Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
betametazon
#25251 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kaze njihov trener - mi smo znali kako Bosna igra i za to smo se pripremali.
To je ono sto drugi imaju a mi nemamo...
-
swanfilter
#25252 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uprkos njihovoj 3ojci, nama su slobodna presudila.
-
nauticamid
#25253 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mozemo jedino ako Musa odigra odlicnu tekmu, a nasi centri ostanu na ovom nivou.
Mada ce i njima doci Hezonja, tako da ce biti tesko pod kosem. Prevelika je razlika i tesko da cemo stici 13 koseva.
- vicious
#25254 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako glupo odigrano zadnja 2 minuta
-
swanfilter
#25255 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Malo je sta do njega i njegove pripreme. Danas se njemu smijesio poraz.betametazon wrote: ↑21/11/2024 21:59 Kaze njihov trener - mi smo znali kako Bosna igra i za to smo se pripremali.
-
swanfilter
- zigubigule
#25257 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Atic je bio pravo los veceras.
- canvra888
#25258 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da bi to bilo to što se tiče kvalifikacija. Podsjeća na onu situaciju protiv Litvanije na EB 2013. i potrebnih +10 za prolaz.
+14 dobiti, a njima se vraćaju i Hezonja i Branković, nama samo Musa. Jako, jako teško.
Šteta iskreno, skroz dobljiva utakmica bila. Kroz cijelu utakmicu katastrofalna odbrana trice, u drugom poluvremenu doduše su malo manje udvajali u reketu pa su bolje i rotirali na zatvaranju trice. I pored te loše odbrane trice i njihovog sipanja, da smo samo naturalizovanu kecu imali koja iole može tricu pogoditi i razigrati ostale, mislim da bi lahka pobjeda bila, ali neradnički savez je protračio godinu i 9 mjeseci ni u šta. Ovaj poraz definitivno ide uveliko i na njih.
I da, Adis me večeras totalno razočarao. Ne zbog nerotiranja igrača, jer nema koga kvalitetnog da rotira, nego zbog onakve katastrofalne greške da nakon timeouta Hrvata kaže našim igračima da igraju 2-3 zonu, a Hrvatska cijelu utakmicu sipa trice. To je da se čovjek hvata za glavu, tako nešto ni od novajljija trenera nekadašnje A2 lige čovjek ne očekuje.
+14 dobiti, a njima se vraćaju i Hezonja i Branković, nama samo Musa. Jako, jako teško.
Šteta iskreno, skroz dobljiva utakmica bila. Kroz cijelu utakmicu katastrofalna odbrana trice, u drugom poluvremenu doduše su malo manje udvajali u reketu pa su bolje i rotirali na zatvaranju trice. I pored te loše odbrane trice i njihovog sipanja, da smo samo naturalizovanu kecu imali koja iole može tricu pogoditi i razigrati ostale, mislim da bi lahka pobjeda bila, ali neradnički savez je protračio godinu i 9 mjeseci ni u šta. Ovaj poraz definitivno ide uveliko i na njih.
I da, Adis me večeras totalno razočarao. Ne zbog nerotiranja igrača, jer nema koga kvalitetnog da rotira, nego zbog onakve katastrofalne greške da nakon timeouta Hrvata kaže našim igračima da igraju 2-3 zonu, a Hrvatska cijelu utakmicu sipa trice. To je da se čovjek hvata za glavu, tako nešto ni od novajljija trenera nekadašnje A2 lige čovjek ne očekuje.
Last edited by canvra888 on 21/11/2024 22:11, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#25259 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Atić uopće ne igra na svojoj poziciji,zamilite da Musu stave da igra centra
- canvra888
#25260 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pretjera ga i ti. Atić je opet bek pa je iole srodno, Musa je krilo/bek. Haj da reče krilnog centra, ali baš centra...
Bez obzira, Atić samo da je slobodna pogađao, ali dobro, mi smo hronično loši sa slobodnim
Bez obzira, Atić samo da je slobodna pogađao, ali dobro, mi smo hronično loši sa slobodnim
-
palermo
#25261 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma Vico je patriota za ove iz kosarkaskog saveza. Imas godinu dana da dovedes amerikanca I ti to neces. Namjerno neces. A I Bekir se u to uklopio. Deset poena nekog amerikanca bi taman bilo za izjednacenu utakmicu.
I sjetih se kako se ovdje Harun napadao.
I sjetih se kako se ovdje Harun napadao.
