Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
No Mind

#226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

JoseMujica wrote: 14/01/2025 11:31
i da glumimo Čečene Serbskog sveta, mada bi u toj konstelaciji mogli da idemo na bajrame bez granica od Karlobaga do Đevđelije :lol:
Ja, Hayat bi mogao da napravi Iftar kod Vojvode Šešelja. :lol:
DaysleepeR

#227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 11:35
DaysleepeR wrote: 14/01/2025 10:57 Onog momenta kad bi se SDA sa ovakvim stavovima vratila u vlast Bakir bi došao na crnu listu.
To je jasno kao dan.
Hm zasto to mislis
Stranci vole reciprocitet, Bake ima aferima koliko hoćeš, predsjednik je jedine stranke u bošnjaka koja ima ljude na crnoj listi, nije mu stranka naklonjena ni EU, ni NATO-u a ni zapadu.

Mogao bih do sutra nabrajati.
DaysleepeR

#228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

No Mind wrote: 14/01/2025 11:39
i da glumimo Čečene Serbskog sveta, mada bi u toj konstelaciji mogli da idemo na bajrame bez granica od Karlobaga do Đevđelije :lol:
Merger Hayat - Informer bi bio događaj vijeka za familiju Švrakić.
Prpa.ba

#229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

DaysleepeR wrote: 14/01/2025 11:08 Interesuje me tvoje mišljenje ali najozbiljnije, zašto SDA nije otvoreno nikad rekla da je protiv ulaska BiH u EU?
Zato sto nisu protiv ulaska BiH u EU, kao uostalom sto protiv ulaska BiH u EU nije nijedna stranka u Bosnjaka.

Samo su sad uvrijedjeni sto je ekipa iz EU nasla dobre deceke koji idu dalje i daju vise, i skinula ih s vlasti.

Cim sutra ce opet biti najveci europejci, samo dok se isprave nepravde prema rashljebljenim guzicama iz SDA.
Prpa.ba

#230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

No Mind wrote: 14/01/2025 11:24 Ja mislim, da pomazu, da nije bilo sankcija, i ostalih pritisaka, deblokade pravosudja. Djelovanja VPa sa podrskom ovih zemalja, srpska strana bi samo nastavila sa krsenjem ustava i donosenjem zakona u skupstini koje bi i poceli primjenjivati i jedino bi ih se moglo sprijeciti silom, a to je drugi scenario.
Djelovanje "saveznika" i osnazivanje pravosudja ih je primoralo i idalje primorava sa spuste loptu. Vidjeli smo kako je skupstina pod vodstvom crvenog kombija morala ekspresno aterirati i ublaziti zakljucke. Pa onda ona opravdanja, nakon sto su stigle objave iz ambasada, djelovanje VP i mnozenje separatista sa nulom. To sve nista nebi bilo moguce bez zaledjine i djelovanja u pozadini US i GB.
Ovdje ima vise elemenata koji su istovremeno svi tacni, po mom misljenju.

Mislim da ne pomazu, niti zele pomagati Bosnjacima.

Ali, njihove aktivnosti imaju za cilj privremeno odrzavanje labavog mira i stabilnosti, sto je za Bosnjake bolje i od sekunde bilo kakvog sukoba.

Dakle, stanje koje, ponavljam, za svoj interes, privremeno odrzavaju, je stanje koje je njima od koristi, i nama jer nema sukoba.

Istovremeno, ne vodi nas ni u kakvu bljestavu buducnost, sto vidimo i po "kompromisima" koje nam namecu, a koji su u sustini cuvanje mira na racun Bosnjaka.

A gubiti se drzavu moze i u miru.
No Mind wrote: 14/01/2025 11:24 Ja bi donekle cak razumio da SDA pokuša prijetiti "okrertanjem ka istoku" da izvuce neku bolju poziciju za sebe, pa ako prodje prodje. Ali pustiti to po vertikali pa onda horizontalno u narod aktivno i dugorocno siriti mitomaniju identicnu srbijanskim psihopatologijima drustva... Trrba da zaglibimo kao i oni u mentalitetu ruskog sveta, u sred Europe.
Bosnjaci su za razliku od srba demokratski narod, sa visokim stepenom sarolikosti u misljenjima. Normalizovanje propitivanja stvarnih namjera zapada prema Bosnjacima vrijedi trpljenja odredjenih idiotskih rusofilskih i bliskoistocnih stavova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 14/01/2025 11:55 koji idu dalje i daju vise
Kako mislis?
Prpa.ba

#232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 12:04 Kako mislis?
HDZ je u Federaciji dobio dodatne poluge moci i niz institucija koje nije imao prije. Apsolutno je amortizovan rasisticki propis njemackog turiste kojim se Popis iz 2013. koristi samo za Dom naroda FBiH cime je nestala i teoretska mogucnost da krscanske stranke ne sudjeluju u federalnoj vlasti.

