Evo zovem jednog i drugog kod mene u Čitluk, mozemo i do međugorja otici, jest, piti čitav dan
Vi samo pokazite prstom u koju kafanu...gdje bude fiskalni racun vi plaćate a gdje ga ne bude ja cu
Može tako?
Moderator: anex
Evo zovem jednog i drugog kod mene u Čitluk, mozemo i do međugorja otici, jest, piti čitav dan
Aha, BH posta sa 8 na 11 za onu najnizu tarifu. Ima tome vec jedan period
Ljudi žive u mitu koji je izgovorio neki kvazi analitičar. Samo da pogledaju gdje se najviše izda računa možda bi i vidjeli koliko su glupi
Odavno je nisam vidio. Sta je sa fabrikom . Nekad se proizvodila u Hrasnici u Famosu.ElRe wrote: ↑01/12/2024 16:02Ima li Doncafe? Nekad je bila najbolja kafa za džezve, pa su nestali sa tržišta BiH, a neko je kupio brend za Srbiju...konektovan wrote: ↑01/12/2024 12:36 6.50 KM fruvita naranca 0.75 u Beogradu, u Maxi prodavnici, eto da znate..![]()
Nema Tropic,ima Fortunabanjaluka078 wrote: ↑01/12/2024 22:02Ako imaš Tropic u blizini, možeš iskoristiti kupon tokom cijelog decembra.
![]()
igrim slučaja bio sam sada 3 dana na potezu Čitluk - Međugorje - Ljubuški i slovom i brojem dobio sam 2 fiskalna računa (jedan od ta dva na moj zahtjev) a niti jedan od ta dva nije bio u Međugorju pa čak ni za hotel gdje sam bio smješten. U Međugorju ti uredno govore cijene u eurima a ne u KM-ovima i primaju eure iako je protuzakonito.
Najbolje ne piti sok nikakav, nikako. Kg naranci ne mozes pojesti. A cjedjenjem samo secere popijes, vlakna bacis u smece.citroen xm wrote: ↑01/12/2024 15:54 Pojedinci sami prave idiote od sebe. Kupiš kilo narandži i sam iscjediš sok. Minut posla. Niti te ko levati sa cijenom, niti se pitaš jel ima kakvih primjesa u soku.
I u Njemckoj su dezodoransi poskupili u prosjeku za 1-2 eur.last mohicans wrote: ↑02/12/2024 15:19 Eno vam u Mercatoru taj famozni Fruvita od jabuke i breskve 2.00km. Al zato Nivea deo muški 10.55,nisu normalni, Allaha mi.
Meni drug donese dove, rexone za 1 eur iz Njemacke...na akciji, pravi njemacki.elcaliente wrote: ↑02/12/2024 17:08I u Njemckoj su dezodoransi poskupili u prosjeku za 1-2 eur.last mohicans wrote: ↑02/12/2024 15:19 Eno vam u Mercatoru taj famozni Fruvita od jabuke i breskve 2.00km. Al zato Nivea deo muški 10.55,nisu normalni, Allaha mi.
Nije mi jasno sta je tu problem, koristim Dove on se pravi ovdje u Njemackoj 400 KM od mjesta gdje zivim.
Moze biti da utice rast minimalca na te cijene.
Pa de naka nam drug podjeli gdje to ima, trenutno je dove oko 3 eur.konektovan wrote: ↑02/12/2024 17:18Meni drug donese dove, rexone za 1 eur iz Njemacke...na akciji, pravi njemacki.elcaliente wrote: ↑02/12/2024 17:08I u Njemckoj su dezodoransi poskupili u prosjeku za 1-2 eur.last mohicans wrote: ↑02/12/2024 15:19 Eno vam u Mercatoru taj famozni Fruvita od jabuke i breskve 2.00km. Al zato Nivea deo muški 10.55,nisu normalni, Allaha mi.
Nije mi jasno sta je tu problem, koristim Dove on se pravi ovdje u Njemackoj 400 KM od mjesta gdje zivim.
