Naša stranka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2451 Re: Naša stranka
Trola Debelin Dzo bolan
-
DebelinJoe
#2452 Re: Naša stranka
Hajd sad reci da je Forto "demokrata"?
Nije.
Kad su poslije izbora 2012. napravili čistku u stranci i izbacili mene i par stotina članova, pod optužbom da nismo dovoljno dobri da budemo članovi NS i Peđa i Forto su šutili i govorili da je tako kako jeste i da se tu ne može mnogo uraditi, nego eto kada se slegne situacija da se ponovo učlanimo u stranku. Denis Gratz nas je izbacio, tada je bio dobar i FGR.
Pogledajte kandidatske liste NS za izbore 2012. Gdje su ti ljudi danas?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2453 Re: Naša stranka
Kao Sarajlija na privremenom radu u ZeniciDebelinJoe wrote: ↑17/12/2024 22:00Hajd sad reci da je Forto "demokrata"?
Nije.
Kad su poslije izbora 2012. napravili čistku u stranci i izbacili mene i par stotina članova, pod optužbom da nismo dovoljno dobri da budemo članovi NS i Peđa i Forto su šutili i govorili da je tako kako jeste i da se tu ne može mnogo uraditi, nego eto kada se slegne situacija da se ponovo učlanimo u stranku. Denis Gratz nas je izbacio, tada je bio dobar i FGR.
-
DebelinJoe
#2454 Re: Naša stranka
Šta fali nama Sarajlijama na privremenom radu u Zenici? Možda jednog dana osnujemo i konzulat Republike Sarajevo u Zenici, nikad se ne zna. Btw, Nekad sretnem Sanju Renić, pozdravimo se, pita otkud ja tu u Zenici, kažem da sam na privremenom radu u ZDK, pa kukamo kako NS nije što je bila._BataZiv_0809 wrote: ↑17/12/2024 22:03Kao Sarajlija na privremenom radu u ZeniciDebelinJoe wrote: ↑17/12/2024 22:00Hajd sad reci da je Forto "demokrata"?
Nije.
Ekipa iz glavnog štaba NS za Sanju kaže da je glupa krava i da se popišaju i na nju i one koji su joj ostali lojalni.
-
zippoo87
#2455 Re: Naša stranka
Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
Mislim da Fortu treba sto prije mijenjati na mjestu predsjednika stranke. Dok nije prekasno.
Pedja,iako je previse umjeren za moj ukus je bio bolja opcija a Gratz je bio najdinamicniji predsjednik NSa do sada...ali jbga,previse na njega uticaj ima Albin Zuhric,lijevo krilo SDA i trojanski konj SDA,koji je sabotirao NS iznutra,dok je bio sekretar stranke.
Sada je povukao Gratza u DF sa sobom .
Mislim da Fortu treba sto prije mijenjati na mjestu predsjednika stranke. Dok nije prekasno.
Pedja,iako je previse umjeren za moj ukus je bio bolja opcija a Gratz je bio najdinamicniji predsjednik NSa do sada...ali jbga,previse na njega uticaj ima Albin Zuhric,lijevo krilo SDA i trojanski konj SDA,koji je sabotirao NS iznutra,dok je bio sekretar stranke.
-
Hakiz
#2456 Re: Naša stranka
Zar nije Zuhriću seks došao glave?zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 22:56 Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2457 Re: Naša stranka
Topom ću te gađat', moja mala
Vidim li te da si s drugim stala
(Hej! Hej!)
(Hej! Hej! Hej!)
Kupit ću si top, kad-tad, kad-tad
I onda bit ću tvoj, kad-tad, kad-tad
Za dan-dva, možda tri
Možda pet, možda sto, ne znam broj
Ali znam da bit ću tvoj
Ali znam da bit ću tvoj
Kupit ću si tenk, kad-tad, kad-tad
Da te vozim njim, kad-tad, kad-tad
Za dan-dva, možda tri
Ali znam da bit ću tvoj
Ali znam da bit ću tvoj
Dat ću ti neba za sve
Dat ću ti ljubav i sne
Kad budem tvoj, kad budem tvoj
Kupit ću si tenk, kad-tad, kad-tad
Da te vozim njim, kad-tad, kad-tad
Za dan-dva, možda tri
Ali znam da bit ću tvoj
Ali znam da bit ću tvoj
Dat ću ti neba za sve
Dat ću ti ljubav i sne
Kad budem tvoj, kad budem tvoj
(Hej! Hej!)
(Hej! Hej! Hej!)