Lijep miraz. :mrgreen:
No Mind

#233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Prpa.ba wrote: 14/01/2025 12:03 Ovdje ima vise elemenata koji su istovremeno svi tacni, po mom misljenju.

Mislim da ne pomazu, niti zele pomagati Bosnjacima.

Ali, njihove aktivnosti imaju za cilj privremeno odrzavanje labavog mira i stabilnosti, sto je za Bosnjake bolje i od sekunde bilo kakvog sukoba.

Dakle, stanje koje, ponavljam, za svoj interes, privremeno odrzavaju, je stanje koje je njima od koristi, i nama jer nema sukoba.

Istovremeno, ne vodi nas ni u kakvu bljestavu buducnost, sto vidimo i po "kompromisima" koje nam namecu, a koji su u sustini cuvanje mira na racun Bosnjaka.

A gubiti se drzavu moze i u miru.

Oko tih "kompromisa" ima i drugih interpretacija, mislim na limitiranje blokada u DNu npr. Ali ne poznajem detalje najbolje, ne mogu reci da sam u pravu...

Sto se tice podvucenog, ukoliko nastavimo da svjedocimo snaznije djelovanje pravosudja i stavrne posljedice za pojedince usljed svih ovih separtistickih poteza i slavljenja neustavnog 9.1. to bi po meni bilo dosta veliko osnazivanje drzave. Jer godinama nismo mogli vidjeti nista slicno. Ok mozda je to sve dozirano sa pojacanim separatistickim djelovanjem, ali meni to izgleda kao stabilna promjena. I ne vjerujem da ce separatisti nakon Dodicka i SNSDa ici u tako otvoren sukob sa drzavom i pravosudjem.
last mohicans

#234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Nisam ljubitelj Fahra, ali odličan intervju. Slažem se s prijedlogom za veći porez na dobit i divinde koju trojkaši vješto zaobilaze, valjda bi i njih strefilo.
Ovo je nevjerovatno. Ovo je raspašoj koalicija, trojac bez kormilara, neozbiljni ljudi vode ovo. Iskoristili su sve, pa i mene, da se riješimo SDA. Ali ne možete vi nas handrit i ucjenjivati da ne primijetimo šta svako primjećuje. Ovo je potpuno neodgovoran odnos među njima, kamoli prema javnosti - rekao je Radončić.

Istakao je da lideri Trojke među sobom ne komuniciraju, da je svađa unutar ovog političkog bloka sveprisutna i više ne možete upratiti ko se s kim tu svađa.

- Konaković je 15 godina profesionalno u politici, a Nikšić 20. Forto se ibreti što se nešto radi na 72 metara pruge koji visi. Sramota je da se to radi sadakom turske firme, a ne aktivnošću vlasti. Da ta privatna firma nije došla, pruga bi još visila - rekao je Radončić gostujući kod Komšića.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 14/01/2025 12:08
HDZ je u Federaciji dobio dodatne poluge moci i niz institucija koje nije imao prije. Apsolutno je amortizovan rasisticki propis njemackog turiste kojim se Popis iz 2013. koristi samo za Dom naroda FBiH cime je nestala i teoretska mogucnost da krscanske stranke ne sudjeluju u federalnoj vlasti.

Koje su dodatne poluge moci?
doktor78

#236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

last mohicans wrote: 14/01/2025 12:37 Nisam ljubitelj Fahra, ali odličan intervju. Slažem se s prijedlogom za veći porez na dobit i divinde koju trojkaši vješto zaobilaze, valjda bi i njih strefilo.
Ovo je nevjerovatno. Ovo je raspašoj koalicija, trojac bez kormilara, neozbiljni ljudi vode ovo. Iskoristili su sve, pa i mene, da se riješimo SDA. Ali ne možete vi nas handrit i ucjenjivati da ne primijetimo šta svako primjećuje. Ovo je potpuno neodgovoran odnos među njima, kamoli prema javnosti - rekao je Radončić.

Istakao je da lideri Trojke među sobom ne komuniciraju, da je svađa unutar ovog političkog bloka sveprisutna i više ne možete upratiti ko se s kim tu svađa.