- canvra888
#25262 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravo je to i napravilo glavnu prevagu. Sjetimo se kako su Roberson pa i Domercant svojevremeno šiljili trice. Ili Renfroe i Wright, koji su makar efikasno razigravali druge i napadali obruč jako.
Katastrofalan nerad saveza.
Katastrofalan nerad saveza.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25263 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Veceras vlo lose vodjenje Beciragica. Ima totalno oslabljen roster i onda na kraju utakmice imas tri igraca bez sekunde od kojih je jedan klasicni bek koji je mogao odmoriti Gegica i Atica. Nabijem ja takve selektore i trenere.
Dalje meni stvarno nije jasno kako mozes igratio profesionalno kosarku a ne pogadjati u visokom procentu slobodna bacanja. To pogotovo vazi za nize igrace. Naravno po obicaju kostalo nas je brzopletost, sutanje nerezonskih trica iako ne mozemo bazen pogiti, promasaji na zicerima itd itd. U biti ne bi bio nikakv problem da smo izgubili 6-7 razlike s obzirom da su Hrvati imali sut o kojem i mnoge NBA ekipe sanjaju. I jos ih nasi pustaju a Beciragic izgleda nikada nije u kosarci vidio da postoji igrac koji se zove flaster kao sto je nekada bio Muki Mutapcic pored kojeg se ni pokojni Drazen nije naigrao.Zaljepis covjeka onom amerikancu i u napadau i u odbrani i ne das mu da dise i samo ti je to posao. Da smo to uradili kod njega i Bozica ostali ne bi mogli parairati pogotovo pod kosem.Markus je odlicno odigrao u prvom a onda je igrao vrlo malo u drugom i to je opet greska Beciragica. Da ne govorim u prvoj cetvrtini koliko je Adisu trebalo da uzme time out.
E posebna prica je nas jebeni savez u kojem je veceras 2/3 UO navijalo za HRvatsku. Cekali su 5 do 12 da bi doveli amerikanca da ne bi igrao u ove dvije utakmice sto je i bio cilja Srba i Hrvata u UO.
U revansu ce biti krcata Skenderija i ne sigurno ovako pozorisna atmosfera i ako limitiramo trice Hrvatima a sada cemo imati tri igraca koji razvaljuju sa tricama moze se stici ova razlika. Hrvatima ce igrati i centar Brankovic koji je bolji od svih nasih centara. Nama ce igrati Musa koji veceras igra jako finu utakmicu protiv Albe i sto je najvaznije ubada trice
Nije nedostizno ali da budem iskren mora se bas jako puno toga poklopiti.
Steta moglo je ovo zavrsiti sa najvise 7 razlike.
Dalje meni stvarno nije jasno kako mozes igratio profesionalno kosarku a ne pogadjati u visokom procentu slobodna bacanja. To pogotovo vazi za nize igrace. Naravno po obicaju kostalo nas je brzopletost, sutanje nerezonskih trica iako ne mozemo bazen pogiti, promasaji na zicerima itd itd. U biti ne bi bio nikakv problem da smo izgubili 6-7 razlike s obzirom da su Hrvati imali sut o kojem i mnoge NBA ekipe sanjaju. I jos ih nasi pustaju a Beciragic izgleda nikada nije u kosarci vidio da postoji igrac koji se zove flaster kao sto je nekada bio Muki Mutapcic pored kojeg se ni pokojni Drazen nije naigrao.Zaljepis covjeka onom amerikancu i u napadau i u odbrani i ne das mu da dise i samo ti je to posao. Da smo to uradili kod njega i Bozica ostali ne bi mogli parairati pogotovo pod kosem.Markus je odlicno odigrao u prvom a onda je igrao vrlo malo u drugom i to je opet greska Beciragica. Da ne govorim u prvoj cetvrtini koliko je Adisu trebalo da uzme time out.
E posebna prica je nas jebeni savez u kojem je veceras 2/3 UO navijalo za HRvatsku. Cekali su 5 do 12 da bi doveli amerikanca da ne bi igrao u ove dvije utakmice sto je i bio cilja Srba i Hrvata u UO.
U revansu ce biti krcata Skenderija i ne sigurno ovako pozorisna atmosfera i ako limitiramo trice Hrvatima a sada cemo imati tri igraca koji razvaljuju sa tricama moze se stici ova razlika. Hrvatima ce igrati i centar Brankovic koji je bolji od svih nasih centara. Nama ce igrati Musa koji veceras igra jako finu utakmicu protiv Albe i sto je najvaznije ubada trice
Steta moglo je ovo zavrsiti sa najvise 7 razlike.
