O cemu god da su raspravljali nije za podcjenjivanja skup gdje je prisutan Felipe VI Bourbon.hatemondays wrote: ↑26/11/2024 21:53O cemu su raspravljali bas me zanima, mozda kako izbjeci lincovanje svog naroda poslije poplava.
"Trojka"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2201 Re: "Trojka"
-
Novak20
#2202 Re: "Trojka"
Znam ja to care i bez tebe ali priča je krenula od ovoga savjesnog forumskog Bošnjaka. U Kiseljaku ima podosta Bošnjaka, u Kreševu nastradali oni što žive oko džamije. Zašto pomoć upućenu i njima koristiti za blaćenje "Trojke" i "nebošnjaka" ?
Pa ja i pohvalio Trojku. Tako se gradi povjerenje. Od 1.5 miliona KM donacija BH Telecoma, 625.000 KM za "tesko" pogodjene Kiseljak i Kresevo, prepune korisnika BH Telecoma.
To sto je teritorijalno dio BiH, ne znaci da me moraju zanimati nebosnjaci koji tamo zive, ili da im moram i zelim pomagati oko bilo cega.
-
Novak20
#2203 Re: "Trojka"
pemanapemani wrote: ↑26/11/2024 18:11Kako sijes takva je zetva.
Vidis kako je fino kada neko sa ove strane upotrebljava Dodikovu i Karamaticevu retoriku i kada pomislis da bi se to moglo dotaci tebe.![]()
Takvih ima puno na srpskoj, fin broj na hrvatskoj, a kako svaka akcija ima reakciju, sada ih ima i na bosnjackoj strani.
Jebi ga, zar se nije htjelo mirnodopska inacica one stare dobre - Hvo me brani Caritas me hrani, za ostale me boli kurac, neka se snadju.
Sad neka frustracija na ono sto je (ras)polucila takva strategija.![]()
O čemu ti pričaš ?
Jedina mi je frustracija što živim u državi u kojoj netko godinama nelegalno i nestručno koristi kamenolom koji poklopi čitavo selo, ubije osamnaest ljudi i nitko se ne češe da nađe i osudi krivca.
A i što bi kada ima takve pameti poput tvoje koja je u stanju sve staviti u kontekst rata i ratnih trauma.
-
Novak20
#2204 Re: "Trojka"
Prpa.ba wrote: ↑26/11/2024 17:01Ne zajebavaj, zao je meni kad vidim na vijestima da vas je potrefila neka nesreca, pa nisam srca kamena.
Samo ne osjecam da se to desilo nekom meni bliskom i bitnom, nemam potrebu solidarisati se ili pomagati samo zato sto zivite u istoj drzavi kao i ja. Sta ces.
Ono sto je bitno je da necu odmoci, za razliku..![]()
Opet kažem, drago mi je što ti ne odlučuješ ni o čemu, a nadam se i da nećeš.
-
Hakiz
#2205 Re: "Trojka"
To jedinaNovak20 wrote: ↑26/11/2024 22:43pemanapemani wrote: ↑26/11/2024 18:11Kako sijes takva je zetva.
Vidis kako je fino kada neko sa ove strane upotrebljava Dodikovu i Karamaticevu retoriku i kada pomislis da bi se to moglo dotaci tebe.![]()
Takvih ima puno na srpskoj, fin broj na hrvatskoj, a kako svaka akcija ima reakciju, sada ih ima i na bosnjackoj strani.
Jebi ga, zar se nije htjelo mirnodopska inacica one stare dobre - Hvo me brani Caritas me hrani, za ostale me boli kurac, neka se snadju.
![]()
O čemu ti pričaš ?
Jedina mi je frustracija što živim u državi u kojoj netko godinama nelegalno i nestručno koristi kamenolom koji poklopi čitavo selo, ubije osamnaest ljudi i nitko se ne češe da nađe i osudi krivca.
A i što bi kada ima takve pameti poput tvoje koja je u stanju sve staviti u kontekst rata i ratnih trauma.
- Point.
#2206 Re: "Trojka"
Hakiz wrote: ↑27/11/2024 00:47To jedinaNovak20 wrote: ↑26/11/2024 22:43pemanapemani wrote: ↑26/11/2024 18:11
Kako sijes takva je zetva.
