Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MarlboroGold

#25501 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Pa traje i ja ti opet govorim da ni s vaše strane nema neke posebne borbe da se nešto promijeni. Ti ako u tu borbu ubrajaš konstantnu galamu na društvenim mrežama i forumima - to nisu protesti.

Što se mene tiče nemam problem da se takav zakon donese. Neki imaju problem sa definicijom femicida, pa osporavaju. Možda bi to trebalo malo bolje definisati prije svega.

Pa sve vas je više, a ja opet ne vidim neke posebne inicijative u vezi ovog ni od vas koje ste u politici.
HowForWhom

#25502 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by HowForWhom »

eluna wrote: 21/10/2024 08:26 zašto samo deklarativno osuđujete nasilnike, mukarce koji žene maltretiraju na bilo koji način - emotivno, psihički, fizički?
Zasto ste sve sponzoruse i deklarativno kazete da niste kad vas samo novac zanima?
eluna

#25503 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by eluna »

HowForWhom wrote: 21/10/2024 10:46
eluna wrote: 21/10/2024 08:26 zašto samo deklarativno osuđujete nasilnike, mukarce koji žene maltretiraju na bilo koji način - emotivno, psihički, fizički?
Zasto ste sve sponzoruse i deklarativno kazete da niste kad vas samo novac zanima?
đes'kontraš :lol: :lol: :lol: :lol:

znaš li koliko žena ima primanja veća od većine muškaraca?? ....nisu se iz vica u BH pojavili eskortboys :D
HowForWhom

#25504 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by HowForWhom »

eluna wrote: 21/10/2024 10:58

znaš li koliko žena ima primanja veća od većine muškaraca?? ....nisu se iz vica u BH pojavili eskortboys :D
Zasto pricamo sad o primanjima zena i muskarac?
Zasto samo deklarativno zelite ravnopravnost, a zapravo zelite da ste superiornije?
eluna

#25505 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by eluna »

HowForWhom wrote: 21/10/2024 11:02
eluna wrote: 21/10/2024 10:58

Zasto pricamo sad o primanjima zena i muskarac?
Zasto samo deklarativno zelite ravnopravnost, a zapravo zelite da ste superiornije?
ti si potegao temu sponzoruša ...naravno da ih ima, ali mnoge žene na balkanu zarađuju daleko više od muškaraca, pa samim tim ne mogu ni biti sponzoruše, mogu samo da sponzorišu
Last edited by eluna on 21/10/2024 11:54, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#25506 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Rjeđe sponzorišu, jer većina takvih žena opet sebi traže ravnog ili muškarce koji su bolji od njih po tom pitaju :mrgreen:
yoda82

#25507 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by yoda82 »

eluna wrote: 21/10/2024 10:07
MarlboroGold wrote: 21/10/2024 09:59 Ja se fokusiram na BiH. Nigdje nisam vidio neke masovne i učestale proteste.

Jednom je 30 žena u Tuzli gdje živim izašlo na ulice i to je sve. Među njima je bilo i muškaraca. To je sveukupno baš tanko i s vaše strane.
pogledaj malo ranije ...više od 10 god traje ovo, i naravno - muškarci se nadaju da će se žene umoriti ....

što ne podržite zakon o Femicidu?? ...muškarci vladaju, žena je malo u vlasti
Bar 50% glasača su žene. Što ne glasate za druge žene, pa da bude više žena na vlasti?
HowForWhom

#25508 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by HowForWhom »

eluna wrote: 21/10/2024 11:12
ti si potegao temu sponzoruša ...naravno da ih ima, ali mnoge žene na balkanu zarađuju daleko više od muškaraca, pa samim tim ne mogu ni biti sponzoruše, mogu samo da sponzorišu
ja sam samo pitao i generalisao bas kao sto ti generalizujes.
I da, minoran broj zena na balkanu zaradjuje vise od muskaraca, ni blizu "mnoge zene".

Tako da.....
eluna

#25509 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by eluna »

HowForWhom wrote: 21/10/2024 11:58
I da, minoran broj zena na balkanu zaradjuje vise od muskaraca, ni blizu "mnoge zene".