- canvra888
#25264 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne djeluje nijedan flaster protiv kvalitetnih blokova, a mi preuzimamo sve. Koliko je samo puta Kamenjaš na preuzimanju ostao u mismatchu sa Smithom pa Smith onda lahko sebi izgradi poziciju protiv njega i pogodi? Markus igrao odličnu utakmicu? Jesmo li gledali istu utakmicu?
Btw na koja tri igrača koja razvaljuju za 3 misliš da ćemo imati?
-
cable_stayed_bridge
#25265 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne mogu da vjerujem da onaj Bozic igra za nekakvu lleidu u spaniji, kakvu god je loptu veceras bacio izvan 6m cini mi se da je pogodio
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25266 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da Markus je vise nego solidno odigrao za 9 minuta 3 poena i 4 skoka. Necemo mi imati nego ce oni imati tri graca....Bozica, Hezonju i Smitha. A flaster djeluje uvijek ako ga znas kvalitetno igrati i imas snage za tako nestocanvra888 wrote: ↑21/11/2024 22:35 Ne djeluje nijedan flaster protiv kvalitetnih blokova, a mi preuzimamo sve. Koliko je samo puta Kamenjaš na preuzimanju ostao u mismatchu sa Smithom pa Smith onda lahko sebi izgradi poziciju protiv njega i pogodi? Markus igrao odličnu utakmicu? Jesmo li gledali istu utakmicu?![]()
- canvra888
#25267 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam, 3 poena u 9 minuta me ne oduševljava, uz onu totalno preglupo izgubljenu loptu, al hajd.hrasno38 wrote: ↑21/11/2024 22:39Da Markus je vise nego solidno odigrao za 9 minuta 3 poena i 4 skoka. Necemo mi imati nego ce oni imati tri graca....Bozica, Hezonju i Smitha. A flaster djeluje uvijek ako ga znas kvalitetno igrati i imas snage za tako nestocanvra888 wrote: ↑21/11/2024 22:35 Ne djeluje nijedan flaster protiv kvalitetnih blokova, a mi preuzimamo sve. Koliko je samo puta Kamenjaš na preuzimanju ostao u mismatchu sa Smithom pa Smith onda lahko sebi izgradi poziciju protiv njega i pogodi? Markus igrao odličnu utakmicu? Jesmo li gledali istu utakmicu?![]()
Za flastera moraš imati i ljudstvo za toga, tj. odličnog defanzivca
Mada nije samo ni do toga. Mislim da je najviše trica primljeno nakon kickouta iz reketa na tricu, a mi punimo i preuzimamo u reketu i kad treba i kad ne treba i naravno onda rotacija kasni na zatvaranju šuta za tri. Takva strategija igranja odbrane se valjda koriguje odmah nakon 3-4 uvaljene trice na taj način.
-
Moenx
#25268 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naprijed Bosno srce ponosno ! !

- vicious
#25269 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma i 7-8 bi bilo nekako podnošljivo, kad su vidjeli da ne mogu nikako do pobjede trebali su ići u neke lakše pozicije i šuteve, a ne trice forsirati. I još na kraju popušimo totalno bezvezne poene i ona trica šlag na tortu. Baš glupo.swanfilter wrote: ↑21/11/2024 22:07Umjesto podnosljivih 4-6, oni na upitnih -13. A moglo se ovdje i do pobjede. Hrvati nista. A kako sam citao, i -15 je dobro. Ljudi se nudili i nakon 3.
- studeni76
#25270 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Generalno nisu timski sportovi za nas
-
giovanni008
#25271 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Beciragic uvijek i vodi lose, jer da bolje zna ne bi bio trener na Kosovu!
Elem covjek naslijedio solidno ukomponovanu repku od Bosnica, koji je Murinjo za njega!
Nesto kao kad je bezidejni Susic naslijedio izgradjenu ekipu od Cire Blazevica.
Ustvari mi smo izgubili ovaj dvomec onoga trenutka kad je "neko" u savezu namjerno minirao dolazak stranca.
Hvala Milosu sto je u pravi cas tempirao napustanje svoje funkcije....
Elem covjek naslijedio solidno ukomponovanu repku od Bosnica, koji je Murinjo za njega!
Nesto kao kad je bezidejni Susic naslijedio izgradjenu ekipu od Cire Blazevica.
