Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#776 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 18/11/2024 21:24
palermo wrote: 18/11/2024 20:51
svi u napad wrote: 18/11/2024 20:11 Pregledao presicu i ne znam sta da kazem jer zaista se ne zna ko je gori na ovoj pressici arogantni i drski selektor ili nekvalifikovani novinari koji ga ne smiju pitati prave stvari a i ovaj na kraju sto ga pita pravda se ko malo dijete pred roditeljima. Niko ne pita o Tabakovicu i Hadzikadunicu. Covjek planira za 2028 i vec sad nas otpisao za WM. Jasno je svima da su nam sanse za WM kvale gotovo nikakve ali ti kao strateg to ne smijes reci vec ono klasicno borit cemo se i ne c biti pardona nikome. Ovako vec sad daje signale da se igraci mogu zajebavati i dolaziti kad hoce jer selektor je rekao da cemo tek 2028 igrati fudbal ozbiljno. Iskreno tuga me i bijes spopadaju jer sam i ja jedan od onih koji zagovarali da mu treba dati sansu no za razliku od njega ja priznam svoju zabludu i gresku. Naravno niko od nas ne bi dao ostavku jer 30 000 legne na racun plus dnevnice i skupi hoteli za nikakav rad. On takodjer dobro zna da iza njega stoji Vico koji nas je opet sviju dobro nasamario i koji ce sve uciniti da repka dotakne dno a samim tim i nezadovoljstvo navijaca iste ucini letargicnim i bezvoljnim za sve u vezi repke a u koncu i u vezi drzave. Zivjeli.
Jebo te, svi sad bili za Barbu...I eto sad priznaju zabludu. Bogami, dobro.

Zivjeli
Ja nisam bio, iskreno misilio sam da je Petevu trebalo dati vise sanse. Ali forum/javnost je htjela patriotu i dobila je :mrgreen:
Sta fali biti patriota ? To kao neka mana ? Bolje je, kao ovi iz kosarkaskog saveza, prvo srede sve sto treba za susjednu nam zemlju , pa ako sto ostane, onda moze malo I za nas.

P.S Davno je bio Petev, I ja sam bio za njegov ostanak.
izbjeglica_iz_besmisla

#777 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Petev je imao neke rezultate, al ona igra mu je bila bezglava. Ho-ruk fudbal, s mudima al realno ho-ruk sve. Jesmo to vec zaboravili ona vracanja Sehicu, fras te strefi svaki put kad krene lopta nazad? Pa protiv crne gore jedva pobijedili kuci, pa nas rumuni razmontirali u sljedecoj.

Ne zavaravajte se da nam je on bio neko idealno rjesenje. Jeste bio bolji od nasljednika, al tanko je to sve. Samo kad se sjetim one finske 1:3 il kazahstana 2:2 zlo covjeku bude.

Ne valja nam savez prvo, pa kvalitet igraca, pa tek onda selektor (a osim cire svi su losi, jedino su baka i pape na svoju reputaciju i nasu dobru generaciju izvukli dobre rezultate).
LSD

#778 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Cuj svi bili za okorijelog kockara i neznalicu :shock: :lol:

Neces me trpati u taj kos :angry: nikad u zivou nisam bio za tog ublehasa, vise puta sam skretao paznju da ne smije biti izabran.

Hajd sto ne zna nista o svom poslu, ali sto je neodgojen, bezobraznan, nekulturan.
Gadi mi se kad se neznalica prihvati posla za koju nije kompetentna, onda krene vrijeđati okolo kad joj se skrene paznja.
Last edited by LSD on 18/11/2024 22:11, edited 1 time in total.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#779 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

Joj kad cujem ovo koga odvesti?
Pa profesionalnog trenera, kakvog nismo imali bas dugo
NediM17

#780 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by NediM17 »

Barbin max. domet je reklama za BH telekom.
sencobih

#781 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by sencobih »

Izmjenjalo se vala selektora kod nas svih profila, od profesionalaca pa do amatera, jedina razlika je što smo nekad gori nego inače.
luckylaka

