Ukrajina
- Peacean
#211101 Re: Ukrajina
Ma od klasične atomske bombe nema ništa, ali bi mogli da naprave veći broj prljavih bombi i to iskoriste kao deterent rusiji, pogotovo ako uspješno testiraju onu novu balističku raketu pred očima ruske javnosti.
- AliceInChains
#211102 Re: Ukrajina
I to će spriječiti Israel i Amere da izvrše agresiju na Iran i sravne ga sa zemljom….uppss, pogriješio sam temu
- Čitalac
#211103 Re: Ukrajina
Zelenski za nacionalni radio: Ukrajina mora učiniti sve kako bi osigurala da se rat okonča 2025. diplomatskim sredstvima. Promjena u SAD-u sugerira da će tako i biti, ali još ne znam kako.
"S naše strane, moramo učiniti sve kako bismo osigurali da se rat okonča sljedeće godine diplomatskim sredstvima. To je važan aspekt na kojem treba raditi. Ukrajinci moraju zapamtiti protiv koga se bore jer Rusi ne cijene ni ljude ni opremu. Nitko ne želi mir kao mi. Promjena politike SAD-a sugerira da će, po mom mišljenju, rat biti gotov. Ne znam kako. Naš zadatak je braniti jaku poziciju. Za nas je vrlo važan pravedan kraj ovog rata i da nemamo osjećaj da smo izgubili najbolje zarad nepravde koja bi nam bila nametnuta. I zato ne možemo pognuti glavu jer je netko velik a mi smo manji. Mi smo velika nacija i to moramo dokazati. Nema točnog datuma, ali s politikom ovog tima, koji će sada voditi Bijelu kuću, rat će prije završiti. To je njihov pristup, to je njihovo obećanje i to je također vrlo važno za njih", rekao je Zelenski.
- AliceInChains
#211104 Re: Ukrajina
U to vjerujem i ja, samo sto bi na njegovom mjestu oko načina malo proaktivno razmislio i preuzeo inicijativu, prije nego sto ne izgubi vise ljudi i teritorije. Inače pravac sarcofago.Čitalac wrote: ↑16/11/2024 12:20 Zelenski za nacionalni radio: Ukrajina mora učiniti sve kako bi osigurala da se rat okonča 2025. diplomatskim sredstvima. Promjena u SAD-u sugerira da će tako i biti, ali još ne znam kako.
"S naše strane, moramo učiniti sve kako bismo osigurali da se rat okonča sljedeće godine diplomatskim sredstvima. To je važan aspekt na kojem treba raditi. Ukrajinci moraju zapamtiti protiv koga se bore jer Rusi ne cijene ni ljude ni opremu. Nitko ne želi mir kao mi. Promjena politike SAD-a sugerira da će, po mom mišljenju, rat biti gotov. Ne znam kako. Naš zadatak je braniti jaku poziciju. Za nas je vrlo važan pravedan kraj ovog rata i da nemamo osjećaj da smo izgubili najbolje zarad nepravde koja bi nam bila nametnuta. I zato ne možemo pognuti glavu jer je netko velik a mi smo manji. Mi smo velika nacija i to moramo dokazati. Nema točnog datuma, ali s politikom ovog tima, koji će sada voditi Bijelu kuću, rat će prije završiti. To je njihov pristup, to je njihovo obećanje i to je također vrlo važno za njih", rekao je Zelenski.
A (internacionalne) hijene jedva čekaju da svale odgovornost za ovaj vojno-ekonomsko-politički debakl na Donald T-ija. Da ne ispadne da simpatišem sa mrcinom.
- Ironmen
#211105 Re: Ukrajina
Ispade da cijela Ukrajina i % teritorije zavisi od Bijele Kuce, sto je svima bilo i jasno na pocetku rata, jednotavno Evropa je previse licemjerna i bez americke pomoci Ukrajini je potpisati bilo sta sto Trump kaze da je ok, 2022 sam pisao da ce SAD-e na kraju izigrati Ukrajinu i upravo se to desava.Čitalac wrote: ↑16/11/2024 12:20 Zelenski za nacionalni radio: Ukrajina mora učiniti sve kako bi osigurala da se rat okonča 2025. diplomatskim sredstvima. Promjena u SAD-u sugerira da će tako i biti, ali još ne znam kako.
Ovaj rat se samo moze gledati kao globalna igracka velikih igraca na terenu SAD-a, Rusije i Kine. Evropa ne spada u ovaj kontekts jer je klasicni evropljanin naucio da zivi kao bubreg u loju da ima sve na dugme i da se puno ne sikira koji izbor skija da uzme sada za zimske praznike jer debeli novcanik moze sve izdrzati.
Rusija je sa ovim ratom pokazala Svijetu da njeno oruzje ne moze parirati NATO standardu ni u jednoj formi osim mozda FAB klajd bobmi koje su same prozivod sovjeta.
