Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elcaliente

#476 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by elcaliente »

mist wrote: 17/11/2024 11:13
elcaliente wrote: 17/11/2024 11:11
mist wrote: 17/11/2024 11:03
Kakve veze to ima sa njegovim trenutnim rezultatom...odustajem
Ima, jer onda mogu dovesti i neke forumase na TV da komentarisu jer i mi imamo isto znanje, uspjeh i iskustvo kao ovda dvojica na BHTV.
Da i mi malo palamudimo i kritikujemo.
Znaci oni su krivi :D
Ne nisu oni krivi oni jadni ne znaju bolje. To je daj sta das pa makar i dvadest maraka i vecera.
Ali to je nazalost slika BH sporta, to se oslikava na sve. Jer uvjek se ide sa niskim standardima i amaterizmom.
Nema nigdje odgovornosti, pametnih i uspjesnih ljudi.
Komentatori na BH TV trebaju biti ljudi formata pokojnog Osima.
last mohicans

#477 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by last mohicans »

Tako je, a hajmo prebrojati igrače koji su se mijenjali iz utakmice u utakmicu. Treba reći da sve kreće od odbrane, a on je nema, nije sve do njega, otisli svedi, ali dio i jeste do njega. Druze, mora se znati prvi par stopera, rezerve, a ne mijenjati iz utakmice u utakmicu kompletnu zadnju liniju i vezni red sto su srce svake ekipe. Lik vrti kao na poker aparatu, ubost će, hoće kurko moj... Nije to poker. Momci se ne znaju, kamaraju se igrači, a ne uigravaju se. Meni je žao samo što smo potrošili dosta utakmica u ništa. Šta će to od marta biti bolje, još čitam kvalifikacije se samo igraju od marta do jeseni, ako sam dobro skonto. Evo da ga jedan upita, koji sistem mi igramo, ko nam je prvih 9-10, ili 8-9, ko su prve rezerve? Ništa više, toliko razumije velika većina običnih gledalaca kraj ekrana.
Onaj jedan gore fudbal shvata kao rekreaciju, pa i na terminu se napravi neka taktika, igra, raspored igrača itd. Fudbal je jaro nauka, sve više postaje. Taktičko nadmudrivanje gdje dolazi do iznenadnih promjena u toku utakmice gdje promptno moraš reagirati. Zato ga i milioni vole. Šta je on učinio sinoć kad su nam 3 utrpali za 20tak min. U 70toj mijenja. Nemaš se ti šta ganjati sa onakvom reprezentacijom i presing igrati gdje te ljudi u tri poteza izbace iz takta. Trebalo je 10 igrača iza lopte parkirati, igrati grublje, malo ih lomiti, mi pustili da se raspojasaju. Koliko žutih smo dobili, jel ko upratio? Mi smo igrali s njima bas onako kako ne treba. Eto imat ce merhameta, da se igralo jos bi trpali i neka bi. Jednog spica gore je trebalo ostaviti koji će eventualnu kontru odigrati. Sta je igrao ovaj Kulenović, zna li iko? Lik ne bi znao odgovoriti. Nekakav merhamet prosipa sa Tahirovićem, recimo, momak ne igra. Neka ga, al nek nije u prvih 11, dok se ne vrati u formu i ekipu. Bog me ne ubio ako Sarić kod Prosinečkog nije bolji bio.
Last edited by last mohicans on 17/11/2024 11:21, edited 1 time in total.
mist

#478 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by mist »

elcaliente wrote: 17/11/2024 11:16

Ima, jer onda mogu dovesti i neke forumase na TV da komentarisu jer i mi imamo isto znanje, uspjeh i iskustvo kao ovda dvojica na BHTV.
Ne nisu oni krivi oni jadni ne znaju bolje. To je daj sta das pa makar i dvadest maraka i vecera.
Ali to je nazalost slika BH sporta, to se oslikava na sve. Jer uvjek se ide sa niskim standardima i amaterizmom.
Komnetatori na BH TV trebaju biti ljudi formata pokojnog Osima.
Upravu si sinoc potvrdeno na terenu,ovo kao ona prica zajebo nas sudija.Da podvucemo jos jednom 0-1-5...3-20
kakotakonikako

#479 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by kakotakonikako »

elcaliente wrote: 17/11/2024 11:16

Komentatori na BH TV trebaju biti ljudi formata pokojnog Osima.
Ti kao kisa oko Kragujevca.