![]()
O čemu ti pričaš ?
A i što bi kada ima takve pameti poput tvoje koja je u stanju sve staviti u kontekst rata i ratnih trauma.![]()
-
Novak20
#2207 Re: "Trojka"
Ovo sam naveo kao primjer.
Tema je "Trojka", a mi raspravljamo o tome zašto BH Telecom daje pomoć općinama u kojima su slučajno na vlasti Hrvati mada su od poplava stradali i Bošnjaci. Raspravljamo o tome kako (ne) treba pomoći stradalom kjafiru nebošnjaku ili kako je takav stav posljedica rata i politika od prije trideset godina, a ne karaktera pojedinca.
I to sve bez da se držimo teme i tražimo odgovornost zato što nije napravljena niti jedna kuća, popravljena pruga, poveden sudski postupak protiv vlasnika nelegalnog kamenoloma i jataka koji su mu omogućili nezakonit i nestručan rad koji je doveo do tragedije.
A sada, hajdemo opet liječiti frustracije na Novaku.
-
DonieBrasco
#2208 Re: "Trojka"
Nejvjerovatno kako vlast u FBiH pada na najednostavnijim stvarima, a zele da sebe pokazu da nisu kao prijasnja vlast, da nisu Sdfa i prijasnji, da su posteni, da su za razvoj, za EU. pravnu drzavu i sva ta sranja.https://www.klix.ba/vijesti/bih/kad-drz ... /241127049
Funkcioneri u FBiH otvoreno govore kako se nisu usudili krenuti s konkretnim koracima u obnovi pruge jer se plaše odgovornosti, odnosno pravnih pogrešaka u procesu javnih nabavki, zbog kojih mogu krivično odgovarati. Čak se kao primjer navodio slučaj bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića koji je zbog javnih nabavki u vrijeme koronavirusa i nabavke respiratora na kraju završio u zatvoru.
Evo na primjeru javnih nabavnki, znaci ako su posteni sta je problem da po zakonu i svim pravilima ovo rijesti. U pitanju je jako vazna infrastruktura, ljudski zivoti, nekome ko je sve izgubio - doslovno vise ljudski zivoti a ne priuga a oni se kao ne mogu dogovoriti i boje se odgovornosti.
A boje se zapravo kako sto manje para dati za obnovu a ostatak se zna gdje ce otici, uzasno i ne shvatljivo kako zli ljudi blago receno.
Proklete pare i samo licni interesi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2209 Re: "Trojka"
pa zar se nije moglo na dan nereda odredit ekipa ljudi kojima je to poso i da se iz kase za hitne slucajeve plati gorivo
za nekoliko bagera i nek raduckaju
šta sad da budu pošteni neće ništa raditi
za nekoliko bagera i nek raduckaju
šta sad da budu pošteni neće ništa raditi
- nivla
#2210 Re: "Trojka"
sadaka vlast, mada poznavajuci sdp metode obnovice turci ovo dzaba, a onda cemo ih vjerovatno vidjeti ko izvodjace/podizvodjace radova na novim dionicama autoputa kroz tzv herceg bosnu
-
cija123
#2211 Re: "Trojka"
Tako je! Neko mora nedjeljom, a nekom iskrsne, samo što Vlada o tome ne razmišlja i što je najgore neće nikad moći povući taj zakon i ako skontaju da ne valja.
Neki dan slušam Čavalića, kaže Mađarska je uvela neradnu nedjelju i kada su uvidjeli da je to donijelo mnogo problema, ukinuli Zakon. Nije problem pogriješiti, ali treba znati i ispraviti grešku. Problem je što ovi naši političari misle da su bezgrešni.
-
ReymondReddington
#2212 Re: "Trojka"
Ova trojka ce od fadila napraviti nekog genija. Sve sto je fadil radio lose trojka ce oprati. Nesto kao sto su demokrate napravili od trumpa. Sve lose od fadila ce biti oprano. Lik ce ispasti neki mucenik a sve zbog neozbiljnosti, tromosti, nesposobnosti trojke.
Da su pokrenuli proceduru javnih nabavki za prugu dosad bi sve bilo zavrseno.
