TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- Staylezz
#3226 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Dobijem prvo viber poruku sa informacijom da je Euroexpress preuzeo pošiljku i da mogu uskoro očekivati isporuku. Jutros dolazi e-mail da je M-one preuzeo pošiljku. Tracking na M-one pokazuje neuspješnu dostavu jutros. Sad mi ništa nije jasno gdje je zapravo paket 
- nagibSA
#3227 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Meni paket isporucen ima 10 dana, nisu azurirani tracking podaci da je Delivered. Jos treba da probiju termin...
Dobro rece neko odyebace nas uskoro sa vakim poslovanjem...
Dobro rece neko odyebace nas uskoro sa vakim poslovanjem...
- crnivrag
#3228 Re: TEMU u BiH - sve o tome
A može li neko objasniti ovo moje, jer dva puta se pušta sa carine, a navodno EuroExpress preuzeo prije 8 dana i ne dolazi, oni tvrde da im paket nikad nije ni stigao:
TEMU:

Milšped:

EuroExpress:

- Zombi_Rex
#3229 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Zarazili su nas, ja sam do sad 500KM potrošio ni sam ne znam da sam uzeo nešto baš da kažem e ovo mi je bilo potrebno
-
HelaS
#3230 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Da je 50.000 Bosanaca izvršilo neku trgovačku TEMU transakciju, da je to prosjek 100 KM po jednoj, bilo bi to 5 mil. KM. Novac kojim su platili kompletnu internet stranicu za prodaju, sve IT stručnjake, sav drugi marketing, i još puno novca da im ostane za ljetovanje na Himalajima
- Zombi_Rex
#3231 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Takvi smo u svemu, zavlacimo lazemo ne poostuju se dogovori rokovi, od pijacara do ozbiljnih kompanija
-
naxx99
#3232 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kinezi počeli sami sebe kopiratdaramo wrote: ↑30/11/2024 09:22Dobra konzola ako je originalna.naxx99 wrote: ↑29/11/2024 17:50 Evo malo da promijenimo temu (no pun intended)
https://share.temu.com/sWxiWektlLA
Ja sam ovo čudo naručio, izbaci mi na internetu i uze me neka nostalgija... Iako nisam toliko star sudeci po broju na username-u, ko mali sam zbog nedostatka interneta a posjedovanja racunara igrao famoznih "256 igara". A vala ove moderne su rijetkost da budu dobre
Samo sto je upravo ovaj paket zaglavio na carini 7 dana vec![]()
Nećeš vjerovati ali čak imaju kopije ove konzole.
Samo kupiš novu brendiranu kvalitetnu karticu i na nju instaliraš ArkOS, imaš moderni Game Boy.
Emulira sve do PS1, može i laganije PSP igre ali nije za to radi formata zaslona.
Odlična kupovina![]()
Originalna je sudeći po reviewima, i zbog toga je nisam htio naručiti sa prvim paketom (koji je već stigao) dok se nisam uvjerio da može ArkOS
Karticu sam već uzeo i pripremio samo čekam da dođe, planiram najviše SNES, SEGA pa i novije tako ko PS1 do PSP (i portmaster) tako da je super stvar
-
citroen xm
#3233 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ček, uz ovu konzolu dođu igrice, samo vi hoćete još neke druge pa pripremate na kartici? Ili dođe konzola bez igrica?
Daj da ovde pominjemo proizvode poput ove priče, a ne da se priča o dostavama i kada je kome stigao paket. Baš me za to zaboli.
Daj da ovde pominjemo proizvode poput ove priče, a ne da se priča o dostavama i kada je kome stigao paket. Baš me za to zaboli.
- Staylezz
#3234 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Update: ja sam danas preuzeo paket u skladištu Euroexpressa u Lukavici, tako da ako neko bude imao slicnu situaciju da zna.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3235 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Evo ako neko može iskoristiti. Ja sigurno neću jer traju večeras do ponoći.
Sinoć jedva uspijem dobiti ono 2gift, ali samo oko 10€, nije se imalo šta izabrati, sve smeće i morao naručiti još 20€ da to dobijem, a dok nisam imao para dva puta sam dobijao bolje ponude za ove free gift. Kada sam naručio dobijem ove meni beskorisne kupone.

Sinoć jedva uspijem dobiti ono 2gift, ali samo oko 10€, nije se imalo šta izabrati, sve smeće i morao naručiti još 20€ da to dobijem, a dok nisam imao para dva puta sam dobijao bolje ponude za ove free gift. Kada sam naručio dobijem ove meni beskorisne kupone.

