Sirija vol. 3

Post Reply
skrbavi-admin

#676 Re: Sirija vol. 3

Post by skrbavi-admin »

alijagoro wrote: 28/11/2024 15:08 Op,op ne smetaju vise islamisti :D :lol:
ako mislis da sa islamom ima veze ono pucanje u potiljak spalivanje zivih ljudi i slicno - onda ga bas jebi da nemas pojma ni blage veze :lol:

ali avaj - ti tu dodjes hajcat cupriju kako su to muslije koji kolju streljaju i tako dalje u ime islama..... :lol: ljepota ona cetnicka prica a ako nisi cetalj onda si mozda imao dosta problema u razvoju ne znam....

i za kraj - samo da spomenem i to - da mi je drago da je misterija oko "islamista" "vehbosa" "nusre" "pusre" "usre" rijesena - da su apsolutni korisni idioti izraelske ciofasisticke politike.... vjerovatno, indoktrinirani, blage veze nemaju o tom oni sto se dignu u zrak....

Syrianna je film koji je to maherski objasnio.....
alijagoro

#677 Re: Sirija vol. 3

Post by alijagoro »

skrbavi-admin wrote: 28/11/2024 15:21
ako mislis da sa islamom ima veze ono pucanje u potiljak spalivanje zivih ljudi i slicno - onda ga bas jebi da nemas pojma ni blage veze :lol:

ali avaj - ti tu dodjes hajcat cupriju kako su to muslije koji kolju streljaju i tako dalje u ime islama..... :lol: ljepota ona cetnicka prica a ako nisi cetalj onda si mozda imao dosta problema u razvoju ne znam....

i za kraj - samo da spomenem i to - da mi je drago da je misterija oko "islamista" "vehbosa" "nusre" "pusre" "usre" rijesena - da su apsolutni korisni idioti izraelske ciofasisticke politike.... vjerovatno, indoktrinirani, blage veze nemaju o tom oni sto se dignu u zrak....

Mislio sam na sumira,koji proziva okolo forumase da su islamisti a sad navija za iste.
Dugarry

#678 Re: Sirija vol. 3

Post by Dugarry »

Rejhana wrote: 28/11/2024 12:50
Dugarry wrote: 28/11/2024 12:27 Prestanite vise sa tim glupim raspravama, ko za koga navija.
Koga boli cuna da li vi navijate za ove ili one. Pisite ovdje ako imate informacije sa ratista ili neke analize.

Ova ofanziva mozda pomogne da se dodje do mira.
Mislim da Asad nije bio spreman na nikakav kompromis.

Nebi me iznenadilo da je umjesan i Iran

Ne znam koliko je umiješan Iran, ali znam da jeste Turska.

Brko htio da gađa Kurde, Ameri mu nisu dali, i sad nahajcao ove njegove iz Idlibskog emirata na Halep, jer je to meki trbuh.

Inače, Brko ima velikih problema sa Kurdima iz Sirije, već danima mu upadaju na teritorij, ima ih preko 5000, pljačkaju i siluju po jugu Turske, a dnevno pogine i 10-ak turskih vojnika. O tome se skoro nikako ne piše i ne govori.

Vjerovatno će dolaskom Trumpa biti odobreno bombardovanje Kurda, ali vrijeme je tu bitan faktor, a Brki se žuri.
Turska sigurno. Mislim da Turska zeli mir....kao i Rusija i Iran. Svima je dosta tog konflikta, i vjerovatno su sada zadnji pregovori i zauzimanje pozicija.
Nadam se da ce sto prije tu zavladati mir. Dosta je bilo....

Sto se Kurda tice, ciudno je sve to. Kurdi, Asad, Ameri i Rusi zajedno....
DaysleepeR

#679 Re: Sirija vol. 3

Post by DaysleepeR »

Truba wrote: 28/11/2024 11:48 bruka za ublehašku SAA nakon 15 godina rata 4 kilometra im od alepa
Pokušali su oni napraviti i veći prostor pa ih je Erdo satro Bayraktarima.

Rusija je garant stabilnosti te fronte, vjerovatno zapad preko svojih pulena malo testira koliko je Rusija u mogućnosti da bude angažovana i u Siriji i u Ukrajini. Malo im vraćaju za Palestinu.
Maliodmene

#680 Re: Sirija vol. 3

Post by Maliodmene »

DaysleepeR wrote: 28/11/2024 15:28
Truba wrote: 28/11/2024 11:48 bruka za ublehašku SAA nakon 15 godina rata 4 kilometra im od alepa
Pokušali su oni napraviti i veći prostor pa ih je Erdo satro Bayraktarima.

