Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2051 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 04/01/2025 13:34
JoseMujica wrote: 04/01/2025 13:29
_BataZiv_0809 wrote: 04/01/2025 13:23

Fadil je presudjen pravosnazno. I SDA botovija zbog toga negira drzavni sud.

Daj mi primjer gdje Forto koristi iste kvalifikacije za proces protiv Bosnjaka?

Citat i izvor priznajem jedino.

Hvala unaprijed :sax:
:lol: :lol: :lol: :lol: jah jah i za Fadila si čekao presudu da shvatiš da je lopov :lol: :lol: :lol:

bjež ba...mojne me zajebavati...pa ne pišemo doktorate, već pričamo o korupciji :-)

pročitaj "internu" instrukciju medijima...meni je to dovoljno da skontam koliko je tu sati...tebi ako nije, čekaj 2029-tu ili 2030tu da skontaš ko je i šta radio, i nemoj meni postavljat pitanja...pitaj one koji su bili uključeni u to...konkretno Fortu i Cucu :D

Hvala unaprijed :kakoste:
Koja si ti ubleha kad te se suoci sa konkretnim pitanjem.
Zao mi je samo sto si mi nekad bio drag forumas.
hvala na ad hominem prilozima diskusiji...ja se tobom nisam bavio, niti želim, niti me tvoje mišljenje uopće zanima jer se ono unaprijed zna da svi kradu sem tvojih pulena.

Na isti način ko što si napao mene, svodeći diskusiju na osobno prepucavanje, radiš svakome čije ti mišljenje ne paše, koristeći privilegovan položaj...sad zovi nindža revizore da me šalju u Banoviće i da pometu pola postova, ko neki dan drug Cmoljo na temi o SDP-u :D

bote kontate li vi da je SDP jedina sranka o kojoj se na forumu ne smije pisati? Isti je slučaj sa Vladom Kantona Sarajevo? Neki dan na SDp-u, nismo ni stranicu ispisali, zaključaste je :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2052 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

biglebovski wrote: 04/01/2025 13:42
ReymondReddington wrote: 04/01/2025 12:48
_BataZiv_0809 wrote: 04/01/2025 11:02

Vidjelo se po neoporezivoj pomoci koliko su voljni davat kad ne moraju.
Sto ti drzava nije dala?
Možda mu je i dala, kolko ih brane sigurno kapa s nekog nivoa. A ne pita šta su to državni službenici radili, zaradili, pa da dobijaju takvu pomoć? Najbolje plate u odnosu na nivo posla, radno vrijeme bogovsko, banka ih ne diskriminiše, poželjni su, otkaza ne mogu dobiti, nagomilane nesposobne poltronske korumpirane pizdurine ograničenog IQ-a zbog kojih nam i jest ovako kako nam je. I sad zinula guzica, kaže hoću jooooš, daaaaaaaaj jooooš, roblje naše, radite, dajte jooooš, još dvjesto-tristo po radniku, da mi možemo to arčiti kako nam se digne kurac. Dvadeset godina vas je guzio SDA sad ćemo mi da vas guzimooo, dajteeeee jooooš, robovi, uplaćuj robe i šuti, mora i moj kum da zaradi na nekom tenderu, nije mogao kad je sda bila, sad je na njega red da uživa, kum moj dobri. Daaaaj jooooš, dobrinosa, poreza, nameta, carina, troškova, taksi, daaaaj još a 50 metara pruge će Turci da nam doniraju jer moj kum nema firmu za obnovu pruge a državna firma koja jedina i smije da se bavi prugom to ne umije. Ali je garant bilo isplate pomoći i u toj državnoj firmi koja jedina smije a koja eto ne umije da radi ono za šta je i osnovana.
Meni je firma (100% privatno vlasnistvo) isplatila. Ali ona spada u onih 1/3 sto su isplatile. 2/3 je isplatio budzetarijat.
zippoo87

