Previše je ovo grama soli, ne izgubiš ovoliko soli dok vježbaš nema šanse a unijeti ovoliko je previše i opasno.
Imate ORS kao šumeće a i one kesice okus malina 5 kom u pakovanju.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Previše je ovo grama soli, ne izgubiš ovoliko soli dok vježbaš nema šanse a unijeti ovoliko je previše i opasno.
ja već dva-tri mjeseca stavljam ovoliko gdje god idem, bilo trening, šetnja ili nešto drugo i ništa mi nije. Mislim da cak negdje ima i naucno istrazivanje al nmg sad traziti iskrenosuspect_zero wrote: ↑11/08/2024 01:30Previše je ovo grama soli, ne izgubiš ovoliko soli dok vježbaš nema šanse a unijeti ovoliko je previše i opasno.
Imate ORS kao šumeće a i one kesice okus malina 5 kom u pakovanju.
vaučer wrote: ↑09/08/2024 11:22Ma nema ništa od vježbanja umoran. Razumijem te skroz, ja imam sreću da većinu sedmice radim od kuće pa mogu na pauzi odraditi teretanu. Kad moram u ured i dok se vratim kući - nisam nizašta. Nećeš sigurno izgubiti ništa s 30-minutnim programom 3-4 puta sedmično. Pogotovo ako radiš polako, metodično i ideš na failure. Probaj još ubaciti da svaku sedmicu digneš rep-dva, ili malo kilaže, ili usporiš izvođenje i imaš siguran napredak neko vrijeme.Hendrix wrote: ↑09/08/2024 10:27
Meni je vise problem generalni umor nego sad da je misic nespreman za dizanje. Mogu prsa dizat bench ali ja se osjecam ko lignja smoren. Jednostavno citav dan na poslu mentalni i fizicki umor onda jos teretana, nisam mogao podnijeti sve i skonto sam da samo teglim bezveze i stojim u mjestu. Nisam neku razliku primjetio kad sam smanjio volume, mozda nije 100% optimalni rezim al jbg sto se tice generalnog oporavka odgovara mi.
Budem oko 30min u teretani aktivne vjezbe ali to je bas zajebanih 30min i pokusavam izvuci maksimum iz svake vjezbe.
A jednom ili više puta po grupi - kako možeš. Optimalno je pogoditi dva puta sedmično svaku grupu, ali to zahtjeva prilično agresivan program za koji nema svatko ni vremena ni energije. Sasvim uredno možeš funkcionirati i s jednom sedmično.

E to...imas pivu...daj mi screen shot ikonice....ako ukucam strong izbaci mi skroz nesta ljievo
https://play.google.com/store/apps/deta ... rong&hl=enmali_balon wrote: ↑29/08/2024 15:22E to...imas pivu...daj mi screen shot ikonice....ako ukucam strong izbaci mi skroz nesta ljievo
Tnenx app ili Heria pro od istog lika su .Mene se preporodile svaki dan skoro vjezbammali_balon wrote: ↑29/08/2024 11:23 Dajta kakvu besplatnu aplikaciju za vjezbe sa bucicams...blagodarim
A vas dvojica ste radili kure sa Testom (jer nema kure bez Testa kao baze)?
Fazon je u tome koliko si dnevno unio makrosa i da li pratis uopste. Jer ako ne pratis/vagas na dnevnoj bazi onda ti ocito ne igra ulogu ni koliko ces unijeti za veceru P/UH/M.Plavo-bijeli wrote: ↑10/08/2024 12:52 Sta vi jedete za večeru?
Ja jedno 2x sedmično šta ostane od ručka, 1x palačinke neke slatke, a ostalo...
prije sam uzimao pahuljice (fitness plus neke druge sto mi se svidjaju, pomjesam enkoliko) pa to pomijesam sa kokosovim mlijekom(ne odgovara mi kravlje) i jos stavim lupam whey, organsku cokoladu itd itd ali sad digli cijenu kokosovog 7km jbt dođe mi fakticki šolja 2km, dok sve ostalo stavim izađe 4-5km haha
Nedavno probao kao dimljeni losos u Bingu neki jeftini i od istog prodavaca kao "tuna steak" i jedno i drugo oko 3,5km ali uzas, nikakvog okusa, nista...