Kupit ću si top, kad-tad, kad-tad
I onda bit ću tvoj, kad-tad, kad-tad
Za dan-dva, možda tri
Ali znam da bit ću tvoj
Ali znam da bit ću tvoj
Za dan-dva, možda tri
Ali znam da bit ću tvoj
Ali znam da bit ću tvoj
(Bit ću tvoj, bit ću tvoj, bit ću tvoj)
Za dan-dva, možda tri
Ali znam da bit ću tvoj (bit ću tvoj)
Ali znam da bit ću tvoj
- Haris.ba
#2458 Re: Naša stranka
Posto mi je ostala zapamcena ona vratolomija iz zakona o vstv i Fortina izjava o tome da ce se do kraja godine donijeti zakon po eu pravilima, dokle se doslo sa zakonom?
-
DebelinJoe
#2459 Re: Naša stranka
Sex, našostranački problem broj jedanHakiz wrote: ↑17/12/2024 23:47Zar nije Zuhriću seks došao glave?zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 22:56 Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
https://** No links **.ba/clanak/164057/velika-lj ... se-stranke
Uh kako je bio hit...Svašta je tu bilo, orgije se spominjale, pa gospođa D.D., danas advokat, pa izvjesna gospoda AK. Ima zanimljivih upisa i insajderskih informacija na sada zaključaoj temi o NS, period ljeto 2017.
Sex nikada nije bio taboo u NS, ni za LGBT ni za hetero krilo stranke. Ima trenutno jedan pastuh koji se kreće centralom Naše stranke, rado i često opšti da starijim i udatim članicama stranke. Ne treba zamjeriti, sve je to za ljude, pa ja tako podržavam ideju da stranački pastuHi karaju stranačke gospođe i funkcionerke.
Sa Albinom sam se dobro slagao u stranci, ne znam koji mu klinac bi da pređe u DF i radovao bih se se vrati u NS, pa i da bude njen President. Niko ne moze biti gori od Forte.
-
Hakiz
#2460 Re: Naša stranka
Ako se sjeća bila je njegova prevara Sabinine prijateljice, pa ga je Sabina liferovala.DebelinJoe wrote: ↑18/12/2024 11:53Sex, našostranački problem broj jedanHakiz wrote: ↑17/12/2024 23:47Zar nije Zuhriću seks došao glave?zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 22:56 Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
https://** No links **.ba/clanak/164057/velika-ljubavna-afera-izazvala-kadrovski-sukob-unutar-nase-stranke
Uh kako je bio hit...Svašta je tu bilo, orgije se spominjale, pa gospođa D.D., danas advokat, pa izvjesna gospoda AK. Ima zanimljivih upisa i insajderskih informacija na sada zaključaoj temi o NS, period ljeto 2017.
Sex nikada nije bio taboo u NS, ni za LGBT ni za hetero krilo stranke. Ima trenutno jedan pastuh koji se kreće centralom Naše stranke, rado i često opšti da starijim i udatim članicama stranke. Ne treba zamjeriti, sve je to za ljude, pa ja tako podržavam ideju da stranački pastuHi karaju stranačke gospođe i funkcionerke.
Sa Albinom sam se dobro slagao u stranci, ne znam koji mu klinac bi da pređe u DF i radovao bih se se vrati u NS, pa i da bude njen President. Niko ne moze biti gori od Forte.
U to slučaju bi većina otišla u stranku iz koje mogu da se svete onoj iz koje su izbačeni. Normalna, očekivana ljudska reakcija.
- JoseMujica
#2461 Re: Naša stranka
ovo je najpozitivnija priča o ovoj sranciDebelinJoe wrote: ↑18/12/2024 11:53Sex, našostranački problem broj jedanHakiz wrote: ↑17/12/2024 23:47Zar nije Zuhriću seks došao glave?zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 22:56 Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
https://** No links **.ba/clanak/164057/velika-ljubavna-afera-izazvala-kadrovski-sukob-unutar-nase-stranke
- Styling
#2462 Re: Naša stranka
Ih, u ovom clanku svasta nesto pise, ali ne pise ko je s kim. Kljucne informacije izostavljeneDebelinJoe wrote: ↑18/12/2024 11:53Sex, našostranački problem broj jedanHakiz wrote: ↑17/12/2024 23:47Zar nije Zuhriću seks došao glave?zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 22:56 Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
-
zippoo87
#2463 Re: Naša stranka
Gluho i coravo bilo...gdje ces Zuhrica porediti sa bilo kim iole ozbiljnim.DebelinJoe wrote: ↑18/12/2024 11:53Sex, našostranački problem broj jedanHakiz wrote: ↑17/12/2024 23:47Zar nije Zuhriću seks došao glave?zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 22:56 Slazem se da su neki ljudi otjerani ili pusteni niz vodu samo zato sto su razmisljali svojom glavom a ne glavom 2-3 osobe u NSu.