Tako da.....
:lol: :lol: :lol: :lol: pa mi se ne hvalimo kao vi muški .....
ljubicasti limun

#25510 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by ljubicasti limun »

MarlboroGold wrote: 21/10/2024 08:10
Koliko su mnogi muškarci predatori i luzeri toliko su i mnoge moderne žene kad ganjaju muškarce isključivo sa lovom i zbog love, a usput im prodaju ljubav. One koje nemaju tu ljepotu i ostalo što takve može privući budu isfrustrirane ili ih oni odbace kao krpu čim nađu drugu, pa onda plaču i viču gdje nestadoše pravi muškarci. Kad stisnu godine onda se okruže mačkama i postanu nezadovoljne, pa onda krive muškarce u kompletu za sve što im se ikad događalo, događa i vjerovatno što će im se događati u budućnosti.

Ali jeste da smo mi muškarci kao takvi mnogo opasniji i u to nema sumnje. Pune su crne hronike nasilja i ostalog.
Pa radi se upravo o tome, da ste opasniji. Zena ako i ganja lovu, a u jednom trenu fakat skonta da se ne treba udavati iz ljubavi ili udavati ikako, nece muskarca pretuci na mrtvo jer joj tu lovu ne da. Niti ce ga sistematski zlostavljati, tuci, ponizavati i onda zamijeniti mladjim, Mislim, trebala bi, evo ti iskreno moje misljenje. Opcenito ovaj thread na ovoj temi tice se i nasilja nad zenama, bezumnog, sadistickog, gotovanskog.

Isto tako, vecina zena, ali ogromna vecina zena, ne trci za losim momcima niti za lovatorima. Vecinom biraju se i udaju za sasvim normalne muskarce. s kojima su u vezi godinama, geekove, pristojne, uljudne, s kojima misle imati porodicu. Dok se ne ispostavi da su i ti pristojni, fini, uljudni, jednaki kur*vari kao i lovatori ili super zgodni. I da ti lik koji btw izgleda kao dzamijski imam, odijelce, bradica, vestica i tako to i koji vodi naizgled sasvim normalan zivot, salje poruke dok mu se zena poradja. Pijan.

Ili evo primjer lovatora, poznati poslovni covjek iz BiH, tj, vlasnik jedne od poznatijih firmi. Lik musliman 100 od 100. Zena mu pokrivena, djeca i sve to. I lik te nakon poslovne saradnje zove na izlazak, dolazi ti na vrata pod izgovorom ispravke ugovora i onda ti u porukama priznaje da ga zena ne privlaci i da cetso posjecuje bordele vani, ali da voli zenu i da je zahvalan Bogu na svemu, ali tebi eto nudi posbeno prijateljstvo i napominje da ti dobro moze pomoci u zivotu. I njegova se zena za njega udala dok je bio golobradi student, zajedno su postavili i posao na noge i zena i ne sumnja za kog se zapravo udala, jer tog covjeka iskreno voli.

Tako da taj narativ same zene s mackama, to i nije tako velika uvreda, to bi vec trebali skontati, al ne znam jel se to jos i medju bh muskarcima proculo - da zivot s mackama, u svom komfornom stanu, u svoj svojoj slobodi da zivis kako zelis, da se vidjas s kim zelis, koliko cesto i da onda rahat odes kuci, da ne strepis hoce li te neko istuci jer rucak nije kako on to zeli, jer ti se tijelo pormijenilo nakon poroda i nemas vise 25, da ne strepis hoce li te zamijeniti novom i prevariti, hoce li te ubiti ako mu kazes da zelis razvod, da budes slobodna i neopterecena, za zene zapravo zvuci kao raj.

Al dzabe vama govoriti koliko se zene mijenjaju, ne sve, ali vecina, pogotovo mlade cure i to mi je tako drago vidjeti, da ne daju na sebe, da znaju svoju vrijednost, da se brane. Vi i dalje mislite da je zeni glavna preokupacija udati se, roditi djecu i uzeti necije prezime i onda smisljati sljedecih
30 god sta skuhat coeku, kako mu ugoditi, kako mu zivot ucinit laksim dok te one polako iznutra jede i dok kopnis dok on parazitira. I onda mislite suknut zenama s ovim scenarijom s mackama :lol:

Brak bi mogla biti najdivnija stvar na svijetu i za neke to zaista i jeste, ne sumnjam, ali ne moze brak opstati ako je ropstvo za jednu osobu, sto jeste najcesce za zenu.
eluna

#25511 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by eluna »

ljubicasti limun wrote: 21/10/2024 21:48
Koliko su mnogi muškarci predatori i luzeri toliko su i mnoge moderne žene kad ganjaju muškarce isključivo sa lovom i zbog love, a usput im prodaju ljubav. One koje nemaju tu ljepotu i ostalo što takve može privući budu isfrustrirane ili ih oni odbace kao krpu čim nađu drugu, pa onda plaču i viču gdje nestadoše pravi muškarci. Kad stisnu godine onda se okruže mačkama i postanu nezadovoljne, pa onda krive muškarce u kompletu za sve što im se ikad događalo, događa i vjerovatno što će im se događati u budućnosti.

Ali jeste da smo mi muškarci kao takvi mnogo opasniji i u to nema sumnje. Pune su crne hronike nasilja i ostalog.
Pa radi se upravo o tome, da ste opasniji. Zena ako i ganja lovu, a u jednom trenu fakat skonta da se ne treba udavati iz ljubavi ili udavati ikako, nece muskarca pretuci na mrtvo jer joj tu lovu ne da. Niti ce ga sistematski zlostavljati, tuci, ponizavati i onda zamijeniti mladjim, Mislim, trebala bi, evo ti iskreno moje misljenje. Opcenito ovaj thread na ovoj temi tice se i nasilja nad zenama, bezumnog, sadistickog, gotovanskog.

Isto tako, vecina zena, ali ogromna vecina zena, ne trci za losim momcima niti za lovatorima. Vecinom biraju se i udaju za sasvim normalne muskarce. s kojima su u vezi godinama, geekove, pristojne, uljudne, s kojima misle imati porodicu. Dok se ne ispostavi da su i ti pristojni, fini, uljudni, jednaki kur*vari kao i lovatori ili super zgodni. I da ti lik koji btw izgleda kao dzamijski imam, odijelce, bradica, vestica i tako to i koji vodi naizgled sasvim normalan zivot, salje poruke dok mu se zena poradja. Pijan.

Ili evo primjer lovatora, poznati poslovni covjek iz BiH, tj, vlasnik jedne od poznatijih firmi. Lik musliman 100 od 100. Zena mu pokrivena, djeca i sve to. I lik te nakon poslovne saradnje zove na izlazak, dolazi ti na vrata pod izgovorom ispravke ugovora i onda ti u porukama priznaje da ga zena ne privlaci i da cetso posjecuje bordele vani, ali da voli zenu i da je zahvalan Bogu na svemu, ali tebi eto nudi posbeno prijateljstvo i napominje da ti dobro moze pomoci u zivotu. I njegova se zena za njega udala dok je bio golobradi student, zajedno su postavili i posao na noge i zena i ne sumnja za kog se zapravo udala, jer tog covjeka iskreno voli.

Tako da taj narativ same zene s mackama, to i nije tako velika uvreda, to bi vec trebali skontati, al ne znam jel se to jos i medju bh muskarcima proculo - da zivot s mackama, u svom komfornom stanu, u svoj svojoj slobodi da zivis kako zelis, da se vidjas s kim zelis, koliko cesto i da onda rahat odes kuci, da ne strepis hoce li te neko istuci jer rucak nije kako on to zeli, jer ti se tijelo pormijenilo nakon poroda i nemas vise 25, da ne strepis hoce li te zamijeniti novom i prevariti, hoce li te ubiti ako mu kazes da zelis razvod, da budes slobodna i neopterecena, za zene zapravo zvuci kao raj.