#2053 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

Sefket007 wrote: 04/01/2025 12:28
JoseMujica wrote: 04/01/2025 11:30 evo čitam ovih par dana razne naše strućnjake i niko nema pojma kakve su realne posljedice ovih ad hoc rješenja, pa ni oni koji ih propisuju...samo se drvi oštro crno-bijelo, stav sindikata vs. stav poslodavaca, a život je vazda neđe u sivoj zoni :sad:

jedino 100% siguran plus su budžetski prihodi, ali, jebga i tu ima ali, jer nema izračuna koliko će skočiti budžetska potrošnja na plate, a ne vidim da ne može bez toga...jel iko probao raditi ovu računicu?
Ne treba ti strucnjak reci nista.

Evo mi sjeli na kafu jucer lagano pslije dzume i malo u pricu sa 'menagerom' kafica i bas pitamo oko ove situacije kako na njega utice i lik odmah kaze.

Imam 6 radnika ovo me sad kosta preko 1700 KM vise mjesecno doprinosa, a zimi radim bar da na nulu izadjem tako da ova odluka nas vjerovatno salje u minus i ne presotaje nam nista drugo nego otpustiti jednog ili dva radnika, ostavit cu jednog da rani na crno i moramo podici cijenu bar za pola marke svega...

Eto to je odluka njihovog Vojina u praksi.

Radnik ovog kafica nece dobiti nista vise para samo ce nasi politicari imati vise u budzetu da se rastale.
Meni je samo zanimljivo kako njima nije problem baviti se kriminalom i kradjom od drzave i radnika?
I kada mu uleti inspekcija,za radnika na crno,za neizdavanje racuna,napise 3000-4000 KM,opet ce psovati drzavu ali ce zato na prvi javni poziv za kakvu "pomoc" od drzave da se prijavi i jos ce pokusati podmititi koga,da bas on dobije pomoc. Je li tako ahbabu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2054 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 04/01/2025 13:44

hvala na ad hominem prilozima diskusiji...ja se tobom nisam bavio, niti želim, niti me tvoje mišljenje uopće zanima jer se ono unaprijed zna da svi kradu sem tvojih pulena.

Na isti način ko što si napao mene, svodeći diskusiju na osobno prepucavanje, radiš svakome čije ti mišljenje ne paše, koristeći privilegovan položaj...sad zovi nindža revizore da me šalju u Banoviće i da pometu pola postova, ko neki dan drug Cmoljo na temi o SDP-u :D

bote kontate li vi da je SDP jedina sranka o kojoj se na forumu ne smije pisati? Isti je slučaj sa Vladom Kantona Sarajevo? Neki dan na SDp-u, nismo ni stranicu ispisali, zaključaste je :-)
:thumbup:

Zavrsit cu sa ovom misli, dobro te covjek secirao u 1 recenici:
ultima_palabra wrote: 31/12/2024 14:31 Kad se neko u svakom postu gica da nije stranacki igrac, moras pomisliti da jeste :mrgreen:
basicm

#2055 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by basicm »

Kad stranacki botovi kazu za nekiga da je bot :lol:
bumerangss

#2056 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by bumerangss »

1Dante1 wrote: 03/01/2025 17:18
ljubijankic wrote: 03/01/2025 17:15 Od toga da nam fali radnika dodjosmo do toga da svaka firma ima viška radnika :lol:
Ponavljam. Radnika nestaje u par većih gradova, u ostatku države NE NEDOSTAJE!
Pa nek dođu u te vece gradove gdje ima pisla
Uvijek je bila migracija sa sela u grad zbog posla, ako vec nece da se bave poljoprivredom i stocarstvom
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2057 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 04/01/2025 13:47
JoseMujica wrote: 04/01/2025 13:44

:thumbup:

Zavrsit cu sa ovom misli, dobro te covjek secirao u 1 recenici:
ultima_palabra wrote: 31/12/2024 14:31 Kad se neko u svakom postu gica da nije stranacki igrac, moras pomisliti da jeste :mrgreen:
samo kreni s autorefleksijom, a ja sam bio i ostaću korisni idiot svakoj opoziciji....i vidjećeš da ćemo opet biti na istoj "strani", samo dok se promjeni vlast i ovi tvoji dođu u opoziciju :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2058 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

basicm wrote: 04/01/2025 13:51 Kad stranacki botovi kazu za nekiga da je bot :lol:
Ako mislis na mene, nikad clan niti jedne stranke nisam bio niti namjeravam. Nikad marke iz budzeta naplatio ni po ugovoru o djelu.

