Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vjeshalica

#49226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Mehemed wrote: 18/12/2024 07:39
Ateista wrote: 17/12/2024 23:28 Nema to veze sa krivicom u udesu sto je jedan vozio sinama a drugi vozio gdje nije dozvoljeno. Oba mogu dobiti kazne za te prekrsaje (iako nisam cuo da je iko kod nas dobio kaznu za voznju sinama) ali za krivicu kod udesa se gleda sta je izazvalo udes, u ovom slucaju vjerovatno da je kamion kriv jer je skrenuo u traku gdje je bilo vozilo i to je jedino bitno za krivicu.
Kako onda to ide ako je jedno vozilo parkirano na trotoaru(takvih slučajeva u Sarajevu koliko hoćeš), a drugo prilikom prolaska kolovozom zakači to vozilo koje je parkirano na trotoaru(na mjestu gdje je to zabranjeno), je li to znači da je kriv ovaj koji ga je zakačio iako je uredno vozio kolovozom a ovaj drugi će samo platiti kaznu za parkiranje na trotoaru i neće biti odgovoran za tu saobraćajnu nezgodu?
Dobices kaznu za "radnju vozilom u saobracaju", dokazat ce ti da si ga mogao izbjeci. Ali treba imati na umu da nije svaki dogadjaj isti i da ne mozes primjenjivati zakon univerzalno. Ja sam neki dan umalo lika odalamila na Shvrakinom stajalistu jer je ispalio vrata pola metra od mog auta. Osim da mu vrata osisam mogla sam mu i nogu odvaliti....to su ti situacije gdje nemas prostora da ucinis nesto i izbjegnes udes.

Ovdje znam za slucaj gdje je lik vozio prebrzo, i udario u motokultivator neregistrovan koji se ukljucivao sa livade na cestu i da crnjak bude isprevrto se,auto zdrobljeno. Vozac motokultivatora dobio kaznu za neregistrovano vozilo i oduzimanje prvenstva, a ovaj sa autom nista. Po razmjerama stete se vidjelo da je brza voznja bila. Konstatacija na uvidjaju je bila da je nedokazivo koliko je vozio, i da se kultivator nije smio uopce nalaziti neregisteovan na putu. Kraj price. Sreca samo da nije niko poginuo.
Laplace

#49227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zigson wrote: 17/12/2024 21:56
Mehemed wrote: 17/12/2024 21:43 Izgleda 50/50, obojica krivi, jedan vozio šinama a drugi vozio teretno vozilo u dijelu grada gdje to nije dozvoljeno.
Možda ima dozvolu, ali sumnjam, svi prehrambeni artikli se dostavljaju sa solo kamionima ili eventualno većim kombijima do 7.5t, a da dobije dozvolu za prevoz nečeg drugog to teško.
Ovo je tandem, solo kamion s dodatnom prikolicom.
Nije ovo obostrana, on moooozda dobije kaznu za voznju po sinama, ali sto se udesa tice krivica kamiona 100%.
Sta da je u tramvaj udario ili u taxi bila bi opet obostrana?
A možda je auto bio parkiran. :D
Trappist

#49228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Trappist »

Sta je ovo novi fazon parkiranja u kruznom toku ili pred ulaz? Jutros dva auta sva 4 i parkirala pred kruzni tok kod grasa, a to cesto vidim i kod onog novog prema fisu.
ZoomZoomKiwi

#49229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Nije to parkiranje, i ne znam u čemu je problem kad su upaljena sva četiri žmigavca.

