Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3826 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 08/01/2025 15:38
xoklix wrote: 08/01/2025 15:31
Haris.ba wrote: 08/01/2025 14:52

A vamo Niksic mantra da se ne odnosi na tekstilnu industriju ovo. Dzaba Niksic prica?
To fakat nisam upratio, onda ne znam zbog čega se buni kad je i sam predložio minimalac milja,a doprinosi ostaju isti.
Zapravo Smailbegovic je to predložio,ali on i vlasnik Alma Rasa su ko dva prsta.
Koja je stranka taj iz Alme Ras?

A, i s kojom je strankom taj Adnan blizak?
SDA

Stranka za BiH, zena mu zastupnica u PFBiH

Hehehe
giannibelif

#3827 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by giannibelif »

Zato što su navikli da kukaju. Stalno im nešto smeta, nikad ništa nije uredu, pogone otvaraju po malim sredinama koje onda ucjenjuju, radnice imaju vjerovatno najniže zarade u Europi uz jug Srbije i to ne treba žaliti. Zatvori i vozi opremu u Laos.
TheGodfather001

#3828 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by TheGodfather001 »

Labirint wrote: 08/01/2025 15:38 Mene samo zanima postoji li iko od "forumaša" a da je komentarisao ove poteze i da podliježe ovoj promjeni ? A da je protiv iste?
Dakle iko-ovdje ko prima manje od milje i da je protiv te da nam pritom obrazloži svoj razlog?
Da li bi ti kao radnik imao nešto protiv ove odluke od koje profitiraš, a pri tome nisi "odgovoran" za opboljšanje svog materijalnog statusa? Sve udare amortizuje "četnik" Vojin, "komunjara" Nikšić i "ustaša" Kraljević...
Ovdje protiv odluke serendaju eksponenti ovih "poslodavaca"
nivla

#3829 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by nivla »

bila bi u sda fatima da nije sukoba brace i seke
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3830 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/cav ... /250108115

Mrtvi rapali Chavalich
Nek sam ga otpratio to mi je najbolji potez karijere u 2025.
maha_xy

#3831 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by maha_xy »

madesa wrote: 08/01/2025 14:55
Ozimician wrote: 08/01/2025 14:53
xoklix wrote: 08/01/2025 14:50 Alma Ras, dobit 3 miliona prošle godine na 1100 uposlenih.
Njega će hladno ugasiti ovih 300 KM dodatnih nameta jer je dobit po radniku nizerna.
Bit će ovdje svega i svačega.
Problem je sto je slicna situacija sa 90% proizvodnih firmi, ovi mega-tajkuni - naftasi i trgovci se brzo prilagode.

Jos je veci problem sto Alma Ras buvkalno drzi Olovo "iznad vode", npr. jedna radnica iz Olova, 40+ god. starosti, ima promil sanse da nadje bilo kakav posao ukoliko taj izgubi.
moze u bingu uvijek raditi i imati vecu platu nego tu
Par stotina radnika u Bingo Olovo :-)
Tananarive

#3832 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Tananarive »

ljubijankic wrote: 08/01/2025 13:36
dječak sa šibicama wrote: 08/01/2025 13:33 Prakticno presica da se umire poslodavci, koje je kao nacepio, kazu botovi.

Opravdavanja privatnicima, a ni rijeci o inflaciji koja nam opet slijedi.

Prakticno im daje odrijesene ruke, povecajte cijene, nama opet dobro jos veci prihod od PDVa
Strani proizvodi nece mjenjati cijene
tako je, svaki naš robovlasnik koji poveća abnormalno cijene, iz mog novčanika pare neće vidjet
JMGuti

#3833 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by JMGuti »

Ja više ne znam ni na čiju stranu da stanem. Vlade, koja je donijela odluku o povećanju minimalne plate, valjda eto rukovodeći se socijalnom politikom, dok ovim samo upumpavaju dodatna sredstva u budžet na teret poslodavaca, ili poslodavcima koji ne izdaju fiskalne račune, daju dio plate u kovertama i prijavljuju lažnu dobit, ili radnicima koji ne traže fiskalne račune, ne prijavljuju poslodavce koji im krše prava... Jebe lud zbunjenog. Vrijeme će pokazati šta će ova odluka vlade donijeti - dobro ili loše, jer očigledno je i iz izjava pojedinih koji su učestvovali u ovome svemu, da nisu uključili sve relevantne institucije u izradu odluke.
Thorgerson