SAD-e su trazile sto su htjela, Rusija ne moze parirati po tehnologiji ni narednih 50 godina, Rusija i Putin su ludjaci sa atomskim naoruzanjem i nista vise.
- AliceInChains
#211106 Re: Ukrajina
Kad bi barem djelomično bilo tačno.Ironmen wrote: ↑16/11/2024 13:20Ispade da cijela Ukrajina i % teritorije zavisi od Bijele Kuce, sto je svima bilo i jasno na pocetku rata, jednotavno Evropa je previse licemjerna i bez americke pomoci Ukrajini je potpisati bilo sta sto Trump kaze da je ok, 2022 sam pisao da ce SAD-e na kraju izigrati Ukrajinu i upravo se to desava.Čitalac wrote: ↑16/11/2024 12:20 Zelenski za nacionalni radio: Ukrajina mora učiniti sve kako bi osigurala da se rat okonča 2025. diplomatskim sredstvima. Promjena u SAD-u sugerira da će tako i biti, ali još ne znam kako.
Ovaj rat se samo moze gledati kao globalna igracka velikih igraca na terenu SAD-a, Rusije i Kine. Evropa ne spada u ovaj kontekts jer je klasicni evropljanin naucio da zivi kao bubreg u loju da ima sve na dugme i da se puno ne sikira koji izbor skija da uzme sada za zimske praznike jer debeli novcanik moze sve izdrzati.
Rusija je sa ovim ratom pokazala Svijetu da njeno oruzje ne moze parirati NATO standardu ni u jednoj formi osim mozda FAB klajd bobmi koje su same prozivod sovjeta.
SAD-e su trazile sto su htjela, Rusija ne moze parirati po tehnologiji ni narednih 50 godina, Rusija i Putin su ludjaci sa atomskim naoruzanjem i nista vise.
Ispostavilo se da kvantitet dere kvalitet i da se nije bilo u stanju parirati Rusima / istoku u vojnoj proizvodnji. Plus za rusku vojnu doktrinu
Vecina početno efikasnog oružja istrubilo radi veoma efikasnog ruskog EV sistema.
Proizvodnja dronova i općenito solidna adaptacija Rusa na (tehnološke) varijable ovog rata, sto je priznao i prvi čovjek otan-a, ne mislim na holandsku sekretaricu.
- Peacean
#211107 Re: Ukrajina
https://www.state.gov/the-united-states ... -at-cop29/The United States and Ukraine Announce Partnership on Leading Edge Small Modular Reactor Projects
- alijagoro
#211108 Re: Ukrajina
Rusi su pokazali da su spremni na zrtvu,zapad nije i da vikend je 
- alijagoro
#211109 Re: Ukrajina
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/da-l ... /241116028
Neki novi vjetrovi?
Neki novi vjetrovi?
-
1Dante1
#211110 Re: Ukrajina
Nije valjda da ste iznenadjeni? Nas par vikendasa odavno najavljujemo rs, samo sto prvaci misle da od toga nema nista.
Potpisi zijelinski taj rs, pa bolje rahat patnja. Vidis nas kako je dobro, nikad bolje se ne zivi.
Potpisi zijelinski taj rs, pa bolje rahat patnja. Vidis nas kako je dobro, nikad bolje se ne zivi.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#211111 Re: Ukrajina
Da je rs,..ali nije rs,..fulio si dante. Rujani zele teritorij za sebe,..
- alijagoro
#211112 Re: Ukrajina
Ako je istina da su Ukrajinci dobili samo 10% od obecanog oruzja,to bi znacilo da su pusteni niz vodu mnogo prije americkih izbora.
- armin071
#211113 Re: Ukrajina
Tako ti je to kada daš debilu koji je do jučer svirao k.rcem klavir da vodi jednu zemlju i umisli da se može da se kolje sa rusima na kojima je i hitler na vrhuncu slave i snage polomio zube…. I na kraju će mu biti ko i kod nas PC (i to u najboljem slučaju), nema u Nato i krediti za narednih 200 godina… Uništena zemlja, izginula omladina, raseljen narod… Ne bode se sa rogatim ako baš nisi bez dotjeran do zida….alijagoro wrote: ↑16/11/2024 18:58 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/da-l ... /241116028
Neki novi vjetrovi?
-
ReymondReddington
#211114 Re: Ukrajina
Pa RS ide na ovom dijelu gdje ukrajina ima kontrolu. Vidis da Putin to stalno spominje. Znaci neki dio buffer zone koja moze biti samo na teritoriji Ukrajine. OVe regije po Rusiji vise nisu ukrajina,konektovan wrote: ↑16/11/2024 19:26 Da je rs,..ali nije rs,..fulio si dante. Rujani zele teritorij za sebe,..
-
ReymondReddington
#211115 Re: Ukrajina
Svi su ocekivali pad ukrajine, Mozda ne za 3 dana ali za 3 sedmice, 3 mjeseca jesu. Onda kad je Ukrajina krenula da se brani i da vraca neke teritorije zapad je mislio evo ga sad ce oni njh izbaciti sa ovom nasom malom pomoci.
