Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- Porodice Foht
#4076 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ma je li ovaj ex direktor Alen posljednji kadar Scepe Utemeljitelja u javnim preduzecima FBiH? Bio je i onaj u Agenciji za bankarstvo, cini mi se, a ne znam jesu li ga iz Trojke makli ili planiraju i njega uskoro.
-
elk
#4077 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ili je df kadar? Isti kurac, ali cini mi se da je ipak "gradjanin"....
Evo ga nahajco radnike da kukaju kako ce sada sve propasti bez njega
inace, prvi zakukali, skupa sa onom agencijom u nedzaricima, kad su im u koroni malo rebnuli od inace skromne plate.
Evo ga nahajco radnike da kukaju kako ce sada sve propasti bez njega
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4078 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Sa 5 milki platu srezali na 3 milki, bio je to sok u bhansi..
- tramvajtrojka
#4079 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
To dole u bhansi jest odgovoran posao al svi misle da je stelea postati ministar, doktor, uvaliti se u neku školu e oni dole su najvece moguće stele koje postoje u ovoj državi
A sto se tice aerodroma prevelike zasluge se vode generalnom direktoru koji bi bio proglasen neznalicom da mu nije bilo ovih subvencioniranih linija koje nisu njegova zasluga svi bi ga pamtili po probijanju rokova pri završetku terminala koji jos uvijek nije zavrsen, pa po sumnjivim tenderima i ostalim cudesima, dok nemas toalet papira i sapuna za putnike
A posebnu mrlju na sve baca smrt njegovog zamjenika od prosle sedmice gdje je covjek uzeo sam sebi život netom nakon sto je degradiran sa svoje pozicije
-
merk030
#4080 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Uskoro letim prvi put, manje-više mi je sve jasno, zanima me check-in u Sarajevu, mogu li to odraditi preko aplikacije Austrian Airlinesa, da nije ovdje obavezno da bude na papiru ? Hvala
-
MensurM
#4081 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
https://zamaaero.com/22/11/2024/analize ... bLyDy6X34w
Radnici Aerodroma Sarajevo će radikalnim mjerama braniti svog direktora
- dječak sa šibicama
#4082 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
SDAPorodice Foht wrote: ↑21/11/2024 12:28 Ma je li ovaj ex direktor Alen posljednji kadar Scepe Utemeljitelja u javnim preduzecima FBiH? Bio je i onaj u Agenciji za bankarstvo, cini mi se, a ne znam jesu li ga iz Trojke makli ili planiraju i njega uskoro.
- Porodice Foht
#4083 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nije. Ipak, DF.dječak sa šibicama wrote: ↑22/11/2024 11:45SDAPorodice Foht wrote: ↑21/11/2024 12:28 Ma je li ovaj ex direktor Alen posljednji kadar Scepe Utemeljitelja u javnim preduzecima FBiH? Bio je i onaj u Agenciji za bankarstvo, cini mi se, a ne znam jesu li ga iz Trojke makli ili planiraju i njega uskoro.
-
Vjecita_zavrzlama
#4084 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Gledaj sda politikeMensurM wrote: ↑22/11/2024 11:44 https://zamaaero.com/22/11/2024/analize ... bLyDy6X34w
- dječak sa šibicama
#4085 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Isto je to, DF je na poziciju generalnog u EPBiH imenovao SDA kadar.Porodice Foht wrote: ↑22/11/2024 11:56Nije. Ipak, DF.dječak sa šibicama wrote: ↑22/11/2024 11:45SDAPorodice Foht wrote: ↑21/11/2024 12:28 Ma je li ovaj ex direktor Alen posljednji kadar Scepe Utemeljitelja u javnim preduzecima FBiH? Bio je i onaj u Agenciji za bankarstvo, cini mi se, a ne znam jesu li ga iz Trojke makli ili planiraju i njega uskoro.
DF je lijevo krilo SDA, ponekad i desno.
-
elk
#4086 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Desno krilo. Sda je za df i szbih cista ljevica.
A bajic nece mirno da ode. Osladilo se jebiga. Danas novi placeni clanci i pamfleti.
A bajic nece mirno da ode. Osladilo se jebiga. Danas novi placeni clanci i pamfleti.
- dječak sa šibicama
#4087 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Radnici koji se oglasavaju su prije svega gomila uhljeba koji ne rade nista, ko god ima posla sa stafom na ajeroportu, zna o cemu govorim.
Valjda ih je ovaj i pozaposljavao, usput degradirajuci i otpustajuci nekoliko ljudi od kojih su neki podigli ruku na sebe kao nedavno zamjenik. Kakav obraz moras imati za uzeti takvu poziciju, i jos sad pises protestna pisma.
