Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kabal1337 wrote: ↑18/12/2024 14:18
jest mi bezveze ovo nepotrebno sirenje tunela za mjenjac iz aspekta ergonomije desne noge vozaca
Bespotrebno jeste, ako mjenjač stoji poprečno.
Ako mjenjač stoji uzdužno, onda nije bespotrebno, nego je uslovljeno prečnikom zvona mjenjača, unutar kojeg su ili lamele kvačila, ili pumpa/turbina/stator hidrodinamičkog vandlera.
A koji su popriličnog prečnika, obzirom na to za koliko velike obrtne momente motora su dizajnirani, kod savremenih dizelaša sa uzdužno ugrađenim motorom.
Seawolf wrote: ↑18/12/2024 07:48
Meni se čini da obrtomjer pokazuje čak i nešto manje od vrijednosti koju sam ja gore naveo ....
Što je i logično, jer vozilo na ovom snimku se kreće stvarnom brzinom koja je nešto manja od 180 km/h.
Jel ovaj digitalni prikaz u sredini preko GPS?
Nije ....
A i ne radi se o prikazu trenutne brzine, nego brzine koju si naciljao tempomatom.
To je ako pitaš za onih 180 km/h.
A ako pitaš za onih 172 km/h, to je prosječna brzina (mjerena sa senzora brzine kretanja), jer je snimač radio resetovanje trip kompjutera nakon svake od dostignutih brzina.
Sad u koloni idem iza citroena ds7 i nizbrdo lagano frajer kad pritisne kocnicu ko reflektori na kosevu da se upale sta je ono onako, ne gledam direktno u svjetla i opet mi smeta
avijon wrote: ↑18/12/2024 15:52
kakve malverzacije su se sverceri sjetili sa ovim uvozom auta tablice slovo H i crveno ofarbano na desnoj strani tablice
kabal1337 wrote: ↑18/12/2024 14:18
jest mi bezveze ovo nepotrebno sirenje tunela za mjenjac iz aspekta ergonomije desne noge vozaca
Bespotrebno jeste, ako mjenjač stoji poprečno.
Ako mjenjač stoji uzdužno, onda nije bespotrebno, nego je uslovljeno prečnikom zvona mjenjača, unutar kojeg su ili lamele kvačila, ili pumpa/turbina/stator hidrodinamičkog vandlera.
A koji su popriličnog prečnika, obzirom na to za koliko velike obrtne momente motora su dizajnirani, kod savremenih dizelaša sa uzdužno ugrađenim motorom.
Jasno ali ima tu i viska kao sminka, po 10cm razlike izmedju auta sa istim mjenjacem.
zigson wrote: ↑18/12/2024 16:37
Sad u koloni idem iza citroena ds7 i nizbrdo lagano frajer kad pritisne kocnicu ko reflektori na kosevu da se upale sta je ono onako, ne gledam direktno u svjetla i opet mi smeta
A ima one neke kao kristale izvedene u svjetlima pa vjerovatno daju tako jak odsjaj. Može tako biti nezgodno, ali može biti i jako korisno.
Neki dan ispred mene ovaj aktuelni Sportage, kad ono lijeva štopka(led) ne radi.
zigson wrote: ↑18/12/2024 16:37
A ima one neke kao kristale izvedene u svjetlima pa vjerovatno daju tako jak odsjaj. Može tako biti nezgodno, ali može biti i jako korisno.
Neki dan ispred mene ovaj aktuelni Sportage, kad ono lijeva štopka(led) ne radi.
Bas sam se zagledo i nije do kristala nego jednostavno su sijalice boze i ono gore na krovu sija istom jacinom. Isto maglenka zadnja kad je nekom cuneru upaljena i puta dva je jacina.
Dal je na svakom modelu tako ne znam al na ovom je ludilo. Sto kazes u jednu ruku dobro a u drugu te ubi u oci ako si u koloni
citroen xm wrote: ↑18/12/2024 22:33
Joj jesi dosadan. Bio je i 2.0 HDI i sa tim motorom bilo ti teško priznati ili ne, daleko poželjnije auto velike većine Mazdi.
Evolution_IV wrote: ↑18/12/2024 22:02
To je jelte najbitnije, a sto je motor 1.2 to nista
Boli me kurac i za motor i za citroena pisem nesto totalno deseto, kakav mu je motor zaboli me
pa ne, prave ih da se isticu necim, takva su ta svjetla...ubijanje u oci, tako i mercedesi, tu su mi audiji zakon, nijedan mi ne smeta, ni far ni stopka