Rusija je garant stabilnosti te fronte, vjerovatno zapad preko svojih pulena malo testira koliko je Rusija u mogućnosti da bude angažovana i u Siriji i u Ukrajini. Malo im vraćaju za Palestinu.
Pokazali su da ocigledno ne mogu na obje strane, ionako ih mlate i po Africi
skrbavi-admin

#681 Re: Sirija vol. 3

Post by skrbavi-admin »

alijagoro wrote: 28/11/2024 15:27
skrbavi-admin wrote: 28/11/2024 15:21

Mislio sam na sumira,koji proziva okolo forumase da su islamisti a sad navija za iste.
isvinjajem se ondaK
a vec je jasno u koje rupalo puse na svirci
sumirprimus

#682 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

opozicija na ulazu u alepo, asad moli putlera za pomoc.
na koju stranu se nageti?
dječak sa šibicama

#683 Re: Sirija vol. 3

Post by dječak sa šibicama »

Image

25. divizija SAA uspjela je odbiti teroristički napad u pravcu Saraqiba u jugoistočnom dijelu Idliba. Ponovno je uspostavljena kontrola nad Jobasom i Kafr Battikhom.

Sada se kreću prema Dadihu, na čijem rubu se trenutno vode borbe.

Izvještaji da su teroristi izašli na autocestu M5 su neistiniti. Privremeno je zatvorena zbog borbi.

Brko je opet dosao :thumbup: :lol:
Prpa.ba

#684 Re: Sirija vol. 3

Post by Prpa.ba »

Zidovi, Turci, Saudijci i Amerikanci.

Koalicija voljnih terorista. :thumbup:
alijagoro

#685 Re: Sirija vol. 3

Post by alijagoro »

Turci kontali, malo se nakrasti po Siriji,na kraju dobili milione izbjeglica.
HarTar

#686 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

alijagoro wrote: 28/11/2024 18:39 Turci kontali, malo se nakrasti po Siriji,na kraju dobili milione izbjeglica.
Kada se oslobodi Halep, izbjeglice će se vratiti kućama.
HarTar

#687 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Prpa.ba wrote: 28/11/2024 18:30 Zidovi, Turci, Saudijci i Amerikanci.

Koalicija voljnih terorista. :thumbup:
A još bolja, Asad, ruje i iranci :lol:
dječak sa šibicama

#688 Re: Sirija vol. 3

Image

Komandant Sjeverne brigade Tahrir al Sham terorista, Abu Ubeid, ubijen danas

sa druge strane poginuo je instruktor iranske republikanske garde general Kiyomars Pour Hashemi, zvani Haj Hashem
Ironmen

#689 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

dječak sa šibicama wrote: 28/11/2024 18:26 Image

25. divizija SAA uspjela je odbiti teroristički napad u pravcu Saraqiba u jugoistočnom dijelu Idliba. Ponovno je uspostavljena kontrola nad Jobasom i Kafr Battikhom.

Sada se kreću prema Dadihu, na čijem rubu se trenutno vode borbe.

Izvještaji da su teroristi izašli na autocestu M5 su neistiniti. Privremeno je zatvorena zbog borbi.

Brko je opet dosao :thumbup: :lol:
Samo je jos Tigar falio u ovoj globalnoj ludnici mislim da mozemo reci da imamo WW3.

Vidim na mapi imamo svjetlo i tamno zelene teroriste, ostaci Nusrica, Al Fataha, Bijelih sljemova koljaca djece i ostale bjelosvjetske sljamove koji su naoruzani do zuba sa FPV dronovima, mislim da ce ovo do kraja godine opasno da eskalira u veci sukob.
dječak sa šibicama

#690 Re: Sirija vol. 3

Evidentno je Erdogan pokrenuo akciju svojih operativaca na terenu, a za interese pajde Bibija.