Al dzabe vama govoriti koliko se zene mijenjaju, ne sve, ali vecina, pogotovo mlade cure i to mi je tako drago vidjeti, da ne daju na sebe, da znaju svoju vrijednost, da se brane. Vi i dalje mislite da je zeni glavna preokupacija udati se, roditi djecu i uzeti necije prezime i onda smisljati sljedecih
30 god sta skuhat coeku, kako mu ugoditi, kako mu zivot ucinit laksim dok te one polako iznutra jede i dok kopnis dok on parazitira. I onda mislite suknut zenama s ovim scenarijom s mackama :lol:

Brak bi mogla biti najdivnija stvar na svijetu i za neke to zaista i jeste, ne sumnjam, ali ne moze brak opstati ako je ropstvo za jednu osobu, sto jeste najcesce za zenu.
samo da te obavijestim - pričaš sirovinama koje još nisu skontale da su sekundarne ,.......

balkančerosi još uvijek nisu skontali ni to da nikad za nikad on ne povali žensku, naprotiv - povali ona njega, jer krevet, ilitiga seks, je vlasništvo žene. Ona ako neće, on može samo golom pustom krvničkom silom da je natjera. A i tada - što se kaže, uzme samo djelić tijela. Oni se svi redom čude "papučarima" sa zapada ....te voda je po večerama, te kupuje poklone, te pazi šta ona i kako voli; a ne kontaju da su muškarci na zapadu odavno naučilli da ako žele anđele, moraju da im stvaraju raj - jer anđeli ne žive u paklu.
Ozimician

#25512 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ozimician »

eluna wrote: 22/10/2024 05:41 Oni se svi redom čude "papučarima" sa zapada ....te voda je po večerama, te kupuje poklone, te pazi šta ona i kako voli; a ne kontaju da su muškarci na zapadu odavno naučilli da ako žele anđele, moraju da im stvaraju raj - jer anđeli ne žive u paklu.
Zapad je sirok pojam, ali ovdje gdje ja zivim nase zene obicno dozive kulturni sok kad izadju s nekim Zapadnjakom i kad on plati samo svoj dio vecere, ona plati svoj. A tek o pricama da zive uglavnom kao cimeri, sve troskove i obaveze dijele po pola, bez namjere da se vjencaju i to u tridesetim...
eluna

#25513 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by eluna »

Ozimician wrote: 22/10/2024 08:43
eluna wrote: 22/10/2024 05:41 Oni se svi redom čude "papučarima" sa zapada ....te voda je po večerama, te kupuje poklone, te pazi šta ona i kako voli; a ne kontaju da su muškarci na zapadu odavno naučilli da ako žele anđele, moraju da im stvaraju raj - jer anđeli ne žive u paklu.
Zapad je sirok pojam, ali ovdje gdje ja zivim nase zene obicno dozive kulturni sok kad izadju s nekim Zapadnjakom i kad on plati samo svoj dio vecere, ona plati svoj. A tek o pricama da zive uglavnom kao cimeri, sve troskove i obaveze dijele po pola, bez namjere da se vjencaju i to u tridesetim...
bgm to samo tebi šuplju pričaju ..... ili nalete na neke extreme
S@din

#25514 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by S@din »

eluna wrote: 21/10/2024 12:09
HowForWhom wrote: 21/10/2024 11:58

Tako da.....
:lol: :lol: :lol: :lol: pa mi se ne hvalimo kao vi muški .....
Malo ste se udaljili od pravog problema, logično je da će žene dobro zarađivati ako rade dobro plaćeni posao, međutim problem je u tome što su žene manje plaćene od muškaraca za isti posao, isti trud, iste rezultate i istu stručnu spremu...

Plus jako su rijetko na rukovodećim pozicijama, a da bi bile šef moraj biti 3x pametnije i vrjednije od muškarca...

A ovi izbori su opet pokazali kako su žene same sebi najveći neprijatelj, muškarci uvijek glasaju za m u odnosu 3-0 ili 3-1, a žene isto kao i oni na žalost...

Žene pamet u glavu :mrgreen:
MarlboroGold

#25515 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Jesmo opasniji i tu nema prostora za neku filozofiju. Al malo vi to preuveličavate, generalizirate itd. Klasične feminističke priče muškarac hu ha.

