Sirija vol. 3

Post Reply
dr_Evil

#1401 Re: Sirija vol. 3

Post by dr_Evil »

Lopez1981 wrote: 02/12/2024 15:15
Dugarry wrote: 02/12/2024 15:03
dr_Evil wrote: 02/12/2024 14:30

Da je Brkica stao uz Assada sad bi ti navijao za ove druge :D

Sve na stranu, meni nije jasno kako ce Brkica kod kuce da objasni da je stao uz ove sta stavljaju eksploziv u pejdzere i motorole. Ono, lijepo mi svejedno i ovaj sukob me ne dotice puno, ali ili su Turci najgluplji narod mediterana, ili ce Brkici brkovi da lete.

Vrijeme ce pokazati, ali mislim da ce ipak Turci kao i uvijek do sada biti najgluplji. Turkey, niko bolje im ime nije dao
Ne razumijem kako ovdje dolazite do vasih zakljucaka?

Broj jedan neprijatelj Turaka je PKK/YPG
PKK/YPG su potpomognuti od strane Izraela i Amerike

Ti tvrdis da su Turci stao uz Izrael :-)

Izraelova nocna mora je da Sirija bude pod Turskom sapom. Izrael to nikad nece dopustiti.
Dok je Asada u Siriji, Izrael moze mirno da spava
Ma jasta zato Izrael bombarduje Sirijsku vojsku, ima logike, ima...
Brkica je svjesno pripremao teren zadnjih dana, samo nismo povezali tragove na vakat

https://thebosniatimes.ba/95024/zasto-e ... nu-ustava/
DaysleepeR

#1402 Re: Sirija vol. 3

Post by DaysleepeR »

Ako HTS uzme Siriju, Izrael je dugoročno miran i riješio je veliki dio svojih problema.

NIkakve snage sponzorisane od strane saudijaca neće krivo pogledati Izrael, nikad.
Tarmac

#1403 Re: Sirija vol. 3

Post by Tarmac »

Lopez1981 wrote: 02/12/2024 15:12
Tarmac wrote: 02/12/2024 14:52
breuer wrote: 02/12/2024 14:46 Asad je zločinac, diktator i krvolok, al brate ova mraka koja ga napada je viša dimenzija zla definitivno. Ko to poistovjećuje sa Islamom treba da razmisli kakvu uopšte poruku šalje ostatku svijeta...
Na osnovu cega si donio ovaj zakljucak? Masovno ubijanje civila? Etnicko ciscenje, bombardovanje gradova? Izgladnjivanje?
Ili samo prenosis neciju propagandu?
Suniti zive pod Asadovom kontrolom bez da ih neko ubija zbog toga sto su suniti, suniti su vecina u Sirijskoj vojsci. Ove koljacke horde kad nalete na siju uglavnom se zna sta ga ceka. Glupo je o tome i pisati kad imamo primjere nasih vehabijskih pacova koje su otisli u Siriju i odozdo prijetili klanjem Reisa Kavazovica na bascarsiji. Sad ti je jasno kako se ta cionisticka bagra ponasa prema sijama kad bi i nas poklali.
A zasto da zive pod necijom kontrolom? Nismo ni mi htjeli pod srpskom.
I gdje ti vidis vehabije na ovim novim snimcima? Ne vadi stvari iz naftalina, podmeces isil borcima za slobodu.
dr_Evil

#1404 Re: Sirija vol. 3

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 02/12/2024 15:18 Ako HTS uzme Siriju, Izrael je dugoročno miran i riješio je veliki dio svojih problema.

NIkakve snage sponzorisane od strane saudijaca neće krivo pogledati Izrael, nikad.
100%. Ovo su momacki odradili, ne moze u sahu niko sa njima
dr_Evil

#1405 Re: Sirija vol. 3

Post by dr_Evil »

