Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#1726 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by MTV »

starii wrote: 01/11/2024 22:07
MTV wrote: 01/11/2024 20:15 Ne znam sta koristis al u mrezi 10 za 10 KM mjesecno + ono sranje od 1 KM odrzavanje mreze novotel trenutno nudi 60 GB (30 GB regularno + 30 GB na bonusu).
Ne znam kome je to malo.
Da li je za obnovu Mreža10 dovoljno samo uplatiti 10KM i automatski se obavlja?
Evo mjesec dana koristim njihov net, uglavnom mi je brži od Moje TV na bakru :)
Automatski se obnavlja sve dok imas 10 KM na racunu.
Sakazulu

#1727 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Sakazulu »

Pa koristim Mreža Plus ali od prije ove akcije i imamo samo 30 GB. Nadam se da je jasno šta pišem. Nove korisnike ili one koji imaju mogućnost reugovora će pogurati, a stare ne!
bogata_sirotinja

#1728 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bogata_sirotinja »

Svi bi mi voljeli imati NEO min/sms i net i to, ako ne džabe, onda za jako malo para al' hajmo malo biti realni...
Povela se priča kako nude samo novim korisnicima ili onima koji mogu obnoviti ugovor, bolji paket a taj bolji paket su ustvari, samo dupli GB.
Svako od nas je svojevoljno potpisao UO na 24 mjeseca i u tom trenutku iskoristio aktuelnu promociju. Tome i služe ugovori. Ko je meni kriv što sam potpisao ugovor u martu 2023. godine, kadkad je bolja ponuda došla u novembru 2023. godine.
Ti, koji govoriš da trebaju i nama postojećim korisnicima (dakle svima) bez obzira na ugovorni status, podebljati GB, možda baš ti kad budeš imao pravo na reugovor, dobiješ 3x više GB i šta onda?
Možda baš ti sada u toku svoje UO ostvaruješ 50% popusta na 24mjeseca, pa hajd' da se svi mi bunimo što nemamo 50% popusta 24mjeseca.

Ljudi moji, ne želim prozivati nikoga ali hajmo razmisliti čemu ugovori tj. UO služe?
Zašto se svi bunimo kad operater diže cijenu a mi smo pod UO? Ugovori su tu da definišu i urede neke stvari, i oni štite nas kao potrošače ali i operatere kao davaoce usluga.

Tebi koji si počeo ovu priču, želim da što prije istekne UO pa da pojačaš paket potpisom nove UO.

Uživajte dok traje carstvo Novotel-.a!
BornInHell

#1729 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by BornInHell »

MTV wrote: 01/11/2024 20:15 Ne znam sta koristis al u mrezi 10 za 10 KM mjesecno + ono sranje od 1 KM odrzavanje mreze novotel trenutno nudi 60 GB (30 GB regularno + 30 GB na bonusu).
Ne znam kome je to malo.
Jel ovo 1 KM naplačuju mjesečno samo zato što imaš njihov broj. Pošto sam vani uplatio sam 10 KM da mi broj ostane aktivan, kad ono samo 9 KM leže na račun.
Sanjarko

#1730 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Sanjarko »

BornInHell wrote: 02/11/2024 04:57
Ne znam kome je to malo.
Jel ovo 1 KM naplačuju mjesečno samo zato što imaš njihov broj. Pošto sam vani uplatio sam 10 KM da mi broj ostane aktivan, kad ono samo 9 KM leže na račun.
Svi mrezarinu od 1 KM naplacuju svako 30 dana sto se tice prepaid korisnika, dok je ta mrezarina valjda ukljucena u pretplate kod postpaid korisnika.
MTV

#1731 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by MTV »

BornInHell wrote: 02/11/2024 04:57
Ne znam kome je to malo.
Pa dodje ti SMS obavjestenje o naplati naknade za koristenje mreze od 1 KM.

Image
Sakazulu

#1732 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Sakazulu »

bogata_sirotinja wrote: 01/11/2024 23:43 Svi bi mi voljeli imati NEO min/sms i net i to, ako ne džabe, onda za jako malo para al' hajmo malo biti realni...
Povela se priča kako nude samo novim korisnicima ili onima koji mogu obnoviti ugovor, bolji paket a taj bolji paket su ustvari, samo dupli GB.
Svako od nas je svojevoljno potpisao UO na 24 mjeseca i u tom trenutku iskoristio aktuelnu promociju. Tome i služe ugovori. Ko je meni kriv što sam potpisao ugovor u martu 2023. godine, kadkad je bolja ponuda došla u novembru 2023. godine.
Ti, koji govoriš da trebaju i nama postojećim korisnicima (dakle svima) bez obzira na ugovorni status, podebljati GB, možda baš ti kad budeš imao pravo na reugovor, dobiješ 3x više GB i šta onda?
Možda baš ti sada u toku svoje UO ostvaruješ 50% popusta na 24mjeseca, pa hajd' da se svi mi bunimo što nemamo 50% popusta 24mjeseca.

