Ukrajina

drug_profi

#212551 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mishic wrote: 24/12/2024 16:05 A jesu li to Forto, Nikšić i Kifla prešli u SDA? Ili si ti ipak ponešto pobrkao?
Pošto se ne slažeš sa tim da smo nespremni uvučeni u rat upućujem te na one koji su nas tada vodili i pripremali.
Jer očigledno da njima vjeruješ više nego ovim danas.

Komentarom da bih JA trebao obezbjedim spomenutu opremu za Oružane snage pokazuješ samo da nisi u stanju da procesiraš problematiku i da se digneš iznad političkih opredjeljenja.
Dječiji komentar realno.
Vic Rattlehead

#212552 Re: Ukrajina

Post by Vic Rattlehead »

Awakened wrote: 20/12/2024 21:12
drug_profi wrote: 20/12/2024 20:42 Mi smo drzali preko 60% teritorije u tom casu. Mi smo trebali vođu koji nije pizda i koji ce reci zapadnim saveznicima da su duzni da nam daju sansu jer su 3 godine gledali nijemo kako nas kolju.

I ja sam se obradovao miru. Ali bih isto tako nastavio ratovati da je naredjeno i da je onaj ko je morao biti pametniji od mene shvatio sta potpisuje....

I nemoj mi vise Aliju pominjati niti to izdajnicko prezime.
Rado citam tvoje postove, ali se ovdje ne slazem s tobom. Bio sam sudionik i svima nam je bilo preko glave borbe, gladi, nepravde. Do 95. je 90 posto moje orginalne jedinice zavrsilo na Kovacima. Ovih 10 posto je bilo spremno da se ispali. Doveli neke balavce kojima be bih vjerovao da cuvaju strazu na liniji. Svi smo bili presretni kad je potpisano. Sad, sto se nije nakon rata pametno, to je druga stvar.
drug_profi je apsolutno u pravu. iako sam i sam jedva čekao kraj rata i mir, danas odnosno s ove vremenske distance ne dijelim to mišljenje.

jer šta imam s ovim "mirom"? obučenu luđačku košulju, dvije države u "državi", od čega najmalobrojniji narod de facto ima svoj (treći) entitet. bošnjaci i svi ostali probosanski orijentirani (a koji eto nisu bošnjaci) danas žive stanje konstantnog nemira, nepravde i ugnjetavanja uzrokovanog vašingtonom i dejtonom. i svako ko nije bio spreman izdržati još godinu dana rata radi nekog pravednijeg i boljeg mira ne zaslužuje da ima državu i trebao se ispaliti. pogotovo nakon toliko podnesenih žrtava.

a ja sam uvjerenja da rat ne bi ni trajao još godinu, najviše pola godine jer je na drugoj strani bio raspašoj. i samo lud, neposoban čovjek, čovjek koji nije u stanju razmišljati dugoročno o posljedicama svojih odluka i žrtvama koje su podnesene je mogao potpisati ovakav vašington i dejton, bez obzira na pritiske.
1Dante1

#212553 Re: Ukrajina

Post by 1Dante1 »

Aha pametujemo o Ukrajini a ne možemo u svojoj državi nesto uraditi

Potpisu zrlienski vidiš da je Rahat patnja dobra. Malo na kaficu posao, supljiranje i sutra isto. Stas branit
Peacean

#212554 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Ovo počinje ličiti na mad max :-)

Occasionally

#212555 Re: Ukrajina

Post by Occasionally »

apsidejzi wrote: 24/12/2024 12:31
mishic wrote: 24/12/2024 11:43 Istine radi a nikako radi polemike treba imati na umu:

"Čudo bosanskog otpora" je u istinu "čudo" jer je narod pod embargom formirao armiju, pružio otpor, uništio i preoteo ogromne količine opreme i naoružanja i na kraju krenuo u oslobađanje okupirane teritorije a potom u jeku oslobodilačkih operacija zaustavljen radi nakaradne nagodbe "mirovnog plana" zvanog Dejtonski mirovni ugovor.

Taj ugovor naknadno je debelo unakarađen opstrukcijom povratka prognanih ali i drugim opstrukcijama snaga koje su prepoznale da mogu nekažnjeno nastaviti sa provedbom ciljeva i planova zbog kojih su pokrenuli najprije jednu a potom i drugu agresiju.

I opet sve to je bolje od onoga što je Milošević bio izlobirao u velikom dijelu međunarodne zajednice a što je sadržano u projektima i planovima "RAM 1" i "RAM 2".