Glasac Trojke, no ne inherentno, primarno glasac antiDFSDA, ideoloski negdje izmedju SDP i NS.

Ovo je ujedno odgovor i @JoseMujica pa da s hajrom zavrsimo diskusiju.
zubi

#2059 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zubi »

Ko bi rekao, pun forum privatnika i poduzetnika, haj lijepo ...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2060 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by izvrsni direktor »

biglebovski wrote: 04/01/2025 13:42
ReymondReddington wrote: 04/01/2025 12:48

Sto ti drzava nije dala?
Možda mu je i dala, kolko ih brane sigurno kapa s nekog nivoa. A ne pita šta su to državni službenici radili, zaradili, pa da dobijaju takvu pomoć? Najbolje plate u odnosu na nivo posla, radno vrijeme bogovsko, banka ih ne diskriminiše, poželjni su, otkaza ne mogu dobiti, nagomilane nesposobne poltronske korumpirane pizdurine ograničenog IQ-a zbog kojih nam i jest ovako kako nam je. I sad zinula guzica, kaže hoću jooooš, daaaaaaaaj jooooš, roblje naše, radite, dajte jooooš, još dvjesto-tristo po radniku, da mi možemo to arčiti kako nam se digne kurac. Dvadeset godina vas je guzio SDA sad ćemo mi da vas guzimooo, dajteeeee jooooš, robovi, uplaćuj robe i šuti, mora i moj kum da zaradi na nekom tenderu, nije mogao kad je sda bila, sad je na njega red da uživa, kum moj dobri. Daaaaj jooooš, dobrinosa, poreza, nameta, carina, troškova, taksi, daaaaj još a 50 metara pruge će Turci da nam doniraju jer moj kum nema firmu za obnovu pruge a državna firma koja jedina i smije da se bavi prugom to ne umije. Ali je garant bilo isplate pomoći i u toj državnoj firmi koja jedina smije a koja eto ne umije da radi ono za šta je i osnovana.
Big, ako ti je potrebno da jos uvijek radis :wink: , mislim da ti sad ne bi uopce bilo tesko uvaliti se na drzavne jasle kad ti je to tako bajno. Ionako sad vise niko to nece, na oglase se slabo ko prijavljuje.
Sefket007

#2061 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Sefket007 »

reboot wrote: 04/01/2025 13:20
JoseMujica wrote: 04/01/2025 11:30 evo čitam ovih par dana razne naše strućnjake i niko nema pojma kakve su realne posljedice ovih ad hoc rješenja, pa ni oni koji ih propisuju...samo se drvi oštro crno-bijelo, stav sindikata vs. stav poslodavaca, a život je vazda neđe u sivoj zoni :sad:

jedino 100% siguran plus su budžetski prihodi, ali, jebga i tu ima ali, jer nema izračuna koliko će skočiti budžetska potrošnja na plate, a ne vidim da ne može bez toga...jel iko probao raditi ovu računicu?

Evo mi sjeli na kafu jucer lagano pslije dzume i malo u pricu sa 'menagerom' kafica i bas pitamo oko ove situacije kako na njega utice i lik odmah kaze.

Imam 6 radnika ovo me sad kosta preko 1700 KM vise mjesecno doprinosa, a zimi radim bar da na nulu izadjem tako da ova odluka nas vjerovatno salje u minus i ne presotaje nam nista drugo nego otpustiti jednog ili dva radnika, ostavit cu jednog da rani na crno i moramo podici cijenu bar za pola marke svega...