Sankcije ce natjerati putina na primirje i to je to. Kad se to nije desilo zapad vise nije imao nikakv sljedeci korak. Nisu uopste vidjeli sta je kraj ovog rata: pobjeda ukrajine i izbacivanje rusije, okupacija rusije od strane ukrajine, okupacija ukrajine od strane rusije? Znaci jednostavno niko nije vidio sta je kraj rata ovdje. Tu je i strah zapada da ce rusija upotrijebiti nuklerke u slucaju nekog vojnog poraza.
Sve to jednostavno utice da niko vise ne vidi sta je pobjeda ukrajine.
Postoji i velika mogucnost da je ovo u biti i uvijek bio plan zapada, Da vojno iscrpi rusiju i da joj nekim ustupkom u ukrajini izadje u susret pa bi onda rusija i njima dugovala na drugom mjestu.
Plus pride su amerikanci dobili da prodaju plin europi.
- alijagoro
#211116 Re: Ukrajina
Zelenski se okruzio poslusnicima ili zapad mu diriguje sta i kako.ReymondReddington wrote: ↑16/11/2024 20:29Svi su ocekivali pad ukrajine, Mozda ne za 3 dana ali za 3 sedmice, 3 mjeseca jesu. Onda kad je Ukrajina krenula da se brani i da vraca neke teritorije zapad je mislio evo ga sad ce oni njh izbaciti sa ovom nasom malom pomoci.
Sankcije ce natjerati putina na primirje i to je to. Kad se to nije desilo zapad vise nije imao nikakv sljedeci korak. Nisu uopste vidjeli sta je kraj ovog rata: pobjeda ukrajine i izbacivanje rusije, okupacija rusije od strane ukrajine, okupacija ukrajine od strane rusije? Znaci jednostavno niko nije vidio sta je kraj rata ovdje. Tu je i strah zapada da ce rusija upotrijebiti nuklerke u slucaju nekog vojnog poraza.
Sve to jednostavno utice da niko vise ne vidi sta je pobjeda ukrajine.
Postoji i velika mogucnost da je ovo u biti i uvijek bio plan zapada, Da vojno iscrpi rusiju i da joj nekim ustupkom u ukrajini izadje u susret pa bi onda rusija i njima dugovala na drugom mjestu.
Plus pride su amerikanci dobili da prodaju plin europi.
Sad ce im uvaliti i masu oruzja uz plin,ne znam jel svabe i dalje imaju plan da se dobro naoruzaju ili je to bila propaganda da se malo smiri Evropa .
-
zigzag
#211117 Re: Ukrajina
Auh što se četničija naredala....
-
melac
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#211119 Re: Ukrajina
Na koje dijelove mislis, oko donjecka, luhanska...mislim, nece praviti rs u Harkivu...ReymondReddington wrote: ↑16/11/2024 20:20Pa RS ide na ovom dijelu gdje ukrajina ima kontrolu. Vidis da Putin to stalno spominje. Znaci neki dio buffer zone koja moze biti samo na teritoriji Ukrajine. OVe regije po Rusiji vise nisu ukrajina,konektovan wrote: ↑16/11/2024 19:26 Da je rs,..ali nije rs,..fulio si dante. Rujani zele teritorij za sebe,..
-
1Dante1
- Čitalac
#211121 Re: Ukrajina
Musku je sve ovo baš zabavno...
Elon Musk, američki milijarder i saveznik novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ismijao je izjavu predsjednika Volodimira Zelenskog da je Ukrajina neovisna država koja se ne može natjerati da "sjedne i sluša" za pregovaračkim stolom.
- drug_profi
#211122 Re: Ukrajina
Idiokracija preuzima planetu.
Idioti su preuzeli i USA, a psihopata i sociopata kao sto je Musk dobija ovlasti da odlucuje o zivotima.
Idioti su preuzeli i USA, a psihopata i sociopata kao sto je Musk dobija ovlasti da odlucuje o zivotima.
- TAFKAP
#211123 Re: Ukrajina
To je gotova priča, samo što ovome nisu javili il se pravi da nije čuo...Čitalac wrote: ↑16/11/2024 22:32 Musku je sve ovo baš zabavno...
Elon Musk, američki milijarder i saveznik novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ismijao je izjavu predsjednika Volodimira Zelenskog da je Ukrajina neovisna država koja se ne može natjerati da "sjedne i sluša" za pregovaračkim stolom.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#211124 Re: Ukrajina
Haj što su počeli da padaju na bojnom polju, objektivno, ali sad su moralno potonuli da je i trump za njih institucija morala
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rani ... /241116049
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rani ... /241116049
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#211125 Re: Ukrajina
Kad si u okruženju i sav "liberalni i demokratski" svijet ti stavi embargo nemaš puno izbora u odairu saradnika. Iran rrujama dronove, ruje njima PVO i tehnologiju balističkih raketa.