Oni su govorili da ce izbjeci javne nabavje a sad govore da ce dio trebati i preko javnih nabavki.
Nikako ne mogu da vjerujem da se trojka dovela na ovaj nivo. Sta se desilo sa ljudima koji su zamijenili sda u sarajevu.
Oni su govorili da ce izbjeci javne nabavje a sad govore da ce dio trebati i preko javnih nabavki.
Nikako ne mogu da vjerujem da se trojka dovela na ovaj nivo. Sta se desilo sa ljudima koji su zamijenili sda u sarajevu.
- jazzer
#2213 Re: "Trojka"
Rumeni izbrisao post u kojem proziva nacin obiljezavanja dana drzavnosti koji je organizovao SDP u B. Luci.
Atmosfera bas ponijela rumenog seljacica, umislio da je mesija.
Atmosfera bas ponijela rumenog seljacica, umislio da je mesija.
-
A_A_AKCIJA
#2214 Re: "Trojka"
Nije tačno da se moglo završiti regularnom procedurom javnih nabavki.ReymondReddington wrote: ↑27/11/2024 11:43 Ova trojka ce od fadila napraviti nekog genija. Sve sto je fadil radio lose trojka ce oprati. Nesto kao sto su demokrate napravili od trumpa. Sve lose od fadila ce biti oprano. Lik ce ispasti neki mucenik a sve zbog neozbiljnosti, tromosti, nesposobnosti trojke.
A Fadil može samo u SDA bajkama biti bolji.
Čovjek za kojeg ni njegovi nemaju šta napisati da je uradio za OSAM godina.
Već sam postavljao vijest o protestima dvije godine nakon poplava u Maglaju. Da ne govorim o procjeni da je više od pola novca pomoći pokradeno...
- Haris.ba
#2215 Re: "Trojka"
Vjerovatno. Ali, nisu ni probali. Cekali sadaku.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/11/2024 13:02 Nije tačno da se moglo završiti regularnom procedurom javnih nabavki.
Na koga te to podsjeca?
-
DonieBrasco
#2216 Re: "Trojka"
"Ima par kad se ne krade" se treba zlatnim slovima ugraditi ispred svake institucije.
Ovo je van svake pameti oko javnih nabavki i njihove "bojaznosti" sto ne mogu da se ugrade, sto ne znaju da zakone i pravila provode. Visi pruga u zraku, ljudi bez svega ostali, vise ljudski zivoti u zraku, ali opet licni interes i bogacenje ispred svega.
Ovo oko pruge ce dobro kostati Nermina na kraju Trojku, HDZ ce se kao i uvijek izvuci.
Ovo je van svake pameti oko javnih nabavki i njihove "bojaznosti" sto ne mogu da se ugrade, sto ne znaju da zakone i pravila provode. Visi pruga u zraku, ljudi bez svega ostali, vise ljudski zivoti u zraku, ali opet licni interes i bogacenje ispred svega.
Ovo oko pruge ce dobro kostati Nermina na kraju Trojku, HDZ ce se kao i uvijek izvuci.
-
A_A_AKCIJA
#2217 Re: "Trojka"
Ti baš navalio da budeš megafon SDAHaris.ba wrote: ↑27/11/2024 13:10Vjerovatno. Ali, nisu ni probali. Cekali sadaku.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/11/2024 13:02 Nije tačno da se moglo završiti regularnom procedurom javnih nabavki.
Na koga te to podsjeca?
Nije tačno da se čekala sadaka, nego se znalo da ne može ići brzo, da ne bi doživjeli sudbinu respiratora.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /241127079
Potpuno razumno objašnjenje i najbliže istini
Nikšić je iznio podatak da je četvrti dan nakon poplava održan sastanak sa predstavnicima Željeznice, Autoceste i Ceste FBiH gdje se dogovorilo o rješavanja blokade dva puta.
Naveo je kako se odlučila sanacija pruge riješiti tako da se traži saglasnost od Evropske investicijske banke za neutrošena sredstva koja su aktivna te da samo polaganje pruge urade Željeznice FBiH i Željeznice RS-a.