Po pravilu struke nisi ih trebao ni vidjeti. :lol:
noviclan

#49230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Trappist wrote: 18/12/2024 10:01 Sta je ovo novi fazon parkiranja u kruznom toku ili pred ulaz? Jutros dva auta sva 4 i parkirala pred kruzni tok kod grasa, a to cesto vidim i kod onog novog prema fisu.
Ma to he do pet minuta, jbg nije parkiranje samo zaustavljanje
Naslovnica

#49231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 18/12/2024 09:43
Naslovnica wrote: 18/12/2024 07:41
noviclan wrote: 18/12/2024 03:01

Jeveni drot na bentbasi ga je trebao okrenuti na tranzit, znaci patrola i okreci pogrijesio covjek jbg kazna 40 i zdravo ali ne mozes kroz grad ako nije sudar na tranzitu cao
A patrola na Bentbaši stoji 24/7 i samo čeka da naiđe kamion da bi ga okrenuo?
Ima znak to je jedno
I vjeruj sve ijedan ima u kamionu navigacije boli glava i zna dobro da je trebao tranzitom da ide
Nego osini po prasini
Ma jasno ba, sve stoji. :thumbup:
Vego sam se ja osvrnuo na "jeveni drot".
Naslovnica

#49232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

noviclan wrote: 18/12/2024 10:06
Trappist wrote: 18/12/2024 10:01 Sta je ovo novi fazon parkiranja u kruznom toku ili pred ulaz? Jutros dva auta sva 4 i parkirala pred kruzni tok kod grasa, a to cesto vidim i kod onog novog prema fisu.
Ma to he do pet minuta, jbg nije parkiranje samo zaustavljanje
Upravo tako.
Nema znaka zabranjeno parkiranje i zaustavljanje
Štae spooorno
nepass1

#49233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Dvije su trake, moze se obici, vidio od drugih pa i on i tako. Policija nista svakako
Laplace

#49234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ovim putem se izvinjavam svima koji su sinoć vozili iza mene na relaciji od Hotonja do Kobilje Glave.

Naime, ispred mene je vozio neki bijeli kombi, ali tako da je samo bilo pitanje kad će se sudariti a ne da li će. Prvo je od kružnog toka kod Unis-Pretis, na pravcu ka skretanju za Bingo, bez ikakvog razloga prešao na suprotnu traku (ponavljam: na pravcu) i zauzeo najmanje metar iste. Nekim čudom su vozila iz suprotnog smjera uspjeli izbjeći sudar, valjda zato što je tu bilo autobusko stajalište pa su imali gdje pobjeći. Nešto kasnije je na krivini toliko prešao na suprotnu traku da su mu jedino desni točkovi ostali na njegovoj. Nije peglanje krivine nego je u desnoj krivini prešao na lijevu stranu.

Ja sam usporio i vozio na velikom odstojanju, nekih pedesetak metara. Čak i na semaforu sam stao dvadesetak metara iza.

Nije do guma niti mi je problem bio voziti brže, nego nisam htio da budem učesnik u sudaru koji samo što se nije desio. Zamisli da mu je naišlo vozilo kad je bio skoro cijelom širinom u kontra traci u krivini. Ili ne bi stigao da se vrati ili bi u pokušaju proklizao i pokupio čovjeka.

I zamisli, vraćaš se sa posla, čeka te porodica, i onda te ni krivog ni dužnog pokupi idiot koji nije u stanju da se drži svoje trake ili tipka poruke ili bogzna šta radi.
zigson

#49235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Sve najgore za blokirace raskrsnica u usta im se naserem i na onaj teleci pogled pravo
noviclan

#49236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

zigson wrote: 20/12/2024 16:43 Sve najgore za blokirace raskrsnica u usta im se naserem i na onaj teleci pogled pravo
Ma ja ba supci, pa ostavi malo u mozgu da se moze neko provuci
Laplace

#49237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Što je još ljepše, ja na glavnoj vidim da je raskrsnica blokirana i ne krećem na zelenom očekujući da će se do sljedećeg zelenog to raščistiti. Ali, ne lipši, magarče! Ovi sa sporednih uredno uđu i na sljedećem mojem zelenom imam istu situaciju. I onda skontam dabih tako mogao do sutra čekati a ne bih dočekao priliku da normalno prođem raskrsnicu.
Mehemed
Vozim: automobil