Glavni krivci za blamazu sinoc su Barbarez i njegov strucni stab. I o tome se treba komentarisati a ne o komentatorima u studiju.

Doduse 30 milki je puno vise od 20 KM i shodno tome se treba i gladati.
elcaliente

#480 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by elcaliente »

On nema sistema i jos ga trazi.
Problem mu je sto ne moze da stabilizuje odbranu od koje sve krece.
Tu nema sirine, povrijedi mu se Kolasinac, Bico ne moze sam, Katic mu ima zuti.

Dosao je ovaj Sunjic, meni je on bio solidan sinoc, ima trku i ima postavljanje.
Problem je naprijed. Tranzicija i krila.
Demirovic nije klasicni spic, mi nemamo kvalitetnog spica.
Ja licno bi pokusao moderni Catenaccio, vidio sta rade Italijani, Grci, Kipar te tvrde ekipe pa onda iz te odbrane pokusati dati neki prvljavi gol na neku glupu kontru.
A Barbarez zeli neku atraktivnost ali nema od toga nista jer nemamo mentalitet za to.
Porodice Foht

#481 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Porodice Foht »

Pravo je pitanje ima li i jedna reprezentacija vise u Evropi koju bi Njemacka dobila 7:0. Pa ona Andora a i San Marino kad naprave bunker i parkiraju buseve oko sesnaest metara, izgube, ali ne mozes ih brale tek tako natrpati s 6-7 komada. Zasto nas buse s 5 i 7 golova tako lahko? :?
Tromblon

#482 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Tromblon »

Zidan, Xabi Alonso su tokom igračke karijere rekli da žele biti treneri. Barbarez je odbio pomisao o trenerskom poslu i rekao kako ga zanima samo selektorska pozicija.
Šta je uradio da se pripremi za dream job? Ništa. Skontao okupit će jarane sa sobom i to je to.
Da bi bio trener, a pogotovo selektor moraš znati šta radiš, zašto i kako će sve to na kraju izgledati.

U ovih 7 tekmi ništa od toga nije pokazano. Čak ni osnove nogometne taktike, strategije, inteligencije, znanja..

Dobili smo jedan pire u kojem se ništa ne zna. Ni okusa, ni mirisa, začina, ničega.

Jedino dobro je okupljanje ovih mladih igrača. Ali, umjesto da ih sve gura u vatru od početka i tako pravi posao za budućnost opet pokazuje da ne zna šta radi i šta bi radio.
Lug

#483 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Lug »