Obicni oportunista ...upoznao sam ga i ja ...ljigavac i karijerista.
Zuhric ne moze ni Forti cipele ocistiti a kamoli kome drugom.
Ali eto,neka ga sada u drugoj stranci...ako popravi stanje 1% na bolje,uspio je i dobar je. Kolateralna steta tu je Denis Gratz,koji je najvise radio i davao sebe za NS od svih i prije i poslije njega.
-
DebelinJoe
#2464 Re: Naša stranka
Kaže da je generalni sekretar kriv.Damir Nikšić: Naša stranka je propala ko žeton
Google, pliz
Evo i genseka
https://www.nasastranka.ba/bs/gensek
Isti Neka Nikšić, jest ocaaam.

U CV mu stoji da je bio statista u Kuduzu.
- JoseMujica
#2465 Re: Naša stranka
pa đe ćete na Cucu!?
-
DebelinJoe
#2466 Re: Naša stranka
Šta bi sa legendarnom Radom Sukarom? Google mi kaže radi u nekom call centru. Tužno.
https://avaz.ba/vijesti/bih/662321/have ... oj-stranci
Naprimjer, kada je Bojana Bajića na čelu Naše stranke naslijedio Dennis Gratz, bilo je sasvim normalno da sam izabere svoje saradnike (na što ga je Statut ovlašćivao), pa je Radu Sukaru na mjestu generalnog sekretara zamijenio njegov dobar prijatelj Albin Zuhrić. No kada je Gratza naslijedio Kojović, on nije htio da postupi na isti način, te je Zuhrić ostao na funkciji. I kada se domalo pokazala nespojivost karaktera i političkih kultura pa je Kojović ipak htio da zamijeni Zuhrića, Gratz je pokušao da izvede unutarpartijski udar. Javljali su se, tako, godinama neaktivni članovi s pitanjem “šta je Zuhrić skrivio i zašto ga se smjenjuje”, iako niko nije u svoje vrijeme pitao “šta je skrivila Rada Sukara”. I Kojović, koji zapravo u početku nije htio autoritarno da postupi, optužen je za autoritarizam.
-
zippoo87
#2467 Re: Naša stranka
Rada Sukara je spasila stranku od gasenja,jer nije bilo para i bilo je dugovanja u stotinama hiljada KM. Bio jeu to ukljucen tada i Zuhric a i Gratz a kada je Gratz postao predsjednik,postavio je druga Zuhru najblize sebi,za sekretara stranke.DebelinJoe wrote: ↑19/12/2024 16:35Šta bi sa legendarnom Radom Sukarom? Google mi kaže radi u nekom call centru. Tužno.
https://avaz.ba/vijesti/bih/662321/have ... oj-stranci
Naprimjer, kada je Bojana Bajića na čelu Naše stranke naslijedio Dennis Gratz, bilo je sasvim normalno da sam izabere svoje saradnike (na što ga je Statut ovlašćivao), pa je Radu Sukaru na mjestu generalnog sekretara zamijenio njegov dobar prijatelj Albin Zuhrić. No kada je Gratza naslijedio Kojović, on nije htio da postupi na isti način, te je Zuhrić ostao na funkciji. I kada se domalo pokazala nespojivost karaktera i političkih kultura pa je Kojović ipak htio da zamijeni Zuhrića, Gratz je pokušao da izvede unutarpartijski udar. Javljali su se, tako, godinama neaktivni članovi s pitanjem “šta je Zuhrić skrivio i zašto ga se smjenjuje”, iako niko nije u svoje vrijeme pitao “šta je skrivila Rada Sukara”. I Kojović, koji zapravo u početku nije htio autoritarno da postupi, optužen je za autoritarizam.
A sto se teksta Haverica tice,slazem se sa svime sto je napisao o Pedji...Pedja je predobar covjek za BH podlo tlo. I mnogo puta je zvog toga licno stradao.
Ja sam stava da bi trebalo razmisliti o tome da se Kojovic vrati za predsjednika stranke,jer ne vidim nikog boljeg od njega za ovu funkciju.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2468 Re: Naša stranka
Frajer zbris'o u Tursku s listama i javio se Hadžifejzoviću u dnevnik.
