"Trojka"

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3401 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 16/12/2024 12:53
Chmoljo wrote: 16/12/2024 11:17 Zubčević u SBih? otkad to?
E jebi me,
liberalan jesam, al toliko ipak nisam :D
nisam popio jutarnju kahvu i dok sam zavrsio sa citanjem palamuda prenijelo me na Vedrana Zubica. :mrgreen: Nije velika fula, isti ih je pravio, ali izvinjavam se Zubcevicu zbog materijalne greske. Odoh editovati. :run:
a zubić. on je meni ipak ostao finjak, šta ja znam. vjerujem da bi sročio nešto pismenije. bar neki zaključak ispod napisanog.
Chmoljo

#3402 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 16/12/2024 12:57
Chmoljo wrote: 16/12/2024 11:17

ne postoji v.d. ministra. imenovana osoba koja mijenja bošnjaka nije "sekretarica" nego sekretar. razlika u rangu je kao između kuhara u vojsci i generala.
:lol: :lol:

Mrsko mi bilo kliknuti, zezas da je frajer ovo napisao :lol:
Bošnjaku je određen jednomjesečni pritvor a mijenja ga njegova sekretarica, v.d. ministrica po odluci premijera Uka (NS). Prije toga je ista osoba bila sekretarica dugogodišnjeg načelnika Trnova, kriminalca Ibre Berila, čovjeka lično odgovornog za ekocid na Bjelašnici.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3403 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 16/12/2024 13:36
JoseMujica wrote: 16/12/2024 12:52

koliko sam ja u ovom forumskom stažu vidio...pitanje je samo koga pljuje :D
ma popljuvo je on ovdje sve. ok, sve super. jednoumlje je katastrofa za jedno društvo, pogotovo što mnijem da bi vođa jednoumlja u "nas" bio neki totalni idiot. jednostavno smo kurate sreće tu uvijek bili.

no, od hrakanja nema ništa konstruktivno. više saznam i pametnijeg pročitam ovdje na forumu. daleko više. i daleko više ljudi koji mogu nekome reći da su diletanti.
suštinski je čovjek u pravu...i to je ono što i ja vidim već barem 2-3 godine unazad...da se ništa nije promjenilo sem likova koji igraju iste uloge i po istom obrascu...al se je provalio amaterski sa sekretaricama :roll: al sam slušao i gore provale i to od ozbiljnijih likova
Chmoljo

#3404 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 16/12/2024 13:41
suštinski je čovjek u pravu...i to je ono što i ja vidim već barem 2-3 godine unazad...da se ništa nije promjenilo sem likova koji igraju iste uloge i po istom obrascu...al se je provalio amaterski sa sekretaricama :roll: al sam slušao i gore provale i to od ozbiljnijih likova
pa suštinski je dokazao da alternative nema. nehotično. svojim primjerom.

bar ne alternative gdje će sve biti drugačije i kvalitetnije i eto, kao u nekoj evropskoj državi.

no, tu ima i do očekivanja. moja naprosto nisu velika jer znam da se pita od govana ne može praviti. stalno sam vrtio na forumu da neke revolucije ili neki gigantski iskoraci nisu mogući. kako zbog uređenja države, odnosno separatista koji opstruišu i ono nešto malo kvalitetnog, već i zbog činjenice da nema ko da bude nosilac tih iskoraka. prosto je nužno da postoji cijeli sloj takvih, a njega nema.

zato je naš napredak može biti samo evolutivni. spor i neprimječiv osim ako se ne uporedi sa dužom vremenskom distancom.
Skijaš

#3405 Re: "Trojka"

Post by Skijaš »

Bitno je naglasiti da je sadašnji saziv izglasao daOV ima čak tri dopredsjedavajuća, što ranije nije bila praksa.
Dakle, treba ih vise za isti posao, treba ih placati vise i trebaju im vozaci ..... interesantno :-D
PM72

#3406 Re: "Trojka"

Post by PM72 »

