IRAN

aratet

#38201 Re: IRAN

Post by aratet »

Iranski narod je u beznađu, željan boljeg života ali opet se lično nadam da rata neće biti
swanfilter

#38202 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Pogledaj oko sebe malo i u kakvom beznađu tavoris.
Sanjarko

#38203 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

swanfilter wrote: 14/01/2025 21:47 Pogledaj oko sebe malo i u kakvom beznađu tavoris.
Za nas je Iran velesila po mnogo cemu. Istina imaju manje love ali proizvodnju itd imaju samo tako kako vidim. Izadze mi juce ili danas clanak o podmornicama koje imaju. Nisam da budem iskren citao clanak, ali sam vidio iz naslova i slike da su izgleda solidni po tom pitanju za takvu drzavu.

Mislim na sto sta. Od sankcija pa nadalje.
Haris.ba

#38204 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Jedan od razloga sto nema protesta Rusa protiv Putina jeste sto ima grijanja, ima putera, ima votke, ima jaja, ima sapuna, ima struje...i opet bez velikih poskupljenja.

Legitimno je valjda pricati o tome kada rezim nije sposoban obezbjediti osnovne potrepstine.
Iran ima ogromnih strukturnih problema je ne moze bez subvencija svega i svacega. I kada to proba ukijuti idu problemi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Subsidies_in_Iran
https://en.m.wikipedia.org/wiki/National_Credit_Network
swanfilter

#38205 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Sanjarko wrote: 14/01/2025 21:52
swanfilter wrote: 14/01/2025 21:47 Pogledaj oko sebe malo i u kakvom beznađu tavoris.
Za nas je Iran velesila po mnogo cemu. Istina imaju manje love ali proizvodnju itd imaju samo tako kako vidim. Izadze mi juce ili danas clanak o podmornicama koje imaju. Nisam da budem iskren citao clanak, ali sam vidio iz naslova i slike da su izgleda solidni po tom pitanju za takvu drzavu.

Za nas su bijedna Hrvatska i nesto bolje Slo i Ceska, velesile.

Ja cu samo ukratko. Kakva ekonomska velesila bi to bila da im nije decenija zuluma. Samo jer zele biti ono sto su hiljadu godina bili, drzavetina. A ne poltronska, nacrtana, kolonizirana i podanicka tvorevina u rukama jedne porodicne dinastije iducih hiljadu godina.

Prvo se mi ugledajmo na fucking Albance po pitanju drzave. Ne sramotimo se trpanjem Irana u usta.
Sanjarko

#38206 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

swanfilter wrote: 14/01/2025 22:31

Ja cu samo ukratko. Kakva ekonomska velesila bi to bila da im nije decenija zuluma. Samo jer zele biti ono sto su hiljadu godina bili, drzavetina. A ne poltronska, nacrtana, kolonizirana i podanicka tvorevina u rukama jedne porodicne dinastije iducih hiljadu godina.

Prvo se mi ugledajmo na fucking Albance po pitanju drzave. Ne sramotimo se trpanjem Irana u usta.
Svih nabrojanih ima vise, nas ima oko 1,4 miliona max, a ostalih ima x2 i x3 i vise. Talaska smo mi za mnoge, ali opet nismo losi usporedbom s nekim drugima.
swanfilter

#38207 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 14/01/2025 21:58 Jedan od razloga sto nema protesta Rusa protiv Putina jeste sto ima grijanja, ima putera, ima votke, ima jaja, ima sapuna, ima struje...i opet bez velikih poskupljenja.

Legitimno je valjda pricati o tome kada rezim nije sposoban obezbjediti osnovne potrepstine.
Iran ima ogromnih strukturnih problema je ne moze bez subvencija svega i svacega. I kada to proba ukijuti idu problemi.

Svako toliko ista prica. Te Iran ovo, te Iran ono. Eno ga, Iran u kolapsu i sad, pa sad ce narod konacno za vrat pohvatati i povjesati mrski rezim. I konacno progledati, ugledati svijetlo nakon tunela.

