Narod i Pravda (Konakovic)
- Prpa.ba
#37726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znam koliko i ti. 
- hatemondays
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37728 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
koju korist će efendić imati od keme?
- Haris.ba
- Styling
#37730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Rumeni je kompleksaš i neće dozvoliti nikome da mu govori šta i kako. Tamo se Kemo neće pitati ništa, biće samo jedan od mnogih. Neće mu to dozvoliti ni oni koji su trenutno u stranci na pozicijama.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
vidim. dinu zbog keme i kemine obavještajne zaštite ne napadaju botovi sda.
- Haris.ba
#37732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da su napadi inace samo medijski? Politika je bljutav posao. Nekome se samo)ubije konj, neko bude pretucen samo sto isareti da ce biti kandidat na izborima....mi ko da ne znamo gdje zivimo...
- Prpa.ba
#37733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Od svakakvih supljih na forumu, ova je jedna od jacih.
- relativno84
#37734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Spoiler
Show
SKANDALOZNO
Kako se troše pare MIP-a: Kemo Ademović tražio i dobio vozilo i vozača za neopravdano dugi boravak tročlane delegacije u SAD
Tu spadaju skupa i nepotrebna noćenja u reprezentativnom hotelu i nepotrebne dnevnice za tročlanu delegaciju od najmanje 5 dana "viška" posjete
Kako je prije nekoliko dana izvijestio "Dnevni avaz", Kemal Ademović, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, sa još dva člana svoje delegacije, treba boraviti u Vašingtonu dva dana.
"Skromni" Ademović taj je put pretvorio u turističko putovanje koje će trajati od 01. 12. - 10. 12. 2024. godine. Kako smo već obavijestili, on je tražio službeno vozilo i vozača od Ambasade BiH u Njujorku. Naime, on se obratio Stalnoj misiji BiH pri UN-u u Njujorku, koja nije bila u stanju ustupiti svoje vozilo i vozača.
Raskalašeni Ademović, potom je zatražio od Ministarstva vanjskih poslova BiH da mu se vozač i vozilo obezbijede preko Ambasade BiH u Vašingtonu.
Naravno, Ademoviću i tročlanoj ekipi ne pada na pamet da je mnogo jeftinije bilo uzeti taksi, kako bi to uradile mnoge diplomate i političari iz, primjerice, zemalja EU.
To je tražio od svog stranačkog šefa Dine Konakovića, koji je dao saglasnost Ambasadi BiH u Vašingtonu da dodatno angažuje vozača po osnovu ugovora o djelu, "radi uspješne organizacije i realizacije podrške članovima delegacije koji će prisustvovati 10. godišnjem Parlamentarnom obavještajno-sigurnosnom forumu", koji traje samo dva dana.
Kao što je poznato, Ademović vodi svog savjetnika i prevodioca, a, naravno, sve će se to platiti iz budžeta Ministarstva vanjskih poslova, odnosno novcem građana.
- Skijaš
#37735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Njih dvojica su vec odavno jedna te ista ekipa. Politicke (ili interesne) razlike su za mnoge danas stvarnost a sutra proslost, ali kod Konakovica je stvar drugacija, on je usao u rat sa SDA koji je na tragu abdicevstva, na kursu raslojavanja u okviru kojeg bi on bio kooperativni Bosnjak koji batina nekooperativne. S Ademoviceom je drugacije i zato ovaj udar Scepe Radoncica s boka.
- relativno84
- hatemondays
#37737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da pojasnim druze prpa, Kemo i Osmica su jos jedini zivi koji su znaju sve i svasta o bilo kojoj osobi koja se nesto pita u ovoj nasoj drzavi. Kemo moze gdje hoce i kad hoce dok god zna ono sto zna
a zna sve. Efendic gura patriotsku pricu i ovakvi mu trebaju da se pridobije podobar dio boracke populacije. Izbor je jasan ekipa sa difa je potrosena i idemo dalje. Nasa stranka je haman krepala, SDP ce doci tobe kad Zukan dodje na celo i eto ti nove trojke na slijedecim izborima. Za kraj stari lisci jos silje racku na ovim tzv politicarima i tako ce biti dok se ne izvrnu.
- Styling
#37738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zaboravljaš Munira Alibabića Munju koji je bio šef UDBE pred rat i šef CSB-a u ratu. Zna o Kemi i Osmici i Alispahiću, i svima njima više njego njihova mati. Zato ga Kemo i ne voli. Iako u poznim godinama još uvijek je najjači obavještajac u državi.hatemondays wrote: ↑23/11/2024 23:29Da pojasnim druze prpa, Kemo i Osmica su jos jedini zivi koji su znaju sve i svasta o bilo kojoj osobi koja se nesto pita u ovoj nasoj drzavi. Kemo moze gdje hoce i kad hoce dok god zna ono sto zna
a zna sve. Efendic gura patriotsku pricu i ovakvi mu trebaju da se pridobije podobar dio boracke populacije. Izbor je jasan ekipa sa difa je potrosena i idemo dalje. Nasa stranka je haman krepala, SDP ce doci tobe kad Zukan dodje na celo i eto ti nove trojke na slijedecim izborima. Za kraj stari lisci jos silje racku na ovim tzv politicarima i tako ce biti dok se ne izvrnu.