Valjda ih je ovaj i pozaposljavao, usput degradirajuci i otpustajuci nekoliko ljudi od kojih su neki podigli ruku na sebe kao nedavno zamjenik. Kakav obraz moras imati za uzeti takvu poziciju, i jos sad pises protestna pisma.
-
Hakiz
#4088 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ljudi svaki dan bivaju degradirani i dobijaju otkaze, pa ne dižu ruku na sebe.dječak sa šibicama wrote: ↑22/11/2024 12:15 Radnici koji se oglasavaju su prije svega gomila uhljeba koji ne rade nista, ko god ima posla sa stafom na ajeroportu, zna o cemu govorim.
Nije otkaz razlog, ima tu još nešta šta mi niti znamo, niti trebamo znati.
- Thorgerson
#4089 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Moze ko pricati sta hoce, ali trojka jeste subvencionirala linije. Takodjer, digla je turizam u Sarajevu, da li se to desilo stihijski i samo od sebe ne znam. Ali sjetite se npr da je trojka odvojila novac za influencere da dolaze i promovisu Sarajevo.
Znate li vi sta znaci kad jedan influencer objavi na profilu snimak Sarajeva i ponudu. To je danas najjaci marketing.
Sad, mozemo se meni, vama to gaditi, ali to je cinjenica. Takodjer, isto ovo nedavno sto je bilo za Nat Geo, mislite da to nece dovesti jos hiljade i hiljade turista.
To ce sve se odraziti i na poslovanje aerodroma. To ne ide odvojeno.
I meni generalno se svidja ta pozitivna prica trojke. Ne prica se o jebenom ratu i kuknjavi. Pa ko ce doci u takcu drzavu u posjetu.
Koliko ja vidim ovdje je fazon u tome da je ovima na aerodromu prpa ako pdu pod koncesiju jer onda valja raditi. Ovako. To je drzavna firma. Jebe se njima. Ja sam nedavno na ljeto sletio, na plus 40 su nas drzali vani. Ko stoku. Zasto, pa zato jer nema granicne policije, ne znam sta je problem, ali dva aviona ublizu sletila i belaj.
Pa veliki direktore eto zasto to ne rjesis jbt.
Efendic isti sere. Zasto doticni ne rijesi trotoar aerodromu. Petlja se gdje jeste i nije mjesto. Pa eto upetljaj se tu. Sutra kad federacija il kanton to krenu raditi prvi ce svoju njusku dovesti da je uslika i objavi.
Znate li vi sta znaci kad jedan influencer objavi na profilu snimak Sarajeva i ponudu. To je danas najjaci marketing.
Sad, mozemo se meni, vama to gaditi, ali to je cinjenica. Takodjer, isto ovo nedavno sto je bilo za Nat Geo, mislite da to nece dovesti jos hiljade i hiljade turista.
To ce sve se odraziti i na poslovanje aerodroma. To ne ide odvojeno.
I meni generalno se svidja ta pozitivna prica trojke. Ne prica se o jebenom ratu i kuknjavi. Pa ko ce doci u takcu drzavu u posjetu.
Koliko ja vidim ovdje je fazon u tome da je ovima na aerodromu prpa ako pdu pod koncesiju jer onda valja raditi. Ovako. To je drzavna firma. Jebe se njima. Ja sam nedavno na ljeto sletio, na plus 40 su nas drzali vani. Ko stoku. Zasto, pa zato jer nema granicne policije, ne znam sta je problem, ali dva aviona ublizu sletila i belaj.
Pa veliki direktore eto zasto to ne rjesis jbt.
Efendic isti sere. Zasto doticni ne rijesi trotoar aerodromu. Petlja se gdje jeste i nije mjesto. Pa eto upetljaj se tu. Sutra kad federacija il kanton to krenu raditi prvi ce svoju njusku dovesti da je uslika i objavi.
- thekupus
#4090 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Direktor nema veze sa graničnom policijom, on to ne može riješiti. Pa ne može direktor aerodroma zaposliti graničare. Milion puta je pravio pritisak da granična služba delegira više ljudi na aerodrom, oni kažu da im fali 700 zaposlenika. Ono što je direktor uspio isposlovati je da uposlenici aerodroma uskoro počinju vršiti sigurnosne preglede prije pasoške, pa će više graničara moći raditi na pasošima. To jeste, ako ih granična ne povuče na neko drugo mjesto.