svi u napad wrote: 17/11/2024 01:15
spree wrote: 16/11/2024 23:58 Bahat, bezobrazan i na kraju iznenađen pitanjem. Kao gdje ces me pitati o ostavci? Debili najveći poraz u historiji, a ti se pravis iznenađen. Najgori niz u historiji, a ti napadaš novinara. Fuj. Kockar propali, bez morala, znanja a i iskustva. Kao neka opravdanja igraju mladi igrači. Vicko povuci potez. Što je najgore tako mi je drag bio. Nadao sam se eto bilo čemu, a ono najgore od najgoreg, bahat a neznalica.
Dobar i krtak opis selektora :izet: :thumbup: Jedina greska u komentaru je molba da Vico povuce potez. To se nece desiti jer je Vico ovo sve dobro znao i dao mu ugovor na 4 godine. Vicin cilj je da rasturi nasu repku i Barba za sada taj posao obavlja za desetku. Ne samo da ima najlosije rezultate od svih selektora vec je dopustio da mu Vico otjera i par centarhalfova. Nije bio drcan i arogantan Vici kao sto je bio veceras prema novinaru. Tuzno pretuzno i ne vidim svjetlo na kraju tunela. Uvijek se brane sa onim "danas svi igraju fudbal" al nikad da kazu osim nas. Zivjeli
Upravo! :thumbup:
Sve je dobro isplanirano u nekim kuhinjama. Ti ako imas rupu od golmana i odbrane, naprijed ti mogu igrati i Mesi i Ronaldo, gubis utakmice. Moral igraca padne i igras losije nego mozes. Uzmi primjer kad ekipe daju gol pri rezultatu 0:2 i kako im moral onda skoci i igraju kao preporodjenji da bi postigli izjednacujuci gol. Sve u svemu, isplaniran potop reprezentacije. tjeranjem najboljih odbranbenih igeaca i postavljanjem Vasilja za golmana. Napadaci ne mogu dati golova, koliko ovaj moze primiti i tako unisti moral ekipi za igru. Nazalost, Barbi su vjerovatno potrebne pare, pa je tako uz pomoc Dzeke i Spahica i dosao tu da samo ispunjava zelje Vice i kruga oko njega. Savez je rak rana nase reprezentacije i bez njihove promjene, ne treba ocekivati nista. Treba se boriti svim sredstvima da se istjeraju u martu.
Da u bilo kojoj drugoj zemlji, sjede u glavnom gradu, ljudi koji ti rade o glavi reprezentacije, navijaci bi im se nahebali mame onako muski, bukvalno bi zapalili savez. Kod nas.. malo kritike po komentarima i forumima i to je to.. hajmo na kafu. Prvo trebamo poraditi na sebi, znati sta zelimo i kako to ostvariti. Vjerovatno su i navijacke grupe preko vodja, preuzete od saveza i Vice. Uvukli su nam se u sve pore. Pa jedan Luksemburg je bolja repka od nas. Zar i dalje moze iko sumnjati u to da nam rade o glavi?
U martu pada odluka za buducnost! Ne budemo li se spremili, mrkla kapa.
nauticamid

#484 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by nauticamid »

last mohicans wrote: 17/11/2024 01:27
sime_cipol wrote: 17/11/2024 00:40 Barbarez nece prezivjeti mart iduce godine.
Cim Vico dobije novi mandat na 4 godine obrisat ce Qrac od njega i nabiti ga nogom.
Ništa izgubili ne bi, samo bi Spahu ostavio jer radi odličan posao sa ovim mladim igračima ali ih nema ko voditi. Zašto glupana ne upitaše koji je to naš kostur, koja formacija i čemu to mi težimo.. Već nam je reko da smo loši 7 puta, i osmi će. Dobro mu je Dogan rekao sedma gorka pilula, od toga najveći poraz u historiji, još se dingospo nešta duri i ljuti. Znaš ti ko sam ja? Brate, nemaš znanje, kupi prnje. U 7 utakmica ni jedan jebeni segment (ne)igre ne mozeš istaći da valja. Šta, jedini što su ispod 23, pa uzmi U21 pa se birikaj. Da je taj put odabrao, nešto bi i naučio. Niko nije očekivao pobjede protiv ovih jebenih ekipa, al mojne nas na ruke prati sa sedmicama, još nam pamet soliti. U svakoj utakmici smo izgledali drugačije i ne mogu se momci upoznati za 5 dana. Odabrao taktiku presinga protiv jedne Njemačke sa sporim igračima i još sporijom odbranom. Zaganjati onoga iz Borusije, kredit dići, ako moze ili u najmanju ruku vratiti Peteva ili postaviti Jakira.
Pa ocito je da jos vrti igrace i gleda gdje ko i sta moze uraditi. Jebeno je sto igras sa najjacim ekipama u svijetu zadnjih godinu, ali on je tu vidio priliku da izrotira sve zivo i vidi ko sta moze.
Strasno rizicno, sto se i vidi po rezultatima i nadam se da ce promijeniti pristup u ligi nacija b.

Nadam se da ce se i igraci trznuti ili izletiti neki novi igrac koji ce stvarno biti nada, a ne ovaj odron sto oni dovode i prikazuju ih kao neke jebene nade, a nigdje kvalitetne tekme nisu odigrali, cak ni u klubu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#485 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by sime_cipol »

Sve je kriva "najbolja timska slika svih vremena". Haverzu i jaranima bilo krivo jer su samo o nama pisali. I u inat nas natrpali. :D
last mohicans