#3834 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Thorgerson »

tintilinic wrote: 08/01/2025 15:15
biglebovski wrote: 08/01/2025 15:12
zippoo87 wrote: 08/01/2025 14:25 Neki "Bajo" sebe prijavio na minimalac od 620 KM a ima dobit 37 miliona KM
Jeste, i uplatio je u kasu 3.7 miliona poreza na dobit i sljedeće godine će uplatiti još 3.7 miliona kroz akontaciju poreza na dobit. I uradio sve po zakonu i propisima koje donose Nikšić i ostala ekipa političara. Nije Bajo donio takav zakon. Nema Bajo u rukama Parlament i zakonodavna tijela, Poreznu upravu, MUP, i ostale instrumente za regulisanje te istraživanje krivičnih dijela počinjenih u privredi.

Kako je potrošeno Bajinih 3.7 miliona koje je uplatio u kasu, to niko ne pita. Baju u zatvor a firmu zatvoriti.
Da,plata direktora je nebitna u odnosu na porez koji plati firma...Ali demamgozi to kriju
Da, platio je 3.7. Sto je mizerija.
Koliko je platio radniku bruto?

O tome se radi. Da je uplatio vise radniku, qrac bi onda dobit bila 37mil.

Ne uplacuje velike bruto plate, zato ima dobit.
Umjesto sto mora platiti iz bruto 40%, on plati 10% iz dobiti. I onda s tom dobiti isplacuje radnike. Drzi ih na niskoj plati.

Ko vas ne zna.
O tome se radi.
Styling

#3835 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 15:41
To fakat nisam upratio, onda ne znam zbog čega se buni kad je i sam predložio minimalac milja,a doprinosi ostaju isti.
Zapravo Smailbegovic je to predložio,ali on i vlasnik Alma Rasa su ko dva prsta.

SDA

Hehehe
Ona je zastiupnik u Skupstini KS, i u Domu naroda FBiH, malo li je.
xoklix

#3836 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by xoklix »

Haris.ba wrote: 08/01/2025 14:52

A vamo Niksic mantra da se ne odnosi na tekstilnu industriju ovo. Dzaba Niksic prica?

A, i s kojojm je strankom taj Adnan blizak?
Ne znam, znam da je Wood Team jedan od najnepoželjnijih komitenata za mene i pretpostavljam sufliraš na SDA.
Alma Ras je poželjna jer plaćaju solidno i odmah po prijemu fakture i zato me čudi otkud da se oni bune na ovo ako im doprinosi ostaju isti.
Haris.ba

#3837 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Haris.ba »

SDA

Hehehe
Zato ja kazem. Treba ovo malo detaljnije sagl3dati po licnostima. Gledam jednog profu ekonomije, vazi li vazi.

A, nalazi se jos u upravi jedne investicione kompanije u rudarstvo.
xoklix wrote: 08/01/2025 15:44
Ne znam, znam da je Wood Team jedan od najnepoželjnijih komitenata za mene i pretpostavljam sufliraš na SDA.
Alma Ras je poželjna jer plaćaju solidno i odmah po prijemu fakture i zato me čudi otkud da se oni bune na ovo ako im doprinosi ostaju isti.
Pa objasnjeno je. Razlog je politicki. Eno ti ljudi napisali direktne politicke veze koje imaju. Jedan nacelnik sda, drugom zena u parlamentima ispred szbih.
Mora li se crtati?
Last edited by Haris.ba on 08/01/2025 15:46, edited 1 time in total.
Maliodmene

#3838 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Maliodmene »

