Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam neki "pisar" po forumu, ali ovo se mora pohvaliti....
Doslovno, sam mrzila duža zadržavanja u TC zbog smrada što od cigareta ali i od one pržene hrane, loše ili nikakve ventilacije.
Nadam se da će od prvog barem malo biti drugačija situacija.
Nemam ništa proziv pušača( i sama sam nekad bila) ali smrad u zatvorenom prostru jako loše podnosim.
Veci problem u centru su kuhinje restorana nego dim od cigara.
Bolje da su to zabranili, nego pušenje.
Toljin restoran zagadi pola centra, a onaj restoran na -1, Amfora ili kako se već zove zagadi drugu polovinu i jedno 3/4 garaže vani. Prvi ubi mirisom izgorenog ulja i hrane, a drugi izgorenog ulja i pomfrita.
Pored toljinog restorana ne možeš proci od raznoraznih smradova i ja bih ono ostaklio, pa neka se svi guše unutar te prostorije. Možeš se nafajtati Interlude-om, opet ga nećeš osjetiti pored onog smrada zagorenog ulja.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑29/11/2024 19:43
Ako misliš na ovaj tender za 3D ukrase koji je dobila neka sarajevska firma, e to ti ne znam reći. Možebit svašta, nisam učestvovao na istom uopće, jer moji španci ne prave ni približno ukrase onim traženim, a bukvalno su traženi u mm i kg, ako se razumijemo.
Što se GGM od Bojinog Vira do EP i Talića Brdo tiče, zadnja tri dana je black-out.
Sad sam upravo bio sa instrumentom na ormaru RO-R22 sat vremena, nije do javne rasvjete niti do bilo koje od komponenti u upravljačkom ormaru javne rasvjete. Jednostavno se dovod električne energije do tog ormara sporadično prekida i to skroz na 0V.
Moja pretpostavka iskustveno je da je elektronski limitator unutar brojila u mjernom ormaru (u koji nemam pristupa) pobenavio i izbacuje (on ima automatski reset jedini od svih komponenti - što objašnjava ponovno paljenje nakon određenog vremena). Obaviještena je lokalna ED. Bit će riješeno do ponedjeljka
Pa u suštini, aludirao sam na taj tender. Elementi su klasična Kina, ne vjerujem da će sve iz dokumentacije biti ispoštovano, nisu angažovali nikakvu kontrolu/agenciju prilikom nabave u Kini.
Elem, kada kažem Kinesko, ne mislim da to nije kvalitetno, da ne bude zabune. Španci imaju fabriku u Kini, između ostalog i tri brenda koja si ranije spominjao. Iste elemente ti možeš dogovoriti sa tvornicom da se prave pod tvojim imenom - to radi recimo Belgrand, i to jako fino rade. Dakle, i dalje tvrdim da je sva rasvjeta u Zenici - kineska.
Phillips se davno odvojio i postoji Phillips Electronics koja kao firma tj grana firme ne postoji. U biti prodaju prava da bilo ko njihovo ime zaljepi.
Svi znamo da su prije bili kvalitetni u bilo cemu sto ima veze sa elektrnikom, a sad baš i ne upravo zbog tog.
nauticamid wrote: ↑30/11/2024 13:46
Veci problem u centru su kuhinje restorana nego dim od cigara.
Bolje da su to zabranili, nego pušenje.
Toljin restoran zagadi pola centra, a onaj restoran na -1, Amfora ili kako se već zove zagadi drugu polovinu i jedno 3/4 garaže vani. Prvi ubi mirisom izgorenog ulja i hrane, a drugi izgorenog ulja i pomfrita.
Pored toljinog restorana ne možeš proci od raznoraznih smradova i ja bih ono ostaklio, pa neka se svi guše unutar te prostorije. Možeš se nafajtati Interlude-om, opet ga nećeš osjetiti pored onog smrada zagorenog ulja.
Koliko sam upoznat, a i pisalo se na forumu, ne moze ih se izmjestiti jer su vlasnici prostora.
Slazem se da je kuhanje najveci problem pored cigara.
Ne znam samo ni odakle izvorna ideja da po svakom spratu načičkaš po par restorana, pa to još nigdje nisam vidjela. Sve je sfušereno kao i sama gradnja od samog starta.
Onom centru baš fali još jedan sprat na kojeg bi mogli biti izmješteni svi restorani, ali ništa od toga.
Poenta je da se danas sve pravi u Kini. Ali nece Apple i Philips prodavati kineski kvalitet i imaju svoj QA.. a samim tim sto je kontejner dosao brodom iz Kine ne znaci nista.
Ja imam Philips Hue i sijalice i trake i rade skoro 24/7 evo vec 7+ godina i nista im. Kad god vidim onu rasvjetu na jalijskom mostu kazem da bi nastiklan Hue (koji ima i outdoor varijante) radio 100x bolje
Ne znam iskreno, što se tiče ovih renomiranih proizvođača, pogotovo stacioniranih u EU, mislim da ne bi smjeli uopće napisati Made in Austria ili Spain ili Germany, a da to ipak nije istina.
OK ovo Made in BiH, pa Luminos godinama kineske komponente (ali ipak jako dobre komponente) samo sastavi i upakuje i napiše da je Made in BiH. Ne proizvode oni diode jebem ga.
Tako da, ima tu svega, ipak, ja vjerujem da je finalni proizvod kudikamo bolje kvalitete nego XiangLeoh Lighting Co. Shenzen ltd. itd.
Na kraju krajeva, na sve to ima i 5 godina garancije, kao i minimalno L80 lifetime od 100.000h što ga nema nijedan Kinez na svijetu.
Čuj ni blizu. Ljudi rade posao, prave komponente, a ti ih ismijavaš.
Zašto je tvoje bolje od njihovog?
Mrak u Zenici nikad nije bio veći, a ubjeđuješ nas da je sve super.