Ono što nije baš uklesano u kamen je da većina žena biraju i udaju se za sasvim normalne muškarce, pa se kasnije ispostavi da su ovo ili ono, pa se loptica odgovornosti po automatizmu gura u naš ćošak. Previše vi za sebe mislite da ste svetice, a i ženskih manipulatora je na svakom ćošku. Moderne žene su isto pogubile kompas koliko su i muškarci i postajete jednako toksične... samo što su posljedice te toksičnosti brutalnije kad dolaze od muškaraca i tu se slažemo. Imam ti i ja pojedinačnih primjera o svakakvim ženama, ali pojedinačni primjeri nisu mjerilo, pa da kažeš jedni su loši, a drugi nisu. I u jednom i u drugom žbunju leži zec. Vrijednosti su se skroz iskvarile i danas je puno bitnije koliko čega imaš, tvoj status, novac, nekretnine i sve ostalo. Sve je manje i ljubavi i poštovanja.

Eluna priča nešto o strancima... evo primjer švabe 1/1. Na mrtvo prebio moju drugaricu. Godinama se i psihički i fizički iživljavao na njoj. I onda viče ma šta znaju ovi balkanski muškarci nemaju pojma... šuplja priča.

Samo što to sa ženama sa mačkama nije bilo kao uvreda, već je to klasična samodestrukcija koju većina shvati sa godinama kad ostanu same. Isto je i za muškarce koji ostanu sami, igraju video igrice po čitav dan itd. Zapadna društva se zbog takvih stavova kao što si navela raspadaju i moralno i na svaki drugi način. Mnoge studije su pokazale da žene nikad više nisu bile na antidepresivima tamo nego što je to slučaj u modernom dobu, a sve lafo slobodna volja, izbor, hedonizam do maksimuma itd. Da nema stranaca iz drugih kultura svaka zemlja na zapadu bi se raspala preko noći, jer oni održavaju i natalitet koliko toliko, pa i ostalo.

Takve samo sebe lažu. Nijedan muškarac im nije dovoljno dobar i pronalaze im po 100 mana, a sebe ne vide niti ih briga trebaju li one šta zadovoljiti kod druge strane. Isto je i kad muškarci samci traže ženu, pa im to isto pronalaze. Ovo je realnost i postaje sve gore iz godine u godinu. Ne morate to prihvatiti, ali tako je kako je.
nekome

#25516 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nekome »

e vala @MarlboroGold sve rekao kako jes
Ozimician

#25517 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ozimician »

@MarlboroGold jak post.

To je dio naseg kolektivnog kompleksa nize vrijednosti, pa je onda ono tudje sve bolje od naseg.
Tako je u svemu, pa eto reflektuje se i u medjuljudskim (da ne kazem - musko-zenskim) odnosima.
DonieBrasco

#25518 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by DonieBrasco »

Moze ljudski rod - oba pola jos nize da padne nista da vas ne izenadi, moralni kompas i izostanak empatije poprimaju nove dimenzije svaki dan.
Ramzess Veliki

#25519 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

Ja ih ne osudjujem.

:lol: :lol: :lol:
medvjed23

#25520 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by medvjed23 »

Velkoski wrote: 21/10/2024 08:40 nitam dnao da su svi muškarci borg :mrgreen:
Asimiliraj se, brt. Jedino tako možemo parirati ženskom borgu:
Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#25521 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mk ultra »

S@din wrote: 22/10/2024 09:03

Plus jako su rijetko na rukovodećim pozicijama, a da bi bile šef moraj biti 3x pametnije i vrjednije od muškarca...

Nije tacno
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#25522 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by mk ultra »

Taj da je maćak ti bi njega zvala ne on kumio i molio

To ti je prototip jadnika koji pizdu moze dobiti samo kad plati
Doso na vrata :lol: ooj pegambere da nije u srednjoj skoli ostao

Nisu relevantni uopce za ovu temu
belfy

#25523 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by belfy »

mk ultra wrote: 17/11/2024 22:40
S@din wrote: 22/10/2024 09:03

Nije tacno
ma kako nije? 3x pametnija i... doduse ovo vrednija se treba procijeniti svako po svom nahodjenju... :oops:

inace, da nisam vidio da se u isto vreme i Marlboro i Ultra javljaju na temu ne bih ni vidio. takodjer, Marlboro imas obas lajka za post. jako lijepo sroceno.
eluna

#25524 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by eluna »

muški, kako su vas počastile vaše dame, spremaju li nešto specijalno za vas danas :)

https://www.klix.ba/lifestyle/ljubav_i_ ... /241119072
medvjed23

#25525 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by medvjed23 »

Dobio toster i set za kupanje.
Post Reply