Istina, ruze ne cvijetaju i oskudjeva se. Al, ta vasa bijedna prica o rezimu kao odgovornom jer narod ispasta, sramotna je. Bijedan narativ kako je okove u vidu sankcija Irancima nametnuo rezim, a humani zapad decenijama pokusava zbog samih Iranaca te rezimske sankcije ukinuti.

Vlada narativ kako je trenutna vlast posljedica nasilnog preuzimanja, vojnog udara i drzi konce tlacenjem vlastitog naroda. A Reza je prije toga do istog dosao revolucijom i vladao je voljom naroda.

Znaci, narodi Libije, Sirije, Egipta i Iraka su se izborili za slobodu rusenjem zlocinaca Gadafija, Mubaraka, Sadama i Assada, al rusenje Reze 50 godina prije je danas oznaceno kao nasilno preuzimanje vlasti male grupe maloumnih kozojeba. I nema ama bas nikakve veze sa voljom naroda.

Na Rezu se gleda sa nostalgijom i sa zaljenjem, a isti je vjerna kopija gore navedenih dzelata, kako ih se naziva ovdje.

Bukvalno, ljudi ovdje bi vise voljeli vidjeti danas razoren Iran kao sto su razoreni Sirija, Irak, Libija.

Jel to normalno ...
Haris.ba

#38208 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 14/01/2025 23:32 Istina, ruze ne cvijetaju i oskudjeva se. Al, ta vasa bijedna prica o rezimu kao odgovornom jer narod ispasta, sramotna je. Bijedan narativ kako je okove u vidu sankcija Irancima nametnuo rezim, a humani zapad decenijama pokusava zbog samih Iranaca te rezimske sankcije ukinuti
A ko je odgovoran sto su u Iranu nesposobni napraviti plamenik da im plin ne odlazi u havu?

Imaju svemirski program, a nemaju puljke za plin?

To sto su im Ameri zakajlali sankcije ne znaci da rezim nije kriv sto je nesposoban da obezbjedi osnovne stvari. Da Iran ne moze, pa bih ja rekao ne moze. Nema nafte i plina ko Kuba, pa nema.

Hej, ljudi leze na plinu. Kao mozes razvijati nuklearni program dok se boje ne istope, a ne mozes napraviti rafineriju?
Ja mislim da Iran i dan danas benzin uvozi. Nema kapaciteta.
swanfilter

#38209 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Sanjarko wrote: 14/01/2025 23:00

Svih nabrojanih ima vise, nas ima oko 1,4 miliona max, a ostalih ima x2 i x3 i vise. Talaska smo mi za mnoge, ali opet nismo losi usporedbom s nekim drugima.
Da je nama svijesti, nadoknadio bi se manjak u brojevima. Da je nama svijesti, bilo bi nas drzavotvornih najmanje 5x puta vise, ma gdje god bili. Nemamo mi to u sebi i zavrsena prica.

Zato i spomenuh Albance. I oni su vjerskog sarenila bas kao i mi. Al neka me neko popravi, Orlovaca i Albanija kao drzava su njima bitni.

I onda mi neko ovdje iz ovog naseg blata o beznađu Iranaca. Ima neko obraza o beznađu naroda u drzavi gdje zene studiraju ili su vec zavrsile prirodne nauke u broju koji premasuje svijetski prosjek. Cini mi se, odskacu fizika ili nesto slicno. U drzavi gdje zene studentice premasuju broj muskaraca studenata.

Al voli nas vrli covjek nazivati ih kozojebima. Hajmo biti ljudi, pa se upitati ko je tu kozojebc...
Sanjarko

#38210 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

swanfilter wrote: 15/01/2025 00:02
Sanjarko wrote: 14/01/2025 23:00

Da je nama svijesti, nadoknadio bi se manjak u brojevima. Da je nama svijesti, bilo bi nas drzavotvornih najmanje 5x puta vise, ma gdje god bili. Nemamo mi to u sebi i zavrsena prica.

Zato i spomenuh Albance. I oni su vjerskog sarenila bas kao i mi. Al neka me neko popravi, Orlovaca i Albanija kao drzava su njima bitni.