Kao Murat Šabanović
Tarik Haverić je jedan od rijetkih istinskih intelektualaca u Bosni i Hercegovini
-
zippoo87
#2469 Re: Naša stranka
Haha Damir je legenda,uvijek bio i uvijek otvoreno kazuhe.DebelinJoe wrote: ↑18/12/2024 22:06
Kaže da je generalni sekretar kriv.Damir Nikšić: Naša stranka je propala ko žeton
Google, pliz
Evo i genseka
https://www.nasastranka.ba/bs/gensek
Isti Neka Nikšić, jest ocaaam.
U CV mu stoji da je bio statista u Kuduzu.
Ja iskreno nemam pojma ko je ovaj debil sekretar,prvi put vidim ovog lika na slici ovdje i sta je on sebi umislio.
Vidis mu na faci da nije cist frajer u glavi.
Ako Damir kaze da je lik pajser,ja mu vjerujem i podrska za izbacivanje ovog lika.
Gdje su ga samo nasli,tj. ko li je njega izlobirao unutar stranke ??
- JoseMujica
#2470 Re: Naša stranka
Tarik zato i nije u politiciteskeredzic_22 wrote: ↑19/12/2024 20:17Frajer zbris'o u Tursku s listama i javio se Hadžifejzoviću u dnevnik.
Kao Murat Šabanović![]()
Tarik Haverić je jedan od rijetkih istinskih intelektualaca u Bosni i Hercegovini![]()
prema onome što sam čuo tri čovjeka su autori onog pisma medijima
-
DebelinJoe
#2471 Re: Naša stranka
Peđa je negdje rekao da je to pismo napisala odbrana Bojana Bošnjaka.JoseMujica wrote: ↑19/12/2024 22:21Tarik zato i nije u politiciteskeredzic_22 wrote: ↑19/12/2024 20:17Frajer zbris'o u Tursku s listama i javio se Hadžifejzoviću u dnevnik.
Kao Murat Šabanović![]()
Tarik Haverić je jedan od rijetkih istinskih intelektualaca u Bosni i Hercegovini![]()
Predrag Kojović, funkcioner Naše stranke, njen bivši predsjednik i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ustvrdio je tokom gostovanja na N1 da je sporni "interni dopis" medijima iz Naše stranke u vezi sa izvještavanjem o pritvorenom ministru Bojanu Bošnjaku nastao na inicijativu njegovih advokata.
Kojović je priznao da je i sam učestvovao u kreiranju tog dopisa te da su reakcije novinarske zajednice i javnosti bile potpuno opravdane.
- Kao bivši novinar, i ja i Duška Jurišić, neko ko se jako borio protiv Zakona o kleveti koji je usvojen u RS-u, moram priznati i ja sam učestvovao... Jesam znao za pismo i čak sam se složio da ide kad mi je u tom trenutku došlo pitanje, bez puno vremena da razmislim o tome i rekao sam: "Meni je ovo OK". Prihvatam odgovornost. Mislim da je bila greška - rekao je Kojović.
- JoseMujica
#2472 Re: Naša stranka
Bošnjakov advokat je tek jedan od te trojice i njegovu ulogu tu sasvim razumijem jer je plaćen da radi za svog klijentaDebelinJoe wrote: ↑19/12/2024 22:27Peđa je negdje rekao da je to pismo napisala odbrana Bojana Bošnjaka.JoseMujica wrote: ↑19/12/2024 22:21Tarik zato i nije u politiciteskeredzic_22 wrote: ↑19/12/2024 20:17
Frajer zbris'o u Tursku s listama i javio se Hadžifejzoviću u dnevnik.
Kao Murat Šabanović![]()
Predrag Kojović, funkcioner Naše stranke, njen bivši predsjednik i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ustvrdio je tokom gostovanja na N1 da je sporni "interni dopis" medijima iz Naše stranke u vezi sa izvještavanjem o pritvorenom ministru Bojanu Bošnjaku nastao na inicijativu njegovih advokata.
Kojović je priznao da je i sam učestvovao u kreiranju tog dopisa te da su reakcije novinarske zajednice i javnosti bile potpuno opravdane.
