konami666 wrote: ↑07/01/2025 21:27
Ja ne znam da bi se ijedna normalna osoba bunila protiv povećanja minimalca, znaci 220.000 ljudi prima platu ispod minimalca i sad bi oni da se bune, ne trebaju im pare jel
Ja ne mogu da razumijem kako ljudi mogu da prežive sa tako niskim primanjima
Pa jel vi ista kontate...
Konkretno u Sarajevu tesko mozes naci ikoga da ima platu nižu od 1000... Imaju prijavljenu minimalnu i onda dobiju jos u koverti.
Zasto jento tako pitanje je visokih nameta i slabe kontrole i visoke korupcije.
Svim tim radnicima koji dobiju kovertu ovo povecanje NE ZNACI nista dobro jer oni nece dobiti nista vise dake ko god ima KOVERTU NECE SADA IMATI VISE PARA, ali ce firma plcati vece izdatke prema drzavi, dakle imat ce vece troskove koje ce rjesavati na vise nacina, od otpustanja do dizanja cijena.
Dakle to ce dovesti do poskupljenja, a tamo gdje ima vise radnika vlasnici ce praviti restruktuoranje i otpustiti neki broj radnika.
Sve u svemu onaj radnik kojeg Niksic i Vojin ko fol brane je samo 'pijun' da vlada sebi napuni budzet i poveca plate itd...
Sve je to jasno, a ovaj Vojin evo u bahatom nastupu forsiranja ove nesteucne odluke skula sa svojim 'jatacima' svakodnevno se blamira i polahko dolazi do izrazaja nevjerovatna zavist pema poslodavcima i jis veca ljubav prema uhljebljenima i budzetskom novcu.