I onda mi neko ovdje iz ovog naseg blata o beznađu Iranaca. Ima neko obraza o beznađu naroda u drzavi gdje zene studiraju ili su vec zavrsile prirodne nauke u broju koji premasuje svijetski prosjek. Cini mi se, odskacu fizika ili nesto slicno. U drzavi gdje zene studentice premasuju broj muskaraca studenata.

Al voli nas vrli covjek nazivati ih kozojebima. Hajmo biti ljudi, pa se upitati ko je tu kozojebc...
Nije do svijesti. Nama u ratovima ovdje najbolji od nas izginu, a sta ostane? A i sta prezivi rat ne moze da dodze do izrazaja pa se iseli i sl.
ragib

#38211 Re: IRAN

Post by ragib »

Danas je jedan od generala IRGC javno kritikovao , u intervju za neki list, pretjerano povjerenje Zapadu koje pokazuje.
swanfilter

#38212 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 14/01/2025 23:52
swanfilter wrote: 14/01/2025 23:32 Istina, ruze ne cvijetaju i oskudjeva se. Al, ta vasa bijedna prica o rezimu kao odgovornom jer narod ispasta, sramotna je. Bijedan narativ kako je okove u vidu sankcija Irancima nametnuo rezim, a humani zapad decenijama pokusava zbog samih Iranaca te rezimske sankcije ukinuti
A ko je odgovoran sto su u Iranu nesposobni napraviti plamenik da im plin ne odlazi u havu?

Imaju svemirski program, a nemaju puljke za plin?

To sto su im Ameri zakajlali sankcije ne znaci da rezim nije kriv sto je nesposoban da obezbjedi osnovne stvari. Da Iran ne moze, pa bih ja rekao ne moze. Nema nafte i plina ko Kuba, pa nema.

Hej, ljudi leze na plinu. Kao mozes razvijati nuklearni program dok se boje ne istope, a ne mozes napraviti rafineriju?
Ja mislim da Iran i dan danas benzin uvozi. Nema kapaciteta.
Kolega, ove info koje dolaze do nas iz Irana, u kolikoj mjeri su one uopste vjerodostojne? Ko nam ih to servira? Jer ja ne upratih da se sami Iranci time "hvale".

Nije prvi put da Iran puca po savovima i pred kolapsom je, kako do nas dopiru informacije.

Sjetimo se kako je Covid harao Iranom kao kuga i poslije smirivanja situacije.

Imaju Pakistan, pa i Indija nuklearke vec decenijama, pa ja tamo zanocio ne bih.

Leze na nafti i plinu, da. Al kome iste energente mogu izvoziti zbog sankcija? Rusiji? Imaju Kinu, a ista vecinu od Rusije kupuje. Na kome to Iran moze onda zaraditi od nafte i plina? Armenija? Libanon? Sjeverna Koreja? Buranija i sica u vremenu kada se okrecu trilijoni u tom poslu.

Nametnute im sankcije i po pitanju civilne avijacije. Drzava te velicine i od 80 mil populacije ne moze dijelove za avione uvoziti jer eto, napravice nuklearku ne daj boze. Kakva bolest je to, vise vole do vijesti kako se u Iranu srusio aviona sa 200 putnika. Eto, rezim kriv.

Ima razvijenih drzava, pa ipak moraju nesto od drugdje uvoziti da bi sklepali svoj proizvod. A tek da je ovakav Iran iznimka.

Dzaba Venecueli nafta i bez sankcija kada je prljava toliko, da je mogu obraditi 3 rafinerije na svijetu, a da se isplati.
Haris.ba

#38213 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 15/01/2025 00:37

Kolega, ove info koje dolaze do nas iz Irana, u kolikoj mjeri su one uopste vjerodostojne? Ko nam ih to servira? Jer ja ne upratih da se sami Iranci time "hvale".
Ukucas iranska nestasica gasa pa biraj. Mozda svi lazu. Sasvim moguce. Ali, mislim da ce ipak naci izvor kojim ces biti zadovoljan.

Nije prvi put da Iran puca po savovima i pred kolapsom je, kako do nas dopiru informacije.