Moze biti da utice rast minimalca na te cijene.![]()
Pa aldi,.lidl i jos neki marketi, ne znam koliko budu akcije..ali budu. Punica u Austriji nedavno isto za 1 eur kupovala dove.elcaliente wrote: ↑02/12/2024 17:32Pa de naka nam drug podjeli gdje to ima, trenutno je dove oko 3 eur.konektovan wrote: ↑02/12/2024 17:18Meni drug donese dove, rexone za 1 eur iz Njemacke...na akciji, pravi njemacki.elcaliente wrote: ↑02/12/2024 17:08
I u Njemckoj su dezodoransi poskupili u prosjeku za 1-2 eur.
Moze biti da utice rast minimalca na te cijene.![]()
Znaci da je ta akcija snizenje 70 posto.
Ja znam da Aldi i Lidl ubace ponekada akciju markiranih stvari.konektovan wrote: ↑02/12/2024 17:41Pa aldi,.lidl i jos neki marketi, ne znam koliko budu akcije..ali budu. Punica u Austriji nedavno isto za 1 eur kupovala dove.elcaliente wrote: ↑02/12/2024 17:32Pa de naka nam drug podjeli gdje to ima, trenutno je dove oko 3 eur.konektovan wrote: ↑02/12/2024 17:18
Meni drug donese dove, rexone za 1 eur iz Njemacke...na akciji, pravi njemacki.![]()
Znaci da je ta akcija snizenje 70 posto.
Ovdje kod nas su sad cijene 10 KM za vecinu poznatijih brendova, tako da je Njemacka jos uvijek zlatna.
Ma isti taj kod Đurića i u megi po 4.50/4.99 a nekad budu u DM dva za 8.elcaliente wrote: ↑02/12/2024 17:08I u Njemckoj su dezodoransi poskupili u prosjeku za 1-2 eur.last mohicans wrote: ↑02/12/2024 15:19 Eno vam u Mercatoru taj famozni Fruvita od jabuke i breskve 2.00km. Al zato Nivea deo muški 10.55,nisu normalni, Allaha mi.
Moze biti da utice rast minimalca na te cijene.
Pa sto nisi slao poruku u pp ( naravno ako si uopce bio ovdje, u što sumnjam čitajući ovo ).VladaFBiH wrote: ↑02/12/2024 09:52igrim slučaja bio sam sada 3 dana na potezu Čitluk - Međugorje - Ljubuški i slovom i brojem dobio sam 2 fiskalna računa (jedan od ta dva na moj zahtjev) a niti jedan od ta dva nije bio u Međugorju pa čak ni za hotel gdje sam bio smješten. U Međugorju ti uredno govore cijene u eurima a ne u KM-ovima i primaju eure iako je protuzakonito.
Čitluk je čak tu bio najbolji jer su kolege uglavnom dobijale fiskalne račune a uglavnom i u Ljubuškom su ih davali.
U Međugorju se fiskalni jedino dobije u prodavnicama tipa Bingo, Konzum, Namex, DM i sl.
Ako si spreman da "častiš" za svako mjesto koje ne daje fiskalni u Međugorju molim te pripremi barem 2-3 plate jer ću te "oderati"
P.S. Onaj račun koji ti daju na nekim mjestima nije fiskalni već nešto slično
prezivjese isto kao i u Njemackoj. isti zakon... i, zaboravio si pomenuti radnike na benziskim pumpama...last mohicans wrote: ↑01/12/2024 14:31 Kako kockarnice i kladionice preživiše nedjelju, to tamo nisu radnici.
Ne bih rekao da ih je ista politika ostavila u Njemačkoj i ovdje. By the way, kladionica u Njemačkoj kao u priči našoj ja ne vidjeh.belfy wrote: ↑02/12/2024 21:31prezivjese isto kao i u Njemackoj. isti zakon... i, zaboravio si pomenuti radnike na benziskim pumpama...last mohicans wrote: ↑01/12/2024 14:31 Kako kockarnice i kladionice preživiše nedjelju, to tamo nisu radnici.
Distributeri, trgovci,...ubise u zadnje vrijeme marzama. I cim prodaja uspori, vidi se klasicna pljacka, otimacina..kad artikli budu na akciji.