U neku ruku razumijem i Sainza jer zadnja mu je sezona sa konkurentnom ekipom pa da uzme podium trofej kad već moze
Na kraju dana Sainz je htio u box, Leclerc je htio swap i Ferrari je odlucio zahebat obojicu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Dobar advokat zlata vrijedi, ugovor, pa samo udri po džepu.drndalo wrote: ↑25/11/2024 19:36 Ja sam cuo da kod Sainz-a, nesto pucketa u gacama za ovakve besmislene dogovore. Tim je 3-4, nikakva sadaka od Sainza nije mogla biti ocekivana. Ako je tim to ipak zelio provesti, onda je to morao uraditi pametno kroz boxove. Posto tu odavno nisu pametni, onda nista...
Ovo je timski sport. Kada tako pucketa u gacama za timskim odredbama onda završiš u Wiliamsu.drndalo wrote: ↑25/11/2024 19:36 Ja sam cuo da kod Sainz-a, nesto pucketa u gacama za ovakve besmislene dogovore. Tim je 3-4, nikakva sadaka od Sainza nije mogla biti ocekivana. Ako je tim to ipak zelio provesti, onda je to morao uraditi pametno kroz boxove. Posto tu odavno nisu pametni, onda nista...
F1 announces it has "reached an agreement in principle with General Motors (GM) to support bringing GM/Cadillac as the eleventh team to the Formula 1 grid in 2026"
Baš će bolje postizati rezultate u Williamsudrndalo wrote: ↑26/11/2024 09:34 Naravno, izvrtanje teza, nisam kakav fan malog Spanca ali sve u svemu, nije da se Ferari prema njemu odnosio fer, posteno, nepristrasno, jednako kao prema Monacaninu... Nije da mu nisu usrali trka svojim sranjima, doduse oba vozaca su patila zbog toga slicno.
Nije bas da je Ferari narocito slab na ljudske sudbine vozaca, pa je potpuno ocekivano i da vozaci kada vise nema nade u zajednicku buducnost, traze svoju.
Williams? Nije to lose, tu cemo vidjeti da li je Sainz materijal za vise, ako s njima bude pravio bolje rezultate od dosadasnjih, i bude konstantno dobar, neki tim iducih sezona kojem trebadne "jaci" vozac ce znati gdje ga naci.
Naravno, potpuno je jasno svakome ko je procitao sta sam napisao, da sam napisao da ce Williams biti bolji od Ferrari-a... Zar ne...?
Slažem sa tobom, ali ne treba ni Albona zanemariti, treba se Sainz i sa njim izboriti. Definitivno da će Williamsu u 2025 goditi dva iskusna vozača, koji vjerojatno neće praviti kiksove Sargenta/Colopinta.drndalo wrote: ↑26/11/2024 14:11Naravno, potpuno je jasno svakome ko je procitao sta sam napisao, da sam napisao da ce Williams biti bolji od Ferrari-a... Zar ne...?
Williams vec par sezona napreduje, daleko je od vrha gdje su nekad bili, opet uz rad su se odmakli od fenjerasa... Ako Sainz postigne da budu jos bolji, i on s njima, to ce biti vrlo dobar signal. Posebno sto ne znamo kako ce kome pravila od 2026 goditi, mozda ih oni pogode bolje i od Ferrari-ja...
Stize i Cadillac kao tim, i tu se svasta moze promijesati...
Šta treba da laže kao Hamilton “they are so quick” a na kraju bude 1-2 Mercedesa sa 20 sek prednosti
Baš tako. Ta odluka im je i donjela trenutno 6. poziciju.Pandakonda wrote: ↑26/11/2024 19:31 Williams je imao losiji lineup prvi dio sezone i Logan je napravio jako puno stete na bolidu sto je logicno usporilo razvoj. Da je Colapinto bio tu od pocetka Williams bi sigurno bio ispred Haasa, pogotovo da se nije desio Brazil gdje su se bas unazadili.
Upravo radi toga je Haas mjenjao Micka za Hulka sto se pokazalo kao dobra odluka jer im je Hulk svojim iskustvom donio jako puno bodova, a sto je najbitnije nije im odnio para lupanjem bolida.
Bio bi prvak kako god, u to nema sumnje.