- Kao bivši novinar, i ja i Duška Jurišić, neko ko se jako borio protiv Zakona o kleveti koji je usvojen u RS-u, moram priznati i ja sam učestvovao... Jesam znao za pismo i čak sam se složio da ide kad mi je u tom trenutku došlo pitanje, bez puno vremena da razmislim o tome i rekao sam: "Meni je ovo OK". Prihvatam odgovornost. Mislim da je bila greška - rekao je Kojović.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2473 Re: Naša stranka
Zato je Cuco "amnestiran".JoseMujica wrote: ↑19/12/2024 22:21Tarik zato i nije u politiciSpoilerShowteskeredzic_22 wrote: ↑19/12/2024 20:17Frajer zbris'o u Tursku s listama i javio se Hadžifejzoviću u dnevnik.
Kao Murat Šabanović![]()
Takvi su potrebni jer su korisni.
A Nikšić koji ga proziva - ublehar.
S instagrama na kantonalnih 3500 netto.
Još ako zakači neku komisiju ili neki dom - puna šaka.
KOJA JE KORIST , OPŠTA I JAVNA OD SVIH SILNIH PROMOTERA VLASTITOG NIČEGA kad TVSA upali kamere , svih 35 u toj skupštini sa vladom i službama ?
Koji smo odron , zamisli da smo ovo zamišljali 1984 ?
Tarik je rijetko korektan čovjek i intelektualac , bilo bi bolje da češće govori i zbog društva i zbog benefita Naše stranke
- Haris.ba
#2474 Re: Naša stranka
Rukavica je bacena.
Ovi jedan drugom Hadzialagica preko medija.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-sar ... /241219196
Kako bi bilo dobro da je državni zastupnik Naše stranke Predrag Kojović ovako glasan kada se radi o stvarima koje je uradio sam u parlamentu za građane ove države koji ga skupo, preskupo plaćaju. Nakon višegodišnjeg sna probudio se i bavi se Kantonom Sarajevo, a njegov posao trpi. Trpe građani", poručili su iz SDP-a.
"Instrukcije ste trebali poslati svojim ljudima kako da se prevaziđu izazovi, ne medijima. Puno bolja opcija bi bila, ako već smatrate da ovoj Vladi trebaju sposobni, da Naša stranka predloži Vas za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, kako bismo se svi uvjerili u vaše sposobnosti", zaključili su iz SDP-a Sarajevo.
-
DebelinJoe
#2475 Re: Naša stranka
Peđa je ovakav ili onakav, ali je svejedno bolji 10 puta od svega što SDP u Sarajevu ima. Mislim na ljude, crvene mundire.Haris.ba wrote: ↑19/12/2024 23:38 Rukavica je bacena.
Kako bi bilo dobro da je državni zastupnik Naše stranke Predrag Kojović ovako glasan kada se radi o stvarima koje je uradio sam u parlamentu za građane ove države koji ga skupo, preskupo plaćaju. Nakon višegodišnjeg sna probudio se i bavi se Kantonom Sarajevo, a njegov posao trpi. Trpe građani", poručili su iz SDP-a."Instrukcije ste trebali poslati svojim ljudima kako da se prevaziđu izazovi, ne medijima. Puno bolja opcija bi bila, ako već smatrate da ovoj Vladi trebaju sposobni, da Naša stranka predloži Vas za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, kako bismo se svi uvjerili u vaše sposobnosti", zaključili su iz SDP-a Sarajevo.
SDP je opasna stranka, u mnogo čemu opasnija od SDA. Zeleni su nesofticirani, kradu donacije, ciglu i junice povratnicima, crveni su sofisticiraniji lopovi. Njihov lopovluk nosi bijeli košulju, kravatu, laptop i aktovku.
U pravim danima NS -a, nama aktivistima na terenu nije toliko prijetila opasnost od zelenih, koliko od SDP - ovaca. Kada se NS pojavila, zeleni su mlako reagovali, ono kontajući da je to još jedna politička zajebancija koja nema nikakve šanse protiv SDA. U njihovim očima smo izgledati tako jadno i izgubljeno da su nam eto kao "poklanjali život." SDP ljudi su bili puno opasniji, dolazili su na infostolove, direktno prijetili aktivistima i volonterima, ismijavali, rugali se da NS nije stranka nego udruženje umjetnika, glumačka sekcija, pjevačko društvo...Znali su i fizički nasrnuti. Znam za slučaj kad je Emir Suljagić na jedan skup NS došao sa ekipom SDP batinaša, pa su počeli da tuku i lome sve redom, da prevrću stolove i uništavaju promo - materijal. Suljagić, tada zagorjeli SDP - ovac, htio je da namlati Peđu, počeo ga daviti...
Nije tada bilo ljubavi između SDP - i Naše stranke. Crveni mundiri su nas optuživali da im rušimo stranku, da razbijamo crveni front, da smo stoka liberalna.