Skijaš wrote: 16/12/2024 14:19
Bitno je naglasiti da je sadašnji saziv izglasao daOV ima čak tri dopredsjedavajuća, što ranije nije bila praksa.
Dakle, treba ih vise za isti posao, treba ih placati vise i trebaju im vozaci ..... interesantno :-D
U Starom gradu zamjenik predsjedavajućeg 4500 km plate,vozilo,mobitel...mašala.On se izborio za sebe...trojkaš
JoseMujica

#3407 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 16/12/2024 14:16

bar ne alternative gdje će sve biti drugačije i kvalitetnije i eto, kao u nekoj evropskoj državi.

no, tu ima i do očekivanja. moja naprosto nisu velika jer znam da se pita od govana ne može praviti. stalno sam vrtio na forumu da neke revolucije ili neki gigantski iskoraci nisu mogući. kako zbog uređenja države, odnosno separatista koji opstruišu i ono nešto malo kvalitetnog, već i zbog činjenice da nema ko da bude nosilac tih iskoraka. prosto je nužno da postoji cijeli sloj takvih, a njega nema.

zato je naš napredak može biti samo evolutivni. spor i neprimječiv osim ako se ne uporedi sa dužom vremenskom distancom.
revolucija je uvijek i svugdje šarena laža i to se baš na nama vidi... trebalo bi npr. Forti objasniti koji vidi nekakvu revoluciju u tome što je postao ministar :lol:

evolucija jeste spora, ali i bolja varijanta za svako društvo...samo u našem slučaju treba jedno 4-5 generacija samljeti kapitalizam pa da se naučimo misliti i raditi, te odmaknemo od suštinski totalitarne organizacijske kulture i načina mišljenja...nas još dodatno jebe što smo poput spojenih posuda vezani za SR i HR, pa to sve ide još sporije....realno mi to nećemo doživjeti, al jebga...zapalo nas je šta nas je zapalo, prvobitna akumulacija kapitala, što je najprljavi dio kapitalističke (r)evolucije društva u kojoj budale navijaju ko će ih pljačkat :roll:
JoseMujica

#3408 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

Skijaš wrote: 16/12/2024 14:19
pa moraju nečim platiti Koldžinu kandidaturu i one ručice što im trebaju za većinu...jedan od ovih dopredsjedavajućih je ta Koldžina zlatna ruka...za većinu je to bagatela...svakako ne plaćaju iz svog džepa...win-win u ovom slučaju :skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3409 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 16/12/2024 13:41
_BataZiv_0809 wrote: 16/12/2024 12:57
Chmoljo wrote: 16/12/2024 11:17

ne postoji v.d. ministra. imenovana osoba koja mijenja bošnjaka nije "sekretarica" nego sekretar. razlika u rangu je kao između kuhara u vojsci i generala.

Mrsko mi bilo kliknuti, zezas da je frajer ovo napisao :lol:
Bošnjaku je određen jednomjesečni pritvor a mijenja ga njegova sekretarica, v.d. ministrica po odluci premijera Uka (NS). Prije toga je ista osoba bila sekretarica dugogodišnjeg načelnika Trnova, kriminalca Ibre Berila, čovjeka lično odgovornog za ekocid na Bjelašnici.
Bokteyebo kakav parmak
dr_Evil

#3410 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 16/12/2024 14:33

revolucija je uvijek i svugdje šarena laža i to se baš na nama vidi... trebalo bi npr. Forti objasniti koji vidi nekakvu revoluciju u tome što je postao ministar :lol:

evolucija jeste spora, ali i bolja varijanta za svako društvo...samo u našem slučaju treba jedno 4-5 generacija samljeti kapitalizam pa da se naučimo misliti i raditi, te odmaknemo od suštinski totalitarne organizacijske kulture i načina mišljenja...nas još dodatno jebe što smo poput spojenih posuda vezani za SR i HR, pa to sve ide još sporije....realno mi to nećemo doživjeti, al jebga...zapalo nas je šta nas je zapalo, prvobitna akumulacija kapitala, što je najprljavi dio kapitalističke (r)evolucije društva u kojoj budale navijaju ko će ih pljačkat :roll:
Nema kod nas evolucije samo revolucija, ovo ce tuhinjat ovako kako jeste jos par generacija dok im opet glave ne padnu u nekoj KP BiH revoluciji, onda 2 generacije dok se ne zaboravili oko cega revolucija je bila, pa opet ropstvo. Takav smo narod, koji "voli svoje begove i uvijek stoji uz njih". Kazu
DonieBrasco