Hahaha Nerko ih ugasio, jedan Nerko, na sta ljudi spadose. :lol:
Tananarive

#3839 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Tananarive »

gold'n'brown wrote: 08/01/2025 13:44 Nije lako poslodavcima, ukinuse im fiskalne olaksice koje su sami sebi uveli :D jerbo su smatrali da treba
vrijedi ova pressica samo da ih ovdje slušamo kako cvileee po forumu ahahahaha :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3840 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by izvrsni direktor »

biglebovski wrote: 08/01/2025 15:12
zippoo87 wrote: 08/01/2025 14:25 Neki "Bajo" sebe prijavio na minimalac od 620 KM a ima dobit 37 miliona KM
Jeste, i uplatio
Hoce li prezivit ovog povecanje minimalne plate na 1000 ili ce morati otpustat radnike?
Pandakonda

#3841 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Pandakonda »

Ja ne znam kako ljudi dolaze do ovih zakljucaka. Nerko demagog prve klase, lupa gluposti i statistiku bez ikakvog detaljnog objasnjenja ili adresiranja pitanja koje su imali radnici i poslodavci. Tipicno SDPovski koji su samo druga strana populistickog novcica zajedno sa SDA gdje svaki od njih hajca svoje biracko tijelo samo na drugi fazon. Ovi na nacionalizam a ovi na socijalisticku pricu bez da prica o posljedicama. Također majstorski sta su uradili jeste da su sabrali dobit svih poslodavaca i onda to pokusavaju predstaviti kao neki "problem", a u isti kos su stavili od hife, binga, pa do srednjih i malih preduzeca.

tintilinic wrote: 08/01/2025 13:52 Nazalost cijela prica je posvecena samo punjenju budgeta.Nazalost,radnici nece osjetiti gotovo nista,jer su dosada vjerovatno dobijali odrređeni iznos u kovertama.
Problem pracenja isplata se rjesava s povecanjem minimalne plate. Jedan problem - drugi lijek
Neradna nedjeljak.Također ne mogu iskontrolisati da li su ljudi placeni u skladu s Zakonom i koliko imaju sati rada sedmicno, zabranjuje se rad nedjeljom. Jedan problem - drugi lijek.

To pokazuje nsposobnost i da je voda ušla u uši.
Za pocetak ovo je mozda i najbolji prikaz situacije, imamo ocigledan problem ali uvijek biramo lose rjesenje. Umjesto povecanja broja inspektora da se postuje zakon o radu i da svi rade kako je zakonski propisano i da se placa prekovremeno, da se povecaju dnevnice kada se radi vikendom i praznicima, dobili smo mjeru hajmo samo zatvorit radnje nedjeljom i praznicima jer je tako lakse. Uopste ne govore lose aspekte.

Ukidanje koverte i smanjenje sive i crne ekonomije pokusavaju postici minimalcem umjesto da naprave povoljno poslovno okruzenje pa da firme onda sto vise imaju motivaciju da budu dio sistema. Ne trebam cak ni spominjati elektricare, molere, keramicare koje isto treba ubaciti u sistem pa da se onda budzet normalno puni. Opet bez da ljudima kazu posljedice.
bersK wrote: 08/01/2025 14:42 Na preskonferenciji:

- Objasnio zbog čega je dignuta minimalna
- Objasnio da neće marke dobiti višu platu, jer ima zaseban koeficijent koji nije vezan za ovo
- Objasnio gdje idu pare koje će stići u Budžet, a koje neće ići u potrošnju nego u dizanje penzija, doplata itd
- Objasnio šta se želi spriječiti ovom uredbom (Nepalci, direktori na minimalcu, izrabljivanje)
- Objasnio šta će sa malim privrednicima, koje će pomagati subvencijama kao i u svakoj drugoj državi iole normalnoj.

I šta više želite da vam se objasni, botovi prokleti?

Spavaš li mirno Čavaliću, Hadžiću & co? :skoljka:

BRAVO VLADA FBIH!
- Na stranu sada njegova plata i ministara, ovdje on uopste nije odgovorio na pitanje sta ce biti sa radnicima u javnom sektoru kada im dođe povecanje plate jer je teret tih plata na kantonima, a plata je vezana za federaciju. Npr. ti si sada NK radniku u kantonaloj firmi ili ustanovi povecao platu sa 700 na 1000, ali taj teret ne ide na federalni budzet nego nova plata + doprinosi idu na teret budzeta kantona. A da ne govorim da ce doci do radnickog bunta jer ako sada neki NK radnik dobije povecanje sa 700 na hiljadu, kako ce se osjecati onaj sa SSS koji ima recimo 1100 i njega ne dira ova uredba ? Logicno onda moras i njemu povecati platu jer nije budala da bude u 100 maraka razlike sa njim, i cestitam dobio si jos vise javne potrosnje i jos vise troskova od uhljeba jer ako nastavis taj niz onda VSS nece da bude blizu SSS itd. Sto ce dovesti ili do novih zaduzivanja ili do toga da cemo uplacivati porez samo da bi pokrivali plate javnog sektora i nece biti nikakvih projekata ili razvoja u kantonima ili federaciji.

Povrh toga razna socijalna davanja ti se vezu za minimalnu platu i javna potrosnja ce ti buknuti i pitanje je kako ce kantoni to izgurati. A da ne govorim da time stimulises nerad jer sto bi radio ako mogu preko socijale uzeti dovoljno ? Isto sto se u Njemackoj desava sa arapima.

- Niko nije ni govorio da ce pare ici negdje drugo, pare od doprinosa su tako oznacene i one moraju tu ici, poenta je da niko ne sprjecava vladu da ona smanji neku drugu javnu potrosnju i da te pare prebaci prema ovome a da smanji namete poslodavcima dok se indirektno kroz PDV ne vrati određeni dio para u budzet. Kao sto kolega rece, najbolji zastitnik radnika je slobodno trziste, samim time logika ide manji doprinosi - veci kapacitet da radniku mozes dati vecu platu - to ces uraditi jer svakako imas malo radnika i ne zelis da ti odu kod konkurencije - radnik ima vecu platu i samim time vise trosi - vise para u budzetu od PDVa i ostalog haraca kojeg svakako uzimas od akciza pa do svega.

- Ako ti mislis da ce ovo sprijeciti nepalce vidi se da ne pratis situaciju u okolini, hrvatska i slovenija koje uzimamo kao dobre primjere plate i zastite radnika, su pune nepalaca, filipinaca, indijaca u svim industrijama. Na kraju dana gorka tableta koju nasi ljudi moraju progutati jeste da nas narod jednostavno ne zeli da radi te poslove. Postavite sebi pitanje koliko bi vam neko morao dati para da radite u mcdonaldsu ili slicno ? Eto kad u skandinaviju odes na pultu te doceka Sven a ne neki arap kojeg manje placaju :-) Nasi ljudi hoce da sjede po kancelarijama za velike plate i onda je logicno da neko drugi mora popuniti ovu rupu. Nepalcu dobro jer mu je dovoljno para, poslodavcu dobro jer ga malo placa, tebi dobro jer placas jeftinije uslugu. To ce pogotovo biti izrazeno kako nam stanovnistvo bude sve vise obrazovano i upoznato sa novim tehnologijama/vjestinama da nikome nece san biti da radi tu nego da radi neki drugi vise placen posao sa boljim uslovima. Sto se tice direktora ljudi moraju znati da to sto postoji neka dobit, to ne ide direktoru direktno u dzep. Ti moras investirati u nove aparate, proizvodnju, prostore itd. jer ako to ne uradis propadas. Da je to tako svi bi onda bili direktori, prijavili sebe na minimalac i uzimali milione u dzep :-)

- U kojoj to drzavi se subvencioniraju doprinosi za mala preduzeca ? Imas subvencije za start up-e i firme koje se tek pokrecu da ne moraju platiti porez ili nesto. Ali koliko drzava ima ovako nakaradan oblik subvencija da pazi ovo, odlukom sama sebi napravi problem (nametne malim i srednjim preduzecima doprinose), a onda radi subvenciju da to ispravi ? :-) Pa u ovom kontekstu zar nije bilo lakse samo reci da te firme nece nikako uplacivati doprinose i PDV sve dok ne dođu do određenog nivoa zarade ? Zasto je bilo ko od nas duzen da svojim poreskim parama subvencioniramo tuđe biznise jer je vlada donijela glupu odluku ?

bersK wrote: 08/01/2025 15:27 Opet ova plačipizda Čavalić davi narod. Fino premijer objasnio da se ne može jačati privreda RS ovim jer će radnik svakako bit prijavljen u Federaciji i tu plaćati doprinose.