#49238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mehemed »

zigson wrote: 20/12/2024 16:43 Sve najgore za blokirace raskrsnica u usta im se naserem i na onaj teleci pogled pravo
Kazna za to samo 50KM, a posljednji put policija napisala kaznu za to možda 1997e, ako i tada. Mogu takvih kazni napisati svaki dan na desetine, samo na jednoj raskrsnici.
Laplace wrote: 20/12/2024 19:06 Što je još ljepše, ja na glavnoj vidim da je raskrsnica blokirana i ne krećem na zelenom očekujući da će se do sljedećeg zelenog to raščistiti. Ali, ne lipši, magarče! Ovi sa sporednih uredno uđu i na sljedećem mojem zelenom imam istu situaciju. I onda skontam dabih tako mogao do sutra čekati a ne bih dočekao priliku da normalno prođem raskrsnicu.
I kada su svi stoka onda moraš i ti tako jer drukčije ne možeš proći zbog stoke. Ja sviram takvim, pokazujem i govorim povišenim glasom da ne smiju blokirati raskrsnicu, i standardno samo gledaju kao tele u šarena vrata, kao nije im jasno u čemu je problem.
Ateista

#49239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

U subotu se vracam sa Bjelasnice, cesta sasvim OK i dobro ociscena, nema ni snijega ni poledice, neko u 308-ici vozi bukvalno uzmedju 20 i 30 na sat. Najgore sto do kruznog toga izmedju Bjelasnice i Igmana nema nikakvog mjesta za sigurno preticanje. Sreca u nesreci je sto je izmedju mene i tog auta bilo samo jos par auta, gledam u retrovizor napravila se vec ogromna kolona, da sam krenuo 5 minuta kasnije to bi bila katastrofa, pitanje je da li bih uspio ispestizati kolonu jer bi se nabralo bar 50 auta. Ne mogu da shvati kako neko moze onako voziti, pa i da su ljetne gume bile ono je previse.
kakaljin

#49240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Ateista wrote: 23/12/2024 09:33 U subotu se vracam sa Bjelasnice, cesta sasvim OK i dobro ociscena, nema ni snijega ni poledice, neko u 308-ici vozi bukvalno uzmedju 20 i 30 na sat. Najgore sto do kruznog toga izmedju Bjelasnice i Igmana nema nikakvog mjesta za sigurno preticanje. Sreca u nesreci je sto je izmedju mene i tog auta bilo samo jos par auta, gledam u retrovizor napravila se vec ogromna kolona, da sam krenuo 5 minuta kasnije to bi bila katastrofa, pitanje je da li bih uspio ispestizati kolonu jer bi se nabralo bar 50 auta. Ne mogu da shvati kako neko moze onako voziti, pa i da su ljetne gume bile ono je previse.
Ljudi se boje voziti a hoce da voze i onda naprave problem sebi i drugima i dovode svoj zivot u opasnost i tudji jer svako normalan nebi tako vozio i ne bi ocekivao takvu voznju.

Da policija kaznjava takve bio bi puno bolji saobracaj jer bi taj nakon jedne kazne rekao sebi ili da se poravim sa voznjom ili necu voziti auto nikako jer se bojim.
Mehemed
Vozim: automobil

#49241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mehemed »

Sinoć neki klošar sa Passatom B7. Dok sam dočekao zeleno ubio me sa ovim smećem, uživo je duplo gore nego na fotografiji, a kratka su bila. Duga i ne bliješte ovoliko.

Image

Treba uvesti istu kaznu za ovakve klošare, vozi auto od 13-20 hiljada KM i ubaci sijalice od 12KM koje ubijaju sve iz suprotnog smjera.

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /140811031
Zombi_Rex

#49242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zombi_Rex »

Mehemed wrote: 23/12/2024 14:31 Sinoć neki klošar sa Passatom B7. Dok sam dočekao zeleno ubio me sa ovim smećem, uživo je duplo gore nego na fotografiji, a kratka su bila. Duga i ne bliješte ovoliko.

Image

Treba uvesti istu kaznu za ovakve klošare, vozi auto od 13-20 hiljada KM i ubaci sijalice od 12KM koje ubijaju sve iz suprotnog smjera.