- Skijaš
-
A_A_AKCIJA
#37740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jao, fakat, grohotom se smijem, Dino odmah ostavka!
Koga briga što se svi pravite ludi na činjenicu da je dia izbacio BiH iz odluka komisije za nacionalne spomenike.
Kako elegantno svi SDFAovci to preskočite ko Thompsonova gazela
Ono, ma pusti sad što je Bakir izbacio strance, potpisao regionalne urede u BL i Mostaru, pusti što je dia očito nastavio politiku raspada države...
Pusti to, bitan je Dino i lapsus sa twitera.
Nego, smučko, jel' ovo izdaja?
Ima li tu imalo Abdića?
- relativno84
#37741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cemu ogorcenost ljudino od akcije, jebes skolu bitni su drugovi IT strucnjaci, zato Sanin i moze postati direktor.
#iztemelja
Spoiler
Show
- Skijaš
#37742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jeste izdaja, ja deceniju i kusur pisem kako vecini sarajevskih politicara odgovara zadrzavanje stagnacije i da je to zec u grmu relaksacije odnosa. Izdaja je bilo i odustajanje od reforme policije, i ispunjavanje Dodikovog ultimatuma po pitanju zakona o prebivalistu, svi koji su bili na vlasti su u nekoj mjeri davali prostora otvorenim neprijateljima drzave.
Jesi li ti spreman reci isto ? Ili ces nastaviti braniti gnjidu Konakovica ?
-
A_A_AKCIJA
#37743 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A miline kada toliko raskuješ SDA propagandnu mašineriju, da moraju da recikliraju stare pokušaje koji su jednako rastureni, ali kontaju da je raja zaboravilarelativno84 wrote: ↑24/11/2024 17:19 Cemu ogorcenost ljudino od akcije, jebes skolu bitni su drugovi IT strucnjaci, zato Sanin i moze postati direktor.
#iztemeljaSpoilerShow
Nisi ti kriv što si SDA, jel' tako?
Da te podsjetim, imaš jedno mjesec dana kako sam vas sve ovdje podavio dokazima kako se biraju direktori u modernom zapadnom svijetu.
Politika bira direktore tamo, biraće i kod nas. I pored toga, NiP imenuje pola direktora koji nisu članovi stranke.
Ako imaš problem sa tim, glasaj za SDA pa neka oni postave profiće bez političkog uticaja. Hahahahahahahahaha, ne mogu da vjerujem da sam ovo napisao, ali presmiješno je. Čuj, SDA postavlja apolitične direktore, hahahahahahha.
I naravno, jedno sto puta dokazana razlika između imenovanja direktora i zapošljavanja. Imenovani direktori moraju odgovarati političkim zahtjevima onih koji ih postavljaju.
Ali, neka, možda se primi neka budala na tu glupu priču.
Glupa priča za glupane.
Last edited by A_A_AKCIJA on 24/11/2024 17:38, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#37744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo argumenti, smučko, ništa drotovska retorika.
Davno sam te pročitao
Kada mi nađeš išta blizu izbacivanja stranaca ili izdaje revizije kod Trojke, a da je dokazivo, crno na bijelo, možda i budemo pričali. Da se desilo i da je nastala jasna šteta.
Nisam raspoložen za retorički fitness koji prakticiraš.
Samo dokazi i argumenti.
Ako imaš, bujrum.
Ako ne, zamisli Čolu kako pjeva Produži daljeeeee
-
ljubijankic
#37745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Izborni zakon, drzavna imovima, sve je to davno prorečeno, samo se čeka dan kada ce se to desitiA_A_AKCIJA wrote: ↑24/11/2024 17:37Samo argumenti, smučko, ništa drotovska retorika.
Davno sam te pročitao![]()
Kada mi nađeš išta blizu izbacivanja stranaca ili izdaje revizije kod Trojke, a da je dokazivo, crno na bijelo, možda i budemo pričali. Da se desilo i da je nastala jasna šteta.
Nisam raspoložen za retorički fitness koji prakticiraš.
Samo dokazi i argumenti.
Ako imaš, bujrum.