#782 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Slo Burner wrote: 18/11/2024 21:59 Joj kad cujem ovo koga odvesti?
Pa profesionalnog trenera, kakvog nismo imali bas dugo
Trenutno na klupi Barba,Hrgovic,Bajramovic,Milinkovic,Papac,Hasagic,Mrkobrada(ne znam jesu li svi na klupi)koji imaju sigurno preko 150-200.000.Sve to rastjerati i dovesti selektora i pomocnika za 200.000
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#783 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

sencobih wrote: 18/11/2024 22:08 Izmjenjalo se vala selektora kod nas svih profila, od profesionalaca pa do amatera, jedina razlika je što smo nekad gori nego inače.
Jedino je Bugarin imao neku karijeru, ali daleko od tog da treba trenirati reprezentaciju.
Mesa dok mu.je francuz asistirao
Labirint

#784 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Labirint »

NediM17 wrote: 18/11/2024 22:06 Barbin max. domet je reklama za BH telekom.
Bices na televiiiiziji
last mohicans

#785 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Slo Burner wrote: 18/11/2024 22:30
sencobih wrote: 18/11/2024 22:08 Izmjenjalo se vala selektora kod nas svih profila, od profesionalaca pa do amatera, jedina razlika je što smo nekad gori nego inače.
Jedino je Bugarin imao neku karijeru, ali daleko od tog da treba trenirati reprezentaciju.
Mesa dok mu.je francuz asistirao
Maloprije vrtih koefcijent uspješnosti, ko bi reko da je Meša imao najveći, 1.95, veći i od Papeta, al s dosta manje utakmica.
izbjeglica_iz_besmisla

#786 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ko bi rekao da ce nam Meša nekad izgledati kao ozbiljan selektor :lol:
Laplace

#787 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Laplace »

last mohicans wrote: 18/11/2024 16:56 Sad pregledao press, uzasan mu je stav, na svako pitanje, a većina su dobronamjerna bila i sa dosta respekta, skače sa stavom hos se pobiti? Izvali da je cilj 2028, a kobiva neke značajnije i vidljive stvari očekujte od marta, mada je i sad to bilo vidljivo. Čak i sinoć u onom potopu, samo to vi niste vidjeli.
To me podsjeća na Vučića. Kao da mu je on bio mentor.
aCme

#788 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by aCme »

Oduvijek mu je bio san da bude selektor Zmajeva, nekoliko puta mu je izmicalo to mjesto i, kada se činilo da će da ostane samo san, uslijedio je neočekivani poziv. Samo sada ne od Pagelsdorfa, već njegove domovine.

Jedine njegove. Drugu nije imao jer tako je htio.

Image
Laplace

#789 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Laplace »

Edin H. wrote: 18/11/2024 19:48
Laplace wrote: 18/11/2024 19:05
svi u napad wrote: 18/11/2024 01:06 Dakle gospodo svi ste procitali danas da su nas jos dva igraca napustila zbog "povreda".Da li ste se upitali da li su oni bili povrjedjeni ili je nesto drugo u pitanju. Ja licno mislim da je ovo drugo u pitanju i da svlacionica ne stima. Ako su bili povrjedjeni onda su bili povrjedjeni i prije Njemacke i nakon ljekarskih pregleda saljes ih kuci. O Gazibegovicu se pricalo o povredi ali ona nije zvanicno potvrdjena od nasih ljekara dok je Tabkovic bio zdrav. Mozda su se obojica povrijedlia na treningu. Kazem mozda ali svi znamo da to nije tacno jer bi se to i zvanicno reklo. Hajmo sad malo da razmislimo i postavimo se u ulogu Tabakovica. Decko prihvatio da igra za repku. Bio najbolji strelac u Cvaji i dodje na okupljanje i trener te posalje na tribina a Kulenovic starta. Meni se licno Kulenovic svidio sinoc ali ako cemo posteno Tabakovic je trebao poceti a onda u drugom poluvremenu ulazi Kulenovic. Dakle nesto smrdi u svlacionici. Hajd Anel pravio sranje ali Hadzikadunic nije pravio sranje pa zavrsi prvo na tribinama a onda drugu sjedi na klupi i ne dobije ni minute. Hajd sad postavite se u njegovu kozu i recite onako iskreno osim Anela jel neko bolji centarhalf od Hadzikadunica. Naravno momak povrjedjen i pored toga solidaran sa Anelom i cao repka a strucni stab onako kasablijski "sta ce oni imamo mi takvih na pasja preskakala." Moramo imati psihologa u repki i moraju neki ljudi shvatiti da moraju napustiti sindrome starih zvijezda. Nikad Krojf i Bekenbauer kad su bili treneri nisu rekli nekom "igracu mali sta ti znas ja sam bio najbolji na svijetu." Citav zivot sam radio sa ljudima i mnoge kolege su me pitale kako uspjevam u poslu? Odgovor je uvijek bio isti i jednostavan. KOMUNIKACIJAAko komuniciramo uvijek cemo naci neko rjesenje a ako tjeramo inate i pokazujemo tvrdoglavo moc nikad neces ici naprijed. Moras pricati i znati slusati. Dalaj Lama je rekao "ako samo ti pricas onda nista neces nauciti jer pricas nesto iz svog iskustva." Evo sad se sjeti i cuvenog Bice Mladinica koji je stvorio generaciju Hajduka od koje je Ivic napravio cuda. Bice je sa Partizanom u bivsoj drzavi osvojio titulu sa najvise poena u istoriji. E sad taj fudbalski filozof je imao cuvenu izreku "da covjek i magarac vise znaju od jednog covjeka."
Nije mi bila namjera filozofirati ali ova vijest o odlasku jos dvojice igraca me rastuzila jer pokazuje da nesto nije u redu i da brod opasno tone. Zivjeli.
Ako me sjećanje ne vara, isto su govorili i za Zlatana Ibrahimovića.
Varaš se, Zlatan je zahtjevao da ide u seniorski tim odmah umjesto U21.