#486 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by last mohicans »

sime_cipol wrote: 17/11/2024 12:07 Sve je kriva "najbolja timska slika svih vremena". Haverzu i jaranima bilo krivo jer su samo o nama pisali. I u inat nas natrpali. :D
Ali i naši novinari su se ufatili toga ko pjan plota, eto prenijeli svi...bla,bla.. Valjda hudnici se i oni nadali bit će adrenalin i na terenu. Bijahu, al na drugoj strani. Taj roler koster je bio najbolje sto imamo u ovom trenutku. Zalosno
dječak sa šibicama

#487 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by dječak sa šibicama »

Izgleda je njemacka kritika na stadion u Zenici bila opravdana, da je tamo ovakav travnjak, i prosli put bi ububali bar 5 komada. Ko sto i jesu, ali par ih ofsajda :D
Logovan

#488 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 17/11/2024 01:06 Pa naveo sam ekstremne primjere i neke od najboljih trenera na svijetu, ne treba nam Barbarez na tom nivou, ali sam naveo kao dokaz da mozes biti najbolji, bez ikakvog tvog 'trenerskog staza'.

Taj trenerski staz se dobija kroz karijeru, kroz razne trenere sa kojima si radio, a onda kroz tvoju inteligenciju i mogucnost da to preneses na igrace i da znas kako to posloziti.

Ako ne znas nece ti pomoci ni 20 klubova da vodis.

Ova ekipa sto je veceras izasla nije ni solidno. Solidno je kada je vise od pola igrača u nekoj top 5 ligi i igraju redovno, a da imamo jos par igraca koji su tu negdje i kandiduju za prvu ekipu.

Kulenovic, Sunjic, Burnic, Muharemovic, Bicakcic(lik ima 100 godina), barisic, Omerovic..kakva su ovo imena..pa Tahirovic jedan ne igra ni u Ajaxu...igraju u drugim ligama....

Bit cemo "solidni" kad budemo barem vrijedniji od jednog Bochuma koji je 15i na tabeli... i kad nam ne bude najbolji igrac u repki lik koji je kao napadac dao 2 gola u 30 utakmica.

Ovo sve sto nabrajam su stvari u kojima se treba traziti problem, a ne u treneru - bilo kojem.

U treneru se trebao traziti problem kada sa Safetom nismo mogli proci grupe i jednu Nigeriju a imali Ibisevica koji je bio jedno vrijeme najbolji strijelac Bundeslige, Dzeku koji je ubijao itd da ne nabrajam zna se sve dobro, ali tu smo bili i vise nego solidna repka, a da nam nije grupa bila jednostavna i tu nas neznalica ne bi odvela na SP i opet ga raja priziva.

Pa i Njemačku je vodio u vise navrata selektor koji nije nikoga prije vodio, jednostavno kazem neko ko vodi ekipu u par utakmica na godiin nece od njih nista posebno napraviti, ni dobro ni lose... vise je do njihovog individualnog kvaliteta i kako ce se onda uklopiti kao ekipa i kako ce se priviknuti jedan na drugog.

Gledaj danas ekipa i nivoa fudbala, Real, Bayern, Bayer, Borussija i vamo... Basel, Heracles, Sasuolo, Osijek, Karlsruher...

Stvarno Sergeje kako ne umijes od govana napraviti nesto..sramota...

Sto ti DZEKO ne igra ahaa tu smo te skontali gdje grijesis!
Pa ovo gore što sam označio, to Barbarez nema nikako. Ni sekunde. Zašto nije pristao da vodi npr. juniore u Njemačkoj ili zašto nije bio pomoćnik Safetu Sušiću ili nekom drugom selektoru? Zašto nije preuzeo djecu do 17 ili 19 godina ili 21 godine? A mogao je, imao je prilika.

Zašto nekoga nije vodio dok nije došao do klupe reprezentacije BiH? Zašto je došao odmah na najvišu stepenicu u karijeri? Zašto je htio odmah na najveći nivo?

Ovo dole boldirano, u pravu si da je velika razlika između nas ili njih, ali Boga ti je l' to nama Nijemci ili bilo koji drugi protivnik brani da trčimo, borimo se, da imamo želju da postignemo nešto, motiv? Je l' nam protivnici brane da pravimo prekršaje nad njima ili ih možemo nekad skršiti da ih spriječimo pri postizanju gola?