Ako ne, zamisli Čolu kako pjeva Produži daljeeeee![]()
- Skijaš
#37746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To u sredjenim drustvima ima smisla, kartel stranka to ne radi jer ima izbor nego je tanka s clanstvom, mada me ne bi iznenadilo da nekog sesnaestogodisnjeg sestrica postave da vodi neku agenciju. Zamisli to, suspenduje se ustav da ti se omoguci ulazak u vlast, a onda se ispostavi da u stvari nemas kapacitet da vodis nego moras ljude kupovati direktorskim foteljama ....A_A_AKCIJA wrote: ↑24/11/2024 17:32
I pored toga, NiP imenuje pola direktora koji nisu članovi stranke
-
A_A_AKCIJA
#37747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bla bla,Skijaš wrote: ↑24/11/2024 17:46To u sredjenim drustvima ima smisla, kartel stranka to ne radi jer ima izbor nego je tanka s clanstvom, mada me ne bi iznenadilo da nekog sesnaestogodisnjeg sestrica postave da vodi neku agenciju. Zamisli to, suspenduje se ustav da ti se omoguci ulazak u vlast, a onda se ispostavi da u stvari nemas kapacitet da vodis nego moras ljude kupovati direktorskim foteljama ....A_A_AKCIJA wrote: ↑24/11/2024 17:32
Vidim uobičajeno, teško igraš na terenu argumenata
- relativno84
#37748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sreca pa si podavio, sta bi tek bilo da si sprzio. Eto te skoro ko mali lider, jako ponosan na sebe, niko ne zna sto ali prija ti. Kvalitat robe nije na pocetnom nivou. Drasticno prenosi, taj lazni osjecaj sve krace traje, blagi prelaz u agresivu.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/11/2024 17:32 A miline kada toliko raskuješ SDA propagandnu mašineriju, da moraju da recikliraju stare pokušaje koji su jednako rastureni, ali kontaju da je raja zaboravila![]()
Nisi ti kriv što si SDA, jel' tako?
Da te podsjetim, imaš jedno mjesec dana kako sam vas sve ovdje podavio dokazima kako se biraju direktori u modernom zapadnom svijetu.
Politika bira direktore tamo, biraće i kod nas. I pored toga, NiP imenuje pola direktora koji nisu članovi stranke.
Ako imaš problem sa tim, glasaj za SDA pa neka oni postave profiće bez političkog uticaja. Hahahahahahahahaha, ne mogu da vjerujem da sam ovo napisao, ali presmiješno je. Čuj, SDA postavlja apolitične direktore, hahahahahahha.
I naravno, jedno sto puta dokazana razlika između imenovanja direktora i zapošljavanja. Imenovani direktori moraju odgovarati političkim zahtjevima onih koji ih postavljaju.
Ali, neka, možda se primi neka budala na tu glupu priču.
Glupa priča za glupane.
Samo si zaboravio reci dok si davio koliko Sanin Ramezic ima godina radnog iskustva na rukovodecim pozicijama u civilnom zrakoplovstvu od potrebnih pet, kao jedan od uslova iz statuta preduzeca za poziciju direktora. Igranje Microsoft Flight Simulatora u pauzama za rucak nije odgovor, koliko god se vama u stozeru stranke cinilo logicno onako na prvu.
Imas plus za trud ali jednostavno kapaciteti nisu dovoljni da zadovolje potrebu. Nesto slicno kao filantrop Delic, dokle je onaj zahtjev da mu se odobre blinkeri ?
Ti si bio SDA vise nisi, sad si nesto novo, sutra ko ponudi vise, sve dok puse tvoje je da se savijas, i sasvim je ocekivano da u svima vidis svoj nedostatak licnog integriteta jer si svjestan koliko je to ponizavajuci polozaj ali sam moras da se boris s tim, budi od akcije. Ima zivota i mimo stranke, dobro mozda ne za sve.
A sto se tice ove zadnje dvije, moras pronaci snagu u sebi da se izdignes iznad tog osjecaja opet mi prodaju glupu pricu dok me bodre da radim pravu stvar, vidis i sam da ti sve vise skodi.
-
A_A_AKCIJA
#37749 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bla bla, ad hominem I pola argumenta
Ako nema uvjete, prijaviš Tužilaštvu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da se otkloni blokada onoga kojem je promjenom pravila ista data u rukeSkijaš wrote: ↑24/11/2024 17:46To u sredjenim drustvima ima smisla, kartel stranka to ne radi jer ima izbor nego je tanka s clanstvom, mada me ne bi iznenadilo da nekog sesnaestogodisnjeg sestrica postave da vodi neku agenciju. Zamisli to, suspenduje se ustav da ti se omoguci ulazak u vlast, a onda se ispostavi da u stvari nemas kapacitet da vodis nego moras ljude kupovati direktorskim foteljama ....A_A_AKCIJA wrote: ↑24/11/2024 17:32