Sjetimo se kako je Covid harao Iranom kao kuga i poslije smirivanja situacije.
Valjda je lakse vidjeti rade li skole i fabrike, nego ima li mrtvih od kovida?

Leze na nafti i plinu, da. Al kome iste energente mogu izvoziti zbog sankcija? Rusiji? Imaju Kinu, a ista vecinu od Rusije kupuje.
To je cijena njihove politike.
Opet godisnje zaradjuju odredjene iznose od cega drze ekonomiju.
Poenta je da imaju i vlastito trziste, i da su ocito nesposobni ga zadovoljiti.

Ima razvijenih drzava, pa ipak moraju nesto od drugdje uvoziti da bi sklepali svoj proizvod. A tek da je ovakav Iran iznimka.
Kada je u pitanju zadovoljenje energijom drustva - mora. Okolnosti su takve kakve jesu i moras.

Godinama je Iran imao problema sa nestasicom vode (i to je moguce da su sve bile lazi protiv rezima). To sada rjesavaju pravljenjem ogromnih cjevovoda za vodu da dovlace iz juznih krajeva prema sjevernim.
Mozda ajatolah poceo citati lazi zapadnih medija pa skontao da treba malo ulagati i u vodosnadbjevanje.

Nema tu price sankcije, zla Amerika i slicno. Ako si nesposoban obezbjediti vodu i energiju svom narodu, a imas i nuklearni i svemirski program.....stvar je prioriteta.
ragib

#38214 Re: IRAN

Post by ragib »

Ljudi koji drže do principa svoje vjere, nadaju se napretku islamske republike Iran u svakom segmentu i tako posmatraju ovu državu. Žao mi je što neke stvari nisu u stanju da bolje organiziraju ali ja ih iz vjerskih razloga volim, kao sto volim Hute, Sinwara, Hezbollah itd. Imaš države gdje vecina muslimana zive, finansiski puno bolje poput arapskih emirata, azerbejdzana itd. imas puno razvijenih zemalja ali oni ne nose ideju i islamske revolucije koju je nosio imam Homeini. Ja razumijem da ljudima nije vjera na prvom mjestu i gledaju na Iran kao na svaku drugu zemlju i zakljucuju gdje je kvalitetniji zivota bolji itd. to mi je sasvim legitimno ali ne razmislja svako na takav nacin.
Haris.ba

#38215 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

ragib wrote: 15/01/2025 08:56 Ljudi koji drže do principa svoje vjere, nadaju se napretku islamske republike Iran u svakom segmentu i tako posmatraju ovu državu. Žao mi je što neke stvari nisu u stanju da bolje organiziraju ali ja ih iz vjerskih razloga volim, kao sto volim Hute, Sinwara, Hezbollah itd. Imaš države gdje vecina muslimana zive, finansiski puno bolje poput arapskih emirata, azerbejdzana itd. imas puno razvijenih zemalja ali oni ne nose ideju i islamske revolucije koju je nosio imam Homeini. Ja razumijem da ljudima nije vjera na prvom mjestu i gledaju na Iran kao na svaku drugu zemlju i zakljucuju gdje je kvalitetniji zivota bolji itd. to mi je sasvim legitimno ali ne razmislja svako na takav nacin.
Sve ima svoju granicu. Mozda su Iranci neki uber ljudi pa mogu izdrzati.

Ali, to nema veze sa tim da rezim je nesposoban napraviti rafineriju i da im gas ne odlazi u havu.

Ok, imas svoj cilj, zrtvujes se za njega, nemas komfora.
Sve je to ok.

Ali, napravi da gradjani imaju energiju.
Citav sovjetski politbiro su bile zagrizene komu jare koje su vjerovale u svoju ideologiju.
Pa, propadose jer nisu mogli obezbjediti osnovne potrepstine.

Pricamo o zemlji koja ima nuklearni i svemirski program. Koja busi kilometre planina i puni ih raketama.
A_A_AKCIJA

#38216 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 15/01/2025 12:06 Mozda su Iranci neki uber ljudi pa mogu izdrzati.