Ne pričam sad o kvalitetu, jebo kvalitetu sad, gdje je borba čovječe? Izađu mlitavi na teren, nigdje kretnje, trčanja. Evo jučer situacija iz prvog poluvremena. Uzeli smo loptu Nijemcima, igrač koji je oduzeo loptu trudi se da je zadrži i da je nekome proslijedi. Znaš šta je radila većina igrača u ovom trenutku? Stajala i gledala, niko ništa.

Znači kada postignemo da nam je više od pola igrača u nekoj top 5 ligi i da igraju redovno onda možemo kritikovati selektora. :roll: Smiješno ti je ovo. Nigdje veze.
Plavo-bijeli

#489 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Plavo-bijeli »

Logovan wrote: 17/11/2024 12:37
Plavo-bijeli wrote: 17/11/2024 01:06 Pa naveo sam ekstremne primjere i neke od najboljih trenera na svijetu, ne treba nam Barbarez na tom nivou, ali sam naveo kao dokaz da mozes biti najbolji, bez ikakvog tvog 'trenerskog staza'.

Taj trenerski staz se dobija kroz karijeru, kroz razne trenere sa kojima si radio, a onda kroz tvoju inteligenciju i mogucnost da to preneses na igrace i da znas kako to posloziti.

Ako ne znas nece ti pomoci ni 20 klubova da vodis.

Ova ekipa sto je veceras izasla nije ni solidno. Solidno je kada je vise od pola igrača u nekoj top 5 ligi i igraju redovno, a da imamo jos par igraca koji su tu negdje i kandiduju za prvu ekipu.

Kulenovic, Sunjic, Burnic, Muharemovic, Bicakcic(lik ima 100 godina), barisic, Omerovic..kakva su ovo imena..pa Tahirovic jedan ne igra ni u Ajaxu...igraju u drugim ligama....

Bit cemo "solidni" kad budemo barem vrijedniji od jednog Bochuma koji je 15i na tabeli... i kad nam ne bude najbolji igrac u repki lik koji je kao napadac dao 2 gola u 30 utakmica.

Ovo sve sto nabrajam su stvari u kojima se treba traziti problem, a ne u treneru - bilo kojem.

U treneru se trebao traziti problem kada sa Safetom nismo mogli proci grupe i jednu Nigeriju a imali Ibisevica koji je bio jedno vrijeme najbolji strijelac Bundeslige, Dzeku koji je ubijao itd da ne nabrajam zna se sve dobro, ali tu smo bili i vise nego solidna repka, a da nam nije grupa bila jednostavna i tu nas neznalica ne bi odvela na SP i opet ga raja priziva.

Pa i Njemačku je vodio u vise navrata selektor koji nije nikoga prije vodio, jednostavno kazem neko ko vodi ekipu u par utakmica na godiin nece od njih nista posebno napraviti, ni dobro ni lose... vise je do njihovog individualnog kvaliteta i kako ce se onda uklopiti kao ekipa i kako ce se priviknuti jedan na drugog.

Gledaj danas ekipa i nivoa fudbala, Real, Bayern, Bayer, Borussija i vamo... Basel, Heracles, Sasuolo, Osijek, Karlsruher...

Stvarno Sergeje kako ne umijes od govana napraviti nesto..sramota...

Sto ti DZEKO ne igra ahaa tu smo te skontali gdje grijesis!
Pa ovo gore što sam označio, to Barbarez nema nikako. Ni sekunde. Zašto nije pristao da vodi npr. juniore u Njemačkoj ili zašto nije bio pomoćnik Safetu Sušiću ili nekom drugom selektoru? Zašto nije preuzeo djecu do 17 ili 19 godina ili 21 godine? A mogao je, imao je prilika.

Zašto nekoga nije vodio dok nije došao do klupe reprezentacije BiH? Zašto je došao odmah na najvišu stepenicu u karijeri? Zašto je htio odmah na najveći nivo?

Ovo dole boldirano, u pravu si da je velika razlika između nas ili njih, ali Boga ti je l' to nama Nijemci ili bilo koji drugi protivnik brani da trčimo, borimo se, da imamo želju da postignemo nešto, motiv? Je l' nam protivnici brane da pravimo prekršaje nad njima ili ih možemo nekad skršiti da ih spriječimo pri postizanju gola?