-
daramo
#3236 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Dođu na kartici od 64gb, ali su to slabe kineske sd kartice koje mogu riknuti nakon nekog vremena.citroen xm wrote: ↑30/11/2024 13:50 Ček, uz ovu konzolu dođu igrice, samo vi hoćete još neke druge pa pripremate na kartici? Ili dođe konzola bez igrica?
Zato je preporuka uzeti neku kvalitetnu brendiranu sd karticu koje su brže i sigurnije.
Na nju staviš bolji arkOS i sam ubacuješ igre koje želiš.
- Quaresma
#3237 Re: TEMU u BiH - sve o tome
kopija cega?daramo wrote: ↑30/11/2024 09:22Dobra konzola ako je originalna.naxx99 wrote: ↑29/11/2024 17:50 Evo malo da promijenimo temu (no pun intended)
https://share.temu.com/sWxiWektlLA
Ja sam ovo čudo naručio, izbaci mi na internetu i uze me neka nostalgija... Iako nisam toliko star sudeci po broju na username-u, ko mali sam zbog nedostatka interneta a posjedovanja racunara igrao famoznih "256 igara". A vala ove moderne su rijetkost da budu dobre
Samo sto je upravo ovaj paket zaglavio na carini 7 dana vec![]()
Nećeš vjerovati ali čak imaju kopije ove konzole.
Samo kupiš novu brendiranu kvalitetnu karticu i na nju instaliraš ArkOS, imaš moderni Game Boy.
Emulira sve do PS1, može i laganije PSP igre ali nije za to radi formata zaslona.
Odlična kupovina![]()
imas stotine ovakvih uredjaja a srecom sve se moze provjeriti na youtubeu pa da vidi sta kome pase.
-
daramo
#3238 Re: TEMU u BiH - sve o tome
R36S se postala veoma popularna budget konzola, a sve što je popularno se kopira.
Tako da su pojavile kopije konzole koje se prave u drugim tvornicama i koje nemaju mogućnosti kao original.
Kopije imaju samo jedan sd utor, nemaju wifi preko dongle, ne može na njih arkOS.
Evo jedne kopije na Temu
https://share.temu.com/rnSZi46tJbA
-
naxx99
#3239 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Da se nadovežem na konzolu
K36 (što je neko linkao) je totalno druga konzola i ima lošiji sistem (EmuElec, koji se ne može mijenjati još) od sistema na R36S (ArkOS) pa nekad čak i lošiji procesor
A K36 samim izgledom odstupa od R36S konzole pa nije niko ni uzimao, nego kinezi su se sjetili da ubace ploču od K36 u R36S body i tako zavara narod.
Ima negdje neki wiki sa svim prodavačima koji prodaju originale i koji prodaju kopije ove konzole, s tim da je većina na Aliexpress-u i niko od njih ne šalje sa normalnim shipping cijenama za nas
Tako da je Temu opcija jedina za naše tržište..
Sutra mi treba doći (dobio sam viber poruku od euroexpressa) pa javim da li je original i kako se ponaša
K36 (što je neko linkao) je totalno druga konzola i ima lošiji sistem (EmuElec, koji se ne može mijenjati još) od sistema na R36S (ArkOS) pa nekad čak i lošiji procesor
A K36 samim izgledom odstupa od R36S konzole pa nije niko ni uzimao, nego kinezi su se sjetili da ubace ploču od K36 u R36S body i tako zavara narod.
Ima negdje neki wiki sa svim prodavačima koji prodaju originale i koji prodaju kopije ove konzole, s tim da je većina na Aliexpress-u i niko od njih ne šalje sa normalnim shipping cijenama za nas
Tako da je Temu opcija jedina za naše tržište..
Sutra mi treba doći (dobio sam viber poruku od euroexpressa) pa javim da li je original i kako se ponaša
- Averus
#3240 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ej raja, šta znače ovi vaučeri što dobijem tipa 500KM isl.?
Je li koristio to? U čemu je kvaka?
Je li koristio to? U čemu je kvaka?
- Peacean
#3241 Re: TEMU u BiH - sve o tome
To ti je skup kupona različitih vrijednosti ukupne vrijednosti 500KM. Svaki ima uslove koje moraš ispuniti da bi ga iskoristio tipa kupon 10KM možeš na narudžbi vrijednosti 100KM, kupon 20KM na narudžbi od 140KM, itd. Uglavnom beskorisno osim ako nisi planirao neku veću narudžbu napraviti. Obično ti kuponi isteknu nakon nekoliko dana.
-
Mehemed
#3242 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Uvijek kada nešto gledam čitam i recenzije i ima baš dosta recenzija sa 5* a nisu ni probali artikal. Nisu mi jasne takve osobe. Pa crni Amire kako 5* a ne znaš da li uopšte i radi.
Sve ocjene su mu slične, 5* i tekst nigdje veze.