Tarmac wrote: 02/12/2024 15:19

Na osnovu cega si donio ovaj zakljucak? Masovno ubijanje civila? Etnicko ciscenje, bombardovanje gradova? Izgladnjivanje?
Suniti zive pod Asadovom kontrolom bez da ih neko ubija zbog toga sto su suniti, suniti su vecina u Sirijskoj vojsci. Ove koljacke horde kad nalete na siju uglavnom se zna sta ga ceka. Glupo je o tome i pisati kad imamo primjere nasih vehabijskih pacova koje su otisli u Siriju i odozdo prijetili klanjem Reisa Kavazovica na bascarsiji. Sad ti je jasno kako se ta cionisticka bagra ponasa prema sijama kad bi i nas poklali.
I gdje ti vidis vehabije na ovim novim snimcima? Ne vadi stvari iz naftalina, podmeces isil borcima za slobodu.
Zapravo ispravka krivih navoda, cetnicko rukovodstvo nije htjelo slobodne Bosnjake na "svojim" teritorijama. Da je Slobo branio Jugu prosetao bi se kroz Bosnu, umjesto toga osvanule su slike Bijeljine, pa Prijedora itd. U Sarajevu su se nosale titove slike, dok nije pocelo klanje.

Kakvi bolan borci za slobodu, jel tebi onaj bradonja sta prebacuje curu lici na borca za slobodu? 'ajte deco, rekao bi Balas. Borac za slobodu, od koga je to zarobljen pa da se bori za slobodu
Lopez1981

#1406 Re: Sirija vol. 3

Post by Lopez1981 »

A zasto da zive pod kontrolom Al Kaide? U HTS(Al Kaidi) nema niti jedan sija, u Sirijskoj vojsci suniti su vecina. Nista ti to ne govori?

Sta bolan gdje vidim vehabije, pa ovaj HTS ti je Al Nusra tj. Al Kaida. Godinama ubijaju druge grupe po Idlibu. Neki dan krenuli na Turske vojnike, palili Turske zastave po Idlibu. Turska je HTS proglasila za teroristicku organizaciju. I oni su ti glavna i najjaca grupa u Idlibu.
Tarmac

#1407 Re: Sirija vol. 3

Post by Tarmac »

dr_Evil wrote: 02/12/2024 15:25

Zapravo ispravka krivih navoda, cetnicko rukovodstvo nije htjelo slobodne Bosnjake na "svojim" teritorijama. Da je Slobo branio Jugu prosetao bi se kroz Bosnu, umjesto toga osvanule su slike Bijeljine, pa Prijedora itd. U Sarajevu su se nosale titove slike, dok nije pocelo klanje.

Kakvi bolan borci za slobodu, jel tebi onaj bradonja sta prebacuje curu lici na borca za slobodu? 'ajte deco, rekao bi Balas. Borac za slobodu, od koga je to zarobljen pa da se bori za slobodu
Sam sebe demantujes :lol:
Iskljucujem se iz diskusije, ocito da vas par imate jako uhodan sistem ovdje.
Ovaj dole kaze pale turske zastave, a prije toga turska ih obucava. Ne znate gdje udarate. Ali glavni psiops vam je da bi neko nekog po Bosni klao :lol:
dr_Evil

#1408 Re: Sirija vol. 3

Post by dr_Evil »

Tarmac wrote: 02/12/2024 15:43
Ovaj dole kaze pale turske zastave, a prije toga turska ih obucava. Ne znate gdje udarate. Ali glavni psiops vam je da bi neko nekog po Bosni klao :lol:
Hajde ziv bio, pametno ti je to. Najbolje prebaci se na Ukrajinu, samo moras prvo nauciti sva sela, zaseoke, potoke. Tamo je opste jednoumlje, i rasprava nije dozvoljena. Ko ne voli da se raspravlja tamo je odgovarajuca tema.

Kakav uhodan sistem, bit ce da smo se ja i daysleeper prvi put slozili oko neceg :D
Dugarry

#1409 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

dr_Evil wrote: 02/12/2024 15:10
Dugarry wrote: 02/12/2024 15:03

Ne razumijem kako ovdje dolazite do vasih zakljucaka?

Broj jedan neprijatelj Turaka je PKK/YPG
PKK/YPG su potpomognuti od strane Izraela i Amerike

Ti tvrdis da su Turci stao uz Izrael :-)

Izraelova nocna mora je da Sirija bude pod Turskom sapom. Izrael to nikad nece dopustiti.
Dok je Asada u Siriji, Izrael moze mirno da spava
https://thebosniatimes.ba/95202/isil-ov ... etski-rat/

Prati malo kolega, nema ovdje crno ili bijelo, i situacija je zaista dinamicna.

