Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zippoo87 wrote: ↑02/01/2025 13:55
Hhahaa koliko nesposobnih ljudi za zivot i za najosnovnije zadatke.
Dobro je nama,kakvi smo
Nehljebi. Nije nama drzava tek onako ovakva kakva je. Krenes od ciscenja ulica kad padne snijeg, pa do ovog kmecanja jer nemaju gdje hljeb kupiti
Al 21. stoljece je
Majke mi,ovo je u moje vrijeme bilo sramota napisati sa 10 godina a sada ljudi od 40+ ovako pisu
Ja sa 10 godin abio sam u kuci,koristio sporet,przio krompir i pomfrit,grijao sebi hranu itd itd.
Sada pitanja gdje ce kupiti hljeb a pekare sve rade
Nego ne kontaju ljudi da je praznik SVIMA,ne samo njima.
Ambula wrote: ↑02/01/2025 14:11
Prezivjeti ćete do sutra Sutra pravac Bingo ko narkomani prije nego se otvori u 9h sati
Znas kad je jedino skakljivo, kada imas bolesnika. Pa ako ti ne kaze npr. u subotu da stignes nabaviti, nego u nedjelju. Onda covjeku bude zao ako nije u mogucnosti da dodje do toga.
Last edited by kabal1337 on 02/01/2025 14:20, edited 1 time in total.
kabal1337 wrote: ↑02/01/2025 13:49
problem pomijesat toplu vodu, kasicicu kvasca, kasiku secera. Pustiti par minuta da zapjeni, ubaciti brasna, kasiku soli. Sve to izmjesas, moze bit i ljepljivo ne moras uopste "mijesiti" tijesto.
izlijes to u tepsiju koju si premazao puterom, ili stavio papir za pecenje.
Ostavis to u toplu rernu( zagrijes je na 30-40°) na sat vremena malo da naraste. Kad naraste tijesto, upalis rernu na 220° i peces.
Kad se ispece, pokvasis hljeb/ pogacu sa malo vode da ti omeksa korica.
Cestitam napravio si 5x kvalitetniji hljeb nego ono sto se prodaje i pekarama sa gomilom aditiva.
Poslije se igraj, pola voda, pola mlijeko, mozda malo ulja u smjesu i tjt.
Ode struja, skupo, nezaposlen.
Ako ti u takvoj situaciji nije bitno da nisi mnogo gladan, da si cist ( jer se oboje odrazi na zdravlje) da mozes naci bilo kakvu vrstu posla za pocetak od interneta, svjetla po noci, i sl. onda ne znam.
Ako nista toplotu, nakon pecenja hljeba mozes iskoristiti da zagrijes prostoriju.
Jeftinije je kupiti kruh nego ga sat vremena dizati u rerni, da bi ga onda pekao u rerni još sat.
zippoo87 wrote: ↑02/01/2025 13:55
Hhahaa koliko nesposobnih ljudi za zivot i za najosnovnije zadatke.
Dobro je nama,kakvi smo
Nehljebi. Nije nama drzava tek onako ovakva kakva je. Krenes od ciscenja ulica kad padne snijeg, pa do ovog kmecanja jer nemaju gdje hljeb kupiti
Al 21. stoljece je
Majke mi,ovo je u moje vrijeme bilo sramota napisati sa 10 godina a sada ljudi od 40+ ovako pisu
Ja sa 10 godin abio sam u kuci,koristio sporet,przio krompir i pomfrit,grijao sebi hranu itd itd.
Sada pitanja gdje ce kupiti hljeb a pekare sve rade Nego ne kontaju ljudi da je praznik SVIMA,ne samo njima.
Pa nikada nista nije svima ali vecini.
A vi kojima je praznik,trebali bi se solidarisati sa onim kojima nije i traziti da i oni imaju slobodne dane. A ne kukati kako se nema gdje kupiti hljeb i argeta i kako cete umrijeti jer nesto ne radi 1-2 dana
zippoo87 wrote: ↑02/01/2025 14:31
Pa nikada nista nije svima ali vecini.
A vi kojima je praznik,trebali bi se solidarisati sa onim kojima nije i traziti da i oni imaju slobodne dane. A ne kukati kako se nema gdje kupiti hljeb i argeta i kako cete umrijeti jer nesto ne radi 1-2 dana
pa vidis da su svi u fazonu da je samo njima dobro i da se mora ugadjati njihovoj volji, to su oni sto u pola 10 navecer udju u neki trgovinu samo da bauljaju i da se vrzmaju jer nemaju pametnija posla u životu, zivoti ce im propasti jer ne mogu jedan dan u prodavnici citavu familiju odvuci da se provode u njoj