“Nažalost, živimo u takvom sistemu gdje je toliko pritisaka i priča o sistemskim ograničenjima, prijavama da ljudi i na odgovornim mjestima bježe od bilo kakve inicijative i odgovornosti. Iako smo dobili saglasnost Evropske banke, došlo je do neoudumica ovih preduzeća da li se izlazi iz nadležnosti, hoće li neko odgovarati i izgubili smo mjesec dana navlačeći se oko tih administrativnih prepreka. Na kraju smo presjekli na način da je Vlada FBiH preuzela odgovornost, ušli smo u priču sa Agencijom za javne nabavke BiH kako to da riješimo i onda smo, malo i ponosni i postiđeni rekao bih”, naveo je on.
Napominje da bi kompanija Cengiz ove sedmice trebala "ući u proces i krenuti sa izgradnjom" te su rekli da se radi o dvadesetak dana. Ali, kako je rekao Nikšić, do kraja mjeseca ako bude - bit će dobro te je naveo da "ostaje gorak okus" jer je to trebalo biti u fazi završetka.
- Haris.ba
#2218 Re: "Trojka"
Ti moras da naviknes sta znaci biti vlast.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/11/2024 13:16
Ti baš navalio da budeš megafon SDA
Nije tačno da se čekala sadaka, nego se znalo da ne može ići brzo, da ne bi doživjeli sudbinu respiratora.
Kritikovati, pitati i konstatovati je normalno u demokratski lm drustvima.
Ako je tebi jasno sta je ondje Niksic rekao, meni nije.
Je li Cengiz izabran po javnim nabavkama ili nije?
Je li Cengic dosao i vidio da su nesposobni raditi svoj posao (jer se boje) i dao sadaku da se popravi pruga?
Last edited by Haris.ba on 27/11/2024 13:24, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#2219 Re: "Trojka"
Ako si za HDZ, ili nisi za samu stranku ali jesi za njegovu ideologiju legitimnog predstavljanja, brojanja krvnih zrnaca, gledanja nekih naroda kao ubermenscha a nekih kao untermenscha (šta misliš šta HDZ misli o Jevrejima, Romima itd, kada im konstitutivni narodi predstavljaju problem, smatraju ih kao prijetnju, barem Bošnjački), dakle ako braniš ideologiju prve polovine dvadesetog vijeku oličenu u NDH ili pokretu Draže Mihailovića, očekuj kritiku.Novak20 wrote: ↑27/11/2024 07:58[youtube]Ovo sam naveo kao primjer.
Tema je "Trojka", a mi raspravljamo o tome zašto BH Telecom daje pomoć općinama u kojima su slučajno na vlasti Hrvati mada su od poplava stradali i Bošnjaci. Raspravljamo o tome kako (ne) treba pomoći stradalom kjafiru nebošnjaku ili kako je takav stav posljedica rata i politika od prije trideset godina, a ne karaktera pojedinca.![]()
I to sve bez da se držimo teme i tražimo odgovornost zato što nije napravljena niti jedna kuća, popravljena pruga, poveden sudski postupak protiv vlasnika nelegalnog kamenoloma i jataka koji su mu omogućili nezakonit i nestručan rad koji je doveo do tragedije.
A sada, hajdemo opet liječiti frustracije na Novaku.
![]()
Da je bilo sreće, HDZBiH, SDS i stranke koje dijele slične ideologije bi završile kao NSDAP. Nestale sa scene. SDA je takođe trebao nestati, ali iz drugih razloga, kod SDA je kriminal problem, dok je kod HDZ, SDS, SNSD i sličnih problem u krvim zrncima.
Dakle, ako braniš ili opravdavaš takve stvari, šta da očekuješ?
Last edited by Hakiz on 27/11/2024 13:32, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#2220 Re: "Trojka"
Da, čak i primjeri svih država koje imaju zabranu imaju izuzetke od zabrane puno šire od našeg zakona.cija123 wrote: ↑27/11/2024 11:39Tako je! Neko mora nedjeljom, a nekom iskrsne, samo što Vlada o tome ne razmišlja i što je najgore neće nikad moći povući taj zakon i ako skontaju da ne valja.