Turska i Izrael su de facto saveznici, a brkica je samo demagog.
Ti mi postavio thebosnia times kao relevantan izvor informacija :roll:

Cinjenica je da Turska zeli jacati na svakom frontu, pa zato mora i siriti svoju uticajnu sferu.
Mozes biti protiv toga, i to je sasvim legitimno, ali Turska je jedina realna potencijalna prijetnja Izraelu.

Ako Ameriku i Izrael gledamo kao jedno tijelo, onda ces doci do zakljucka da su oni isporucili Irak Iranu na tanjiru.
Oni su, dopustili Rusiji i Iranu da dodje u pomoc Asadu kako bi opstao na vlasti, a kako bi Iran i dalje imao uticaj.
Amerika da je htjela da Asad ne vlada Sirijom, to je mogla uraditi.
Svi potezi zapada na BI su isli u prilog Iranu zadnjih 30 godina.

Hezbollah, Hamas, Sirija.....nisu prijetnja Izraelu.
Lopez1981

#1410 Re: Sirija vol. 3

Post by Lopez1981 »

Ko je bolan uhodan, pa ja sam bio za revoluciju od prvog dana da se skine diktator, dok nije ovaj olos i sljam vehabijski dosao i preuzeo kormilo.
Ne mozes ti sad pohvatati sta se desava ako nisi pratio 10+ godina. Sta da ja tebi sad pisem imena formacija koje Turska podrzava i naoruzava kad ne znas nista o tome jer su za tebe to sve revolucionari. Ocito ne znas sta se desavalo u Idlibu. Nema ti vise FSA tamo, jer je HTS poubijao i istjerao sve istinske revolucionarne grupe. Koliko je samo krvi proliveno izmedju tih frakcija. Koliko se puta po mjestima u Idlibu sam narod organizovao da istjera taj islamisticki sljam i koliko je ubijenih u tome :-)
DaysleepeR

#1411 Re: Sirija vol. 3

Post by DaysleepeR »

Asadova Sirija je jedina država iz okruženja koja je u stalnom ratu sa Izraelom.
Uklanjanjem Asada, Izrael se rješava velikog problema.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1412 Re: Sirija vol. 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 02/12/2024 16:12 Asadova Sirija je jedina država iz okruženja koja je u stalnom ratu sa Izraelom.
Plus to je najsekularnija arapska drzava.

Asad kakav god da je diktator, bolji je sto puta od najmanje lose alternative.

Inace avijacija roka po teroristima zivotom.
mirsek

#1413 Re: Sirija vol. 3

Post by mirsek »

DaysleepeR wrote: 02/12/2024 16:12 Asadova Sirija je jedina država iz okruženja koja je u stalnom ratu sa Izraelom.
Jedina istina.
Sve ostale je demaogogija i pravdanje agresorsko imperijalistickih teznji Brkatog sultana.
Da Erdogan ovo sve radi samo radi Kurda, ne bi mu veci interes na svijetu bio od toga da je Sirija bila netaknuta pod Asadom jer tu se Kurdi nisu mogli raspojasati i imati svoje nezavisne enklave.
Takodjer, ostaje cinjenica da je jedno barem 90% svog bjelosvjetskog ciovehabijskog radikalnog sljama u Siriju uslo preko turske teritorije sa turskom dozvolom.
Pametnom dosta..
Point.

#1414 Re: Sirija vol. 3

Post by Point. »

HarTar wrote: 02/12/2024 13:47
Point. wrote: 02/12/2024 13:36 Nije tačno.
U pravu si, Rusija bar nije centar Hazara.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/v ... u-20230916
Ja, i?
Dugarry

#1415 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

Lopez1981 wrote: 02/12/2024 16:12

Ko je bolan uhodan, pa ja sam bio za revoluciju od prvog dana da se skine diktator, dok nije ovaj olos i sljam vehabijski dosao i preuzeo kormilo.
Ne mozes ti sad pohvatati sta se desava ako nisi pratio 10+ godina. Sta da ja tebi sad pisem imena formacija koje Turska podrzava i naoruzava kad ne znas nista o tome jer su za tebe to sve revolucionari. Ocito ne znas sta se desavalo u Idlibu. Nema ti vise FSA tamo, jer je HTS poubijao i istjerao sve istinske revolucionarne grupe. Koliko je samo krvi proliveno izmedju tih frakcija. Koliko se puta po mjestima u Idlibu sam narod organizovao da istjera taj islamisticki sljam i koliko je ubijenih u tome :-)
Jos da dodam.