Ali, to nema veze sa tim da rezim je nesposoban napraviti rafineriju i da im gas ne odlazi u havu.
Jesi li nedavno bio u Iranu, pa znaš šta pričaš?

Znaš li da imaju osam fabrika automobila?

Da su im žene broj jedan u svijetu po plastičnim operacijama nosa?

Da su u top 10 zemalja na svijetu po potrošnji kozmetike po glavi stanovnika?

Da su među najobrazovanijim ženama na svijetu?

Guglaš i vidiš da imaju deset rafinerija
Haris.ba

#38217 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2025 18:40
Haris.ba wrote: 15/01/2025 12:06 Mozda su Iranci neki uber ljudi pa mogu izdrzati.

Jesi li nedavno bio u Iranu, pa znaš šta pričaš?

Znaš li da imaju osam fabrika automobila?

Da su im žene broj jedan u svijetu po plastičnim operacijama nosa?

Da su u top 10 zemalja na svijetu po potrošnji kozmetike po glavi stanovnika?

Da su među najobrazovanijim ženama na svijetu?

Guglaš i vidiš da imaju deset rafinerija
Nisam bio u Iranu. Jesam to nesta rekao sto nije?

Imaju 8 fabrika i rade po licenci tipa pezo 405 ili sta su uspjeli kopirati pa prilagoditi sa pezoa 405.

Svaka cast.
Inace bi bili ko Kuba. Ne ocekujem sad da proizvode cuda. Zadovoljavaju domacu potrebu za saobracajem. Sve fino.

To o plasticnim operacijama nosa ne znam kakve veze ima sa ekonomijom i rezimom? Niti upotreba kozmetike?

Najobrazovanije zemlje svijeta? Odlicno. Neka naprave od tog obrazovanja puljku da im gas ne odlazi u havu. Daj ko elon Mask. Ne zanima me kakvu skolu imas, ni jesi li uopce isao u skolu. Zavrsi mi posao.

Imaju 10 rafinerija koje ne mogu da zadovolje domace potrebe. Moraju uvoziti preradjenu naftu.

Imaju 9 - 10 rafinerija na cca. 80 miliona stanovnika.

Mi imamo 1 na predratnih 4 miliona.

Uvoze gas. Hej, uvoze gas a leze na njemu.
I pored uvoza gasa, opet ga nemaju dovolj o da upumpaju u naftna lezista da iscrpe naftu. Ostaju im stotine milijardi dolara u zemlji jer nemaju gasa.
Da ne pricam o gasu za proizvodnju struje, grijanje, fabrike....

Zamisli da imas polja i polja samoniklog zita, a nesposoban si poznjeti, samljeti, ispeci hljeb.
A_A_AKCIJA

#38218 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 16/01/2025 19:44 To o plasticnim operacijama nosa ne znam kakve veze ima sa ekonomijom i rezimom? Niti upotreba kozmetike?
Jes, upravu si...
Haris.ba

#38219 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2025 19:55
Haris.ba wrote: 16/01/2025 19:44 To o plasticnim operacijama nosa ne znam kakve veze ima sa ekonomijom i rezimom? Niti upotreba kozmetike?
Jes, upravu si...
Pa kakvih ima veza? Ne kontam.

To isto ko da neko opisuje nasu ekonomiju i ubaci da ima naroda sto pere guzicu vodom nakon nuzde.
A_A_AKCIJA

#38220 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 16/01/2025 21:11
A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2025 19:55
Jes, upravu si...
Pa kakvih ima veza? Ne kontam.

To isto ko da neko opisuje nasu ekonomiju i ubaci da ima naroda sto pere guzicu vodom nakon nuzde.
Narod koji troši na plastične operacije i kozmetiku je daleko od umiranja od gladi.

Naravno, nisi bio pa pričaš tipičnu propagandu o Iranu.

A pranje guzice itekako ima mjesta u makroekonomskim teorijama razvoja koje uključuju blagostanje stanovništva kao indikator.
Isto kao i nivo obrazovanja stanovništva, pogotovo žena.

