Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jok, juce prosao, 60 na sat iz pravca Konjica ka SAR...naravno autoput a ne stara cesta
To je možda bilo nešto vanredno, zbog loših vremenskih uslova ili nekih radova.
Inače je 100 km/h jer nema potrebe da bude manje, pošto je izlaz iz tunela prema Sarajevu normalan.
Evo ih na Radarbot-u. U oba smjera ....
Ma Radarbot je pun fula, uključujući i ovu.
Ovaj radar prema Sarajevu ne postoji i ne može biti 60 jer piše da je ograničenje 100 (što je i logicno za tunele na AC).
Ovaj prema Bradini još nije u funkciji.
Ima još lažnih fiksnih koji stoje na Radarbotu prema Mostaru, npr. na ulazima u tunel Crnaja kod Ostrosca s obje strane, radar u Celebicima koji odavno nije u funkciji...
Pa na radarbot se rucno unose radari, tako da nije do app nego do stoke nedavno derem od bregane do ljubljane, imaju dva fiksna radara u tom smjeru, neko oznacio sve sto stoji na banderi i okrenuto je prema cesti kao radar, radarbot se ne gasi
To je možda bilo nešto vanredno, zbog loših vremenskih uslova ili nekih radova.
Inače je 100 km/h jer nema potrebe da bude manje, pošto je izlaz iz tunela prema Sarajevu normalan.
Evo ih na Radarbot-u. U oba smjera ....
Ma Radarbot je pun fula, uključujući i ovu.
Ovaj radar prema Sarajevu ne postoji i ne može biti 60 jer piše da je ograničenje 100 (što je i logicno za tunele na AC).
Ovaj prema Bradini još nije u funkciji.
Ima još lažnih fiksnih koji stoje na Radarbotu prema Mostaru, npr. na ulazima u tunel Crnaja kod Ostrosca s obje strane, radar u Celebicima koji odavno nije u funkciji...
prije 15 dana prema SAR od Konjica u Ivanu je bilo 60, sad je 100
Vi sto koristite Waze, unosite li i dijelite li podatke? Kako su ove guzve nesnosne u zadnje vrijeme stalno markiram gdje je guzva, saobracajka ili radar, bukvalno dva klika treba, stalno stojis u mjestu pa i nemas pametnijeg posla.
Jedino sto me nekad iznervira sto mi javi da ima radar kad ga vec prodjem, vjerovatno uneseno kad ga je vec neko prosao pa nije najmjerodavnije.
Treba ljude navuci da koriste sto vise, bolje nego glupave viber grupe.
inflames wrote: ↑30/12/2024 21:48
Vi sto koristite Waze, unosite li i dijelite li podatke? Kako su ove guzve nesnosne u zadnje vrijeme stalno markiram gdje je guzva, saobracajka ili radar, bukvalno dva klika treba, stalno stojis u mjestu pa i nemas pametnijeg posla.
Jedino sto me nekad iznervira sto mi javi da ima radar kad ga vec prodjem, vjerovatno uneseno kad ga je vec neko prosao pa nije najmjerodavnije.
Treba ljude navuci da koriste sto vise, bolje nego glupave viber grupe.
Uglavnom da.
Za radove na putu, kolone, drumske bandite.
Koliko sam upratio, senzore ne stavljaju u trake za lijevo i desno, pa ne bi trebali biljeziti ove prolaske kroz ovu traku, ni brzinu ni crveno. U trakama za pravo bi slikali i prolaz kroz crveno.
Neki dan sam vidio vrhunac ovakvog bezobrazluka i kurcobolje.
Kad otvori zeleno za lijevo skretanje, cesto se moze vidjeti da se neko uvali i skrene iz krajnje lijeve trake (koja je za pravo)
To je postalo nekako ocekivano.
Ali neki dan, lik iz srednje trake tako skrenu lijevo, jer mu je ocigledno bilo puno cekati i ovog u krajnjoj lijevoj.
On zuri jbg. Ko je kriv drugima sto moraju cekati.
Pa ne kaznjava se, nikad nista
Opasnije stvari po 1000x od brzine od 72kmh
Ali jbg nema radara ni kamere za teze prekrsaje
Zato radare dobijamo i da drezdimo u taho i onih par sekundi kada mozes voziti slobodno, i policiju koja prolazi pored ovoga ko muha, boli ih k ko je skrenuo odakle ko se ubacuje nazor i sl
To je ok
Majke mi ljepse se vozilo prije 10-15g. kad su street raceri bili aktuelni. Proleti pored tebe na Yamahi i boli ga qrc odnosno boli te qrc.
Bilo je divljanja ali nije bilo ovoliko sporaca i bezobrazluka na cesti da serbez udjes sa glavne lijevo, blokiras raskrsnicu, parkiras na cesti. Barem meni djeluje da je manje toga bilo.
ucenik1234 wrote: ↑01/01/2025 17:59
Majke mi ljepse se vozilo prije 10-15g. kad su street raceri bili aktuelni. Proleti pored tebe na Yamahi i boli ga qrc odnosno boli te qrc.
Bilo je divljanja ali nije bilo ovoliko sporaca i bezobrazluka na cesti da serbez udjes sa glavne lijevo, blokiras raskrsnicu, parkiras na cesti. Barem meni djeluje da je manje toga bilo.
Boje se ljudi pune hvataju neke putanje u pm, drze volan kao kormilo
ucenik1234 wrote: ↑01/01/2025 17:59
Vozilo se opuštenije (i samim tim bolje, ležernije) jer nije bilo hajdučije na svakih 500 metara (presretač, patrola koja onako bezveze zaustavlja zbog "redovne kontrole", radara).
Što vlast više reda uvodi u saobraćaj, to je u praksi veći haos.
Halcyon wrote: ↑01/01/2025 21:12
Fokus dobrog dijela vozača danas je na saobraćajnoj policiji i radarima, ne na uslovima na cesti.
Zato se na ograničenju 50 vozi i 30, a na trepćuće zeleno se ne prolazi.
Tacno, a pogotovo nakon korone je izrazen talas sporaca i svi u grcu voze (tad su i poredali mnogo radara)
Tad nisam imao polozen, ali citao sam stari ZOBS do 2007. sto je vazio. Da bi izgubio vozacku morao si 50+kmh prekoraciti brzinu van naselja, a 30+ u naselju.
Sad su izjednacili van i u naselju, idiotizam totalni
Naslovnica wrote: ↑01/01/2025 21:27
Ja ne znam gdje vi viđate tu saobraćajnu policiju, makar u Sarajevu?!
Upravo..I generalno u cijeloj državi...nije me zaustavila patrola najmanje 5 godina, prije 15ak godina nisam mogao do Mostara a da me zaustavi. A vozim cca 25k godišnje...
Kod Terex pumpe na entitetskoj liniji, kod Amortizer servisa kad s Vraca ides prema Hotelu Espana, na semaforu kod Djurica/Neskovica, kod AQUE kad se s derneka vracam
Policija nije uopste problem toliki koliki su silni radari i lezeci koji odvaljuju sve zivo
Kod Terex pumpe na entitetskoj liniji, kod Amortizer servisa kad s Vraca ides prema Hotelu Espana, na semaforu kod Djurica/Neskovica, kod AQUE kad se s derneka vracam
Policija nije uopste problem toliki koliki su silni radari i lezeci koji odvaljuju sve zivo
Kod Terex pumpe, kod amortizer servisa i tako tom dionicom, to je RS.
Ja sam više mislio na područje grada Sarajeva.