Ne pričam sad o kvalitetu, jebo kvalitetu sad, gdje je borba čovječe? Izađu mlitavi na teren, nigdje kretnje, trčanja. Evo jučer situacija iz prvog poluvremena. Uzeli smo loptu Nijemcima, igrač koji je oduzeo loptu trudi se da je zadrži i da je nekome proslijedi. Znaš šta je radila većina igrača u ovom trenutku? Stajala i gledala, niko ništa.

Znači kada postignemo da nam je više od pola igrača u nekoj top 5 ligi i da igraju redovno onda možemo kritikovati selektora. :roll: Smiješno ti je ovo. Nigdje veze.
To za preuzimanje mladih se trebalo dogovoriti sa savezom i to imaju u Hrvatskoj i tako je napr Slaven Bilić vodio u21 na 11 utakmica samo i preuzeo odmah A repku Hrvatske.
Misliš da mu je dosta bilo tih 11 utakmica da nesto posebno nauči?
Naravno da ne, nego je eto tako su htjeli da bude i tako su radili i sa narednim trenerom.

Da se Barbarezu to ponudilo vjerovatno bi prihvatio, ne vidim zasto ne bi. Preuzmi u21 i nakon 10 utakmica 100% preuzimaš A, pa naravno da bi rekao moze..nego su rekli nece nikada doci i kad su vidjeli da je raspad teski i da nemamo ni igraca ni igre , nista..ni selektora kojeg e hajde sad Sergeje da se malo smiri raja...

Safetu da bude pomocnik, jesi ozbiljan?
Da si rekao Čiri hajde de..ali Safetu koji gdje god je otisao i koji god je klub vodio, unistio je isti.
Uostalom pa valjda trener bira pomocnike i sa kim hoce da radi...

Bila je priča sta znaci biti solidan..i sta znaci imati solidnu ekipu.
Kad budemo igrali sa timovima koji su naseg ranga, tu se moze kritikovati trener.

Kad budemo imali solidnu ekipu i budemo igrali protiv ekipa iznad nas nekoliko nivoa, ali nam je ekipa solidna i ima glavu i rep e onda mozes kritikovati.

Ali kritikovati Sergreja na osnovu utakmica protiv Italije, Njemačke, Holandije, Engleske je smiješno jer to je isto kao kritikovati Jakirovica na osnovu toga jer je izgubio 9-2 od Bayern Munchena a to je otprilike ta neka razlika u ekipama....

Inače gledam Jakirovic imao 21 utakmicu bez poraza od čega 18 pobjeda i izgubi od Hajduka i Bayern ih ponizi i otkaz... dokaz kako i oni lutaju sto se toga tice.

Da stvar bude smijesnija, pa nasa je ekipa po transfermarktu malo skuplja od Dinamove, kad izbacis Amara Dedica koji nije igrao sinoć, te Kolasinca, bude nam ekipa slabija od Dinama iz Zagreba haha
dječak sa šibicama

#490 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by dječak sa šibicama »

Poredjenje nije na mjestu, Jakirovic je tri cetiri puta trebao dobiti nogu, prije nego je konacno dobio. Spasilo ga je posrtanje Hajduka i Rijeke proljetos pa je cudom izvukao titulu koju je vec skoro izgubio.

A nije ni HNS neki dobar primjer kako raditi, Dalic doveden na blef bukvalno kad je Cacic dobio otkaz neko iz saveza pronasao njegov broj telefona u dzepu, i ono gle vidi ovaj Dalic bi mozda mogao kad nemamo nikog drugog. I onda se dogodi nesto sto niko nije ocekivao, zapravo covjek pobrado plodove tudjeg rada.
Oni guraju bivse igrace po klupama mladih reprezentacija, pa kad ovi useru stvar kao sto su usrali Simunic i Jarni, onda zovu strucnjake trenere da vade kestenje iz vatre. Nista Barbarez ne bi bio bolji da je vodio u21 prije ovoga, jednostavno nije dobar trener. Nije se dokazao nigdje, a ova neka taktika "daj mu da vodi ekipu, mozda nesto bude od toga, ne moze biti gori od prethodnika" je u skladu sa Barbinim hobijem, pokeraski potez. Blef, samo sto Barba nema Modrica i ove sto igraju po velikim klubovima, pa ne moze ispuniti ocekivanja navijaca. Sa tim da je Dalic i bio trener prije klupe reprezentacije, Barbarez nije nigdje bar ja ne znam da jeste.