Kod ubijenih terorista nadjene turske lire, sto je logicno, Idlibski emirat je produzena ruka Ankare. Velika pojacanja specijalnih snaga SAA idu na teren, ovi su ih iznenadili, upali, slabo ili nikako branjena crta dodira sa Idlibom. Opet se SAA domobranstvo blamira ovakvom reakcijom, oni valjda kontali da je to to, mir. Blamirali su se sirijski domobrani i u onom ratu, dok Tigrovi, Hezbo i IRGC nisu dosli na teren.
skrbavi-admin

#691 Re: Sirija vol. 3

Post by skrbavi-admin »

jasno je ko dan da je ovo izraelskoamerixko maslo.... i vise nego jasna dodatna potvrda da ih je hezbolah natamburo neocekivano dobro u juznom libanu vojnicki.... ovako brze bolje daj primirje i to ono u kojem cu ja jos vrsit zracne napade na civile :lol: a otvarat vatru na ljude u vozilima koji su "vjerodosyojno identifikovanib" kao prijetnja :mrgreen:

ovakve taktickosemanticke gimnastike binse i Jozef postidio....

i naravno aktualizirat olos u siriji koji bi napao hezbolah sazad....

donekad sam bio mozda naivan ovako al ovo je smijesno jasno da ne moze biti jasnije..... o pljackanju sirijske nafte nekom drugom prilikom :lol:
Ironmen

#692 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

dječak sa šibicama wrote: 28/11/2024 19:32 Evidentno je Erdogan pokrenuo akciju svojih operativaca na terenu, a za interese pajde Bibija.

Kod ubijenih terorista nadjene turske lire, sto je logicno, Idlibski emirat je produzena ruka Ankare. Velika pojacanja specijalnih snaga SAA idu na teren, ovi su ih iznenadili, upali, slabo ili nikako branjena crta dodira sa Idlibom. Opet se SAA domobranstvo blamira ovakvom reakcijom, oni valjda kontali da je to to, mir. Blamirali su se sirijski domobrani i u onom ratu, dok Tigrovi, Hezbo i IRGC nisu dosli na teren.
Pitanje koliko Hezbe ima sada u Siriji jer je osakacena kao Iranske Garde koje izraelci love 24h mislim da su izraelski avioni svake minute makar 2 u zraku koji u bilo kojem trenutnku mogu pogoditi bilo koji cilj u Siriji, neki dan su radi navodno jednog gardiste u Damasku ubili preko 20 civila u napadu na stambenu zgradu. Zato mislim da ce ovo sada sranje u Siriji da eskalira.
swanfilter

#693 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

I kazu Assad zlocinac.

Ovu prciju im je trebao poravnati prije 5-7 godina i kada je sukob bio pri kraju.
sumirprimus

#694 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Dakle otuda skepsa na temi i ukrajini, ili oodrska hezboli, ili strah od ww3.
Sve jasno ko dan, borba protiv mrskih judeokrscana, cionista, nacista i islamista :lol: :-)
Ovaj put asadu haman nema pomoci doso vrag oo svoje, i brku sto su klonirali kloniralii su..
sumirprimus

#695 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 28/11/2024 19:39 I kazu Assad zlocinac.

Ovu prciju im je trebao poravnati prije 5-7 godina i kada je sukob bio pri kraju.
Koliko se sjecas prije 4 5 godina je asad przen na sjveroistoku od strane turaka nemilice
Ironmen

#696 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Teroristi IDF i Nusrici pod istim plastom kako divno zvuci.
skrbavi-admin

#697 Re: Sirija vol. 3

Post by skrbavi-admin »

kad se samo sjetim Asada dok se smijao Gadafiju a ovaj mu govori smij se smij se ali ti si sljedeci iza mene.. :lol: :lol: ... znali su sta ih ceka imali su i oni svoje izvore al valjda mislili narod ovo ono...
sumirprimus

#698 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Terorist se vrwtio haman pa kuci u cemu su ga sprecavale patriote iz libana afganistana irana i rusije.
dječak sa šibicama

#699 Re: Sirija vol. 3

IDF bombarduje Siriju skoro svakog dana, non stop su na meti stvarne ili izmisljene baze IRGC, usput ubijaju civile, klasika.

Civile tamo ionako ubija svako, niti ih itko stedi.

Oko Damaska su bombardovanja vrlo cesta, zato kazem skoro svakog dana. Stalno dolaze vijesti o napadima izraelskih aviona.

Inace Kurdi mlate dobro ove "al nusra" bradonje, upadaju im tamo na Idlib. Vjerovatno su oni sljedeca meta, ako Tahrir prezivi ovu avanturu.
Ironmen

#700 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Ovaj sa snimka jako me posjeca na one koljace iz bijelih sljemova kad su zaklali dijete od 13 godina na pickupu.
Post Reply