Iz ove perspektive izgleda da su mu trebali uslišiti zahtjev, ali tada nije bio još dokazan igrač.

Eh da je bio Moka Slavnić selektor možda bi mu i prošlo, on je Dražena P. sa šesnaest godina stavljao u prvu petorku Šibenke.
Očito su u Savezu i tad radili vizionari koji znaju prepoznati talenat i potencijal.
haubica_i_to_teshka

#790 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by haubica_i_to_teshka »

Selektor/trener bez iskustva na klupi, igraci bez iskustva na terenu, je gubitna kombinacija!

Namjerno ne spominjem znanje,mozda ce neki talentovani izrasti u vrrhunske igrace,mozda ce i Barba vremenom postati vrhunski selektor ,nikad se ne zna,trenutno stanje ,nemoguca misija za nasu reprezentaqciju.
Ne moze njih Barba nauciti nista novo, nema vremena,(a ni znanja za tako nesto).Sve to znanje taktika/tehnika… igraci uce u klubovima, u reprezentaciji pokazuju to znanje i primjenu u zamisli selektora.Nazalost,zgleda malo ih je trenutno..treba vremena,rada… i njima i treneru/strucnom stabu..nije samo tu Barba ima Hin jos.

Prvo,Barba mora shvatiti gdje mu je mjesto.Da je na klupi, a ne na terenu i da na tom polju radi na sebi, edukuje se,”kupi” znanje od drugih…sve sto ide u opisu posla.
Protiv “svaba” izvesti ekipu bez ijednog autoriteta u timu je samoubistvo.Dzeko je iz tog razloga morao biti na terenu.Ne moze se tako podmladjivati ekipa.. to je morao znati.
Ostavio Edina za Holandiju, jer nam treba pobjeda, zbog raje/atmosfere u Zenici,ili nesto trece je u pitanju!?
Mozda je dobra taktika za raju (ko igra za raju i zanemaruje taktiku….), za reprezentaciju sigurno nije.

Odlazak u “luna park” dva dana prije utakmice je “posebna prica”jos jedan dokaz da Barba i kompletan strucni tim nisu ni blizu nekog profesionalizma,nazalost.Da ce se tako rijesiti straha od protivnika (da ne ulazim u strucne stvari zbog cega je bas izabran rolokoster)…ko god da ga je savjetovao ,nijje mu mogao uciniti vecu stetu.Pisem o psihickoj pripremi i atmosferi u ekipi.
O samoj mogucnosti neke nesrece,povrede igraca i mogucim posljedicama…ne treba ni pisati.

Nek’ nam je sretno veceras!
artur morgan

#791 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by artur morgan »

Šta ako se desi i večeras debakl ?

Utakmica protiv Njemačke je debakl i sramota.
Debakl se ne može pravdati nekim nerealnim očekivanjima navijačima. Poraz od 7 0 je uvijek debakl.