Tu treba neki trener koji je sposoban zabarikadirati svoj gol i naprijed ako sta udje udje, recimo tako. Stvoriti nekakvu prepoznatljivu igru, kao Kek sto radi u Sloveniji. Nema on neki superkvalitet ali nadoknadice to svojim idejama. Barbarezove ideje su i nakon nekoliko utakmica, nejasne.
Meni je cudno kako ekipa ne moze loptu sacuvati u posjedu malo duze vrijeme, duge lopte takodje vise netacne nego tacne, kombinatorike skoro i nema. Odbrana i ne cudi toliko, nema tu nijednog kvalitetnog stopera ili beka osim kad su igri Kolasinac i Dedic, to sto oni stoje 2 metra od igraca i ne znaju se postaviti je u skladu sa njihovim kvalitetama. Da znaju, ne bi igrali po svicarskoj nego negdje u boljoj ligi.
Nekako mi nemoguce da su igraci toliko nesposobni, dobar trener ekipu cini boljom, los losijom. Mislim da je matematika rekla svoje.
insaneinthebrain

#491 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by insaneinthebrain »

Budi žena Sergeja Barbareza jutro poslije meča u Frajburgu:
- Ustaj Sergej osam je!
... A, on skoči i reče:
- Kad su dali i osmi!?

:zzzz: :mrgreen:
Edin H.

#492 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Edin H. »

Šteta što ne zabi Gigović, imali smo ih. :oops:
luckylaka

#493 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 17/11/2024 16:02 Šteta što ne zabi Gigović, imali smo ih. :oops:
Imali smo ih prvih 60 sekundi onda je sve krenulo naopako.
Logovan

#494 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 17/11/2024 12:51 Da se Barbarezu to ponudilo vjerovatno bi prihvatio, ne vidim zasto ne bi. Preuzmi u21 i nakon 10 utakmica 100% preuzimaš A, pa naravno da bi rekao moze..nego su rekli nece nikada doci i kad su vidjeli da je raspad teski i da nemamo ni igraca ni igre , nista..ni selektora kojeg e hajde sad Sergeje da se malo smiri raja...

Safetu da bude pomocnik, jesi ozbiljan?
Da si rekao Čiri hajde de..ali Safetu koji gdje god je otisao i koji god je klub vodio, unistio je isti.
Uostalom pa valjda trener bira pomocnike i sa kim hoce da radi...

Ali kritikovati Sergreja na osnovu utakmica protiv Italije, Njemačke, Holandije, Engleske je smiješno jer to je isto kao kritikovati Jakirovica na osnovu toga jer je izgubio 9-2 od Bayern Munchena a to je otprilike ta neka razlika u ekipama....
Ne znam za U21, ali mu je ponuđeno mjesto pomoćnika u reprezentaciji. Odbio. Nijemci su mu ponudili da vodi ja mislim juniore. Odbio. Zašto je odbio? Je l' njemu ispod časti da vodi juniore ili da bude pomoćnik?

Njegov stav sve ove godine je bio taj da je htio da vodi samo seniorsku reprezentaciju BiH.

Da, pomoćnik Safetu Sušiću. Nemoj izmišljati problem kad ga nema. To što ti misliš za Safeta čisto sumnjam da Sergej isto misli. A možemo i ovako okrenuti. Ako mu nije valjao Sušić, zašto se nije ni pokušao izboriti da bude pomoćnik Baždareviću ili Blaževiću ili Bajeviću?

Ja njega ne kritikujem zato što ga je uništila Njemačka ili Nizozemska, zato što nije mogao pobijediti ili izboriti remi protiv Engleske ili Italije. Znam ja da je ovo skoro pa nemoguće. Kada smo bili najjači nismo mogli pobijediti velesile.