- Thorgerson
#4091 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Znam da nema direktnu vezu.thekupus wrote: ↑26/11/2024 09:09 Direktor nema veze sa graničnom policijom, on to ne može riješiti. Pa ne može direktor aerodroma zaposliti graničare. Milion puta je pravio pritisak da granična služba delegira više ljudi na aerodrom, oni kažu da im fali 700 zaposlenika. Ono što je direktor uspio isposlovati je da uposlenici aerodroma uskoro počinju vršiti sigurnosne preglede prije pasoške, pa će više graničara moći raditi na pasošima. To jeste, ako ih granična ne povuče na neko drugo mjesto.
Sve se svede na politiku. I to je problem. Mi ne shvatamo kakvi su to ljudi. Pa bolan ono je izglasalo da Sarajevo ima manje novca samo zato jer su izgubili vlast.
Za vlast i moc ce sve uraditi. Sve.
I zato to i treba iscupati iz ruku politicara. Ja sam jedino zbog toga za koncesiju.
-
dixi5
#4092 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
ma ja ba, kod nas svako se nadje u onoj "Nije moja nadleznost".
Majstore, zatvori aerodrom, pa ces vidjeti onda da se sve moze. Kod nas svi idu onom "ma samo nek se ne puca:".
Majstore, zatvori aerodrom, pa ces vidjeti onda da se sve moze. Kod nas svi idu onom "ma samo nek se ne puca:".
- thekupus
#4093 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
pa ovo fakat nije njegova nadležnost, ne kontam šta vi zamišljate da je trebao uraditi? Prebiti direktora granične?
- Thorgerson
#4094 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
-
dixi5
- thekupus
#4096 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- Tvrtko II Kotromanić
#4097 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
joj ljudi ko da su sa Marsa pali 
- tramvajtrojka
#4098 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nece al ga se treba upitati sta je radio da taj problem prevazidje jer postaje e gates koje je mogao nabaviti u odlascima i dolascima da budu za EU i BiH drzavljane gdje bi se u mnogo čemu smanjila guzva, il da otvori traku u dolascima samo za BiH građane da se ubrza protok, najlakse je kukati na granicnu policiju a oni imaju toliko mogucnosti da ubrzaju protok putnikaThorgerson wrote: ↑26/11/2024 09:35Samo jedno pitanje.
Da se sutra zaposli i poveca prisutnost granicne policije. Hoce li direktor preuzeti zasluge za to?
- thekupus
#4099 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
pa kako će staviti e-gates ako ih zakon ne prepoznaje?
- drndalo
#4100 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mogao bi pokusati, mozda kao Efendic, da se slika da je on to rijesio. Neki bi mislili da jeste. Neki bi znali da direktne veze s time nema.Thorgerson wrote: ↑26/11/2024 09:35 Samo jedno pitanje.
Da se sutra zaposli i poveca prisutnost granicne policije. Hoce li direktor preuzeti zasluge za to?
Jedino ako bi se politicki nekako moglo dogovoriti sa sefom granicne da posalje vise ljudi tu.
Koncesija? Za sada bi to bilo poklanjanje zlatne koke nekome. Ma koliko mi srali s time. ZAG i BEG nam jako dobro pokazuju na sta lici losa koncesija. Dali su sve "strucnjacima", strucnjaci ubise pare, realnog napretka bas i nema. Linije koje se radjaju su mahom posljedica subvencija svakako, a njih ne daje koncesionar. Aerodromi kasne, prokisnjavaju, itd. Zasto? Jer niko nije strucan i placen da zaista kontrolise provedbu koncesije. HR vise placa koncesionaru jos uvijek nego sto je koncesionar uplatio drzavi. Dadnes privatniku svoj monopol, njemu super, tebi losije nego prije... Pametno, nema sta.
Radnici bi kod koncesionara morali raditi? Sada ne rade, samo leze. Avioni se sami opsluzuju...?
Jedino kada bih zdrave pameti podrzao koncesiju bi bilo da je to "placanje" da nas prime u EU preko reda... Tada bi to bilo opravdano.
Ulozeno xxx mil. nasih para u aerodrom, nesto se napravilo i popravilo. I sada to das nekome drugom da skuplja kajmak.
Vec sam jednom rekao, zasto se ne bi prodavao dionicki paket na berzi, FBiH zadrzava 25%+1 dionicu i time ima "zlatni glas", a ostalo na berzu. Pa ako neki strucnjak hoce kajmaka sa SJJ, neka plati xxx mil. za xx% vlasnistva, i neka ucestvuje u dobiti. Zasto i ja ne bih mogao kupiti 12 dionica SJJ? Ti ? On ? Ona ?