Sve ocjene su mu slične, 5* i tekst nigdje veze.

- Peacean
#3243 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Imaš lažnih recenzija na temu koliko hoćeš, najbolje je tražiti recenzije sa slikama i videom.
-
Mehemed
#3244 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Više od 50% ih je lažnih. Ja što sam ostavio su prave ocjene i recenzije ali bez fotografija i videa, tako da ni to nije mjerilo, ima ih koji su uslikali i ocijenili a nisu ni probali. Što nisam probao neću ni ocijeniti dok ne probam.
-
epik
#3245 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jedino ove kupone sam iskoristio. Nisu toliko rigorozni uslovi. Na oko 130 KM iskoristio sam kupon od 40KM. Platio oko 90 KM. Sto se tice popusta jedino je ovo korisno.Peacean wrote: ↑01/12/2024 20:05 To ti je skup kupona različitih vrijednosti ukupne vrijednosti 500KM. Svaki ima uslove koje moraš ispuniti da bi ga iskoristio tipa kupon 10KM možeš na narudžbi vrijednosti 100KM, kupon 20KM na narudžbi od 140KM, itd. Uglavnom beskorisno osim ako nisi planirao neku veću narudžbu napraviti. Obično ti kuponi isteknu nakon nekoliko dana.
- Quaresma
#3246 Re: TEMU u BiH - sve o tome
dosta sam komentara tako procitao kao dobili paket, sve super, ali nisu isprobali i ostave 5 zvjezdica. Pa jbt kakve koristi iko ima od takvih iskustava.
- mc-twin
#3247 Re: TEMU u BiH - sve o tome
To jeste dobro, al' ja ne znam da sam to ikad dobio, sad evo provjerih i ne nadjoh.epik wrote: ↑01/12/2024 22:51Jedino ove kupone sam iskoristio. Nisu toliko rigorozni uslovi. Na oko 130 KM iskoristio sam kupon od 40KM. Platio oko 90 KM. Sto se tice popusta jedino je ovo korisno.Peacean wrote: ↑01/12/2024 20:05 To ti je skup kupona različitih vrijednosti ukupne vrijednosti 500KM. Svaki ima uslove koje moraš ispuniti da bi ga iskoristio tipa kupon 10KM možeš na narudžbi vrijednosti 100KM, kupon 20KM na narudžbi od 140KM, itd. Uglavnom beskorisno osim ako nisi planirao neku veću narudžbu napraviti. Obično ti kuponi isteknu nakon nekoliko dana.
-
Mehemed
#3248 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Izbaci mi ono 2 free ovako rano a ja nemam para na računu i upalim auto da odem do bankomata da uplatim.
Nije neka pljačka, nema se šta izabrati da valja, dugo sam listao i na kraju uzmem 14€ free i morao naručiti još 25€ da dobijem.
Vjerojatno ću samo ovako i naručivati u budućnosti, nema ništa da mi baš treba što prije, razabralo se.
Nije neka pljačka, nema se šta izabrati da valja, dugo sam listao i na kraju uzmem 14€ free i morao naručiti još 25€ da dobijem.
Vjerojatno ću samo ovako i naručivati u budućnosti, nema ništa da mi baš treba što prije, razabralo se.
-
TzAnka
#3249 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pitanje za iskusnu raju 
Sinoc mi u neka doba doðe obvijest da je palet stigao u BiH i da je spreman za carinu. Posto sam iz Tz ali idem u Sa poslovno za 5 dana, postoji li teoretska sansa da pokupim paket u Sa ? Pise da ide preko Milšped, imaju li oni skladiste u Sa da se to moze pokupiti ako carina pusti paket ?
Sinoc mi u neka doba doðe obvijest da je palet stigao u BiH i da je spreman za carinu. Posto sam iz Tz ali idem u Sa poslovno za 5 dana, postoji li teoretska sansa da pokupim paket u Sa ? Pise da ide preko Milšped, imaju li oni skladiste u Sa da se to moze pokupiti ako carina pusti paket ?
- xPaco1337
#3250 Re: TEMU u BiH - sve o tome
U Banja Luci se carini M-ONE stvari, tako je barem meni bilo.TzAnka wrote: ↑02/12/2024 08:30 Pitanje za iskusnu raju