Lik koji je do sad sve što je prognozirao - fulio. Politički Željko Majstorović.
Nije stvar samo prijave radnika, nego ti ostatak profita nosis u drugi entitet i njihov budzet, uplatit ces ti doprinose za radnike, ali nije samo stvar doprinosa kada privlacis investiciju. Tu gubis sto si uzimao PDV, jos ovo 10% koje sad uzimas svakako na profit i mnoge druge stvari.
Labirint wrote: 08/01/2025 15:38 Mene samo zanima postoji li iko od "forumaša" a da je komentarisao ove poteze i da podliježe ovoj promjeni ? A da je protiv iste?
Dakle iko-ovdje ko prima manje od milje i da je protiv te da nam pritom obrazloži svoj razlog?
Je li ti stvarno mislis da neko ko ima kapacitet da zarađuje samo 1000 maraka u isto vrijeme ima kapacitet da razumije siri spektar ekonomskih odluka ? Razumije samo kad mu se dignu cijene i onda kuka otkud ovo :-) Sad da prosjecnoj osobi das slobodnu da izglasa sta hoce, izglasao bi 3000 hiljade minimalac i 3 dana bez da pita otkud te pare. Zvuci grubo ali to je tako. A na drugoj strani imas svicarce koji referendumski odbijaju povecanje minimalca i dodatnih neradnih dana. Pa vidi gdje su oni gdje smo mi :bih:
Tananarive

#3842 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Tananarive »

tintilinic wrote: 08/01/2025 13:52 Nazalost cijela prica je posvecena samo punjenju budgeta.Nazalost,radnici nece osjetiti gotovo nista,jer su dosada vjerovatno dobijali odrređeni iznos u kovertama.
Problem pracenja isplata se rjesava s povecanjem minimalne plate. Jedan problem - drugi lijek
Neradna nedjeljak.Također ne mogu iskontrolisati da li su ljudi placeni u skladu s Zakonom i koliko imaju sati rada sedmicno, zabranjuje se rad nedjeljom. Jedan problem - drugi lijek.

To pokazuje nsposobnost i da je voda ušla u uši.
vidi kako ti teku krokodilske suze za radnicima, jao nemoj da te stres odere ne sekiraj se radnici ce nekako prezivjeti ovo povećanje minimalca, koji ste vi zlotvori nama drugi dušmani ne trebaju...
manuchao91

#3843 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by manuchao91 »

ja imam jedan kamion i radim sam a sebe tj uplacujem sebi doprinose .
Ako ja necu propast firma sa 1 zaposlenim nece propast ni AS Jelah ni Alma Ras a bogami ni ostali .
Bice u početku jebeno al naviknes se i to ti je tako.
Ozimician

#3844 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 15:28
Ozimician wrote: 08/01/2025 14:59
_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 14:57

Pa je li se odnosi na textilnu industriju ili ne :?
Otkud znam da postoji taj izuzetak?

Ali realno ne vidim bas ni da tekstilna treba biti privilegovana u odnosu na ostale.
Pa jesi li pratio pressicu?

Istakao je da mala privreda u Federaciji BiH nema razloga za brige jer uredba u svakom slučaju ne tangira industriju tekstila i kože jer je ona riješena posebnim zakonskim propisima.
Jesam dok je video-link radio kako treba. Kasnije sam razumio svaku trecu recenicu i ugasio. :thumbup:
Hvala na pojasnjenju u svakom slucaju.
bob_1921

#3845 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by bob_1921 »

manuchao91 wrote: 08/01/2025 15:52 ja imam jedan kamion i radim sam a sebe tj uplacujem sebi doprinose .
Ako ja necu propast firma sa 1 zaposlenim nece propast ni AS Jelah ni Alma Ras a bogami ni ostali .
Bice u početku jebeno al naviknes se i to ti je tako.
zavisi jel imas d.o.o ili placas zakonski koliko i mozes sam sebi od 14% :D
maha_xy

#3846 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by maha_xy »

A, i s kojojm je strankom taj Adnan blizak?
Politicki se bune, svi imaju neke interese.
xoklix

#3847 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by xoklix »

Haris.ba wrote: 08/01/2025 15:44

SDA

Hehehe
Zato ja kazem. Treba ovo malo detaljnije sagl3dati po licnostima. Gledam jednog profu ekonomije, vazi li vazi.