Btw, provjerio sam i Iran ima 25 fabrika automobila.
Jako puno kineskih modernih modela proizvode.
Category:Car manufacturers of Iran - Wikipedia https://search.app/q4z26dg2BWeXSuux5
ragib

#38221 Re: IRAN

Post by ragib »

jeza u ledja

#38222 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote: 14/01/2025 23:32
Haris.ba wrote: 14/01/2025 21:58 Jedan od razloga sto nema protesta Rusa protiv Putina jeste sto ima grijanja, ima putera, ima votke, ima jaja, ima sapuna, ima struje...i opet bez velikih poskupljenja.

Svako toliko ista prica. Te Iran ovo, te Iran ono. Eno ga, Iran u kolapsu i sad, pa sad ce narod konacno za vrat pohvatati i povjesati mrski rezim. I konacno progledati, ugledati svijetlo nakon tunela.

Istina, ruze ne cvijetaju i oskudjeva se. Al, ta vasa bijedna prica o rezimu kao odgovornom jer narod ispasta, sramotna je. Bijedan narativ kako je okove u vidu sankcija Irancima nametnuo rezim, a humani zapad decenijama pokusava zbog samih Iranaca te rezimske sankcije ukinuti.

Vlada narativ kako je trenutna vlast posljedica nasilnog preuzimanja, vojnog udara i drzi konce tlacenjem vlastitog naroda. A Reza je prije toga do istog dosao revolucijom i vladao je voljom naroda.

Znaci, narodi Libije, Sirije, Egipta i Iraka su se izborili za slobodu rusenjem zlocinaca Gadafija, Mubaraka, Sadama i Assada, al rusenje Reze 50 godina prije je danas oznaceno kao nasilno preuzimanje vlasti male grupe maloumnih kozojeba. I nema ama bas nikakve veze sa voljom naroda.

Na Rezu se gleda sa nostalgijom i sa zaljenjem, a isti je vjerna kopija gore navedenih dzelata, kako ih se naziva ovdje.

Bukvalno, ljudi ovdje bi vise voljeli vidjeti danas razoren Iran kao sto su razoreni Sirija, Irak, Libija.

Jel to normalno ...
Velika vecina Iranaca danas nije bila ni rodjena 79-e. Ne mozes nikako tvrditi da je danasnji rezim volja naroda Irana, bez demokratskih izbora.
To je volja (dijela) revolucionara i nista vise.

To sto ti pises podrazumijeva da oni ne znaju bolje, osim da gradjanskim ratom i razaranjem rijese problem danasnjeg rezima.
Haris.ba

#38223 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 16/01/2025 21:42 Narod koji troši na plastične operacije i kozmetiku je daleko od umiranja od gladi.
Ko prica o umiranju od gladi?

Ja pricam o tome da rezim je nesposoban napraviti sistem da nije problem napraviti puljku za gas da ne odlazi u havu.

U BiH se potrosi milijardna na kladionice. I sada treba sutiti jer ne drzava nesposobna napraviti termoelektranu?

Kakve su ovo logicke vratolomije....
jeza u ledja wrote: 17/01/2025 01:07

Velika vecina Iranaca danas nije bila ni rodjena 79-e. Ne mozes nikako tvrditi da je danasnji rezim volja naroda Irana, bez demokratskih izbora.
To je volja (dijela) revolucionara i nista vise.

To sto ti pises podrazumijeva da oni ne znaju bolje, osim da gradjanskim ratom i razaranjem rijese problem danasnjeg rezima.
Npr.za predsjednika kandidati su zestoko prosejani.
Fakticki, ako se ajatolahu ne svidjas, nisi kandidat.

U jedini nacin provjere da li se narod slaze sa tim jeste procenat izlaznosti na izborima. Nije idealan pokazatelj, slazem se.

Za sada izlasnost postoji. Oko 50% je izlaznost.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38224 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

šta bi sa ovim sudijama...trojica izgleda kapput :?

ima li iko informacije?
ragib

#38225 Re: IRAN

Post by ragib »

Glasnogovornik brigade Al-Qassam Abu Obeida:

Pozdravljamo našu braću u Iranu na njihovoj stalnoj i kontinuiranoj podršci i uključenosti u ovu povijesnu bitku
Post Reply