Ljudi moji, ne želim prozivati nikoga ali hajmo razmisliti čemu ugovori tj. UO služe?
Zašto se svi bunimo kad operater diže cijenu a mi smo pod UO? Ugovori su tu da definišu i urede neke stvari, i oni štite nas kao potrošače ali i operatere kao davaoce usluga.

Tebi koji si počeo ovu priču, želim da što prije istekne UO pa da pojačaš paket potpisom nove UO.

Uživajte dok traje carstvo Novotel-.a!
Tako je i sve si napisao kako i ide. Ali, ne bi ništa bez razloga da se isti ti ugovori na x drugih primjera nečačkaju. Logosoft je znao (dok je bio prava firma) bez obzira kad si potpisao ugovor da poboljšaju uslugu i samo kažu za mjesec dana idemo za iste pare ali malo više. Telemach redovno ljudima ugovorene stvari mijenja na njihovu štetu, izbacuju (ugovorene) kanale, neke zamjenske ubacuju, tamburaju sa netom itd.

E iz tog razloga sam dao mišljenje da kad već imaju mogućnosti neka malo poguraju i nas stalne!
zippoo87

#1733 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Ne znam sta tacno sada imas i koliko placas ali ja sam zadovoljan.
Za 12.5 KM 500 minuta,100 sms i 30 GB neta...ugovor na 2 godine,potpisan u februaru 2024.

Ja svakako ne potrosim nista od navedenog pa mozda nisam mjerodavan ali evo recimo da potrosim,onda bi kupio drugu karticu,aktivirao na njoj ove popuste sada sto daju i imao bi i te beneficije.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1734 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by anex »

Jel radi internet na području Hrvatske, ako imaš mreža10 paket aktivan?

Ili se mora dokupiti roaming?
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1735 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

anex wrote: 06/11/2024 09:38 Jel radi internet na području Hrvatske, ako imaš mreža10 paket aktivan?

Ili se mora dokupiti roaming?
Roming. Mi imamo samo sa srbijom cg albanijom i kosovom.
bogata_sirotinja

#1736 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Od 13.11.2024. do 12.01.2025. svi novi korisnici (star paket, tourist start paket i oni koji prenesu broj), u prvih 7 dana od aktivacije broja imaju pravo da aktiviraju mreža10 paket po cijeni od 5KM
https://novotel.ba/novotel-paket-mreza1 ... vih-7-dana
Peacean

#1737 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Peacean »

Nisam baš skontao, da li je to popust samo za jedan mjesec ili trajno dok god ga obnavljaš redovno?
bogata_sirotinja

#1738 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Samo za prvu aktivaciju u roku od 7 dana od dana aktivacije broja.
TwistedX

#1739 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by TwistedX »

Zvao sam ja, samo prvi put kad aktivirana. Sljedeći put je 10KM
Mhmdblzvc17

#1740 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

Zna li iko planiraju li uvođenje VoLTE?
bogata_sirotinja

#1741 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Za to moraju revidirati postojeći ugovor o iznajmljivanju infrastrukture od m:tel-a.
Hoće ga sigurno uvesti, pogotovo jer je plan da se postepeno gasi 3G mreža, ali kada...?
To može biti sutra a može za pola godine...
Mhmdblzvc17

#1742 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

Nadati se da će brzo uvesti i da će biti dostupno i prepaid korisnicima, a ne samo postpaid.
Prešao sam na Novotel prije godinu i po dana, prezadovoljan sam. Čuo sam od naroda da m:tel mreža ima lošu pokrivenost, da ne valja... Međutim, još se nisam našao na mjestu gdje su velike oscilacije u pokrivenosti signala. Također, mreža mi je dosta stabilnija od BH Telecomove, gdje god sam bio brzine zadovoljavajuće, čak i na područjima gdje m:tel ima većinski dio korisnika.
zippoo87

#1743 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Mhmdblzvc17 wrote: 24/11/2024 10:04 Nadati se da će brzo uvesti i da će biti dostupno i prepaid korisnicima, a ne samo postpaid.
Prešao sam na Novotel prije godinu i po dana, prezadovoljan sam. Čuo sam od naroda da m:tel mreža ima lošu pokrivenost, da ne valja... Međutim, još se nisam našao na mjestu gdje su velike oscilacije u pokrivenosti signala. Također, mreža mi je dosta stabilnija od BH Telecomove, gdje god sam bio brzine zadovoljavajuće, čak i na područjima gdje m:tel ima većinski dio korisnika.
To mozes cuti od nepismenih ljudi i onih koji se ne razumiju.
Cinjenica je da je procentualno vise teriitorije pokriceno mtel signalom,nego BHT signalom...razlika je u par procenata.
Ali signala i 4g interneta ima gdje god da sam bio u BiH...na planinama jedino sada ne idem pa ne znam tu
Mhmdblzvc17

