Fethija je sagrađena 1266. godine u gotičkom stilu te je i jedna od rijetkih evropskih džamija u gotičkom arhitektonskom stilu.
Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- Rejhana
#4001 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- Tvrtko II Kotromanić
#4002 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Zaboravili su u tekstu jednu sitnicu napomenuti 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4003 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa neki dan su presutjeli kako su partizani zapalili samostan u gucoj gori kod travnika
Il su namjerno ili opravdano
Nema trece
Ali danas se ide linijom manjeg otpora
Il su namjerno ili opravdano
Nema trece
Ali danas se ide linijom manjeg otpora
- SaraFina
#4004 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
HDZ - njarci se bacaju kao rahitične bube pošpricane Raidom.
Čović o Južnoj interkonekciji: Razumijem interes bošnjačkog naroda. Mislim da put kojim se krenulo nije pravi put za BiH
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović komentirao je danas u Vitezu situaciju oko plinovoda Južna interkonekcija kazavši kako je pritisak bio ogroman oko tog pitanja i da ga ne može svatko jednako podnositi.
- Mi smo na našu nesreću prije dva, tri dana usuglasili kroz povjerenstvo taj zakon, ja sam bio uvjeren da ćemo ga jučer na Vladi usvojiti. Međutim, dogodio se taj iskorak. Pritisak je ogroman, ja razumijem te ljude, ne može svatko jednako podnositi te pritiske koji su, vidite, medijski, osobni, stranački, politički, ali mi idemo dalje - komentirao je on.
Istaknuo je da se odluke trebaju donositi dogovorom.
"Mislim da put kojim se krenulo nije pravi put za BiH, mi moram kroz institucije BiH donositi odluke, a ono što je najgore od svega za one koji možda razmišljaju drukčije. Razumijem interes bošnjačkog naroda, političkih stranaka, to se idealno poklopilo. I oni koji nisu očekivali sad vjeruju da su kroz ovo dobili jednu investiciju od nekih 150 možda i 200 km plinofikacije kroz Hercegovinu, vrijednosti 500 do 600 milijuna, da iz Sarajeva upravljuju s njom. To nije način kako se radi, mi ne smijemo narušiti daytonske principe. Energetska struktura je vrlo jasno podijeljena u BiH i čini jednu sintezu tri sustava. Sad netko pokušava na mala vrata otvoriti pod krinkom ne znam ni ja kakvih strateških interesa - rekao je on.
Dodao je kako je plinovod ponajveći strateški interes za Hrvate ali i BiH.
Nema većeg strateškog interesa za Hrvate u BiH pa i za BiH od ovog plinovoda. Ali on mora biti napravljen na načelima kakva su daytonska načela, s jasnim podjelama nadležnosti po Ustavu. To je ono što zagovaramo, nikako neke podvale tipa da radimo za korist nekoga drugog. Nek se upita onaj koji je dosad radio što je radio za korist tih na koje se sad poziva. Ovo je projekt koji će jako dugo trajati, o njemu će se još puno pričati. Kažem još jednom, razumijem pritisak ili nemogućnost da odgovore na taj pritisak dijela zastupnika jer osobno je svatko zvan. Mi ćemo vrlo jasno stati ispred svog naroda i kazati da ne želimo nositi teret da narednih 50 godina netko gleda naše grijehe koje ćemo praviti danas jer ovo je projekt za, rekao bih, čitavo stoljeće ispred nas - kazao je Čović.
Nije htio komentirati priopćenje veleposlanika SAD-a.
- Veleposlanika neću komentirati, to ne priliči. Izazova je puno, odgovorit ćemo na njih na prikladan način, riječima koje pristoje HDZ-u, svakom od nas pojedinačno bez bilo kakvih vrijeđanja, zato i ne pravimo neke posebne reakcije. Mi smo svoj doprinos dali, zakon u Vladi FBiH stoji već godinu dana, da bi netko pred Božić procijenio da je sad pravo vrijeme da se to uradi. Je li to smjena ili rotacija administracije u Washingtonu, ne znam, ali time se ne želimo ni opterećivati. Oni su naši prijatelji u načelu, ali i prijateljima treba isto kazati da, kad imate svoj strateški interes, da stojite iza njega, i ono što je moja odgovornost ja ću do kraja iznijeti na svojim leđima i jasno govoriti bez želje da bilo koga na bilo koji način povrijedim. Hrvatski narod u BiH je Ustavom jednakopravan narod, u svakom elementu organiziranja države BiH, entiteta, županija pa do općina - poručio je Čović.
- MarlboroGold
#4005 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Kakav govnarski potez SDP-a.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4006 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nemojte brinuti, zakon nece proci Dom Naroda 
- SaraFina
#4007 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /241212176

Kandidati za novu Platformu u skorojoj buducnosti Karamatić i Cvitanovic.