#3411 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

Da li je realno da nema reagoavnja na ovakve izjave, da li su toliko u strahu ovi iz Trojek da nesto konkretno urade u vezi hrvata, Zagreba, Covica, HDZ ?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/skandal ... /241216044

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /241216110
JoseMujica

#3412 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 16/12/2024 14:49
JoseMujica wrote: 16/12/2024 14:33

Nema kod nas evolucije samo revolucija, ovo ce tuhinjat ovako kako jeste jos par generacija dok im opet glave ne padnu u nekoj KP BiH revoluciji, onda 2 generacije dok se ne zaboravili oko cega revolucija je bila, pa opet ropstvo. Takav smo narod, koji "voli svoje begove i uvijek stoji uz njih". Kazu
evolucija je stalni proces i nema društva koje se ne mijenja...pogledaj npr. jedan segment, jezik...imaš stalnu promjenu, bez obzira na sve moguće standardizacije....tako se sve u društvu mijenja jer je društvo živi organizam koji se stalno adaptira...uzmi samo sebe za primjer i kako si prije par godina razmišljao a kako razmišljaš danas....smijem se kladiti da ćeš sam sebi reći da nisi isti čovjek :D
dr_Evil

#3413 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 16/12/2024 14:54 Da li je realno da nema reagovnja na ovakve izjave, da li su toliko u strahu ovi iz Trojek da nesto konkretno urade u vezi hrvata, Zagreba, Covica, HDZ ?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/skandal ... /241216044

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /241216110
Ma bezveze, treba u potpunosti ignorirati "mucke provokacije" iz Zagreba za vrijeme izborne kampanje. Imati neki svoj plan, i posvetiti se tome. Rekao bih da je rezolucija o Genocidu, te ovo oko plinovoda dobar pokazatelj kako raditi.

Jedni drugima na volej, pa tapsanje po ramenu "e nek ste im rekli".

Ja jos osjecam susramlje u vezi Komsica i Peljeskog mosta, a jest im ga Ljiljan pristavio i jest im rekao. Pa se sjetim onda onih prvih dana kad su Bosnjaci isli da se slikaju na njemu jer je cool. Kao one emisije iz devedesetih kad istrazujes petu dimenziju.

Niti ce se sta promijenit ako im kazes, niti ce Hrvatska ikad odustati od ratnih ciljeva. Drzis to u glavi i radis svoj posao, sve ostalo je demagogija. Jedino ces skupit koji bod Primorcu za ove izbore.
dr_Evil

#3414 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 16/12/2024 15:00
evolucija je stalni proces i nema društva koje se ne mijenja...pogledaj npr. jedan segment, jezik...imaš stalnu promjenu, bez obzira na sve moguće standardizacije....tako se sve u društvu mijenja jer je društvo živi organizam koji se stalno adaptira...uzmi samo sebe za primjer i kako si prije par godina razmišljao a kako razmišljaš danas....smijem se kladiti da ćeš sam sebi reći da nisi isti čovjek :D
svakako ima tu istine, ali ima i istine u onome sta ti zborim. Mi se pomalo divimo tim feudalistima, imamo neki fetis prema njima.
JoseMujica

#3415 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 16/12/2024 15:02
JoseMujica wrote: 16/12/2024 15:00
svakako ima tu istine, ali ima i istine u onome sta ti zborim. Mi se pomalo divimo tim feudalistima, imamo neki fetis prema njima.
imamo fetiš prema pater familiusu, koji je totalitarni fetiš prvobitne zajednice...a to je naprosto antropološki utkano u naše gene, jer nemamo drugačijeg historijsko-političkog iskustva...zbog toga se i ponašamo kao nedonoščad u demokratiji jer nismo naučeni da slobodno mislimo i djelujemo već stalno čekamo i pitamo država šta da uradi, a u ovom sistemu je to zabluda i ilizija...posebno što se nalazimo u procesu prvobitne akumulacije kapitala i stvaranja elita, pa nam se stalno dešava da se oni u koje vjerujemo da će pokrenuti stvari, samonamiruju...i to će se, nažalost, ponavljati još bezbroj puta sa svakim novim pravednikom i mesijom u politici

zato samo pratiti i gledati šta rade, a ne šta pričaju :!:
Skijaš

#3416 Re: "Trojka"