Neki dan slušam Čavalića, kaže Mađarska je uvela neradnu nedjelju i kada su uvidjeli da je to donijelo mnogo problema, ukinuli Zakon. Nije problem pogriješiti, ali treba znati i ispraviti grešku. Problem je što ovi naši političari misle da su bezgrešni.
Iskreno, ne mora se otući kupiti cipele ili jaknu u nedjelju. Ali da se može kupiti kruh, mlijeko, lijek, pelene za dijete ili odrasog, ljepilo da se zalijepe iznenada na ulici pocijepane cipele ( to mi se jednom desilo pa zato spominjem kao primjer, sreća bio blizu kiosk u kojem su imali super-ljepilo
-
A_A_AKCIJA
#2221 Re: "Trojka"
Ti se moraš naučiti da je razlika između kritike i pljuvanja argumentacija.
Na primjeru regulacionog plana si ispao još i SDA propagandista jer Trojci podmećeš stvari urađene prije dolaska na vlast. Dakle, lažeš.
Čengiz može raditi brzo jer je donacija.
Da nije, moralo bi ići procedurom javnih nabavki, što znači objava tendera i rok za prijavu 15 ak dana, odabir najboljeg ponuđača jedno 7, rok za žalbu isto 15ak, razmatranje žalbi...
-
yoyoyo96
#2222 Re: "Trojka"
ma dzaba se prepirete. zna se ko je tata igrice u vladi fbih.
pozicija premijera i nije toliko bitna, osim bosnji da on kao nesto, a sva glavna pitanja vodi hdz.
sto se tice ove pruge, javno trebaju izaci i izvinuti se porodicama koje ova pruga hrani. a ne kao oni ponosni nesto, ma hajte..
pozicija premijera i nije toliko bitna, osim bosnji da on kao nesto, a sva glavna pitanja vodi hdz.
sto se tice ove pruge, javno trebaju izaci i izvinuti se porodicama koje ova pruga hrani. a ne kao oni ponosni nesto, ma hajte..
-
cija123
#2223 Re: "Trojka"
Ti se baš u sve razumiješ, tipično za trojkaše, ko da si Adnan Delić lično.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/11/2024 13:53 Čengiz može raditi brzo jer je donacija.
Da nije, moralo bi ići procedurom javnih nabavki, što znači objava tendera i rok za prijavu 15 ak dana, odabir najboljeg ponuđača jedno 7, rok za žalbu isto 15ak, razmatranje žalbi...
Hoćeš da kažeš da sad kad će Čengiz donirati radove, neće trebati nikakve javne nabavke?! E ako tako bude, Tužiteljstvo će opet imati posla.
Jednostavno ni jedan posao ne znaju završiti u skladu sa zakonodavstvom. Trude se oni, ali problem je puno sveznajućih, a malo kompetencija, znanja, relevantnog obrazovanja, sve im je na horuk, pa u bandak.
- Rejhana
#2224 Re: "Trojka"
ReymondReddington wrote: ↑27/11/2024 11:43 Ova trojka ce od fadila napraviti nekog genija. Sve sto je fadil radio lose trojka ce oprati. Nesto kao sto su demokrate napravili od trumpa. Sve lose od fadila ce biti oprano. Lik ce ispasti neki mucenik a sve zbog neozbiljnosti, tromosti, nesposobnosti trojke.
Fadilova popularnost nakon izlaska iz zatvora bit će poput Abdićeve ili Izetbegovićeve.
Ima lik da pomete izbore.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2225 Re: "Trojka"
po kom osnovu donacija podliježe zakonu o javnoj nabavci?cija123 wrote: ↑27/11/2024 14:04Ti se baš u sve razumiješ, tipično za trojkaše, ko da si Adnan Delić lično.A_A_AKCIJA wrote: ↑27/11/2024 13:53 Čengiz može raditi brzo jer je donacija.
Hoćeš da kažeš da sad kad će Čengiz donirati radove, neće trebati nikakve javne nabavke?! E ako tako bude, Tužiteljstvo će opet imati posla.
Jednostavno ni jedan posao ne znaju završiti u skladu sa zakonodavstvom. Trude se oni, ali problem je puno sveznajućih, a malo kompetencija, znanja, relevantnog obrazovanja, sve im je na horuk, pa u bandak.