I samo onaj ko je to zaboravio (slučajno ili namjerno!) može pisati blateći časnu borbu, borce i otpor i ponavljajući bezbroj agresorskih nebuloza, planova, ciljeva i podjele ili prebacivanja krivice za sve pa i agresiju na one koji su bili "otpisani".
Cudo naseg otpora je nije toliko neka nasa karakterna osobina. U svoj nesreci, imali smo srecu da nas je napao najpickastiji narod u historiji covjecanstva. Kad vide da protivnik ima pracku ne smiju napast. Sila su samo kad su 100% sigurni da ovi drugi nemaju nista.
Ako dozvolite kolega da dodam nešto na vaš post.
Da li su ili nisu "najpickastiji" ne znam. Ali da su posvećeni nećemu to je tačno. I tu leži najveća opasnost za Bosnu.
Po mom skromnom uvjerenju, SPC i SANU su nešto što im je usađeno u gen. Da nekoga ne zbune kratice - velika srbija.
U redu, ovo oko SANU je možda malo istorijski kratko za uticaj na gene ali ima i to "Načertanije" iz sredine 19.vijeka pa se može reći.

Bosna tj svi oni koji žive u Bosni i osjećaju je svojom, a time se podrazumjeva samo Bosna a ne tzv RS BiH ili HZ HB, moraju pronaći istu takvu posvećenost. Bez obzira na neke male razlike moramo se uvjek voditi ideji Bosne.

P.S. Kolege s područja Hercegovine ne zamjerite.
Do dolaska Austro Ugarske ova zemlja se zvala Bosna. Ime je prošireno da se udovolji srbima nakon Hercegovačkog ustanka i privole novu vlast.
Maliodmene

#212556 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Istjerase li ih iz Kurska? Sad ce Trump :lol:
drug_profi

#212557 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mishic wrote: 24/12/2024 15:38
drug_profi wrote: 24/12/2024 15:33
pici wrote: 24/12/2024 12:55 Samo treba citati istoriju i uciti iz iste, sve tamo pise natenane. Narodi koji nisu bili spremni za obracun i otpor neprijatelju, bivaju ili asimilirani ili pobijeni tj genocid izvrsen. Nista se nije izmjenilo ni dan danas. Sila boga ne moli. Sve ostalo su floskule i naprdjivanja a ratovi se vode samo zbog pljačke. Prirodna bogatstva, domacinstva, ljudi/robovi itd itd. Rat=Pljačka.
Nema tu puno pameti. Nama treba jedno 100-200 Bradlija, 50-tak Leo2, i nekih 10.000 FPV dronova.
I tu možemo reći da smo relativno spremni.
Pa daj obezbijedi nam to pa da ne bi kao prošli put bili "nespremni uvedeni u rat".
Evo da se nadovezem.
31 milijarda KM je bdp BiH u 2023.
Da smo NATO drzava morali bi 2% toga godisnje potrositi na odbranu.
Nekih 620 miliona. Trenutno za odbranu ide 380 miliona.
Razlika 240 miliona ili u eurima 120 miliona.
Jedan bradli m2a2 kosta malo ispod milion eura, jedan Leo2a6 kosta 6 miliona.
Znaci za 120 miliona eura svake godine 40 bredlija i 10 leoparda kupiti. Za ostalih 20 miliona odrzavanje, municija i dronovi.
Za 5 godina imas vojsku koja te moze zastititi.
Peacean

#212558 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

A hoće li dodik to potpisati?
:run:
Ironmen

#212559 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Peacean wrote: 24/12/2024 20:23 A hoće li dodik to potpisati?
:run:
Nece nikada.
1Dante1

#212560 Re: Ukrajina

Post by 1Dante1 »

Hoce čim Vučko potpiše
drug_profi

#212561 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

I tu se vracamo na 1995.
ketronsd1

#212562 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

drug_profi wrote: 24/12/2024 15:33
pici wrote: 24/12/2024 12:55 Samo treba citati istoriju i uciti iz iste, sve tamo pise natenane. Narodi koji nisu bili spremni za obracun i otpor neprijatelju, bivaju ili asimilirani ili pobijeni tj genocid izvrsen. Nista se nije izmjenilo ni dan danas. Sila boga ne moli. Sve ostalo su floskule i naprdjivanja a ratovi se vode samo zbog pljačke. Prirodna bogatstva, domacinstva, ljudi/robovi itd itd. Rat=Pljačka.
Nema tu puno pameti. Nama treba jedno 100-200 Bradlija, 50-tak Leo2, i nekih 10.000 FPV dronova.
I tu možemo reći da smo relativno spremni.
Kome "nama" drug moj???
1Dante1

#212563 Re: Ukrajina

Post by 1Dante1 »

Nama da protjeramo Srbe ako se neće povinovati. Pajel?

/s
ketronsd1

#212564 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

Moje "nama" je puno dublje nego što ti misliš. Ja mislim da ce drug profi skontati. "Nama" je onaj jedan(nije vrijedan pomena) smjestio da "nama" više nije moguće.
saimidin

#212565 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Hajde to što se ne možemo dogovoriti koje je pravo stanje stvari i šta je bilo a šta nije moguće 92-95 u :bih:

Meni nije nikako jasno zašto se bez ikakve osnove vuku paralele ukrajina i :bih:

Osim okvirne stvari da je na obje izvršena agresija, sve ostalo je niđe veze

Ili kad pođeš od pogrešne pretpostavke zaključci moraju biti pogrešni, nit su početne stavke iste, niti je tok isti, te kako rezultat može biti sličan, nikako

Prestanimo projektirati :bih: na sve i sve na :bih:
melac

#212566 Re: Ukrajina

Post by melac »

drug_profi wrote: 24/12/2024 20:39 I tu se vracamo na 1995.
sah-mat, game over, motaj kablove....hajdmo sad na temu, bubovi, projekcije i sl.
Awakened

#212567 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

Vic Rattlehead wrote: 24/12/2024 17:21
drug_profi wrote: 20/12/2024 20:42 Mi smo drzali preko 60% teritorije u tom casu. Mi smo trebali vođu koji nije pizda i koji ce reci zapadnim saveznicima da su duzni da nam daju sansu jer su 3 godine gledali nijemo kako nas kolju.