Tehnički pregledi, kod nas prolaze tehnički sa plavim zelenim i zutim sijalicama bez problema, after market neke sijalice sa nekim hladnjacima

Na tehnickim sve što nije original fabrika treba obarati
Zombi_Rex

#49243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zombi_Rex »

Koliko je ko dzubre vidi se je li doticni očistio snijeg sa krova ili ne, a za kamiondzije ima posebno mjesto u dzehenmu zbog ne ciscenja snijeha sa krova kamiona.
vjeshalica

#49244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Mehemed wrote: 23/12/2024 14:31 Sinoć neki klošar sa Passatom B7. Dok sam dočekao zeleno ubio me sa ovim smećem, uživo je duplo gore nego na fotografiji, a kratka su bila. Duga i ne bliješte ovoliko.

Image

Svako drugo auto ima seljone i sljasti seljacki
semirsar

#49245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Zombi_Rex wrote: 23/12/2024 18:10 Koliko je ko dzubre vidi se je li doticni očistio snijeg sa krova ili ne, a za kamiondzije ima posebno mjesto u dzehenmu zbog ne ciscenja snijeha sa krova kamiona.
aj dobro snijeg, ali kad se nakupi led i lola ga namota iz ulice, ubi sve oko sebe... :twisted:
nagibSA

#49246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nagibSA »

Bitno da su bijeli farovi i mocno izgledaju, a da li se sta vidi nebitno. :-D Lakse kupiti sijalicu od 12maraka nego far od par stotina.

Barem da se kupe sijalice koje valjaju, pa nosi ga djavo...
kabal1337

#49247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

vjeshalica wrote: 23/12/2024 18:12

Image

Svako drugo auto ima seljone i sljasti seljacki
ovo su ona led sranja. Otkako se led pojavio, voznja po noci polahko postaje neposnosljiva
last mohicans

#49248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

kakaljin wrote: 23/12/2024 11:51
Ateista wrote: 23/12/2024 09:33 U subotu se vracam sa Bjelasnice, cesta sasvim OK i dobro ociscena, nema ni snijega ni poledice, neko u 308-ici vozi bukvalno uzmedju 20 i 30 na sat. Najgore sto do kruznog toga izmedju Bjelasnice i Igmana nema nikakvog mjesta za sigurno preticanje. Sreca u nesreci je sto je izmedju mene i tog auta bilo samo jos par auta, gledam u retrovizor napravila se vec ogromna kolona, da sam krenuo 5 minuta kasnije to bi bila katastrofa, pitanje je da li bih uspio ispestizati kolonu jer bi se nabralo bar 50 auta. Ne mogu da shvati kako neko moze onako voziti, pa i da su ljetne gume bile ono je previse.
Ljudi se boje voziti a hoce da voze i onda naprave problem sebi i drugima i dovode svoj zivot u opasnost i tudji jer svako normalan nebi tako vozio i ne bi ocekivao takvu voznju.

Da policija kaznjava takve bio bi puno bolji saobracaj jer bi taj nakon jedne kazne rekao sebi ili da se poravim sa voznjom ili necu voziti auto nikako jer se bojim.
Tačno, danas po gradu, desetine, ako ne i stotine takvih. Gusla, odstojanje 100 metara i 30-40, cesta vlažna sa malo snijega. Kao da nema guma uopće, ili ne vjeruje svojim all season gumama, reakcije ko u mrtva konja.
Logovan

#49249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Image

Kako mene nerviraju ovakvi ljudi, kako mi idu na kurac.
Neki dan se baš iznervirah u sekundi. Iza mene se pojavi isti ovakav, ako ne i gori, ma ubija sa svjetlima. Sreća pa se ubrzo stvorio prostor ispred mene, ubrzao i odmakao od debila.
Zombi_Rex

#49250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zombi_Rex »

Logovan wrote: 23/12/2024 20:02

Image

Kako mene nerviraju ovakvi ljudi, kako mi idu na kurac.
Neki dan se baš iznervirah u sekundi. Iza mene se pojavi isti ovakav, ako ne i gori, ma ubija sa svjetlima. Sreća pa se ubrzo stvorio prostor ispred mene, ubrzao i odmakao od debila.
Nije on kriv, do tebe je što nemaš auto sa automatskim zatamnjivanjem unutrasnjeg i vanjskih retrovizora :D
Post Reply