#1744 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

zippoo87 wrote: 24/11/2024 18:33
Mhmdblzvc17 wrote: 24/11/2024 10:04 Nadati se da će brzo uvesti i da će biti dostupno i prepaid korisnicima, a ne samo postpaid.
Cinjenica je da je procentualno vise teriitorije pokriceno mtel signalom,nego BHT signalom...razlika je u par procenata.
Ali signala i 4g interneta ima gdje god da sam bio u BiH...na planinama jedino sada ne idem pa ne znam tu
Bio sam na Vlašiću, signal pun... Vraćao sam se s Vlašića i navigacija me okrenula na neko brdo. Cijelim putem, Novotel (m:tel) signal dostupan (4G, na nekim dijelovima prebaci na 3G), dok BH Telecom čitav put 2G ili nema signala nikako.
Primijetim da m:tel na više mjesta ima 4G+ od BHT-a...

Radi li RAK testove pokrivenosti i brzine mreža mobilnih operatera? Koliko vidim, u svim drugim zemljama regulatorne agencije radi provjeru i objavljuju rezultate. Kod nas nisam uspio pronaći.
zippoo87

#1745 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Mhmdblzvc17 wrote: 24/11/2024 20:22
Bio sam na Vlašiću, signal pun... Vraćao sam se s Vlašića i navigacija me okrenula na neko brdo. Cijelim putem, Novotel (m:tel) signal dostupan (4G, na nekim dijelovima prebaci na 3G), dok BH Telecom čitav put 2G ili nema signala nikako.

Radi li RAK testove pokrivenosti i brzine mreža mobilnih operatera? Koliko vidim, u svim drugim zemljama regulatorne agencije radi provjeru i objavljuju rezultate. Kod nas nisam uspio pronaći.
Ovdje bi trebalo biti to sto trazis
https://www.rak.ba/hr/reports

Trebali bi da objavljuju a moglo se negdje naci i graficki prikaz...mislim da je neko to postavljao na temi bh telecoma.
Znam da je mtel imao pokrivenost par procenata vecu od bhta a isto tako se telekomi obavezuju na odredjen postotak u odredjenom periodu...gdje treba da povecaju prisustvo mreze.
E sada da li kriminalci iz RAKa rade svoj posao,to je upitno.
Mhmdblzvc17

#1746 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mhmdblzvc17 »

zippoo87 wrote: 24/11/2024 20:31

Trebali bi da objavljuju a moglo se negdje naci i graficki prikaz...mislim da je neko to postavljao na temi bh telecoma.
Znam da je mtel imao pokrivenost par procenata vecu od bhta a isto tako se telekomi obavezuju na odredjen postotak u odredjenom periodu...gdje treba da povecaju prisustvo mreze.
https://mapepokrivenosti.ratel.rs/lat

Mislio sam na nešto ovako. Da se može vidjeti pokrivenost svakog operatera. Također, da ima procentualno koliko teritorije pokriva određeni operater. Na tom linku što si poslao nisam uspio pronaći.
zippoo87

#1747 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Mhmdblzvc17 wrote: 24/11/2024 20:42

Mislio sam na nešto ovako. Da se može vidjeti pokrivenost svakog operatera. Također, da ima procentualno koliko teritorije pokriva određeni operater. Na tom linku što si poslao nisam uspio pronaći.
https://webgis.bhtelecom.ba/SirokopojasniPristup/
Ima bh telecom ovo...igraj se sa filterima u gornjem desnom uglu,da odaberes sta hoces da prikazuje
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1748 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bubobih »

zippoo87 wrote: 24/11/2024 20:43
Mhmdblzvc17 wrote: 24/11/2024 20:42

https://webgis.bhtelecom.ba/SirokopojasniPristup/
Ima bh telecom ovo...igraj se sa filterima u gornjem desnom uglu,da odaberes sta hoces da prikazuje
Speed test aplikacija ima mapu. No njihovi podatci su od korisnika koji su mjerili speedtest. Tako da vjv nije 100% pokrivena ali je bar tacna
fusion_ba

#1749 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by fusion_ba »

bogata_sirotinja wrote: 23/11/2024 23:49 Za to moraju revidirati postojeći ugovor o iznajmljivanju infrastrukture od m:tel-a.
Hoće ga sigurno uvesti, pogotovo jer je plan da se postepeno gasi 3G mreža, ali kada...?
To može biti sutra a može za pola godine...
Zar nisu neki od vas ovdje govorili da je mtel vlasnik novotela.. Ako je tako onda volte ne treba biti problem :-)
bogata_sirotinja

#1750 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Formalno, imaju ugovor o iznajmljivanju infrastrukture i tim ugovorom je sve definisano pa tako mora biti i VoLTE.
Bez obzira što neformalno, m:tel stoji iza novotel-a, stvari se moraju ugovorima regulisati.
Pitanje je žuri li im se da se sa tim bave a uslugu bi koristilo možda 40 000 korisnika (ustvari, vrlo vjerovatno, samo postpaid korisnici od ovog broja).
Post Reply