I ja sam se obradovao miru. Ali bih isto tako nastavio ratovati da je naredjeno i da je onaj ko je morao biti pametniji od mene shvatio sta potpisuje....

Rado citam tvoje postove, ali se ovdje ne slazem s tobom. Bio sam sudionik i svima nam je bilo preko glave borbe, gladi, nepravde. Do 95. je 90 posto moje orginalne jedinice zavrsilo na Kovacima. Ovih 10 posto je bilo spremno da se ispali. Doveli neke balavce kojima be bih vjerovao da cuvaju strazu na liniji. Svi smo bili presretni kad je potpisano. Sad, sto se nije nakon rata pametno, to je druga stvar.
drug_profi je apsolutno u pravu. iako sam i sam jedva čekao kraj rata i mir, danas odnosno s ove vremenske distance ne dijelim to mišljenje.

jer šta imam s ovim "mirom"? obučenu luđačku košulju, dvije države u "državi", od čega najmalobrojniji narod de facto ima svoj (treći) entitet. bošnjaci i svi ostali probosanski orijentirani (a koji eto nisu bošnjaci) danas žive stanje konstantnog nemira, nepravde i ugnjetavanja uzrokovanog vašingtonom i dejtonom. i svako ko nije bio spreman izdržati još godinu dana rata radi nekog pravednijeg i boljeg mira ne zaslužuje da ima državu i trebao se ispaliti. pogotovo nakon toliko podnesenih žrtava.

a ja sam uvjerenja da rat ne bi ni trajao još godinu, najviše pola godine jer je na drugoj strani bio raspašoj. i samo lud, neposoban čovjek, čovjek koji nije u stanju razmišljati dugoročno o posljedicama svojih odluka i žrtvama koje su podnesene je mogao potpisati ovakav vašington i dejton, bez obzira na pritiske.
[/quoted

Pa cekaj, sam kazes da si tada zelio potpis, ali da ti se vremenom misljenje promijenilo. Pa i Alija je potpisivao 1995. tako da mu ne mozes suditi iz danasnje perspektive. Jbt, lako je biti general 30 godina poslije bitke. Nije imao magicnu kuglu da zna da ce izdajnici, medju kojima je i njegov sin, rasprodati drzavu.
Awakened

#212568 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

Awakened

#212569 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

Awakened wrote: 25/12/2024 02:11

Pa cekaj, sam kazes da si tada zelio potpis, ali da ti se vremenom misljenje promijenilo. Pa i Alija je potpisivao 1995. tako da mu ne mozes suditi iz danasnje perspektive. Jbt, lako je biti general 30 godina poslije bitke. Nije imao magicnu kuglu da zna da ce izdajnici, medju kojima je i njegov sin, rasprodati drzavu.
biske

#212570 Re: Ukrajina

Post by biske »

Peacean

#212571 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#212572 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

bice vatre i ognja po russistima
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#212573 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ovo danas, za Ukrajinu, ne izgleda nikako dobro.

Jebajiga... Nadati se je boljem.

*Nije mi jasno. Imaju otvorene Zapadne granice i da traže, mole, plaćaju šta ima treba... a ponašaju se... eto podataka kakko.

KOJI IM JE KURAC, ili ja trebam malo odmorit i reći - Boli me više kurac!
Spoiler
Show
Ne marim da pijem, al' sam pijan često.
U graji, bez druga, sam, kraj pune čaše.
Zaboravim zemlju, zaboravim mesto
Na kome se jadi i poroci zbraše.

Ne marim da pijem. Al' kad priđe tako
Svet mojih radosti, umoren, i moli
Za mir, za spasenje, za smrt ili pak`o,
Ja se svemu smejem pa me sve i boli.

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,
Ceo jedan život, i njime se kreće;
Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,
Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

I ja žalim sebe. Meni nije dano,
Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi,
Oči plave, tople kao leto rano,
Život u svetlosti bez mraka i studi.

I želeći da se zaklonim od srama,
Pijem, i zaželim da sam pijan dovek;
Tad ne vidim porok, društvo gde je čama,
Tad ne vidim ni stid što sam i ja čovek.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=PBCMqj67XGE&
Peacean

#212574 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Crvene_brigade

#212575 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Još jedan Putinov fašista završava svoju karijeru...

Prvo zvanično i javno priznanje o broju ranjenih agresora i fašista...

Post Reply