Post by Skijaš »

Dodik ima podrsku jer svoje glasace plasi alternativom
SDA ima podrsku jer svoje glasace plasi alternativom
HDZ ima podrsku jer svoje glasace plasi alternativom

Nula odgovornosti, dovoljno je samo predstaviti sebe kao manje zlo i onda mozes sta hoces.

Ako ja koji sam glasao za NS i pozivao druge da glasaju za NS, prihvatam Konakovica i njegove parazite kao manje zlo i dajem im bjanko podrsku, ja u stvari ucestvujem u odrzavanju te spirale propadanja.
JoseMujica

#3417 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

Skijaš wrote: 16/12/2024 15:25 Dodik ima podrsku jer svoje glasace plasi alternativom

Nula odgovornosti, dovoljno je samo predstaviti sebe kao manje zlo i onda mozes sta hoces.

Ako ja koji sam glasao za NS i pozivao druge da glasaju za NS, prihvatam Konakovica i njegove parazite kao manje zlo i dajem im bjanko podrsku, ja u stvari ucestvujem u odrzavanju te spirale propadanja.
i Trojka svoje glasače plaši alternativom....strašenje je glavnina svih botovskih upisa i na ovom forumu..time se ovdje bave i oni koji po prirodi posla ne bi trebali, ali rade to svakodnevno i rastjeruju normalnu raju

svaki populizam se igra strahom ljudi i to pokazuje da ovdje nema nikakve sadržajne politike, ni na desnici ni na ljevici
dr_Evil

#3418 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 16/12/2024 15:37
Skijaš wrote: 16/12/2024 15:25 Dodik ima podrsku jer svoje glasace plasi alternativom

i Trojka svoje glasače plaši alternativom....strašenje je glavnina svih botovskih upisa i na ovom forumu..time se ovdje bave i oni koji po prirodi posla ne bi trebali, ali rade to svakodnevno i rastjeruju normalnu raju

svaki populizam se igra strahom ljudi i to pokazuje da ovdje nema nikakve sadržajne politike, ni na desnici ni na ljevici
S jednom iznimkom da Trojka jos uvijek nema alternativu. Cim nikne neki drugi pokret ja predlazem da ih zamijenimo. Alternativa ne moze biti povratak na SDFA, pogotovo jer SDFA nije sebe promijenila, sve isti tipovi kao i prije 3 godine.

Treba nam KP BiH spremna da ide u sumu za borbu protiv novih i starih elita.
Skijaš

#3419 Re: "Trojka"

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 16/12/2024 15:47
JoseMujica wrote: 16/12/2024 15:37

S jednom iznimkom da Trojka jos uvijek nema alternativu. Cim nikne neki drugi pokret ja predlazem da ih zamijenimo. Alternativa ne moze biti povratak na SDFA, pogotovo jer SDFA nije sebe promijenila, sve isti tipovi kao i prije 3 godine.

Treba nam KP BiH spremna da ide u sumu za borbu protiv novih i starih elita.
Cetvrta neprijateljska ofanziva, nadiru cetnici, ustase, njemacke i talijanske snage, jede se korijen i halucinira od muke. To jeste herojstvo, Ali od ovih se danas nije trazilo ni priblizno toliko hrabrosti ..... NS ima kontrolni paket i bez njih se citav projekat Trojke raspada. To su morali iskoristiti da preuzmu kormilo, da stalnim ucjenama SDP-a i Konakovica nametnu kurs ... necemo povecavati administraciju ili ce se Trojka raspasti, necemo davati stipendije i poslove svojima ili ce se Trojka raspasti, pa ako ne moze kako NS hoce, neka bude kako bude. Bar ne bi doslo do diskreditacije NS-a, najzdravijeg politickog projekta u zadnjih pet decenija.
dr_Evil

#3420 Re: "Trojka"