Radnik ovog kafica nece dobiti nista vise para samo ce nasi politicari imati vise u budzetu da se rastale.
Znači nastaviti će varati državu. :run:
Pa kada ljudi vide kako nasa Vlad FBIH 'hendla' kada treba pomoći ljudima kao u Jablanici ili privredi i saobracaju opat kao pruga u Jablanici bez ikakve odgivornosti onda sta da ima kazes da nastave pun gas i jos vise finansiraju stranacke uhljebe.

Moze se Nerko, Vojin i ovi uhljebi pokusati sakriti iza lazi o brige za radnicima sa uzvicima 'smrt fasizmu sloboda narodu' :-) ali sve ce to pasti...

Ljudi 'varaju' drzavu jer drzava vara njih pa se medjusobno varaju uz pitanje sta je ovdje drzava?
basicm

#2062 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by basicm »

Mujica je itekako prao po vlasti i prije, pa su svi koji misle suprotno smatrali da je pulen nekog iz opozicije.
Sad kad opet pere, jasno se vidi koga njegovo pisanje dira.
Nekad valjao, sad ne valja, jer je kriticar vlasti. A kome kritika smeta, razlozi nisu objektivni.
ReymondReddington

#2063 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by ReymondReddington »

zippoo87 wrote: 04/01/2025 13:46

Meni je samo zanimljivo kako njima nije problem baviti se kriminalom i kradjom od drzave i radnika?
I kada mu uleti inspekcija,za radnika na crno,za neizdavanje racuna,napise 3000-4000 KM,opet ce psovati drzavu ali ce zato na prvi javni poziv za kakvu "pomoc" od drzave da se prijavi i jos ce pokusati podmititi koga,da bas on dobije pomoc. Je li tako ahbabu?
Pa to ne smeta ogromnom broju ljudi a nece da priznaju. Kad si keramicaru trazio racun? Moleru? Mehi majstoru? Bruku tih radnika zakida drzavu (na birou a radi na crno). Zasto nerko nije napisao uredbu da firma koja ne izda racun treba da platiti 30 000 ili 150 000 kazne pa bi mozda izdavali?

Jesi kad trazio racun u kaficima?

Svi ovi keramicari se mogu prijaviti za neku pomoc jer su na birou a imaju po 3-4 hiljade prihoda.

Sve je to propust vlade koja aposlutno nista ne radi na tome,

Imas lika 5-10 godina na birou a niko se ne pita kako taj covjek zivi. Ima auto na sebi, placa registraciju i nikome nije sumnjivo otkud tom liku pare a vodi se kao nezaposlen. Pride jos ima nezaposlenu zenu a skoluje 2 djece.
izvrsni direktor

#2064 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

xoklix wrote: 04/01/2025 12:55
shheff wrote: 04/01/2025 10:50 Sad dok kuckam kafa u kaficu otišla na 2.5KM, uz frizerski kafic, loš, samo se pije kafa što se mora čekati. Znači ovi bolji ide na 3 i više, a nije Sarajevo. Smanjujem potrošnju, Nerko ekonomski mag, baš ćeš rupu od budžeta ovako zakrpiti. Da ne bude da sam protiv minimalne, nek ide na 1500KM, ali doprinosi max 500, pa bi digli potrošnju, posljedično i budžet.
Zato što je moraš svima isplatiti, a mnogi to ne zaslužuju. Onaj ko zasluži taj i dobije,dobrog radnika svaki poslodavac cijeni. Nije 2000ta...evo kod mene u porodičnoj firmi gdje radim ja, 3 radnika i otac kao ispomoć. Jedan je dobio novi mobitel(900 KM) jer mu je na starom baterija oslabila i generalno taj radnik svako malo dobija bonuse na mjesečnom nivou(100-150 KM),a obzirom na nove namete ovi bonusi bi se mogli istopiti.
Toliko dobar radnik, i toliko ga cijeni poslodavac, da ga placa minimalnom platom?! :-)
zippoo87

#2065 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

zubi wrote: 04/01/2025 13:58 Ko bi rekao, pun forum privatnika i poduzetnika, haj lijepo ...
Al u K 🤣

Vidis da su svi "pricali" sa nekim menaĐerom,pa onda taj menaĐer je kao Nostradamus,vidi buducnost.