Nerezonska je izjava selektora da on misli da su igrači igrali bolje nego što mogu. Jako loša i nepotrebna izjava koja je prošla dosta neopažena. Loša je izjava i to da je bio blaži poraz da ne bi niko pitao za ostavku. Pa naravno, nije isto izgubiti sa primljenim golom, dva ili tri ili sedam golova. Sedam golova u mreži je raspad sistema.

Ako i večeras izgube uvjerljivo i visoko, onda ovaj stručni štab ne treba više imati podršku nogometnog saveza, a što se tiče navijača već ju je izgubio.
last mohicans

#792 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Eno San Marino historijska sa 3 gola, uzeo Liht 3:1 i plasirao se u C diviziju. Pušu nam za vratom, mislim da ni njih ne bi mogli trenutno dobiti.
Tromblon

#793 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

Laplace wrote: 19/11/2024 09:21
Edin H. wrote: 18/11/2024 19:48
Laplace wrote: 18/11/2024 19:05

Ako me sjećanje ne vara, isto su govorili i za Zlatana Ibrahimovića.
Varaš se, Zlatan je zahtjevao da ide u seniorski tim odmah umjesto U21.

Iz ove perspektive izgleda da su mu trebali uslišiti zahtjev, ali tada nije bio još dokazan igrač.

Eh da je bio Moka Slavnić selektor možda bi mu i prošlo, on je Dražena P. sa šesnaest godina stavljao u prvu petorku Šibenke.
Očito su u Savezu i tad radili vizionari koji znaju prepoznati talenat i potencijal.
Zlatan nije htio da ide u Indiju na neki lijevi turnir. Pitao gdje su Barbarez, Salihamidžić i drugi na spisku. I nije htio sa igračima iz naše lige da se lomi po Indiji.
last mohicans

#794 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

artur morgan wrote: 19/11/2024 11:20 Šta ako se desi i večeras debakl ?

Utakmica protiv Njemačke je debakl i sramota.
Debakl se ne može pravdati nekim nerealnim očekivanjima navijačima. Poraz od 7 0 je uvijek debakl.

Nerezonska je izjava selektora da on misli da su igrači igrali bolje nego što mogu. Jako loša i nepotrebna izjava koja je prošla dosta neopažena. Loša je izjava i to da je bio blaži poraz da ne bi niko pitao za ostavku. Pa naravno, nije isto izgubiti sa primljenim golom, dva ili tri ili sedam golova. Sedam golova u mreži je raspad sistema.

Ako i večeras izgube uvjerljivo i visoko, onda ovaj stručni štab ne treba više imati podršku nogometnog saveza, a što se tiče navijača već ju je izgubio.
Ma bruku on ima nepromisljenih i bezveznih izjava sa gardom dečko ti se ovdje zaluto prema novinarima. Hajde kad je Pape to kazao, već je imao neki renome, al on, sa nikakvim pedigreom, najprije trenerskim, kobiva nešto zajeban i ljut ala Murinjo, Pep i ostali. Drag mi je i dalje, al brate počeo si ići na kurac sa kurčenjem bez pokrića. Većina navijača konta, puno novih igrača, smjena generacija (ko zna koja po redu) trazenje najboljih 11 (i to po ko zna koji put, sa svakim novim isto)..itd. Vjerujem da barem ovi navijači koji nešto kontaju fudbal nisu očekivali bušenje jedne Njemačke, Holandije i takvih ekipa. Ali daj nam barem nešto, da vidimo defanzivni blok, neku uigranu kombinaciju, pa moze i sa golmanovim degazmanom, neki prekid, daj nam igru gdje visimo uz igrača, a ne na 10 metara od njega pa pustiš da se razmašu onakve igračine koje i kad mu ne pušeš za vratom zabije ili proigra. Večeras ako isto krene, on grama mozga za fudbal nema. Kolega kilingo je dobro napisao, defanzivni blok, svi iza lopte, neke brze staviti na krila, Edin u špic, barem zna zabiti za razliku od Demira kojem milion šansi treba. Još nešto, krila moramo stvoriti, prelako smo se odrekli Stevanovića i Višće, pa mi nemamo čestita krila. Sa Mirom smo bili puno opasniji.
Lug

#795 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Lug »

palermo wrote: 18/11/2024 21:26
Lug wrote: 18/11/2024 21:08
palermo wrote: 18/11/2024 20:51

Jebo te, svi sad bili za Barbu...I eto sad priznaju zabludu. Bogami, dobro.