Kandidati za novu Platformu u skorojoj buducnosti Karamatić i Cvitanovic.
- MarlboroGold
#4008 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Vidjećemo smije li Čović stisnuti do kraja, jer njemu prijeti crna lista.
Ako popusti onda će vjerovatno biti improvizirani zahtjev da Upravu prebace u Mostar.
- No Mind
#4009 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Jako teska pozicija za drzati ako je dio "HNSa" pristao na zakon.MarlboroGold wrote: ↑12/12/2024 20:48Vidjećemo smije li Čović stisnuti do kraja, jer njemu prijeti crna lista.
Ako popusti onda će vjerovatno biti improvizirani zahtjev da Upravu prebace u Mostar.
- SaraFina
#4010 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Koje paćeništvo HDZ-ovaca „ Srusen Dejton“. Sad ce izaći da trube u znak protesta na Rondo-u

-
DonieBrasco
#4011 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Opet ce na kraju da dobiju vise nego sto im pripada.
-
Dino79
#4012 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Sta znaci ako zakon prođe kod Hrvata ako srbi blokiraju Juznu interkonekciju.MarlboroGold wrote: ↑12/12/2024 20:48Vidjećemo smije li Čović stisnuti do kraja, jer njemu prijeti crna lista.
Postavlja se pitanje ako srbi daju saglasnost sta ce dobiti za to.
Oslobađajucu presudu za Dodika ili jos nesto ???
- GandalfSivi
#4013 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Cekaj da vidim jesam li skontao dobro. Pred danasnje glasanje HDZ1990 postavi uslov za kompletnom rekonstrukcijom BH Gasa, upravni odbor, nadzor odbor, sjediste. I sada ja ocekujem da ce, pod vec ustaljenom matricom, svi SDA mediji zakukati “Izdaaajaaaaa”, bla bla, vec vidjeno. No medjutim, SDP kaze, necemo pristati na to, defacto kapitulacija, dok s druge strane SDA i DF glasaju za zakon, da bi onda istraga.ba optuzila SDP da blokiraju zbog dogovora sa HDZ-om, iako je taj isti SDP donio zakon (bez amandmana) na glasanje.
Kakve kurve prodane su wannabe mediji

Kakve kurve prodane su wannabe mediji
-
Dino79
#4014 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pravo pitanje je sta su svi oni dogovorili ili dali srbima da ne blokiraju juznu interkonekciju ?
-
zilog
-
Dino79
#4016 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Mora se potpisati bilateralni ugovor između BiH i Hrvatske.
Taj ugovor srbski clan predsjednistva moze da blokira tako sto nece dati saglasnost.
Taj ugovor srbski clan predsjednistva moze da blokira tako sto nece dati saglasnost.
- Prpa.ba
#4017 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Rezime, u zamjenu za to da Grude dobiju gas iz Hrvatske, krscani ce dobiti kontrolni paket nad BH Gasom, dakle i plinom koji Sarajevo dobija iz Rusije.
I to uz svesrdnu podrsku i SDA i SDP-a i ostale buranije.
Ko nas je kleo, nije nas stedio.