Ja ga kritikujem jer mu je ekipa mrtva. Vučemo se po terenu, trke, žara, borbe na momente. Rijetko se probudimo, uvežemo par dobrih minuta i onda pad. Ugasimo se. Zašto?

Šta je problem? Nije ovo do protivnika.

Šta je ostvario od juna pa do novembra? Ako poslije Nizozemske napusti reprezentaciju, šta je ostavio iza sebe?
aveos

#495 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by aveos »

luckylaka wrote: 17/11/2024 16:35
Loše su ušli u susret al su sredinom poluvremena naglo pali :D
MehmedPasaMoric

#496 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by MehmedPasaMoric »

elcaliente wrote: 17/11/2024 11:26 On nema sistema i jos ga trazi.
Problem mu je sto ne moze da stabilizuje odbranu od koje sve krece.
Tu nema sirine, povrijedi mu se Kolasinac, Bico ne moze sam, Katic mu ima zuti.

Dosao je ovaj Sunjic, meni je on bio solidan sinoc, ima trku i ima postavljanje.
Problem je naprijed. Tranzicija i krila.
Demirovic nije klasicni spic, mi nemamo kvalitetnog spica.
Ja licno bi pokusao moderni Catenaccio, vidio sta rade Italijani, Grci, Kipar te tvrde ekipe pa onda iz te odbrane pokusati dati neki prvljavi gol na neku glupu kontru.
A Barbarez zeli neku atraktivnost ali nema od toga nista jer nemamo mentalitet za to.
Mislis da ovaj kloc uopste zna sta je Catenaccio? Lik ima 8 razreda skole u vrh glave, nikakvu licencu i nimalo trenerskog staza. Zna da Bosnjaci vlaze na cinjenicu da se kao Srbin nije priklonio Srbiji (ne bi ga ni htjeli), i na konto toga radi sta hoce i prasta mu se ono sto se ni jednom prije njega nije prastalo. Sto Meho Kodro nije dobio priliku da "gradi ekipu" nego je nakon prvog poraza nabijen nogom u dupe?
luckylaka

#497 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by luckylaka »

aveos wrote: 17/11/2024 17:36
luckylaka wrote: 17/11/2024 16:35
Loše su ušli u susret al su sredinom poluvremena naglo pali :D
:-D jutros sam pregledao ponovo,u jednom trenutku imali smo posjed lopte punih 18 sekundi.Mislim da je to rekord u zadnjih 5 utakmica
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#498 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by izvrsni direktor »

Citav zivot covjek igra u vrhunskim klubovima lige 5.i forumas zakljuci da on nema pojma....klix fprum :run:
last mohicans

#499 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by last mohicans »

Jaro, jedno je igrati, a drugo trenirati. Jedno ne implicira drugo. Za trenera ipak trebe neke škole i iskustva. Nemoj samo navoditi Zidana, Alonsa, Čavija, Murinja i sl. To su rariteti i neobične pojave koje se nama sigurno neće desiti. Eto ima onaj iz Borusije, vjerovatno sad najatraktivniji i najbolji trener uz Petkovića da dolazi s prostora BiH. Kategorija ispod, ako ne i dvije je Jakirović, onda kategorija tri naši treneri kao Husref, Amar, Zekić i nije naš i sl. Svi oni imaju veće i bolje predispozicije od Sergeja koliko god ga mi voljeli. Eto navedi nam jedinu pozitivnu stvar u ovim silnim porazima od kojih je sinoćnji najveći u historiji reprezentacije, a da to nije mladost igrača koje je i sam istakao. Još nešto Peteva je javnost razapinjala i pišala s prva, sjećate se Cvikinih kritika i spočitavanja u studiju, zatim Topića i sl. Sinoć se jedan novinar usudio pitati, a razlogom, priznat će te, on bahato, drsko i bezobrazno odgovara. Vjerujem da 99% navijača nije očekivalo deranje ovih ultra mega ekipa, ali junače, imaj malo dostojanstva da te svabe ne taru 7:0, da se ne zna ko pije, a ko plaća, te ko kosi a ko vodu nosi.
luckylaka

#500 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by luckylaka »

Tabakovic se nije zalagao na tribinama i jos se odjednom povrijedio(kada se povrijedio)Uglavnom izgleda jos jedan manje
Locked