Zivjeli
pa to je znak vrline, snage, inteligencije..uvidjeti da si negdje pogrijesio. Cemu cudjenje? Skoro je bio neki tekst na Klixu o nekom milijarderu sto je govorio bas o tom da je uvidjeti da grijesis i promijeniti stav, prihvatiti savjet.. kao najjace adute kod covjeka.
Ili je bolje gurati.. pa kud puklo da puklo?!
A u cemu si to pogrijesio......kao biva bio si za Barbu, al kad si uvidio da on zapravo tjera fudbalere (poglavito tvoje zemljake, svedjane) otvorile ti se oci...

Doduse, nista novo na ovim prostorima, pa ljudi su ovdje svrsavali nad nekom slikom Dzeksona koji se navodno smije nakon poraza..
nidje veze! :-)
Ja nisam bio za Barbu nikada.
Ironicno komentarises na post gore, zato sto je covjek rekao da je bio za Barbu pa nakon ovih rezultata promijenio misljenje. Moj komentar je bio da ne vidim nista lose u toj promjeni misljenja koju mu ti nabijas na nos ironicno, valjda da opravdas trenutnu postavu u strucnom stabu. Smijesno!

Koliko vidim tebi je najveci argument prozivanje dijaspore, eto kao pisac hoce nesto kazat. Morbidno!

Eto danas su najveci gradjani, sveznalice, ljudi iz familija koje su sljegle iz vukojebina u Bosnu prije 100-150 godina pa samim tim imaju urodjeni komplex Bosne i izbjeglih.
luckylaka

#796 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Ako odigramo dobro hocemo li halaiti Barbi Anela,Hadzikadunica,Tabakovica,Katica,Huseinbasica...
Point.

#797 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

luckylaka wrote: 19/11/2024 19:24 Ako odigramo dobro hocemo li halaiti Barbi Anela,Hadzikadunica,Tabakovica,Katica,Huseinbasica...
Šta je sa njima?

Anel - sam otišao
Denis - povrijeđen
Tabaković - povrijeđen
Katić - administrativna amaterska greška
Huseinbašić - u timu
Laertes

#798 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Laertes »

Evo ga opet: Prijavio Muharemovića na lijevom beku, a Gigovića na desnom krilu. Blef :lol:
Zajebaćeš samo onog forumaša što nije gledao, a komentarisao formaciju.
last mohicans

#799 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Vrti frajer dok ne ubode, potrefit ce nekad :lol: Koja nezobiljnost, amaterizam i javasluk.
kiligonzales

#800 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

darius_maximus wrote: 18/11/2024 10:30
kiligonzales wrote: 18/11/2024 07:19
darius_maximus wrote: 17/11/2024 23:51 1. Vrijednost reprezentacije je samo indikativna. Njemačka je vrijedila isto ovoliko para i kada su je haman svi tamburali prije koju godinu i kada se nije mogla s loptom sastaviti.

2. Samim tim je i vrijednost fudbalera samo indikativna. Niti je npr. Tabaković deset puta bolji od Džeke samo zato što mu je tržišna vrijednost kakva jeste, niti je npr. Vasilj 5 puta bolji golman od Muftića, samo zato što tržišna vrijednost to kaže. Sasvim je moguće da igrači kao Gvardiol ili Szoboszlai 2020. godine igraju u Dinamu ili Red Bull Salzburgu, a da 2023. budu u Cityu i Liverpoolu i da vrijede 5-10 puta više. To što neki naš igrač vrijedi milion, ne znači da ne može vrijediti 50 miliona za 2-3 godine i da nije dobar igrač (ili da neće "prelomiti"). Ko bi mogli biti ti igrači, to je do selektora i sportskog direktora, nije do mene. Samo mi je glupa uvijek priča kako reprezentacija X vrijedi toliko, pa samim tim valjda ne treba ni igrati uopšte.

3. Da igrač vrijedi 300 miliona, na pogrešnoj poziciji to ne znači ništa. Ako jedan Mbappe ima problema s krila preći na devetku, ne treba čuditi što se neki igrač ne snalazi na poziciji na kojoj inače ne igra. Hoću reći, bolje igrač od 500.000 EUR na pravoj poziciji, nego igrač od 12 miliona na pogrešnoj.

4. Kostur ekipe mora postojati, kakav god bio. Stalne rotacije samo znače da se ekipa ne može uigrati, kao što vidimo po našoj odbrani. To i golman se prvo moraju posložiti, kako god.

