale radili prije 20 i kusur godina stavljali su gumirani sloj oko sina koji se pocupao 10 dana nakon pustanja tramvaja. Sjecam se da ga je tramvaj vukao za sobom. Pranje para nista vise od toga.
vjeshalica wrote: ↑15/01/2025 00:37
Kad ce se komplektirati Bistrik?
Ono nisu ni z od zavrsenih radova.
Pljuskanje po saKtovima, isjeceno uz ivicnjake, neravno, razvaljen dio ostavili dole na pjesackom kod Japanske ambasade pravi ciganluk, gore prema Mado sve razvaljeno jesu li ti majmuni normalni?
vjeshalica wrote: ↑15/01/2025 00:37
Kad ce se komplektirati Bistrik?
Ono nisu ni z od zavrsenih radova.
Pljuskanje po saKtovima, isjeceno uz ivicnjake, neravno, razvaljen dio ostavili dole na pjesackom kod Japanske ambasade pravi ciganluk, gore prema Mado sve razvaljeno jesu li ti majmuni normalni?
Čekaluša isto... Znači - bilo koja ulica u Sarajevu kad se otvori, građevinski radovi traju mjesecima, sve stoji raskopano, prljavo, nema tabli sa obavještenjem o radovima, radnika niđe na mapi.. javašluk, bezobrazluk i apsolutna neodgovornost.
Par dana pred izbore su otvorili dvocifren broj gradilišta po cijelom gradu, u oktobru i novembru raskopali i, kad je došlo vrijeme za asfaltiranje, dočekali ih minusi..
Realno, i bolje je da ne nastavljaju prije marta, jer sad ako asfaltiraju to će se raspasti do ljeta.
Tako je to kad se dinamički plan izvođenja pravi na osnovu datuma izbora..
Maloprije prošau tuda , nešto se kao počelo, ali nigdje nikoga , još sve u ravnom i faking 570 m , ko da je tunel kroz Prenj...
– Ovo je izuzetno važan projekt za našu lokalnu zajednicu.
Dugi niz godina je čekao na svoju realizaciju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i nepotpune dokumentacije.
Drago mi je da je sada sve spremno, prvo za pripremne radove,
poslije i za gradnju saobraćajnice
i da ćemo dodatno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu naše općine