Nikad više.
Ne treba meni puno da me najede navečer, pa eto i neka kvalitetna konzerva je ok..sta vi preporucujete?
Ali cemu onda takav stav i kojekakvo savjetovanje drugima a da ni sam nisi koristio NIKAD niti ista znas o tome? Jer kad drugi vas citaju u startu stvore neku averziju, pogresno misljenje, krenu drugima to prepricavati i savjetovati, a da se nista o tome ne zna.
Tyke wrote: ↑12/09/2024 10:47
Ali cemu onda takav stav i kojekakvo savjetovanje drugima a da ni sam nisi koristio NIKAD niti ista znas o tome? Jer kad drugi vas citaju u startu stvore neku averziju, pogresno misljenje, krenu drugima to prepricavati i savjetovati, a da se nista o tome ne zna.
Tek tako ce sjebati svoj Test zauvijek? De ba prestanite siriti dezonformacije ako niste strucni.
Kao ona proca o kreatinu kako ti odose bubrezi, niposto da to niste koristiti, a doktor ispusi danas 2 kutije cigara i pametuje ti o tome.
Zato i postoje nalazi koji se urade prije same kure, ako je kura duza pratis svoje stanje i po potrebi radis odredjene testove (npr. Esteogena i Prolaktina) ako primjetis promjene na kozi, psiho-fizickim stanju, zato postoji cink, magnezij, c vitamin, omega 3, zato postoje estrogenski antogonisti tokom i/li poslije kure, stvari protiv aromatizacije, da sprijecis hepatoksicnost, trilion stvari.
E zato postoje i treneri, strucne osobe koje platis da prate tvoj ciklus i savjetuju sta i kako, barem dok ne ispeces zanat. Sve ostalo je naprdjivanje.
Zato je vrijeme da se prestane piskarati samo eto da se ucestvuje na temama. Ili barem da se ne pise i ne savjetuje o onome sto se ne zna.
A sta to danas nije tako dostupno i na "izvolite", ako cemo realno.vaučer wrote: ↑12/09/2024 10:58Tyke wrote: ↑12/09/2024 10:47
Tek tako ce sjebati svoj Test zauvijek? De ba prestanite siriti dezonformacije ako niste strucni.
Kao ona proca o kreatinu kako ti odose bubrezi, niposto da to niste koristiti, a doktor ispusi danas 2 kutije cigara i pametuje ti o tome.
Zato i postoje nalazi koji se urade prije same kure, ako je kura duza pratis svoje stanje i po potrebi radis odredjene testove (npr. Esteogena i Prolaktina) ako primjetis promjene na kozi, psiho-fizickim stanju, zato postoji cink, magnezij, c vitamin, omega 3, zato postoje estrogenski antogonisti tokom i/li poslije kure, stvari protiv aromatizacije, da sprijecis hepatoksicnost, trilion stvari.
E zato postoje i treneri, strucne osobe koje platis da prate tvoj ciklus i savjetuju sta i kako, barem dok ne ispeces zanat. Sve ostalo je naprdjivanje.
Zato je vrijeme da se prestane piskarati samo eto da se ucestvuje na temama. Ili barem da se ne pise i ne savjetuje o onome sto se ne zna.
Moj komentar koji si citirao nije uopće bio u vezi uzimanja steroida per se, nego oko činjenice da je navodno dostupan 'over the counter' u Republici Srpskoj, u BIH. Upravo iz tih razloga koje si sam naveo, jer proces naročito ulaska u uzimanje steroida treba biti promišljen, kontroliran i ozbiljan. A ne puhne mi danas pa eksperimentiram na sebi - to je recept za dugoročno sjebavanje zdravlja i vrata za to su otvorena ako su steroidi tek tako dostupni.