Turski uticaj u Siriji se pokusava umanjiti preko YPG. YPG imaju pomoc Izraela, kako bi bio trn u oku Turskoj.
Ako im Turska nije prijetnja, zasto bi imali ovakvu situaciju sa YPG, koji je Turskoj postao veci problem od Asada.

Na strani Asada su UAE, Egipat, Saudijska Arabija. Oninikad nisu na strani koja ja kontra Izraela i Ameriku. Ni kad igraju playstation.
mirsek

#1416 Re: Sirija vol. 3

Post by mirsek »

Dugarry wrote: 02/12/2024 16:29
Jos da dodam.

Turski uticaj u Siriji se pokusava umanjiti preko YPG. YPG imaju pomoc Izraela, kako bi bio trn u oku Turskoj.
Ako im Turska nije prijetnja, zasto bi imali ovakvu situaciju sa YPG, koji je Turskoj postao veci problem od Asada.

Na strani Asada su UAE, Egipat, Saudijska Arabija. Oninikad nisu na strani koja ja kontra Izraela i Ameriku. Ni kad igraju playstation.
Koji ce klinac turski uticaj u Siriji ?
Hoce li sad malo Asad i Iran da sire svoj uticaj u Turskoj tako da pocnu masovno naoruzavati Kurde po Turskoj ?
UAE i SA su bili jedni od najvecih finansijera uvezenih radikala u Siriju u prethodnom ratu,to je opste poznata cinjenica, ne mozes bolan toliki spin praviti, ofirno je.
Point.

#1417 Re: Sirija vol. 3

Post by Point. »

breuer wrote: 02/12/2024 14:46 Asad je zločinac, diktator i krvolok, al brate ova mraka koja ga napada je viša dimenzija zla definitivno. Ko to poistovjećuje sa Islamom treba da razmisli kakvu uopšte poruku šalje ostatku svijeta...
Isto razmišljam.
Point.

#1418 Re: Sirija vol. 3

Post by Point. »

Tarmac wrote: 02/12/2024 14:54
Bosanski_kralj wrote: 02/12/2024 14:50
Tarmac wrote: 02/12/2024 14:48

E oko ovog se slazem s tobom. Zlocin je zlocin i svi treba da odgovaraju. Ja ne podrzavam zlocine bilo koje strane.

Samo konstatujem da se ovdje siri mrznja, ne zbog pojedinacnog zlocina, nego samo iz razloga sto su muslimani.
Ovi muslimani iz "opozicije" bi sutra po Bosni nas klali jer nismo muslimani po njihovom ukusu.
Laprdas bezveze, bez uvrede.
Što je napisao je istina.
Dugarry

#1419 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

mirsek wrote: 02/12/2024 16:35

Jos da dodam.

Hoce li sad malo Asad i Iran da sire svoj uticaj u Turskoj tako da pocnu masovno naoruzavati Kurde po Turskoj ?
UAE i SA su bili jedni od najvecih finansijera uvezenih radikala u Siriju u prethodnom ratu,to je opste poznata cinjenica, ne mozes bolan toliki spin praviti, ofirno je.
Spin? :lol:
SPinuj ti sa nekim drugim, okani se mene

Koji ce klinac Turskoj, koja granici sa Sirijom, uticaj u Siriji, to se pitas. Ne pitas se koji ce klinac drzavama kao sto su Rusija i Iran uticaj u Siriji :D

Ja razumijem sve njih, i zasto zele uticaj. Uticaj zeli svaka drzava, i bori se za isti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1420 Re: Sirija vol. 3

Post by sime_cipol »

Jedina sigurnost za Izrael je stalno medjusobno klanje medju muslimanima.
Dok je u Siriji pat pozicija, stalno arapsko proljece, stalno desavanje naroda, Izrael je miran.
Da nema Asada, ovi lokalni serifi bi se sutra tukli izmedju sebe do besvijesti. Kad bi jedan ostao, brzo bi mu nasli protivnika, pa opet u krug.
mirsek

#1421 Re: Sirija vol. 3

Post by mirsek »

Dugarry wrote: 02/12/2024 16:42
mirsek wrote: 02/12/2024 16:35

Jos da dodam.

