https://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdo ... /241214007
A vidi ovih
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ujgu ... /241214016
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/arap ... /241214009Arapski lideri se sastaju da bi razgovarali o budućnosti Sirije, ali bez Sirijaca
Pročitaj moj post, pa ponovo svoj?Tarmac wrote: ↑14/12/2024 11:14
Kako mislis odvojeni teritorijalno![]()
Hajde sad nađi post, gdje sam ja rekao da ne trebaju?HarTar wrote: ↑14/12/2024 12:51
Jeste vi zanimljivi! Znači 300k Druza treba imati državu, ali preko 10 miliona Palestinaca ne![]()
Pa ispada tako da su Druzi ugroženi iako se nad njima ne provodi genocid, ali zato Palestinci koje izrael satire nisu ugroženi
Naravno da su ugroženi. Zbog toga i vidimo da traže IDF da ih spasi.
Možeš li prestati više pisati o pro-izraelskim druzima?aratet wrote: ↑14/12/2024 13:09Naravno da su ugroženi. Zbog toga i vidimo da traže IDF da ih spasi.
Zašto nije ista situacija kao u Gazi i Zapadnoj Obali. Razlog je što još uvijek nisu izgubili rat pa u potpunosti okupirani i s pravom strahuju da bi do toga moglo doći.
Ono što je problem za bivšu al kaidu. IDF bi mogao da dođe veoma lako do Damaska bez ikakve borbe, jer jugozapadno od Damaska se nalaze gradovi Druza i kršćana.
Mislim, uzeli bi to sve ionako lagano, ali ovako mogu i zadržati bez problema, jer pobuna ne bi bilo.
Ne poznaješ geografiju.
Na osnovu cega su ugrozeni?aratet wrote: ↑14/12/2024 13:09Naravno da su ugroženi. Zbog toga i vidimo da traže IDF da ih spasi.
Zašto nije ista situacija kao u Gazi i Zapadnoj Obali. Razlog je što još uvijek nisu izgubili rat pa u potpunosti okupirani i s pravom strahuju da bi do toga moglo doći.
Ono što je problem za bivšu al kaidu. IDF bi mogao da dođe veoma lako do Damaska bez ikakve borbe, jer jugozapadno od Damaska se nalaze gradovi Druza i kršćana.
Mislim, uzeli bi to sve ionako lagano, ali ovako mogu i zadržati bez problema, jer pobuna ne bi bilo.
Ragib se sakrio u mišiju rupu, i sam je shvatio da je istina sve što si naveo, ali najveći grijeh im je žrtvovanje Palestinaca. To im ne treba nikako halaliti.
Pusti, Asad je povukao trupe sa Golana, a to nije smio uraditi ni po koju cijenu.Tarmac wrote: ↑14/12/2024 13:19Pa kad mogu uci dva kilometra, mogu i dvadeset, kad mogu dvadeset mogu i dvjesto. U cemu je razlika?
Asad izdao naredjenje da se povuku, ili se sami povukli kad su vidjeli da pobunjenici pozivaju na predaju pripadnike SAA?
Razlika je u tome što će od sunita imati pobunu kad tad, a od Druza neće, kapiraš?Tarmac wrote: ↑14/12/2024 13:19Pa kad mogu uci dva kilometra, mogu i dvadeset, kad mogu dvadeset mogu i dvjesto. U cemu je razlika?
Povukli su se mnogo prije dolaska pobunjenika. Pobunjenici nisu smjeli na granicu jer su im Ameri rekli da će ih izrael satrati vazdušnim udarima. A i da su došli, kakve koristi kada nisu znali koristiti PVO sisteme? Asad je kriv i niko više.
A sta je sa milionima sunita koji se nazivaju Palestinci? Pa tim sunitima se oduzima imovina, vrsi represija na svaki moguci nacin u miru, a u ratu se ubijaju i vrsi genocid. Pa naravno da ce odselit ko god moze i spasit sebe i svoju porodicu. Druzi i slicne manjine se cuvaju za marketinske svrhe, kako se moze pokazat da eto izrael nije tako los kako se misli.aratet wrote: ↑14/12/2024 13:31Razlika je u tome što će od sunita imati pobunu kad tad, a od Druza neće, kapiraš?
Golan i ova tampon zona su ti najbolji primjeri.
Druzi su prihvatili izraelske papire i nastavili živjeti, suniti su se odselili. Jel kapiraš razliku?
Ne gledaju suniti i druzi isto na Izrael i isto na HTS(al kaidu).
Amerika i Rusija su u Siriji bili saveznici.