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 16/12/2024 16:03
Cetvrta neprijateljska ofanziva, nadiru cetnici, ustase, njemacke i talijanske snage, jede se korijen i halucinira od muke. To jeste herojstvo, Ali od ovih se danas nije trazilo ni priblizno toliko hrabrosti ..... NS ima kontrolni paket i bez njih se citav projekat Trojke raspada. To su morali iskoristiti da preuzmu kormilo, da stalnim ucjenama SDP-a i Konakovica nametnu kurs ... necemo povecavati administraciju ili ce se Trojka raspasti, necemo davati stipendije i poslove svojima ili ce se Trojka raspasti, pa ako ne moze kako NS hoce, neka bude kako bude. Bar ne bi doslo do diskreditacije NS-a, najzdravijeg politickog projekta u zadnjih pet decenija.
Samo si zaboravio uociti da je NS pocela da puca po savovima u potpunosti otkad je slino Forto preuzeo od Kojovica. Prvo su unistili sve sta je godinama gradjeno u Hercegovini, tacnije Mostar, a zatim su razvalili na visim nivoima. Popljuvali su me ovdje kad sam galamio protiv Uka, a ispostavilo se da je gori nego sto sam i ja mogao zamislit.

Pretvorili su se u neku blijedu stranku centra, bez prepoznatljivih lica, i postaju lizaci guzica. Od Cudicke ni glasa ni stasa(a imala je dobar stas, a i glas).

Kad su stali protiv SDA, a pogotovo u Mostaru, cak i ja kao crveni sam rekao od danas samo njima moj glas, nisu pali pod igrom HDZ/SDA, da podvucem jedini. I sta, pa imamo Fortu sad.
pemanapemani

#3421 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

dr_Evil wrote: 16/12/2024 16:11
Skijaš wrote: 16/12/2024 16:03
Samo si zaboravio uociti da je NS pocela da puca po savovima u potpunosti otkad je slino Forto preuzeo od Kojovica. Prvo su unistili sve sta je godinama gradjeno u Hercegovini, tacnije Mostar, a zatim su razvalili na visim nivoima. Popljuvali su me ovdje kad sam galamio protiv Uka, a ispostavilo se da je gori nego sto sam i ja mogao zamislit.

Pretvorili su se u neku blijedu stranku centra, bez prepoznatljivih lica, i postaju lizaci guzica. Od Cudicke ni glasa ni stasa(a imala je dobar stas, a i glas).

Kad su stali protiv SDA, a pogotovo u Mostaru, cak i ja kao crveni sam rekao od danas samo njima moj glas, nisu pali pod igrom HDZ/SDA, da podvucem jedini. I sta, pa imamo Fortu sad.
:thumbup:

To je to.
I ovaj i prethodni upis.

P.S. jos uvijek se nadam da trojka ima snage da se resetuje na pocetne postavke, posebno NS. Imaju 2 godine na raspolaganju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3422 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 16/12/2024 15:01
Ja jos osjecam susramlje u vezi Komsica i Peljeskog mosta, a jest im ga Ljiljan pristavio i jest im rekao. Pa se sjetim onda onih prvih dana kad su Bosnjaci isli da se slikaju na njemu jer je cool. Kao one emisije iz devedesetih kad istrazujes petu dimenziju.
Naslovnica

#3423 Re: "Trojka"

Post by Naslovnica »

nivla

#3424 Re: "Trojka"

Post by nivla »

Naslovnica wrote: 16/12/2024 19:43 Image
post image to facebook api

:thumbup:
nije lose biti volonter za 1400km mjesecno, nikakve radne obaveze nemas, taman moze ova kvaziducic da snima parkinge i pokrece inicijative za jos lezecih u novom sarajevu kao veliki strucnjsk za palamudjenje
suljevic skromno posteno komunisticki full plata
nije problem da oni imaju i 10000 sve dok je to duplo manje a ne duplo vise od ljudi koji nam poducavaju djecu
kakve to kompetencije ima suljevic da ima platu u rangu redovnog univerzitetskog profesora
kera1231

#3425 Re: "Trojka"

Post by kera1231 »

oni to rade zbog ljubavi prema građanima ba
Post Reply