I to uz svesrdnu podrsku i SDA i SDP-a i ostale buranije.
Ko nas je kleo, nije nas stedio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4018 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa zar ti Elek kabadahija i pocasni konzul Bjelorusije (bokteyebo
Sta je on? Alavit sigurno nije.
- tramvajtrojka
#4019 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Moj prpa a ja sto sam ti sve govorio ispadne istina a ti trojka vaki trojka naki, nema ti selameta u potrazi za patriotizmom svi se na kraju povinuju zna se kome
- Prpa.ba
#4020 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Logika maksimizacije gubitaka, svidja mi se._BataZiv_0809 wrote: ↑12/12/2024 23:44 Pa zar ti Elek kabadahija i pocasni konzul Bjelorusije (bokteyebo) i sad ne zavrce ruski plin?
Sta je on? Alavit sigurno nije.![]()
Ako nas jebe jedan, sto ne bi i dvojica.
- Prpa.ba
#4021 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Tebi sam vec davno cestitao na tome da odlicno igrate igru i da dominirate u ovoj rundi, sta jos hocestramvajtrojka wrote: ↑12/12/2024 23:45 Moj prpa a ja sto sam ti sve govorio ispadne istina a ti trojka vaki trojka naki, nema ti selameta u potrazi za patriotizmom svi se na kraju povinuju zna se kome
Bosnjaci svoju sansu mogu traziti iskljucivo u preslagivanju odnosa snaga, prezivjeli smo svasta, nadzivjecemo i americki imperijalizam.
- SaraFina
#4022 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nije sve tako crno.
Sta panicis prpa? I cestitas?
Od rekonstrukcije cemo uvesti da HDZ-ovci budu portiri i pitaju se za @ lol Dosta!
A zahvaljujuci VP i tome sto sredio DN za ovo se ne moze povuci vitalni nacionalni interes.
Sto je super i za ovaj put a i za ubuduce da znamo sta mozemo progurati bez legitimnih
Treba pustiti probni balon odmah i uputiti prijedlog o reformi EP HZ HB kao slag na tortu.

Od rekonstrukcije cemo uvesti da HDZ-ovci budu portiri i pitaju se za @ lol Dosta!
A zahvaljujuci VP i tome sto sredio DN za ovo se ne moze povuci vitalni nacionalni interes.
Sto je super i za ovaj put a i za ubuduce da znamo sta mozemo progurati bez legitimnih
Treba pustiti probni balon odmah i uputiti prijedlog o reformi EP HZ HB kao slag na tortu.
-
Novak20
#4023 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
SaraFina wrote: ↑13/12/2024 00:02 Nije sve tako crno.Sta panicis prpa? I cestitas?
A zahvaljujuci VP i tome sto sredio DN za ovo se ne moze povuci vitalni nacionalni interes.![]()
![]()
Treba pustiti probni balon odmah i uputiti prijedlog o reformi EP HZ HB kao slag na tortu.![]()
![]()
Za ljude koji nisu u stanju popraviti 150 m vitalne željezničke pruge za tri mjeseca ili zijane 200-300 milijuna KM na nepostojećem bloku 7 u Tuzli, poprilično ste ambiciozni.
- SaraFina
#4024 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Postoje li ceste HB? I za njih uputiti prijedlog o reformi. I sjediste molim u Seher Silni!Novak20 wrote: ↑13/12/2024 00:14SaraFina wrote: ↑13/12/2024 00:02 Nije sve tako crno.Sta panicis prpa? I cestitas?
A zahvaljujuci VP i tome sto sredio DN za ovo se ne moze povuci vitalni nacionalni interes.![]()
![]()
Treba pustiti probni balon odmah i uputiti prijedlog o reformi EP HZ HB kao slag na tortu.![]()
![]()
![]()
Za ljude koji nisu u stanju popraviti 150 m vitalne željezničke pruge za tri mjeseca ili zijane 200-300 milijuna KM na nepostojećem bloku 7 u Tuzli, poprilično ste ambiciozni.![]()
![]()
Htjeli ste igru s DN. Sad bi se ja igrala do besvijesti. LOL
Koje su ovo prilike za buducnost.
- SaraFina
#4025 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
@Novak20 a Ovo je takodjer bitno! Polako se HDZ uci ovim da je Seher Silni kljucan i da se svime upravlja iz Sarajeva!
Mislim da put kojim se krenulo nije pravi put za BiH, mi moram kroz institucije BiH donositi odluke, a ono što je najgore od svega za one koji možda razmišljaju drukčije. Razumijem interes bošnjačkog naroda, političkih stranaka, to se idealno poklopilo. I oni koji nisu očekivali sad vjeruju da su kroz ovo dobili jednu investiciju od nekih 150 možda i 200 km plinofikacije kroz Hercegovinu, vrijednosti 500 do 600 milijuna, da iz Sarajeva upravljuju s njom. To nije način kako se radi, mi ne smijemo narušiti daytonske principe. Energetska struktura je vrlo jasno podijeljena u BiH i čini jednu sintezu tri sustava. Sad netko pokušava na mala vrata otvoriti pod krinkom ne znam ni ja kakvih strateških interesa