- Konaković je 15 godina profesionalno u politici, a Nikšić 20. Forto se ibreti što se nešto radi na 72 metara pruge koji visi. Sramota je da se to radi sadakom turske firme, a ne aktivnošću vlasti. Da ta privatna firma nije došla, pruga bi još visila - rekao je Radončić gostujući kod Komšića.
Ja bih rekao da Fahro priprema comeback.
dr_Evil

#237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 12:42

Koje su dodatne poluge moci?
Prpa je legenda :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

doktor78 wrote: 14/01/2025 12:50
last mohicans wrote: 14/01/2025 12:37 Nisam ljubitelj Fahra, ali odličan intervju. Slažem se s prijedlogom za veći porez na dobit i divinde koju trojkaši vješto zaobilaze, valjda bi i njih strefilo.

Neka hvala
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

No Mind wrote: 14/01/2025 11:39
zamisli Vojo uživo u programu priprema iftav i slaže vužice :lol:
tramvajtrojka

#240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

doktor78 wrote: 14/01/2025 12:50

comeback na sta fahro je sjebo sebe na lokalnim 2016 kad je imao strasni ekipu oko sebe barem na kantonu i sve je bacio u vodi odlaskom u brak sa SDA

Pa jednom Arapovicu iako ga ne gumo očima svasta radili pred te lokalne da je morao pognuti glavu i otici sa tom istom gabelom i efendicem :lol: :lol: na kraju kad ih je fahro natjerao

Glup lik ispao i tjt
Seawolf

#241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

Kada je HDZ dobio Federalno ministarstvo prometa i komunikacija?

I u zamjenu za šta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica

#243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

šta ti je...Kifla je balkanski Zion :lol:
Styling

#244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Mislim da ce se inicijativa "slucajno" zagubiti.
muha_sa

#245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Styling wrote: 14/01/2025 15:02
A Sanjica u muriji po pisanju Vaskovica.
Styling

#246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

muha_sa wrote: 14/01/2025 15:08
Ponijelo je pa se ukljucila "u tokove" :run:
skupljac_zeljeza

#247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Styling wrote: 14/01/2025 09:22
O kakvoj optuznici govoris? Je li Dino osumnjicen za nesto? Je li predmet istrage?
Ništa ja ne impliciram. Samo sam pročitao jutros ovo što je Bato citirao Špagu. Plus ono što od Faće preko vojske botova do Avdića i njegovih gostiju čitam i slušam svaki dan. Donesem nešto ovdje i vi se naljutite. :mrgreen: U Bosni me ne može više ništa iznenaditi. Najmanje Elmedin koji je u SDA ušao u Skupštinu Kantona Sarajevo i postao predsjedavajući zastupničkog kluba SDA i koga je SDA imenovala za premijera Kantona Sarajevo i izlazi jer su bili na pomolu novi izbori. :mrgreen: Dobili smo dašak svježeg vjetra i sa njim i Čamparom i Zvizdićem i....
_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 08:14
Međutim, o Konakovićevoj eventualnoj smjeni, prema rijuečima Špage, trebalo bi se razgovarati u kontekstu informacija o saradnji sa narko-kartelom.
- Razlog za podršku inicijativi za smjenu bi bilo i pitanje njegovog glasanja za Odluku o dodjeli 32 miliona KM za kupovinu zgrade od Dodikovog kuma za UIO, imajući u vidu da je njegov glas bio odlučujući i jedini je ministar od Bošnjaka koji je glasao za tu Odluku na sjednici Vijeća ministara u novembru 2024. godine. Tu je i pitanje njegove odgovornosti za otkazivanje Samita u Neumu koji je trebao biti održan decembra prošle godine, čije otkazivanje je najveći diplomatski skandal u historiji BiH, čime je između ostalog nanešena i šteta evropskom putu naše države. Zbog ovih i nekih drugih razloga koji se odnose na rezultate njegovog rada,Klub SDA bi podržao njegovu smjenu - zaključio je Špago.

Vidis kako pomjeraju stative :mrgreen: :bih:
Ako je to argument onda ti je tanak. :mrgreen:

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

De link
muha_sa

#249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote: 14/01/2025 16:20

De link
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ena/574214
JoseMujica

#250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

zna li neko odakle su uopće izvukli ovu Vulićku i za šta je mogu ganjati :? meni je nekako ostalo da ona samo laje po skupšćinskim klupama
Post Reply