A, nalazi se jos u upravi jedne investicione kompanije u rudarstvo.
Pa objasnjeno je. Razlog je politicki. Eno ti ljudi napisali direktne politicke veze koje imaju. Jedan nacelnik sda, drugom zena u parlamentima ispred szbih.
Mora li se crtati?
Nema mi logike da skuplja poene za stranku kad na ovakvoj osjetljivoj temi više možeš naštetiti stranci koju guraš nego dobiti.
Haris.ba

#3848 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Haris.ba »

Pandakonda wrote: 08/01/2025 15:47 da to sto postoji neka dobit, to ne ide direktoru direktno u dzep. Ti moras investirati u nove aparate, proizvodnju, prostore itd. jer ako to ne uradis propadas. Da je to tako svi bi onda bili direktori, prijavili sebe na minimalac i uzimali milione u dzep
Pa valjda se sve to podmiri pa onda ostane dobit.
Sve sto se investira u stalna sredstva se zavrsi tokom godine i onda ne ide na konto dobiti.
Pandakonda wrote: 08/01/2025 15:47 Nije stvar samo prijave radnika, nego ti ostatak profita nosis u drugi entitet i njihov budzet, uplatit ces ti doprinose za radnike, ali nije samo stvar doprinosa kada privlacis investiciju. Tu gubis sto si uzimao PDV, jos ovo 10% koje sad uzimas svakako na profit i mnoge druge stvari.
Ako ce neko otici radi minimalca, onda bi proslu godinu firme iz entiteta RS dolazile ovdje jer je bio manji minimalac.
Na kraju, neka ide svako ko misli gdje mu je bolje.
Hoce to Alma Ras otici u Bratunac? Ili ce onaj iz Fojnice ici praviti stolice na Sokolac? Naravno da nece, i to su uglavnom prazne prijetnje.

xoklix wrote: 08/01/2025 15:56
Nema mi logike da skuplja poene za stranku kad na ovakvoj osjetljivoj temi više možeš naštetiti stranci koju guraš nego dobiti.
Jest, Sda je poznata da ima odlicnu politicku strategiju.

Lik ima firmu koja po zakonu moze imati minimalniju placu od minimalne. I nije njemu problem sto ga ovo direktno ne dira.
Ali, ode mu radnik ako se docepa bilo kakvog posla na normalni minimalac kod drugoga. O tome se radi.
Last edited by Haris.ba on 08/01/2025 16:03, edited 2 times in total.
Labirint

#3849 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Labirint »

Pandakonda wrote: 08/01/2025 15:47
Je li ti stvarno mislis da neko ko ima kapacitet da zarađuje samo 1000 maraka u isto vrijeme ima kapacitet da razumije siri spektar ekonomskih odluka ? Razumije samo kad mu se dignu cijene i onda kuka otkud ovo :-) Sad da prosjecnoj osobi das slobodnu da izglasa sta hoce, izglasao bi 3000 hiljade minimalac i 3 dana bez da pita otkud te pare. Zvuci grubo ali to je tako. A na drugoj strani imas svicarce koji referendumski odbijaju povecanje minimalca i dodatnih neradnih dana. Pa vidi gdje su oni gdje smo mi :bih:
Zato imamo izgleda na izvoz makroekonomskih eksprata koji su tu, da rastumače jel te, ovima koji nemaju "kapacitet da razumiju siri spektar...".

Zapitao sam se jednostavno, mišljenje običnog radnika, za-protiv ( i ako je protiv zašto je protiv) ne ulazeći u inflatornu dubiozu koja
nas trese zadnjih par godina i sa platama i bez njih...
DaysleepeR

#3850 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by DaysleepeR »

Stalno čitam "ovim se samo puni budžet" i ne mogu da shvatim zašto bi bilo ko pominjao kao negativnu stvar?

Valjda je punjenje budžeta dobra stvar?
Post Reply