Sve ovo je inače glupost, jer mi dugoročno nemamo nikakvog plana niti razvoja igrača.
Filozofiras. Igrac koji kosta dobro, opravdano ima tu trzisnu vrijednost. Jedina je razlika sto taj igrac moze biti u formi ili ne, shodno tome mu se cijena i mjenja, ali nikada mnogo. Sto se tice Barbarezovih utakmica, sve redom zemlje su fudbalske nacije. Nije isto igrati s njima i pusiti od Islanda, Slovacke, Luksemburga.

Ovaj sastav BiH je realno bio u najacoj grupi lige nacija barem gledajuci Euro iza nas, jedino su nam trebali i Spanci da nam zagorcaju zivot tek. Ma da i Njemci su u par deka s njima.
Nije to nikakva filozofija, nego činjenica.
To što igrač trenutno vrijedi milion i igra u Cvajti, ne znači da nije materijal za, bubam, Primere i da neće tamo igrati dogodine i vrijediti 30 miliona. Nisu igrači u Cvajti invalidi, pa da ne znaju osnove fudbalske igre.
A to da li je neko u formi, opet je do selektora, nije do mene.

I ne govorim ja da je sramota popušiti od Nijemaca (ni Engleza, ni Holanđana, itd.).
Sramota je naše postavljanje i općenita energija i igra.
Evo sad pregledah opet samo prva tri gola protiv Nijemaca.
Prvi go, četvorica na jednom igraču, Musiala ko duh sam. Izvini ono bi i većina napadača iz naše lige zabilo.
Drugi go, igrača pustili samog na rubu 16, niko ni da pomisli da zatvori prostor ili uđe u šut. Igrač koji ga čuvao samo ga ostavio, veli neka ide.
Treći go, trojica čuvaju jednog igrača, dok dvojica Nijemaca stoje sami u petercu.

Izvini, misliš da bi evo prosječna ekipa iz Cvajte primala onakve amaterske golove, eto Barbarezov HSV?
Kod svakog napada smo pogrešno branili prostor i ostavljali propuh na sve strane. Nijemci su se bukvalno šetali oko 16.
Naravno da je dio toga njihov kvalitet, ali bez smislene postavke neće igrači na terenu sami skontati šta trebaju, da vrijede 400 miliona.

Nas će svaka dobro organizovana repka namučiti (i vrlo moguće uzeti).
Misliš da će nam zabavnije biti npr. protiv Norveške, Češke, Austrije, Slovenije, Velsa, Grčke, Gruzije, itd. ko već ostane u toj famoznoj grupi B?
I šta, pričat ćemo kako svi imaju historiju, kako su bolje organizovani i samo ići kao statisti na tekme?

Glupe su priče da ne možeš napraviti barem prosječnu repku od prosječnih igrača.
Evo, koja je ovo, osma utakmica, igrači ti ne znaju zadnju liniju držati.
Novac je mjerilo vrijednosti igraca. Nas tim vrijedi 98 mil. Racunaj da je to procjenjena vrijednost za 25 pozvanih igraca. Zelimo se porediti sa Engleskom od milijardu, Italijom od 750 miliona, Njemackom i Holandijom od gotovo 800 miliona, cak je i Madjarska skuplja i iskusnija ekipa od nas.

U nasem timu je mladost od 25 pozvanih igraca najstariji su Dzeko, Bicakcic, Hajradinovic, Tabakovic, to su nosioci iskustva. Svi preko 30 godina. Vasilj, Katic su 28 godisnjaci, sve ostalo je mladje od 26 godina. U utakmici sa Njemackom u startnoj postavi je 6 igraca bilo mladjim od 23 godine. A na kraju ih je bilo na terenu cak i vise.

Oni nisu prosjecni igraci, oni su mladi igraci.

Brazil je sa daleko jacim timom bio statistom protiv Njemaca. Mi smo se branili sa cijelim timom i na kraju smo primili 7.

Jeste kad posmatras plitko igru, igraci ne znaju nista. Madjarska je dobila 5 do Njemaca a nije iskljuceno da dobije i nocas. Jednostavno nismo taj nivo i to treba da prihvatimo. Nikada nismo ni bili.

Nasa reprezentacija u proslosti nije se nadobijala velikih sila. Nije. Laze svak ko kaze da smo im ikada bili pandan.
Post Reply