_BataZiv_0809 wrote: ↑04/01/2025 13:45
Meni je firma (100% privatno vlasnistvo) isplatila. Ali ona spada u onih 1/3 sto su isplatile. 2/3 je isplatio budzetarijat.
I ispade da je ta odluka donesena da se isplati budžetarijat. I sada će da se isplaćuje budžetarijat, mezimci političara, zaštičeni ko sibirski medvjedi, sad će da im dignu plate, će da pozapošljavaju nove, a sve u kurcu, školstvo, zdravstvo, sport, policija, sudstvo, carina... Isplatili smo i mi, tj. evo još decembarska rata ostala, sljedeće sedmice i to isplaćujemo. A u februaru ću za januar vladi da isplatim dodatnih 1000 na tri zaposlena. A za uzvrat, kurac u čelo. Ni puta, ni bazena, ni sporta, zdravstvo sve plaćam privatno, ako hoću da se lijećim, dok kumovi kroz nabavke i lijekove cijede ovo što se uplaćuje pa tako kanila koja na Ebayu košta 19.90 dolara, kod nas košta 162.00 KM i možeš je samo kod kumove firme kupiti. I vladu to ne interesuje, zašto je ta kanila 162.00 KM. Boli ih kurac, kum zarađuje. U bolnici je nemaju i moraš je kupiti. Pa ne radi ovaj aparat, pa taj lijek nije na listi... Pa lična karta dvadeset maraka, pa pasoš ovoliko, pa ovjera dokumenata toliko, pa porez za šume toliko, pa porez za vode toliko, pa im opet vodu plati, pa akcize za autoput pa sve zabiberimo sa 17% do 10og da uplatiš, inaće kupi prnje i gubi se iz države ako ti se ne sviđa, jebiga, ne možemo svi biti budžetlije, ili pak možemo, da se sve nacionalizuje pa da Njiva dođe kod mene u firmu da radi a meni da nađe mjesto u nekoj agenciji za zurenje u sunce uz platu od 3500 plus regresi, odvojeni životi, dnevnice, možda i neki upravni ili nadzorni odbor.