Ustvari mi smo izgubili ovaj dvomec onoga trenutka kad je "neko" u savezu namjerno minirao dolazak stranca.
Hvala Milosu sto je u pravi cas tempirao napustanje svoje funkcije....
- canvra888
#25272 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ha realno nije ni švedska ni švicarska liga, gdje je Bosnić trenirao, nikakav veleiskorak u poređenju sa kosovskom. Nije to ko gdje i ko koga trenira nužno glavni adut. U biti, nikada nismo ni vidjeli kako bi Bosniću bilo sa Nurkićem u ekipi, možda bi izgledalo kao sa Adisom. Kažem to jer Bosnić faktički nije dobijao neke jake reprezentacije s nama, nego samo B i C ekipe repki, sa više-manje našim kompletnim rosterom, minus Nurkić i Musa/Alibegović povremeno.
Imali smo mi puno zvučnijih trenerskih imena za pohvaliti se - Ivanović i Vujošević npr., iako nije ni zvučnost imena garant uspjeha. Eto konkretno onaj loš period s Vujoševićem, iako on nije krivac za to, ali nije ni funkcionisalo kako se očekivalo.
Za savez se svakako slažem. Evo sad kad skontam, unazad 15 godina koliko mi je friško sjećanje, nikada nismo bili bez naturalizanog više od jednog okupljanja/prozora, ako smo ikada i bili zapravo - sve do unazad posljednjih godinu i 9 mjeseci. A raznih se garnitura u savezu izmijenjalo. A evo sad smo već treće okupljanje/prozor bez stranca. Četvrto ako se računa kad je Garza igrao kao naturalizovani, jer ni u tom trenutku nije bio pronađen stranac.
Imali smo mi puno zvučnijih trenerskih imena za pohvaliti se - Ivanović i Vujošević npr., iako nije ni zvučnost imena garant uspjeha. Eto konkretno onaj loš period s Vujoševićem, iako on nije krivac za to, ali nije ni funkcionisalo kako se očekivalo.
Za savez se svakako slažem. Evo sad kad skontam, unazad 15 godina koliko mi je friško sjećanje, nikada nismo bili bez naturalizanog više od jednog okupljanja/prozora, ako smo ikada i bili zapravo - sve do unazad posljednjih godinu i 9 mjeseci. A raznih se garnitura u savezu izmijenjalo. A evo sad smo već treće okupljanje/prozor bez stranca. Četvrto ako se računa kad je Garza igrao kao naturalizovani, jer ni u tom trenutku nije bio pronađen stranac.
-
svi u napad
#25273 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo sad se malo smirio pa da napisem par rijeci no vidim da je Hrasno sve dobro analizirao. Ja htio zamoliti Hrasnog da malo poprica sa Beciragicem i da mu objasni ovo sto je napisao. Pa covjece tebi sjede ljudi na klupi vec nekoliko tekmi i ti im ne dajes sekunde igre. Jesi li razmisljao kako to utice na igraca. Kad im i bude dao par sekundi ti ljudi ce se usrati od staha. Na kraju tekme Baho iznese podatak da je nasih 5 igraca igralo izmedju 33 i 35 minuta. Ljudi rasturaju prvu cetvrtinu a on ceka sa tajm autom. Sto rece Hrasno covjece zrtvuj jednog sa klupe da igra flastera na njihovom beku i neka ga pokusa isprovocirati. Objektivno Beciragic je najlosiji selktor sto smo imali jos kad se uz to doda ova izdaja u Savezu imamo sta imamo. Mislim da je sve gotovo sto se tice ovih kvalifikacija jer je 13 razlike previse pogotovo sto ce im doci jos 3 dobra igraca u Sarajevo. Steta zbog raje ali i napretka kosarke u Bosni. Na kraju samo da pohvalim navijace koji su bili fantasticni. Zivjeli
-
Moenx
#25274 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pravila pozicije na tabeli
Poeni
Head to head
Points difference
Points scored
U srazu sa Francuskom i Ciprom dali smo vise poena tj ustvari ostvarili smo bolju razliku
Da li head to head gleda poene
Poeni
Head to head
Points difference
Points scored
U srazu sa Francuskom i Ciprom dali smo vise poena tj ustvari ostvarili smo bolju razliku
Da li head to head gleda poene
- dulekrele
#25275 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako i pobjedimo u SA a mislim da je poprilicno nemoguce to nece biti sa 13 ili vise razlike.