Spin? :lol:
SPinuj ti sa nekim drugim, okani se mene

Koji ce klinac Turskoj, koja granici sa Sirijom, uticaj u Siriji, to se pitas. Ne pitas se koji ce klinac drzavama kao sto su Rusija i Iran uticaj u Siriji :D

Ja razumijem sve njih, i zasto zele uticaj. Uticaj zeli svaka drzava, i bori se za isti.
OK, Sirija i Iran granice sa Turskom, treba malo siriti uticaj u Turskoj preko naoruzavanja i obucavanja Kurda. :thumbup:
swanfilter

#1422 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

Crvene_brigade wrote: 02/12/2024 08:22 Nevjerovatno je kako je došlo do tako brzog kolapsa Assadove vojske. Da li je u pitanju neki dogovor, ili je zaista do te mjere bila presudna podrška iransko-ruskog režima? Šta predviđate u narednim danima?
Kakvo popustanje Rusa ako ce to za posljedicu imati gubitak Tartusa i prisutnost u Sredozemlju?

Zbog Ukr ni u Crnom moru nisu vise svoji na svom.

CG su ispusili.

Kao da je njima u interesu onom kantom od Kuznjecova ploviti tri mjeseca do prvog toplog mora.

Sto se Irana tice, prepustanjem Sirije, a time i Libanona, njima u nepovrat odlaze decenije truda do pozicije regionalnog igraca. Povlace se na granice Iraka i bilo bi pitanje vremena kada bi dosli i to im uzeti.

Sve je ovo jos jedan pokusaj pripreme terena za konacan obracun.

Padne li Sirija, ova stoka ce kroz neko vrijeme na Iran krenuti. Do sada ih nisu mogli zapadnim standardima nauciti, pa se mozda neko sjetio kako ih je treba vratiti na put vjernika.
HarTar

#1423 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Point. wrote: 02/12/2024 16:29
HarTar wrote: 02/12/2024 13:47
Point. wrote: 02/12/2024 13:36 Nije tačno.
U pravu si, Rusija bar nije centar Hazara.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/v ... u-20230916
Ja, i?
Ništa, lijepo društvo :mrgreen: :lol:
HarTar

#1424 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Dugarry

#1425 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

swanfilter wrote: 02/12/2024 16:45
Crvene_brigade wrote: 02/12/2024 08:22 Nevjerovatno je kako je došlo do tako brzog kolapsa Assadove vojske. Da li je u pitanju neki dogovor, ili je zaista do te mjere bila presudna podrška iransko-ruskog režima? Šta predviđate u narednim danima?
Kakvo popustanje Rusa ako ce to za posljedicu imati gubitak Tartusa i prisutnost u Sredozemlju?

Zbog Ukr ni u Crnom moru nisu vise svoji na svom.

CG su ispusili.

Kao da je njima u interesu onom kantom od Kuznjecova ploviti tri mjeseca do prvog toplog mora.

Sto se Irana tice, prepustanjem Sirije, a time i Libanona, njima u nepovrat odlaze decenije truda do pozicije regionalnog igraca. Povlace se na granice Iraka i bilo bi pitanje vremena kada bi dosli i to im uzeti.

Sve je ovo jos jedan pokusaj pripreme terena za konacan obracun.

Padne li Sirija, ova stoka ce kroz neko vrijeme na Iran krenuti. Do sada ih nisu mogli zapadnim standardima nauciti, pa se mozda neko sjetio kako ih je treba vratiti na put vjernika.
Ako zapad zeli smanjiti iranski uticaj, zasto su sklonili Sunite sa vlasti u Iraku i prepustili ga Iranu, i tako olaksali Iranu, da osim Iraka, dodje i do Sirije i Libana?
Post Reply