U zatvorenom se puši i kad je zrak vani iole prihvatljiv, tj. od aprila do oktobra, tako da nije baš relevantno upoređivati ovo dvoje. Svakako da se treba ekspresno raditi na rješavanju problema katastrofalnog zraka vani od novembra do marta, ali su ovo zasebna dva problema. Također, mnogo je lakše uvesti zabranu pušenja u zatvorenom, nego riješiti problem aerozagađenja.Thorgerson wrote: ↑18/12/2024 20:09 Ja sam za zabranu pusenja 100%.
Ali...
Zar nije prioritet rijesiti jebeno zagadjenje u gradu. Pa taj dim od cigara je alpski svjez zrak u odnosu na ovo sta sada udisemo.
Ok, proglasili smo pobjedu. I? Izadjem vani, najzagadjeniji glavni grad u svijetu. Halo?!
Mi ovdje pricamo o pusenju. Jebalo vas pusenje. Ja sam i prije izbjegavao kafane i restorane gdje se pusi. Gdje moram da idem jebaji ga strpim se i cao.
Naravno da godi cist zrak, dok jedes i da ti neko ne cadi nad hranom.
Ali mislim da imamo prioritet a to je cist zrak van objekata.
Trujemo se svi kolektivno. Te cigare su najmanji problem sta ces ovih dana unijeti u organizam. Mi, nasa djeca, bebe, stari.
I? Jel neko radi nesto povodom toga?
Hoce li inspekcija izaci i kazniti mog komsiju koji izlozi boga oca. Jebote ljubicast mu dim izlazi vise iz dimnjaka. Ni on ne zna sta vjerovatno trpa u pec.
I ovo je totalna glupost i pobjeda iqos lobija. Cuj zabranio pusenje kao radi zdravlja, al mozes zvakat onaj duhan, mozes dimit iqos, nargile ubise itd. Wtf.
Btw koje tačno nepoštivanje drugog zakona spominješ?
Je li neloženje uglja zakonski regulisano?