Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Plavo-bijeli wrote: ↑08/12/2024 15:07
pa imaju garanciju ali su opet stari 4g i vjrv koristeni za mining i pitanje je kolika im je buducnost... 7700 xt je samo godinu stara i u rangu rx 6800 znaci malo slabija od 6800 xt.
Ako je rudarila u dobrim uslovima (klimatizovano, bez vlage), redovno odrzavana i neko ti daje 6 mjeseci garancije to ti sve govori. Posebno ako je u pitanju neki high-end model kao Nitro+ ili Red Devil.
Moja 6700 XT Nitro+ rudarila i handrim je vec godinu dana i nema nikakvih problema. Cak sam joj prvi ja mijenjao i pastu i padove.
Plavo-bijeli wrote: ↑08/12/2024 15:07
pa imaju garanciju ali su opet stari 4g i vjrv koristeni za mining i pitanje je kolika im je buducnost... 7700 xt je samo godinu stara i u rangu rx 6800 znaci malo slabija od 6800 xt.
Ako je rudarila u dobrim uslovima (klimatizovano, bez vlage), redovno odrzavana i neko ti daje 6 mjeseci garancije to ti sve govori. Posebno ako je u pitanju neki high-end model kao Nitro+ ili Red Devil.
Moja 6700 XT Nitro+ rudarila i handrim je vec godinu dana i nema nikakvih problema. Cak sam joj prvi ja mijenjao i pastu i padove.
Pozdrav
Planiram kupiti neku budget mehaničku gajmersku tastaturu.
Interesuju me vaša iskustva sa Trust i Canyon brendom.
Također može li mi neko pouzdano reći pošto je riječ o budžetskim varijantama ima li smisla razmatrati koje switcheve koriste (huano white, outemu red...) ?
Zahvaljujem
zongo wrote: ↑08/12/2024 16:37
Moze li neko preporuciti servis za racunare u Sarajevu, po mogucnosti novi grad, gdje bi mogao testirati graficku i napojnu.
wi-fi d.o.o , jedini čovjek u gradu koji je prihvatio da mi radi na računaru , ostali mi samo rekli zamijeni kabal i tjt. Svaka preporuka za ovog gospodina
I ja sam se odlucio malo ponoviti. Kontam da je ovaj period dobar za to. Budzet oko 2 milje. Treba mi i novi monitor, ali moze sacekati. Koja je radnja trenutno najbolja?
Riddle wrote: ↑10/12/2024 13:35
I ja sam se odlucio malo ponoviti. Kontam da je ovaj period dobar za to. Budzet oko 2 milje. Treba mi i novi monitor, ali moze sacekati. Koja je radnja trenutno najbolja?
tehnolix,megatechno,imel i abcshop za monitore sto se tice nabavnih cijena.
Riddle wrote: ↑10/12/2024 13:35
tehnolix,megatechno,imel i abcshop za monitore sto se tice nabavnih cijena.
Ovaj s prethodne stranice mi se čini jako dobar. I zamišljao sam cijenu oko 400, ali rekoh već, malo će to da pričeka.
Ispao sam iz fazona, nisam siguran šta je sad popularno i pouzdano kad su konfiguracije u pitanju tako da ću narednih nekoliko dana provesti istražujući.
Ima li kakva jeftina uredsko/gamerska stolica da je udobna za nekoliko sati sjedenja? Nemojte mi samo onih napumpanih uber mašinerija od nekoliko stotina KM ili više
Peacean wrote: ↑10/12/2024 18:53
Ima li kakva jeftina uredsko/gamerska stolica da je udobna za nekoliko sati sjedenja? Nemojte mi samo onih napumpanih uber mašinerija od nekoliko stotina KM ili više
U istom sam sosu, sjedio sam na stolici iz jyska koja je trenutno na nekoj akciji od 125km i nista ne valja, onaj cilindar izduva vrlo brzo i to je to. Ako sjedis dnevno nekoliko sati, moras uloziti malo vise, inace si bacio pare dzaba.
Te stolice iz jyska su uzas, uzeo ovu na akciji, bila oko 300 km, i vec nakon sat vremena sjedenja imas osjecaj da si sjedio na betonu, a i ljulja se, nije skroz stabilna.
Rovim po internetu i nađoh ovo. Da čujem, šta se dešava ovdje? Znam da je mix CPU i GPU, ali su u rangu. Zašto je sniženje 500 KM?
Ako hoces najbolji omjer ulozeno-dobijeno onda sam sastavi PC. Prebuilt racunari uglavnom imaju dosta kompromisa i nisu spremni za upgrade u buducnosti.
Rovim po internetu i nađoh ovo. Da čujem, šta se dešava ovdje? Znam da je mix CPU i GPU, ali su u rangu. Zašto je sniženje 500 KM?
Ako hoces najbolji omjer ulozeno-dobijeno onda sam sastavi PC. Prebuilt racunari uglavnom imaju dosta kompromisa i nisu spremni za upgrade u buducnosti.
Sto se tice tog "snizenja", lazno je.
Kako rekoh juče, tek sam počeo pretraživati i na svašta sam naletio. Napucaju procesor i grafičku karticu, ali ti nude neku lijevu napojnu jedinicu ili matičnu ploču. Ovo sam samo jedan primjer izložio dok sam listao ponude i zanimalo me je šta će raja reći za... sniženje.
Znam da nije optimalno, ali stvarno nemam vremena (u smislu da lovim neku komponentu mjesecima) ni strpljenja da sam sklapam računar niti ga fizički mogu sam uraditi, jer mi je sad ruka malo sjebana. Mislim sad da ni moj budžet nije dovoljan da nešto sigurno kupim.
Ko ima vremena, neka mi pokuša izložiti nešto za 2000, bar ću malo ubrzati potragu.
Dogovori samo bolju ploču, nek ti stavi neku b650-ku i malo doplati, ostalo je sve ok, a imaš am5 platformu i zvjerku od računara za 1440p, ako ti ne smeta refurbished grafička kartica (koja btw. ima 6 mjeseci garancije) koja je na nivou 4070.
tu je to negdje pa cak i malo precijenjeno sto se tice love, ne daje niko 500km onako
uglavnom mozes za isto love kupiti i da ima 32gb rama, da je samsung ssd od 1tb, da je brend napojna jedinica a ne argus koji je vjerovatno u ovoj
i naravno da imas garanciju od 2-5 godina u zavisnosti od komponente, a ovdje je samo 2 godine(tu su velike ustede kad ti neko ukine 1 godinu garancije)
Dogovori samo bolju ploču, nek ti stavi neku b650-ku i malo doplati, ostalo je sve ok, a imaš am5 platformu i zvjerku od računara za 1440p, ako ti ne smeta refurbished grafička kartica (koja btw. ima 6 mjeseci garancije) koja je na nivou 4070.
Najbolji prebuilt koji se moze naci do 2000 KM kod nas.
Ja kada bih za sebe licno uzimao doplatio bih za MS Armor V710, MSI Pro B650-S WiFi i brzi ram, mozda neki 6000CL36 sa EXPO profilima.