Sta bi sa otkazima u trgovinama,zbog neradne nedjelje,dokle se doslo?
Je li vec pola trgovaca otpusteno,sta kazu naputci u SDA viber grupama za botovanje?

U zadnja 2 mjeseca u 2024. godini prvo smo imali poslodavce koji ce zatvarati biznise jer nemaju radnika,pa je onda dosla neradna nedjelja u trgovina tamo polovinom novembra,pa su botovi pisali da ce ih pola dobiti otkaz i evo sada u foto finisu 2024. godine,sa ovim novim minimalcem,gotovo...ugasila nam se ekonomija,jucer jos. Otpustamo 50000 radnika kaze 🤣🤣🤣

Joj da mi je biti glup kao ovi botovi,samo da i ja dodjem barem sat do tog "blazenog stanja" ,ni brige ni pameti. Po "znanje" se ide na viber grupe stranke,copy paste tekst i udri. Eno na olxu u komentarima,svi komentary isti,copy/paste 🤣🤣🤣
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2066 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

basicm wrote: 04/01/2025 14:02 Mujica je itekako prao po vlasti i prije, pa su svi koji misle suprotno smatrali da je pulen nekog iz opozicije.
Nekad valjao, sad ne valja, jer je kriticar vlasti. A kome kritika smeta, razlozi nisu objektivni.
Da se njegova prisutnost na politickim temama u mandatu ranije vlasti i sad vrlo lako i kvantificirati, i to su vec pojedini forumasi i napisali, ali ne bih dalje o tome.

Poenta je da se moze trenutna vlast kritikovati iz hiljadu i jednog razloga, a da ta kritika ne dolazi sa prljavog vesa koji su prostrli megafoni DFSDA botova.
zippoo87

#2067 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

izvrsni direktor wrote: 04/01/2025 14:07

Zato što je moraš svima isplatiti, a mnogi to ne zaslužuju. Onaj ko zasluži taj i dobije,dobrog radnika svaki poslodavac cijeni. Nije 2000ta...evo kod mene u porodičnoj firmi gdje radim ja, 3 radnika i otac kao ispomoć. Jedan je dobio novi mobitel(900 KM) jer mu je na starom baterija oslabila i generalno taj radnik svako malo dobija bonuse na mjesečnom nivou(100-150 KM),a obzirom na nove namete ovi bonusi bi se mogli istopiti.
Toliko dobar radnik, i toliko ga cijeni poslodavac, da ga placa minimalnom platom?! :-)
To je ta logika Rahmana...treba mu se radnik zahvaljivati sto uooste radi kod njega,gdje ce imati normalne radne uslove,jesi li ti normalan?
Vidis kako ovaj klixo sa visine pise i sere po svojim radnicima...te ovaj je zasluzio,te ovaj nije,ovog smo otpustili...itd.
emigrazione

#2068 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by emigrazione »

Jebote ako imas npr. 20 radnika za godinu dana moras pronaci dodatnih 100 hiljada maraka samo za Niksica i ostale idote
xoklix

#2069 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by xoklix »

Svaka marka ide preko računa,zato što radi na ino tržištu gdje podliježe isplati dnevnica koje nisu oporezive.
ragib

#2070 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by ragib »

Po nekoj logici minimalna plata bi se trebala vezati za sindikalnu korpu. Makar 50 posto sindikalne korpe. Cca 1550km nema kud ispod minimalac da bude. Ne znam kako su do sada drzali ovu smijesnu cifru za mjescnu platu
Last edited by ragib on 04/01/2025 14:13, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#2071 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by dječak sa šibicama »

Tu se vodi vjeciti rat izmedju SDFA i Trojkaskih fanova, i svi udaraju ko bekan u drugog bekana.

Ovdje nije problem politicke podjele vec sto se iskljucivo pogoduje budzetskim uhljebima, sto se i jedna i druga i treca vlast bore samo za sebe, prodaju nam se muda pod bubrege. Kao ovo je za radnike, koje ba radnike, sada ce svi koji vec imaju 1000+ platu zivjeti jos gore, jer ce cijene usluga i nekih artikala poskupiti. "Poskupilo bi ionako" nije nikakav argument, poskupice jos vise, a nema ovo gdje dalje rasti. Pa covjece imas puter dva puta skuplji u BiH nego u Njemackoj,k gdje ce vise rasti, mlijeko preko 2 marke, hljeb i peciva bezobrazno skupi, gdje dalje da raste, na norveske cijene? znate li vi kakve su plate u Norveskoj.

Standard je odnos primanja i cijena, kod nas je sve gori standard, penzije ne rastu, plate ne raste, ta najniza plata radnik je to vec dobijao, danas malo ko radi za manje od 1000 km u konacnici. dobio on na racun ili u kovertu, svejedno je, samo ce se sada jebeni budzet vise puniti i to je to. Da imaju mafijasi vise para jer sve pokrali pa im fali jos.

I ne prodajite nam pricu kako je to "dobro za drzavu", mozda za tebe jeste ako si na budzetskoj sisi. Mi ostali od svega toga ne vidimo ni feninga.
izvrsni direktor

#2072 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

emigrazione wrote: 04/01/2025 14:12 Jebote ako imas npr. 20 radnika za godinu dana moras pronaci dodatnih 100 hiljada maraka samo za Niksica i ostale idote
Ma 100 miliona
zippoo87

#2073 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

_BataZiv_0809 wrote: 04/01/2025 14:08
basicm wrote: 04/01/2025 14:02 Mujica je itekako prao po vlasti i prije, pa su svi koji misle suprotno smatrali da je pulen nekog iz opozicije.
Da se njegova prisutnost na politickim temama u mandatu ranije vlasti i sad vrlo lako i kvantificirati, i to su vec pojedini forumasi i napisali, ali ne bih dalje o tome.

Poenta je da se moze trenutna vlast kritikovati iz hiljadu i jednog razloga, a da ta kritika ne dolazi sa prljavog vesa koji su prostrli megafoni DFSDA botova.
Upravo.
Ja isto kritikujem sve ali narativ nije botovsko,ne koristim botovske fraze.
Aim ai ona mudra izreka...kritikovati moze svako i uvijek ali uraditi bolje od drugih,to je puno teze.
Ja smijem zivot svoj dati u opkladi da ovi sto najvise mritikuju,kuci ne znaju ili ne zele ni sudje oprati a da ne pricam o necemu slozenijem,tipa napraviti/popraviti nesto. Niko nije domacin a puna usta svima kritike. Kada kritikujes,treba reci kako nesto rijesiti bolje a ne samo reci da ovo ne valja a ti nemas bolju opciju.
basicm

#2074 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by basicm »

Jer su, kako vi to kazete sdfa opozicija, i logicno je da se tu desava poklapanje.
Jer vlast sama sebe ne kritikuje, to radi opozicija.
Dajte vi kritiku i ako se poklopi sa sdfa, jel to znaci da ste i vi sdfa?
Cudna logika.
Drugo, ne kritikujete partnere u vlasti skoro nikako, a kako je to moguce? Skupstina nsrs je bila uvod u rat, prodje na forumu bez spomena.
izvrsni direktor

#2075 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

xoklix wrote: 04/01/2025 14:12
Svaka marka ide preko računa,zato što radi na ino tržištu gdje podliježe isplati dnevnica koje nisu oporezive.
Ne rece ti meni, kako je to toliko dobar i cijenjen radnik, a zaradjuje 600KM platu?
Post Reply